kameralna Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Biedny Rufik... Ja cały czas myślałam, że on ma już dom. Quote
kora78 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 trzeba ogloszenia od nowa porobic. dzis robe jednego psa z zielonej gory i rufi w koeljce nastepny. no i tobiasz. Quote
kora78 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='tamb']Zaznaczam wątek.[/QUOTE] dziekuje :) Quote
kizimizi Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 a ja sie zapomnialam wam pochwalic, ze caly zcas korespondowalam z kims zainteresowanym Rufim ale raczej nic z tego bo pewnego dnia koles mi nie odpisal ... i tyle. Prosil o dodatkowe fotki psa wiec wyslalam co mialam i wciaz nie odpowiadal czy zgadza sie an wizyte i wogole nie mowil nic o sobie. No i juz nie odpisal. Rufi, nie trac nadzieji, na pewno twoj domek gdzies tam jest i czeka na ciebie. Quote
kora78 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 tamb nam pomoze :) dzieki jej ogloszeniu Czaczi znalazl dom to wierze, ze i Rufiego ktos wypatrzy w "papierowce" :) kizi, adopcja miedzykontynentalna, tego jeszcze nie bylo ;) Quote
kizimizi Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='kora78']tamb nam pomoze :) dzieki jej ogloszeniu Czaczi znalazl dom to wierze, ze i Rufiego ktos wypatrzy w "papierowce" :) kizi, adopcja miedzykontynentalna, tego jeszcze nie bylo ;)[/QUOTE] ok. ale ty zajmujesz sie logistyka a Marcie zlecimy funkcje skarbnika -ona kocha mnozyc i dzielic rozne koszty ;) Quote
kizimizi Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 a oto nowy Rufikowy tekst: Jesli zawsze chciales miec duzego psa, ktory bedzie nie tylko przyjacielem ale i opiekunem a przy tym jestes milosnikiem sznaucerow i lubisz wtulic sie w gesta, psia grzywe..... Jesli myslisz o psie, ktory swoja postura wzbudzi respeky, ktory jest silny ale nigdy agresywny.... Jesli szukasz psa, ktorego mozesz wiele nauczyc, ktory obdarzy cie nie tylko miloscia ale i bezgranicznym zaufaniem .... Jesli lubisz spedzac czas na swiezym powietrzu, jestes milosnikiem spacerow lub masz ogrodek ..... Rufi jest idealnym psem dla ciebie i twojej rodziny! Rufi jest masywnym psem, daleko mu do malych i szczekotliwych yorkow. Nie nalezy tez do tych specjalnie wylewnych kanapowcow. Jego usposobienie i charakter bliski jest owczarkom: jest psem madrym, ktorego wiele mozna nauczyc, swojego opiekuna darzy szacunkiem i zaufaniem, czuje sie dobrze w roli opiekuna stada. W zamian za to oczekuje swobody i wolnosci w swoim codziennym zyciu. Zdecydowanie odnajdzie sie na ogrodzie lub przydomowej posesji. Rufi jest kastratem, jest tez zaczipowany oraz posiada komplet szczepien. Jesli jestes zainteresowany adopcja tego psa prosze o kontakt tel: lub meilowy: Quote
kora78 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 zaczynam myslec, jakby tu zorganizowac strzyzenie Rufiego... moze poszukam yej pani, co Czacziego ostrzygla w schronie kiedys? jak jej nie znajde, to jak inaczej?... moze pozbieramy tu kase na wizyte u fryzjera dla Rufiego i go do salonu odstawimy? albo zawolam salon do schronu? mogloby sie udac, co? jakis bazar zrobic specjalnie na strzyzenie Rufiego... moze z takimi fotkami domek znajdzie? w kwietniu0 maju? dobry pomysl? Quote
wilczek007 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 w ksiedze Guinessa się Rufi znajdzież, tyle ciotek tyle ogłoszeń a nadal nic...Jak to możliwe, przeciez on sliczny jest!... Quote
kora78 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 moze nowy tekst znow? moze nowe fotki? ja juz nie wiem, co robic... moze to strzyzenie pomoze? Quote
wilczek007 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 mam jakieś parę fantów na bazarek dla Rufiego na fryca;) Jak co dajcie znac czy wysyłać fotki... Quote
kizimizi Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 a ty jak chcesz go Kora strzyc w schronie? Wiesz co mu pomoze?DT! Quote
wilczek007 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 a jak go nikt nie chce:(:(:( to jak DT... Quote
kizimizi Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 wilczek007 napisał(a):a jak go nikt nie chce:(:(:( to jak DT... Wilczku na dt go beda chcieli tylko trzeba pierw deklaracje zebrac. Ja sie za to nie biore juz bo 1. nie moge sobie pozwolic na bycie regularnie na dogo, 2. praktycznie nie mam kontaktu z ludzmi w polsce (tel.) wiec ciezko jets mi organizowac takie rzeczy jak transport czy jakies wizyty itp. A taka dyspozycyjnosc jest konieczna. Kora niedawno wziala sie za wyciaganie suki ze schronu (przy mojej drobnej pomocy) takze nowa 'podopieczna'. Poza tym mamy Tobiego, Parowe i Reksia w hotelach czy platnych dt. Dzxis jeden z podopiecznych pojechal do ds ale ze to menda neisamowita wiec obstawiamy, ze szybko wroci :( Takze jakos ten Rufi sma sobie zostaje a szkoda bo o dt dla niego warto by powalczyc. Quote
