kora78 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 czesanie w wakacje 2010 Uploaded with ImageShack.us czesanie luty 2011 Uploaded with ImageShack.us to tak, dla przypomnienia. fotki fajne sa w 1 i 2 poscie. z etapow pomiedzy czesaniem Quote
kizimizi Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Kora porobisz mu jakies ogloszenia z tym tekstem i fotkami? Ja zaraz podrzuce to do 1 postu zeby inni tez mieli Quote
kora78 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 tak, porobie. dzis lub jutro. ale zmienie cosik w nim, jak zawsze ;) wiecej trzeba dodac, rozpisac sie o lagodnosci podczas czesania. tego, ze mieszkal kiedys w domu, ze nie zalatwia sie w domu na pewno. ze ladnie na smyczy- moze zaryzykuje, ze w podrozy tez. przeciez nie bedzie zwrotu, bo moze sie okaze, ze autem nie lubi jezdzic... chyba, ze sie zglosi dom bardzo ruchliwy i wszedobyslki to sie w tel powie, ze nie wiadomo, jak w tym aucie z nim. ale p otym, jak go obserwuje te 3 czesania- to normalny domowy pies, wiec jak kazdy normalny pies, pewnie podrozuje tez w miare dobrze. spokojny, zrownowazony, lagodny. nie bardzo aktywny, co tylko biega, skacze na czlowieka z radosci, wulkan energii i furiat. fajny, ulozony pies. to musi byc w tekscie. rozszerzone, a nie ujete w 1 zdaniu. czytajacy musi wiedziec, ze to pewnik, a nie przypuszczenia. Quote
kizimizi Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 dorzuc co tam chcesz tylko nie przesadzaj. A o tym z eladnie chodzi na smyczy i o czystosci to napisalam przeciez Quote
kora78 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 pooglaszam go po swietach, teraz nie ma sensu, bo na swieta nikt psow nie bierze Quote
kora78 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 zaraz zabieram sie za ogloszenia 2 dni temu Rufi odwiedzony :) dostal juz 3 zastrzyki, na swierzba. placki mu chyba zarastaja. ale znow na torsie ma klebki puchu..... masakra, jak szybko! i po takim czesaniu dlugim!! mnie sie az nie chce wierzyc przeciez... psy w kojcu ujadaja, a Rufi stoi spokojnie i patrzy. poza tym wiem, ze mnie poznal, tak sie spojrzal z refleksja i zamachal ogonem 1 raz :) zmieniony tekst Jeśli szukasz psa, który będzie nie tylko przyjacielem, ale i opiekunem, a przy tym jesteś miłośnikiem kudłatych i puszystych czworonogów..... Jeśli szukasz psa, którego możesz wiele nauczyć, który obdarzy Cię nie tylko miłością, ale i bezgranicznym zaufaniem .... Jeśli lubisz spędzać aktywnie czas na dworze, jesteś miłośnikiem spacerów lub masz ogródek... Rufi jest idealnym psem dla Ciebie i Twojej rodziny! Rufi przebywa w schroniskowym kojcu z kilkoma innymi psami. Jest to boks na samym końcu schroniska, gdzie rzadko zapuszczają się odwiedzający, bo w międzyczasie wybiorą już czworonożnego przyjaciela. Rufi mimo swej nietypowej urody ma przez to małe szanse na adopcję. Rufi jest poważnym, spokojnym i dojrzałym psem. Nie należy tez do tych specjalnie wylewnych, narzucających się i szczekliwych kanapowócw. Jego usposobienie i charakter bliski jest owczarkom: jest psem mądrym, którego wiele można nauczyć, swojego opiekuna darzy szacunkiem i zaufaniem, czuje sie dobrze w roli opiekuna stada. Rufi jest psem posłusznym: zna podstawowe komendy, grzecznie poddaje się zabiegom fryjerskim, którym już niejednokrotnie był poddawany w schronisku. Ładnie chodzi na smyczy i potrafi zachowac czystość. Jest spokojny, opanowany, nie natarczywy. Lubi kontakt z człowiekiem, ale daje też człowiekowi luzu, nie narzuca się. Grzeczny wobec dzieci, wobec psów. Interesuje się kotami, jednak nie chce ich dopaść i zagryźć. To większy pies, jednak bardzo łagodny, cienia agresji w nim nie ma. Gdy stoi w kojcu i szczeka- co mu się czasem zdarza, budzi respekt. Pies jest wykastrowany, zdrowy i zaszczepiony, ma okolo 6 lat. Wymaga regularnego wyczesywania, co znosi z przyjemnością. kontakt w sprawie adopcji tel. 506 636 242 Quote
kora78 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 nie zdazylam. jak jutro w poludnie nie zrobie to pozniej dopiero po dlugim wekendzie. wiec postaram sie jutro Quote
kizimizi Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 kora78 napisał(a):nie zdazylam. jak jutro w poludnie nie zrobie to pozniej dopiero po dlugim wekendzie. wiec postaram sie jutro trzymam kciuki za jutro :) Quote
