ania z poznania Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 W poniedziałek wieczorem dostałam alarmujący telefon od pracownicy z jednego podpoznańskich schronisk o nowo przybyłym 4- miesięcznym szczeniaku pitbulla. Piesek został przyprowadzony przez jakąś kobietę, która stwierdziła, że go znalazła, przetrzymała jedną noc w stodole, jej pies nie zaakceptował małego, więc nie ma wyjścia jak go oddać. Kierowniczka schroniska nienawidzi TTB, dobermanów, bokserów, itp., chętnie skazuje je na powolną śmierć przez zagłodzenie, z tego schroniska były wyciągane min. Twix, Doris, oba w stanie tragicznym. Maluch jest fantastyczny, ale na niego również padł wyrok "im szybciej brzydactwo zdechnie tym lepiej"- to słowa kierowniczki. Dzisiaj korzystając z jej chwilowej nieobecności pracownica wydała mi małego, jest na krótkim DT ale bardzo pilnie potrzebujemy DT bezterminowego albo oczywiście najlepiej DS. Ares, bo tak nazwałam malca, jest przesłodki, reaguje na komendę FE, cokolwiek by robił to natychmiast przestaje, ładnie chodzi na smyczy, zachowuje czystość, kojarzy spacer z załatwianiem potrzeb fizjologicznych. Bardzo kocha ludzi, chciałam go przewieźć w części bagażnika, na co zaprotestował krzykiem zarzynanego prosiaka, przedostał się na siedzenie pasażera i zadowolony jechał. Prosimy o pomoc, w znalezieniu domu, utrzymaniu w hotelu i kosztach opieki weterynaryjnej, malec ma niestety początki nużeńca. Quote
agnieszka32 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 ........................................ Quote
LAZY Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Agnieszko...podobny do Fiodorka, prawda? Quote
ania z poznania Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Nie, w hotelu, ale takim na dosłownie kilka dni, potrzebuje domu, który zapewni mu opiekę weterynaryjną, trzeba zwalczyć tego dziadoskiego nużeńca! Quote
agnieszka32 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 LAZY napisał(a):Agnieszko...podobny do Fiodorka, prawda? Tak, tylko ciemniejszy niż Fiodor - taka gorzka czekolada. Myślałam, że jest czarny, z tego co Ania mi mówiła, ale jak widzę po zdjęciach, to raczej jednak czekoladowy. :cool3: Prześliczny :loveu: Quote
Asior Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 boże.... jakie cudo!! JA CHCEM TAKIEGO !!!!! CHCEM :D Quote
agnieszka32 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 LAZY napisał(a):Reflektujesz? Osobiście dowiozę ;P :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dziękuję, już mi Ania z Poznania chciała go przywieźć - na dom tymczasowy. :diabloti: Już mi Piczkę przywiozła na DT i co? :evil_lol: Niestety, nie teraz - na drugiego psa to dużo za wcześnie. Czekam wciąż na moje psiaki, a z 3 czy 4 nie dam sobie rady :-( Quote
agnieszka32 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Asior napisał(a):boże.... jakie cudo!! JA CHCEM TAKIEGO !!!!! CHCEM :D OOO, proszę - czyli mamy pierwszą chętną :cool3: - i się nie wycofasz, moja droga - wszystko jest napisane czarno na białym :diabloti: Quote
ania z poznania Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Jasne, że nie, Aresik już się pakuje, zobaczcie jakby pasowało ładnie: Asior i Ares???? Quote
agnieszka32 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 ania z poznania napisał(a):Jasne, że nie, Aresik już się pakuje, zobaczcie jakby pasowało ładnie: Asior i Ares???? :roflt::roflt::roflt: Quote
chita Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 cudny:loveu:jak jest tylu chetnych to moze na bazarek go wystawic:roll::diabloti: Quote
Asior Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 tia.. i mój Lucki morderca :roll: zeżarł by mi Aresika.. On tak jak pirania działa.. obgryzał by mi go po kawałeczku :) zobaczcie...on ma mord w oczach :D Quote
fioneczka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 śliczny jest ... i taki biedny Asia ale masz fajne łobuziaki ... słodkie są Quote
ania z poznania Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 http://img532.imageshack.us/img532/416/obraz283i.jpg A, to słynny ratler! Nie no, do takiego bandziora to Aresika nie możemy dać ;)! Quote
Asior Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 kurcze myśle nad jednym domkiem dla niego, ale po niedzieli będe dopiero coś więcej wiedziała.... Quote
Alicja Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 ha ha ...fryta mu jęzor pokazała http://img341.imageshack.us/img341/2015/obraz281.jpg o ranyśku ...kolejna słodzizna bulowata Quote
ania z poznania Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Jest w tej chwili w hotelu. Opiekunka bardzo go chwali, jest przyjacielski wobec kotów, psów, zachowuje czystość, wesoła iskiereczka. Quote
Aska25 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Przepraszam za offa: Podrzuce watek Majki z lodzkiego schroniska, ktora jest na zamknietym pawilonie i szanse na domek ma jedynie przez ogloszenia .... Watek suni -> http://www.dogomania.pl/threads/180854-Nutka-wychudzona-red-noska-z-lodzi-szuka-odpowiedzialnego-i-kochajacego-domku Quote
Recommended Posts