greg24 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Misia została zabrana z nowotarskiego schroniska. Była strasznie wystraszona wystarczyło kilka dni i sunia nabrała energii i chęci do życia. Tymczasowego opiekuna najchętniej nie opuszczałaby na krok! Potrafi chodzić na smyczy bardzo lubi spacery musiała mieszkać w mieszkaniu zanim trafiła do schroniska ponieważ sama jak jest na dworze to siedzi pod drzwiami czekając aż ktoś wyjdzie i pójdzie z nią na spacer. Umie zachować czystości w domu jak zostanie sama na razie nic nie zniszczyła z psami i sukami umie się dogadać nie jest konfliktowa. Bardzo lubi dzieci jako młody psiak lubi się z nimi bawić. Szukamy dla niej odpowiedzialnego domu stałego. Sunia zostanie wydana wysterylizowana. Możliwy dowóz suni po wcześniejszym uzgodnieniu. Quote
greg24 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 [quote name='Lucyna']ja też, pieniążki poszły ...[/QUOTE] numer tel 519898198 lub 18-446-14-09 gadu gadu 15515484 Quote
andzia69 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='greg24']misia waży okolo 7 kg Do Evelki napisala osoba z Zawoji w sprawie malego psiaka - niestety nikt od nas nie pojedzie do Zawoji...za daleko:( cytuję: "Dziewczyny. Znowu dzwoniła do mnie Pani w sprawie psiaka. Bardzo chciałaby jakiegoś szczeniaczka, który wyrośnie na niewielkiego psiaka. Zgadza się na wszystkie warunki adopcji. Ma dwójkę dzieci ( 5 lat i 2 msc.-to jest chyba Jej jedyny minus). Mieszka w domu z ogrodem. Psiak miałby być jak najbardziej domowy. Potrzebny byłby jeszcze Ktoś do wizyty przedadopcyjnej w Zawoji! Ktoś by dał radę? I czy macie jakieś szczeniaki, które będą niewielkimi psiakami (bo te Koni zdecydowanie odpadają niestety). Może ta czarne, o których kiedyś mówiłyście? One nadal szukają domu? Dajcie znać proszę. Pani bardzo się cieszy, że może będzie miała szansę na jakiegoś pieska i z niecierpliwością czeka na jakieś wieści. Z racji, że zależy mi na szybkiej inf.to proszę wyślijcie mi sms'a (numer: 509 254 933) z inf.czy te szczeniaki (lub jakieś inne) będą niewielkie i czy jeszcze szukają domów. Bo na wizytę myślę, że Ktoś by się znalazł z okolicy?!" "Wczoraj znowu rozmawiałam z tą Panią. Jej Mama ma dużą, wysterylizowaną sukę na podwórku. Sama Pani też jest świadoma konieczności sterylki i w odpowiednim czasie obiecała ją wykonać. Zasadniczo cały czas jest w domu, więc ewentualna wizyta mogłaby być w dowolnym terminie. Problem jest taki, że ona nie ma internetu w domu (wtedy kiedy znalazła ogłoszenie była u kuzyna), więc nie ma Jej jak przesłać zdjęć:/ Ja Jej tylko mniej więcej opisywałam niektóre szczeniaki... Ale poza tym, żeby szczeniak wyrósł na niewielkiego psiaka i ewentualnie, żeby choćby zaczynał coś kumać z zachowaniem czystości to Pani nie ma jakiś konkretnych wymagań wyglądowych. Można by Jej ewentualnie przywieźć na wizytę jakieś zdjęcia proponowanych szczeniaków, żeby mogła sobie na nie spojrzeć choćby. Co Wy na to? Tylko czy orientujecie się czy da radę załatwić Kogoś z okolic Zawoji na tą wizytę????? Aha, problem jeszcze jest taki, że im się psuje auto, więc nie bardzo mogliby pojechać po szczeniaka, ale mogliby się dorzucić do ewentualnego transportu psiaka." może ten maluch wyciągnięty przez Szami by się nadał - on duży nei wyrośnie... Quote
Lucyna Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Na szybko zwykłe allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=951112751 zobaczymy co wyniknie z propozyji Andzi Quote
Lucyna Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Na szybko zwykłe allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=951112751 zobaczymy co wyniknie z propozycji Andzi Quote
greg24 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 dziekuje lucynko za allegro:-) dzwonilem do tej pani ona jest zainteresowana tylko szczeniakiem okol 3 miesiace nie wiem czy to dobry pomysl bo moja jest idealna nauczona czystosci bawi sie sama w sniegu pilką moje psy ma gdzies nie wymaga tyle uwagi co szczenie. ale pani boi sie o dzieci a ona z dizeciakami uwielbia sie bawic. dzisiaj bronila mnie przed nowofunlandem:-) Quote
greg24 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 dzwonila pani z oswiecimia misia wpadla jej w oko.mam pytanie czy bylby ktos z oswiecimia kto by mogl w razie czego sprawdzic ten domek????? ja zaproponowalem ewnetualny dowoz do krakowa jezeli byloby wszystko oki ale to dopieo po sterylizacji. moze jest ktos z oswiecimia to by domek sprawdzil jak sie pani zgodzi jezeli chce misie:-) Quote