kora78 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 adopcje.org adopcjapsa cafeanimal doadopcji morusek ojej owi olx psy.pl psy.elk kupiepsa e-zwierzak psiamania mammisia przygarnijzwierzaka petsy petworld pineska pajeczyna top0ogloszenia gumtree.wroclaw tablica kokosy 24.cwirek Quote
Onaa Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 A to on ma jakieś problemy z sierścią ? Może przez to że ma długie futerko, niestety kudłaczki nie mają lekko w schronisku. Quote
kizimizi Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 [quote name='Dogo07']A to on ma jakieś problemy z sierścią ? Może przez to że ma długie futerko, niestety kudłaczki nie mają lekko w schronisku.[/QUOTE] lekarz ponoc to widzial i dostaje cos na to i sie goi. Moze to z powodu gestej i dlugiej a zaniedbanej siersci jak to w schronie :( Quote
kora78 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 z bazarku wplynelo 50zl na Rufiego lub Kame. chwilowo wole potrzymac to w prozni, co Wy na to? Kama ma, a Rufi na razie nie potrzebuje. i 22zl z drugiego bazarku razem 72zl Quote
kizimizi Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 kora78 napisał(a):z bazarku wplynelo 50zl na Rufiego lub Kame. chwilowo wole potrzymac to w prozni, co Wy na to? Kama ma, a Rufi na razie nie potrzebuje. i 22zl z drugiego bazarku razem 72zl zostaw w "próżni" jak wolisz ;) Ps. ja mam dla Ciebie nnóstwo kosmetykow z Anglii na anstepny bazarek Quote
kora78 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 a masz tusze do rzes? bo teraz ja potrzebuje sobie kupic w ciagu tygodnia kama ma kase na miesiac. ale moze ds sie znajdzie. jesli nie to damy kamie. jesli tak, to znow na innego. Quote
kora78 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Rufiku, maszynka bedzie w tym nadchodzacym tygodniu! wiesz, ze jestes pierwszy w kolejce do eksperymentalnego debiutu ciotki kory :D Quote
kizimizi Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 kora78 napisał(a):a masz tusze do rzes? bo teraz ja potrzebuje sobie kupic w ciagu tygodnia chyba jakis tam tusz był, nie pamietam dokłądnie. Na pewno duużo wód perfumowanych w wersji mini. Chcesz teraz bazarek robic na kogos?? Quote
kora78 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 teraz nie ma na kogo :) uff choc najgorzej ma Kama 240 jednorazowo i 50 stalej. a dt za 240zl. ogloszenia tez kosztuja. Quote
kizimizi Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 Kiedy idziesz eksperymentować na Rufim?? Quote
kora78 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 na pewno musze jechac w tym tyg, czyli pewnie wekend. jutro zadzwonie i sie dowiem,czy bedzie do wekendu maszynka. jego treba najpierw znow wyczesac i dredy nowe wyciac i stare poprawic. najlepiej tez wykapac, ale ma byc zimno, wiec odpuszcze nastepna idzie Kapielowka i do czesania te duze suki, mamuski i podobne i alex ten, co ma watek Quote
kizimizi Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 kora78 napisał(a):na pewno musze jechac w tym tyg, czyli pewnie wekend. jutro zadzwonie i sie dowiem,czy bedzie do wekendu maszynka. jego treba najpierw znow wyczesac i dredy nowe wyciac i stare poprawic. najlepiej tez wykapac, ale ma byc zimno, wiec odpuszcze nastepna idzie Kapielowka i do czesania te duze suki, mamuski i podobne i alex ten, co ma watek a ty wiesz z eja zidentyfkowałąm Alexa, tego co am watek i ja go tu na ślicznotach keidyś Charli nazwałam. Kiedyś go złapałam na wybiegu. On bardzo łądny jets, dziwie sie ze jeszzce tam siedzi. Quote
kora78 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 to zmien z charli na alex, albo z alex na charli. moze jednak charli, a ales niech juz bedzie alexem? skoro mial nim byc od poczatku? tak, pamietam fotki charliego z wybiegu. p.s. wyslalam rufiego i jedna z mamusiek na watek pomocowy, w dt darmowych. ktos jest nia zainteresowany i mamuska chyba czeka w kolejce na dt :) leszno Quote
kora78 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 mamy juz maszynke w schronie. za tydzien strzyge Rufiego na sznaucera. dzis podszedl do mnie sie przywitac, powoli, bo bal sie jednego z psow w kojcu. ale poznal mnie, spokojnie sie ucieszyl, przywital sie ladnie. nie bigal, nie szalal. szczekal troche z innymi. Quote
kora78 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kizimizi Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Rufik to teraz zupełnie inny pies jest, ale jak tak popatzre na Filipa to miniaturka Rufika sprzed roku! Skoro z niego ma byc sznaucer to i sznaucerowaty tekst mu bedzie trzeba napisac :lol: Quote
Recommended Posts