Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak, porobie. dzis lub jutro.
ale zmienie cosik w nim, jak zawsze ;)

wiecej trzeba dodac, rozpisac sie o lagodnosci podczas czesania. tego, ze mieszkal kiedys w domu, ze nie zalatwia sie w domu na pewno.
ze ladnie na smyczy- moze zaryzykuje, ze w podrozy tez. przeciez nie bedzie zwrotu, bo moze sie okaze, ze autem nie lubi jezdzic... chyba, ze sie zglosi dom bardzo ruchliwy i wszedobyslki to sie w tel powie, ze nie wiadomo, jak w tym aucie z nim. ale p otym, jak go obserwuje te 3 czesania- to normalny domowy pies, wiec jak kazdy normalny pies, pewnie podrozuje tez w miare dobrze.
spokojny, zrownowazony, lagodny. nie bardzo aktywny, co tylko biega, skacze na czlowieka z radosci, wulkan energii i furiat.
fajny, ulozony pies.

to musi byc w tekscie. rozszerzone, a nie ujete w 1 zdaniu. czytajacy musi wiedziec, ze to pewnik, a nie przypuszczenia.

Posted

zaraz zabieram sie za ogloszenia

2 dni temu Rufi odwiedzony :) dostal juz 3 zastrzyki, na swierzba. placki mu chyba zarastaja. ale znow na torsie ma klebki puchu..... masakra, jak szybko! i po takim czesaniu dlugim!! mnie sie az nie chce wierzyc przeciez...
psy w kojcu ujadaja, a Rufi stoi spokojnie i patrzy. poza tym wiem, ze mnie poznal, tak sie spojrzal z refleksja i zamachal ogonem 1 raz :)

zmieniony tekst

Jeśli szukasz psa, który będzie nie tylko przyjacielem, ale i opiekunem, a przy tym jesteś miłośnikiem kudłatych i puszystych czworonogów.....
Jeśli szukasz psa, którego możesz wiele nauczyć, który obdarzy Cię nie tylko miłością, ale i bezgranicznym zaufaniem ....
Jeśli lubisz spędzać aktywnie czas na dworze, jesteś miłośnikiem spacerów lub masz ogródek... Rufi jest idealnym psem dla Ciebie i Twojej rodziny!

Rufi przebywa w schroniskowym kojcu z kilkoma innymi psami. Jest to boks na samym końcu schroniska, gdzie rzadko zapuszczają się odwiedzający, bo w międzyczasie wybiorą już czworonożnego przyjaciela. Rufi mimo swej nietypowej urody ma przez to małe szanse na adopcję.
Rufi jest poważnym, spokojnym i dojrzałym psem. Nie należy tez do tych specjalnie wylewnych, narzucających się i szczekliwych kanapowócw. Jego usposobienie i charakter bliski jest owczarkom: jest psem mądrym, którego wiele można nauczyć, swojego opiekuna darzy szacunkiem i zaufaniem, czuje sie dobrze w roli opiekuna stada.

Rufi jest psem posłusznym: zna podstawowe komendy, grzecznie poddaje się zabiegom fryjerskim, którym już niejednokrotnie był poddawany w schronisku. Ładnie chodzi na smyczy i potrafi zachowac czystość. Jest spokojny, opanowany, nie natarczywy. Lubi kontakt z człowiekiem, ale daje też człowiekowi luzu, nie narzuca się. Grzeczny wobec dzieci, wobec psów. Interesuje się kotami, jednak nie chce ich dopaść i zagryźć. To większy pies, jednak bardzo łagodny, cienia agresji w nim nie ma. Gdy stoi w kojcu i szczeka- co mu się czasem zdarza, budzi respekt.

