Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

On ma takie małe uszka, a briardy mają większe no i im inaczej stoją, bo im się uszy klei jak są małe a jemu tak naturalnie.
A dzwoni ktoś w ogóle po niego ?
Bo aż trudno zrozumieć że się nikomu nie podoba.

Posted

prosimy o oglaszanie, jesli tylko ktos ma czas i mozliwosci :)

nikt nie dzwoni wciaz :(

ja oglaszam co 2-3 tyg. moze zle strony wybieram, moze zle fotki, zle tytuly, nie wiem...

Posted

Rufi ma w izolatce jamnika i kudlacza, acz mniejszego. respekt ma do tego kudlcza.
bylam dzis chwile w schronie, lał deszcz, rufi byl schowany. jak zawolalam jego imie to wyjrzal tak slodko i przyszedl do mnie, cieszyl sie, uszka polozyl :) wachal mi reke, potem brode do gory wyciagal, zeby go po szyi glaskac. bylam z synkiem, rufi machal do niego ogonem tez.

Posted

kizimizi napisał(a):
moze myslal, ze obiad przyszedł:razz:

heheheh

w sumie takie sprawdzanie na dziecko, w schronie nie jest w ogole adekwatne. wyjdzie tylko, jak pies jak brego ma wielka traume na punkcie dzieci, to sie wtedy rzuci. a tak...
lubienie i nielubienie dzieci, to jest tolerancja i cierpliwosc, delikatnosc, lub tego brak. a to wyjdzie dopiero po dluzszym przebywaniu, bawieniu sie z dzieckiem. w schronie sie dziecko z psem bawic nie bedzie, a niechby jakis pies szczeknal, sprawdzanego psa rozproszy, ugryzie dziecko. i nie bedzie to,ze nie lubi dzieci, tylko, ze pies obok szczeknal albo warczal, albo karetka przejechala...

Posted

Myślę że właśnie tylko jakąś wielką niechęć psiaka, popartą np. niedobrymi doświadczeniami z dziećmi, można jedynie w schronisku zaobserwować podczas takiej wizyty. Ale nic poza tym. Mój psiak np. jak słyszy krzyki, płacze dziecięce za drzwiami, wokoło mieszka pełno ludzi z małymi dziećmi, to się bardzo denerwuje i szczeka. I można by wnioskować że nie lubi dzieci. Ale już jak jest obok dziecka, to ono może go głaskać i jest ok. Oczywiście wszystko zależy też od samych dzieci, jak one są wychowane, czy umieją poszanować inne żywe istoty. Np. dłubania w oku to nikt by nie zdzierżył, nawet człowiek dorosły.
W każdym razie jak ktoś ma dzieci i chciałby psiaka schroniskowego to ja raczej polecam te z dt czy hotelików, zwłaszcza tam gdzie obecność dziecka jest na codzień i wiadomo jak psiak się zachowuje.

A o Rufisia nadal nikt nie pyta ?

Posted

slicznie dziekuje za ogloszenia :)

mialam 2 dni temu tel od jakiegos dziecka. twierdzacego, ze ma 18 lat. a na koniec rozlaczajacego sie. nawet mi sie pisac o tym nie chce

Posted

o shit zu mowila,ze maja 2. mwilam,ze rufi wielkosci owczarka. niby dom na dzielnicy mojego dziecinstwa, ale podala ulice, ktorej nie ma tam i sie rozlaczyla.
cos mowila,ze mama miala jeszcze jednego psa "zalatwic".

nie piszmy o tym, naprawde

Posted

nie mam glowy teraz o nim myslec. najpierw parowki. rufi ma isc na - w tygodniu.

a co myslicie o hotelu? prawdopodobnie Kama na ds idzie, zostaja nam tylko 2 parowki. moze rufi nastepny? czy n i bez tego ds znajdzie i lepiej inna bide brac z dlugim stazem? rufi dlugo w hotelu bedzie?
fotki ma ladne do ogloszen, ale takie domowe to calkiem co innego... tylko hotel musialby tez byc domowy do domowych fotek. hehe
kasa po Fionie zostala, po Kamie ciut bedzie, po Tobim.
i deklaracje moze da duet buniowo kamowy- 50zl, moze da Bercia, ja na pewno. stowka juz by byla.

Posted

Myślę że Rufi powinien dostać swoją szansę. Same widzicie, ile te dwa czarnuszki były ogłaszane w schronisku i nic a potem jakoś domki znalazły.
A Rufi już chyba też długo siedzi w schronisku.
No chyba że jest jeszcze jakaś pilna bida w potrzebie.

Posted

piekne banerki, dziekujemy fochu i natusiaa :)

dogo, jakie czarnuszki?

kizi, tylko w sumie na latwego szkoda kasy chyba. jak pisalysmy o tych jamnikowatych mlodych, one sa krotko, jak dla mnie za krotko, by je brac. bardziej zasluguja, te co siedza dluzej. to juz mirek predzej. ale on, jak kama, w miesiac ds nie bedzie. tylko kilka miesiecy

Rufi z racji swej urody nietypowej powinien ds znalezc tez szybciej, niz Bunia. do pol roku max mu dawalabym.

Posted

kizimizi napisał(a):
ale piekne banerki, juz jeden dodaje.

kizimizi moglabym Cie jeszcze prosic abys wkleiła do pierwszego postu informacje ze na 16 i 17 str. sa ladniejsze zdjecia Rufiegp? lub jego zdjecia ale juz sie chyba tam nie zmieszcza :)

Posted

tutajchyba nie pisalam,ze moj nr tel nieaktualny. prosze nie robic chwilo ogloszen rufiemu, bo jak ktos zadzwoni to sie nie dodzwoni za chiny :( podam nowy nr tel za jakis czas.jak juz bedzie nowy, pewny dlugotrwale.

Posted

Czarnuszki , miałam na myśli Czacziego i Orzeszka :).
A na dt/hotelik można wyciągać takiego co np. dobrze rokuje adopcyjnie ale już długo siedzi w schronisku i nikt go nie zauważa.
No i taki piesek co go trochę znasz, co wiesz jaki jest.
Albo jakaś bida co w potrzebie jest.
Mnie np. żal sikacza jest.