Lucyna Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ja zrobiłam jeszcze kilka ogłoszeń, wstrzymam się z resztą :lol: superowo, że tak szybko ktoś się nią zainteresował - a z jakiego portalu? http://ogloszenia.e-gratka.info/ogloszenie/55008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4165367_misia_mloda_malutka_cockerowata.html http://www.eoferty.com.pl/misia_mloda_malutka_cockerowata_slicznota_173685.html\ http://www.gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=27689 [FONT="]http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=3993431&cid=1558[/FONT] Trzeba sprawdzić na mapie dogo - podam ci linka ... i sama też popatrzę http://mapapomocy.dogomania.pl/ Z Tychów do Oświęcimia jest 20 km, może ktoś mógłby się zdecydować? Quote
greg24 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 lucynko jezeli dobrze pamietam co pani mowila to chyba allegro bylo. jest zgoda na wizyty przed i po adopcyjne. jest u mnie kilka dni to nic pewnego jeszcze a juz mi jej zal ze ja wydam:-( Quote
Poker Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 W Tychach jest dużo dziewczyn ,działają bardzo prężnie. Quote
Szami Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Misia umówiona na sterylizację na poniedziałek . Dziękuję w imieniu Misi . Quote
Lucyna Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 To super, Misia jest śliczna, też bym chciała ją mieć ... ale czasu brak ... :-( Czy robić dalej ogłoszenia? Quote
Poker Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 i co z tym domkiem dla Misi ? cisza nastała czy szukacie kogoś na wizytę? Quote
greg24 Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 dziekuje dziewczyny za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 wlasnie wysylam wiecej zdjec tej pani na maila. zadam jej kilka pytan. napisze wiecej o psie wiec jak bedzie wiadomo ze jest zdecydowana to napisze czy jest ktos na 100% potrzebyn wczoraj mi wiadomosci nie wyslalo nie wiem dlaczego??Bylem z misia wczoraj u 7 letniej dziewcynki z ktora bawila sie kilka razy a wczoraj kiedy zblizyla sie do mnie to mala zaczela warczec nie wiem co jej stuklo w glowe????????????? jak dostane maila zwrotnego od tej pani bede pisal Quote
Akrum Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 I ja tu przybywam, ale widzę,że Lucyna już porobiła ogłoszenia, więc moja pomoc tu nie będzie potrzebna :) I widzę, że domek też już czeka na wizytę, to trzymam kciuki zeby mała szybko poszła do domku, bo jest bajeczna :) Quote
greg24 Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 pisze male sprawozdanie ze skladki na sterylke: 1- szami 30zl 2- poker 30zl 3- lucyna 30zl 4 greg 30 zl 5- osoba prywatna-20zl 6 czlonek towarzystwaq opieki nad zwioerzetami 10 zl suma150zl ktora potrzeban byla na sterylke jest uzbierana wszystkim ktorszy pomogli serdzecznie dziekuje. sterylka w poniedzialek o godzine 10 tej. jeszacze zeby ten domek wypalil to wyslemy kogos na kontrole i misia bedzie miala nowy domek jej dzieic nie beda zasilac klatek w schroniskach ogolnie bedzie super. Quote
greg24 Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 pisze male sprawozdanie ze skladki na sterylke: 1- szami 30zl 2- poker 30zl 3- lucyna 30zl 4 greg 30 zl 5- osoba prywatna-20zl 6 czlonek towarzystwaq opieki nad zwioerzetami 10 zl suma150zl ktora potrzeban byla na sterylke jest uzbierana wszystkim ktorszy pomogli serdzecznie dziekuje. sterylka w poniedzialek o godzine 10 tej. jeszacze zeby ten domek wypalil to wyslemy kogos na kontrole i misia bedzie miala nowy domek jej dzieic nie beda zasilac klatek w schroniskach ogolnie bedzie super. Quote
andzia69 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 a czy tej pani z Zawoji zaproponowaliście jakiegoś psiaka? pisałam o tym maluchu od Szami...moze on by się spodobał...szkoda by było domku:( Quote
greg24 Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 tak pisałem szami rozmawiala telefonicznie z ta pania ale problem jestv z wizyta przed i po adopcyjna no i dowóz psiaka od nas to jest ponad 100 kilometrów. ale mi sie wydaje ze skoro ta pani tak bardzo chce jakiegos psiaka z dogo to nie ma zamiaru psu krzywdy zrobic jezeli godzi sie na wizyty. Quote
greg24 Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 misia w góre pokaz sie wszystkim jaka piekna jestes Quote
Szami Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Rozpaczliwie szukam osoby z Oświęcimia lub okolic , która podjęłaby się przeprowadzić wizytę przedadopcyjną , dla Misi jest szansa na domek a nie ma kto zwizytować tego domku . Ja już wyczerpałam swoje pomysły . Ludziom ze śląska za daleko jest do Oświęcimia . Proszę pomóżcie znaleźć kogoś !!!!!!!!!!! Quote
Poker Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Koniecznie trzeba w tytule wątku napisać,że potrzebna pilnie wizyta w Oświęcimiu. Quote
Recommended Posts