Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pinkmoon napisał(a):
Byłyśmy z nim na spacerze i kiedy Fiks robiła zdjęcia, przechodzili jacyś starsi państwo, rozczulili się nad Majlo bardzo - "o jaki słodki, jaki śliczny, to chyba labradorek???" "-Nie, pitbull". "-Ojej! (odskoczyli dwa kroki w tył) - ale pitbulle są groźne!!!"

Oplulam monitor :evil_lol:

Posted

Nie mam ładnych fotek z Majlo, nie udały się. A tak się starałam, bo on chyba najbardziej potrzebuje teraz domu :(

To zdjęcie pokazuje jak Majlo przeżywa porzucenie.

Posted

Boże mój, jaki on cudowny :crazyeye::loveu:
Tych ludzi to bym na pal nabijała:angryy:

Mam nadzieję, że z takimi fotkami telefony będą rozgrzane do czerwoności :cool3::diabloti:

Na Majlo byli chętni super ludzie ze Szczecina, zrobiłam wizytę przedadopcyjną, ale się spóźnili - Majlo pojechał do Kołobrzegu, a oni adoptowali innego psiaka ze Szczecinka - cudownego bullowatego podrostka, który ma u nich jak pączek w maśle.
Szkoda, że Majlo nie trafił na taki super dom...:-(

Posted

Proszę o sprawdzenie ::

To tylko pies – powiedziałeś i bez uronienia choć cienia skruchy zostawiłeś go..
Biegł za Toba gdy Ty odjeżdżałeś... lecz nie miał szans Cię dogonić.
Przerażony, samotny i zagubiony znalazł się w miejscu w którym ulatniała się rozpacz i śmierć.
Dlaczego ? Za co skazałeś go na taki los?
Miał dopiero 4 miesiące, a już kochał Cię bezgranicznym uczuciem.

Taki swoje istnienie rozpoczął szczeniak Majlo.
Wyciągnięty ze schroniska, dostał szansę na lepsze życie.
Chory, wyczerpany, ze złamanym sercem... nie ważne - wiedział, że teraz będzie dobrze!

Na tę ostatnią z okoliczności można tylko przecierać oczy ze zdumienia i rzec:
"Pechowcem jest ten, kto z niego zrezygnował, szczęściarzem stanie się zaś nowy pan."

MAJLO to 8 miesięczny pies w typie Pitbulla.
Niesamowicie pozytywny zwierzak, kocha wszystko i wszystkich, jedynie co mu do szczęścia potrzeba to bliskość człowieka.
Rzadko zdarza się taka, psia prześliczność.
Niezwykle rzadko nazwać ją można jednocześnie (zgodnie z prawdą zresztą)
Chodzącą Radością, Łagodnością i Ufnością.

To wspaniały pies o fajnym charakterze i temperamencie, otwarty na naukę i przyswajanie nowych rzeczy. Pozbawiony cienia agresji. Bardzo delikatny do dzieci, nie niszczy w domu, zachowuje czystość, sygnalizuje jak chce wyjść. Ma bardzo dobry kontakt z innymi psami, chce się bawić, nie prowokuje, niesamowicie przyjacielsko nastawiony. Pięknie chodzi na smyczy i uwielbia podróżować samochodem. Energiczny, skoczny, skory do zabawy. Uwielbia spacery przy boku przewodnika, wspólne szaleństwa i bieganie.
Jak podchodzi do Ciebie to tak jakby chciał zapytać "będziesz moim panem i przyjacielem?"

Majlo czeka na odpowiedzialną miłość, taką, która nie zafunduje mu błędów poprzedniej -
bezdomności i schroniska (skąd trafił do hoteliku dla zwierząt).

Kontakt w sprawie adopcji Majlo :
-Ania 602688847
-Agata 694390951

lub pisząc na adres mailowy: [email protected]

Zastrzegam sobie prawo do wizyty przed i po adopcji.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Szukamy dla Majlo osoby odpowiedzialnej, spokojnej, opanowanej,
a zarazem stanowczej i konsekwentnej, szukamy miłośnika rasy,
kogoś doświadczonego w pracy z TTB, osoby, która poradzi sobie z jego wychowaniem.
Szukamy domu bez kotów. Szukamy rodziny, która obdarzy go miłością, która da mu dom i ostoję do końca jego dni.

Posted

Tekst super :) ale jeśli Majlo ma na koncie zagryzionego kota - nawet jeśli to było z winy właścicielki która go rozpuściła - to może lepiej nie polecać go do domu z kotami, nawet pod warunkiem dobrego nadzoru?

Posted

[quote name='agaga21']mam złe wieści. pani, która adoptowała majlo, całkowicie go rozpuściła i przestała dawać sobie z nim radę. majlo zagryzł jej kota i w trybie natychmiastowym miał wyjazd z domu z powrotem do mariamc ... pani nie pofatygowała się nawet by pokryć koszty transportu. arek-zastępca danusi jechał po psa 200km. psa wydało mu dziecko(!!!) pani nie było w domu. cisną mi sie na usta same niecenzuralne słowa. kobieta adoptowała juz wcześniej psa, nie jest nowicjuszką, w domu poza majlo miała 3 koty i 2 psy. nie rozumiem jak można tak "zepsuć" szczeniaka, by kompletnie przestać sobie z nim radzić. majlo szuka domu bez kotów a panią zaraz dodam na cz.k.

mariamc, proszę cie o nowe zdjęcia majlo do ogłoszeń
:(

Ano, lepiej dom bez koteczków :)