kizimizi Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Wilczku weszlam na film z twojego podpisu i .... mam noc przerabana i pewnie kilka natepnych dni tez. Nogi mi tak drzaly ze az ich powstrzymac nie moglam, nie mowiac juz ze plakalam nie majac czym. Eh mialam ochote wylaczyc komputer z 12 razy ale obejrzalam to od a do z. Cizko cokolwiek powiedziec .... moze i jestem bardziej swiadoma ale czy to cos zmieni? Quote
kora78 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 jak pisalam, wymyslilam, by fryzjerke do schronu zaprosic, by go maszynka przeleciala. na sznaucera, jak wszystkie. grzbiet wygolic, lapy i pysk zostawic. zeby jemu latem chlodniej bylo i zeby ladniej wygladal na fotach w ogloszeniach. Quote
Onaa Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Duże pieski nie znajdują łatwo domków. A Rufi jest takiej wielkości jak Czaczi ? A jeśli chodzi o strzyżenie to myślę że by pomogło. Sunia terierowata 6 lat przy budzie, nikt nie zauważał, a po obstrzyżeniu dosłownie psia królewna :lol:. Tylko że ona jest już w dt, i właśnie przy tej suni zobaczyłam co oznacza dt, i dlaczego jest tak potrzebny psu. Nie chodzi tylko o opiekę, spacery, nauczenie, czy zsocjalizowanie psiaka, chociaż to ma oczywiście dużą wagę, ale w dt psiak zupełnie inaczej się czuje, i przez to z małociekawego, patrzącego w dal psiaka robi się piesek czule patrzący w oczy, śliczny, uroczy. I to widać na zdjęciach. A na zdjęciach ze schroniskach wiele psów jest zrezygnowanych. Miejmy nadzieję, że uda się tak jak pisała Kora78 obstrzyc Rufiego. Sara tak właśnie ma, i bardzo ładnie i ciekawie wygląda :). Quote
kora78 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Rufi jest nizszy, niz Czaczi. Czaczi wysoki i szczuply, Rufi troche nizszy i masywny, a Nugat jeszcze nizszy i mniej masywny. Rufi jest z nich najgrubszy i przez futro i przez otylosc po kastracji. choroba, hotel Rufiego by 350 minimum kosztowal, wg mnie Quote
wilczek007 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 kizimizi napisał(a):Wilczku weszlam na film z twojego podpisu i .... mam noc przerabana i pewnie kilka natepnych dni tez. Nogi mi tak drzaly ze az ich powstrzymac nie moglam, nie mowiac juz ze plakalam nie majac czym. Eh mialam ochote wylaczyc komputer z 12 razy ale obejrzalam to od a do z. Cizko cokolwiek powiedziec .... moze i jestem bardziej swiadoma ale czy to cos zmieni? to sie takie horrory rano ogląda... ;) Czy cokolwiek sie z cokolwiek zmieni, to zależy od każdego sobnika.Ja jestem wege (więc na mnie żaden morderca i sprzedawca zwierząt nie zarobi-nawet w sklepie miesnym odrzuciłam oferte pracy-wolę z glodu umrzec bez kasy) i dobrze sie z tym czuję. Dobrze wiem, ze nie damy rady walczyc z tym ochydztwem na świecie, ale każdy z nas może zrobic dla zwierząt ile jest w stanie. Zło jest za wielkie, przytłacza, najlepiej się ograniczyc do jakiegos zasięgu i tam dzialać.To wystarczy.No, chyba że ktos wiele potrafi itd. itp to ja nie bronię... Mozesz jakims antyzwierzolubom filmik wysłać:). A ty sie już nim nie przejmuj, wystarczy robić co nam serce podpowie. Co do fryzjera w schronie- myśmy z wolontariuszkami zrzuciły sie i zawiozły jedną sunię.Z tym że ja miałam auto.Jakby był transport i ktos by sie zgodził, moze znalazł by sie ktos kto by go ostrzygł.Pies by sie lepiej czuł, fotki by były, to co że nie ma DT narazie...Ta sunia nadal jest w schronie(babcinki nikt nie chce) ale poczuła sie o wiele lepiej bez tych kudłów:) Quote
kizimizi Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 wilczek ja tez wege i to z swiadomej decyzji juz od ponad 10 lat ale jakos mnie ten film dobil tak czy siak.... Quote
wilczek007 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 mnie tez dobił, też oglądałam raz, starczyło. Każdy ból musi minąc, teraz go tylko wlepiam gdzie popadnie...Może trafi na jakiskamień,który zmieknie...Z góry cie przepraszam, masz racje, napisze;dla ludzi o mocnych nerwach... Quote
kizimizi Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 troche z innej beczki; Wilczku twoj pies z awatara to caly Rufi. To jakas rasa? Znasz kogos kto by sie interesowal takimi psami? Quote
wilczek007 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 ha:evil_lol: tak się zastanawiałam, czy inni tez to tak widzą. To moja sunia, czysty kundelek.W dodatku sięga mi do kolana, wiec Rufi wg niej to OOOlbrzym.ma mniej włochate nogi od Rufika chyba. Nie widziałam takiej rasy nigdy , ktos tu pisał , że sa jakieś Pikardy czy cos, moze jest, nie znam wszystkich, ale za to myślę, ze ma w sobie coś z teriera. Mieszana taka... Wg mnie Rufi jest ciekawym psiakiem, moja Żaba sie wielu ludziom podoba, to skoro tak jest to Rufi też powinien, no!:) Quote
Recommended Posts