Pies jest wykastrowany, zdrowy i zaszczepiony, ma okolo 6 lat. Wymaga regularnego wyczesywania, co znosi z przyjemnością.

kontakt w sprawie adopcji tel. 506 636 242

Posted

adopcje.org
adopcjapsa
cafeanimal
doadopcji
morusek
ojej
owi
olx
psy.pl
psy.elk
kupiepsa
e-zwierzak
psiamania
mammisia
przygarnijzwierzaka
petsy
petworld
pineska
pajeczyna
top0ogloszenia
gumtree.wroclaw
tablica
kokosy
24.cwirek

Posted

[quote name='Dogo07']A to on ma jakieś problemy z sierścią ? Może przez to że ma długie futerko, niestety kudłaczki nie mają lekko w schronisku.[/QUOTE]

lekarz ponoc to widzial i dostaje cos na to i sie goi. Moze to z powodu gestej i dlugiej a zaniedbanej siersci jak to w schronie :(

• 2 weeks later...
Posted

z bazarku wplynelo 50zl na Rufiego lub Kame. chwilowo wole potrzymac to w prozni, co Wy na to? Kama ma, a Rufi na razie nie potrzebuje.

i 22zl z drugiego bazarku

razem 72zl

Posted

kora78 napisał(a):
z bazarku wplynelo 50zl na Rufiego lub Kame. chwilowo wole potrzymac to w prozni, co Wy na to? Kama ma, a Rufi na razie nie potrzebuje.

i 22zl z drugiego bazarku

razem 72zl

zostaw w "próżni" jak wolisz ;)

Ps.
ja mam dla Ciebie nnóstwo kosmetykow z Anglii na anstepny bazarek

Posted

a masz tusze do rzes? bo teraz ja potrzebuje sobie kupic w ciagu tygodnia

kama ma kase na miesiac. ale moze ds sie znajdzie. jesli nie to damy kamie. jesli tak, to znow na innego.

Posted

kora78 napisał(a):
a masz tusze do rzes? bo teraz ja potrzebuje sobie kupic w ciagu tygodnia

chyba jakis tam tusz był, nie pamietam dokłądnie. Na pewno duużo wód perfumowanych w wersji mini. Chcesz teraz bazarek robic na kogos??

Posted

na pewno musze jechac w tym tyg, czyli pewnie wekend. jutro zadzwonie i sie dowiem,czy bedzie do wekendu maszynka. jego treba najpierw znow wyczesac i dredy nowe wyciac i stare poprawic. najlepiej tez wykapac, ale ma byc zimno, wiec odpuszcze
nastepna idzie Kapielowka
i do czesania te duze suki, mamuski i podobne
i alex ten, co ma watek

Posted

kora78 napisał(a):
na pewno musze jechac w tym tyg, czyli pewnie wekend. jutro zadzwonie i sie dowiem,czy bedzie do wekendu maszynka. jego treba najpierw znow wyczesac i dredy nowe wyciac i stare poprawic. najlepiej tez wykapac, ale ma byc zimno, wiec odpuszcze
nastepna idzie Kapielowka
i do czesania te duze suki, mamuski i podobne
i alex ten, co ma watek

a ty wiesz z eja zidentyfkowałąm Alexa, tego co am watek i ja go tu na ślicznotach keidyś Charli nazwałam. Kiedyś go złapałam na wybiegu. On bardzo łądny jets, dziwie sie ze jeszzce tam siedzi.

Posted

to zmien z charli na alex, albo z alex na charli. moze jednak charli, a ales niech juz bedzie alexem? skoro mial nim byc od poczatku?
tak, pamietam fotki charliego z wybiegu.

p.s. wyslalam rufiego i jedna z mamusiek na watek pomocowy, w dt darmowych. ktos jest nia zainteresowany i mamuska chyba czeka w kolejce na dt :) leszno

Posted

mamy juz maszynke w schronie. za tydzien strzyge Rufiego na sznaucera.
dzis podszedl do mnie sie przywitac, powoli, bo bal sie jednego z psow w kojcu. ale poznal mnie, spokojnie sie ucieszyl, przywital sie ladnie. nie bigal, nie szalal. szczekal troche z innymi.

Posted

Rufik to teraz zupełnie inny pies jest, ale jak tak popatzre na Filipa to miniaturka Rufika sprzed roku!

Skoro z niego ma byc sznaucer to i sznaucerowaty tekst mu bedzie trzeba napisac :lol: