Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W poniedziałek wieczorem dostałam alarmujący telefon od pracownicy z jednego podpoznańskich schronisk o nowo przybyłym 4- miesięcznym szczeniaku pitbulla. Piesek został przyprowadzony przez jakąś kobietę, która stwierdziła, że go znalazła, przetrzymała jedną noc w stodole, jej pies nie zaakceptował małego, więc nie ma wyjścia jak go oddać.
Kierowniczka schroniska nienawidzi TTB, dobermanów, bokserów, itp., chętnie skazuje je na powolną śmierć przez zagłodzenie, z tego schroniska były wyciągane min. Twix, Doris, oba w stanie tragicznym.
Maluch jest fantastyczny, ale na niego również padł wyrok "im szybciej brzydactwo zdechnie tym lepiej"- to słowa kierowniczki.
Dzisiaj korzystając z jej chwilowej nieobecności pracownica wydała mi małego, jest na krótkim DT ale bardzo pilnie potrzebujemy DT bezterminowego albo oczywiście najlepiej DS.
Ares, bo tak nazwałam malca, jest przesłodki, reaguje na komendę FE, cokolwiek by robił to natychmiast przestaje, ładnie chodzi na smyczy, zachowuje czystość, kojarzy spacer z załatwianiem potrzeb fizjologicznych. Bardzo kocha ludzi, chciałam go przewieźć w części bagażnika, na co zaprotestował krzykiem zarzynanego prosiaka, przedostał się na siedzenie pasażera i zadowolony jechał.
Prosimy o pomoc, w znalezieniu domu, utrzymaniu w hotelu i kosztach opieki weterynaryjnej, malec ma niestety początki nużeńca.

Posted

LAZY napisał(a):
Agnieszko...podobny do Fiodorka, prawda?

Tak, tylko ciemniejszy niż Fiodor - taka gorzka czekolada.
Myślałam, że jest czarny, z tego co Ania mi mówiła, ale jak widzę po zdjęciach, to raczej jednak czekoladowy. :cool3:

Prześliczny :loveu:

Posted

LAZY napisał(a):
Reflektujesz? Osobiście dowiozę ;P

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dziękuję, już mi Ania z Poznania chciała go przywieźć - na dom tymczasowy. :diabloti:
Już mi Piczkę przywiozła na DT i co? :evil_lol:

Niestety, nie teraz - na drugiego psa to dużo za wcześnie. Czekam wciąż na moje psiaki, a z 3 czy 4 nie dam sobie rady :-(

Posted

Asior napisał(a):
boże.... jakie cudo!! JA CHCEM TAKIEGO !!!!! CHCEM :D

OOO, proszę - czyli mamy pierwszą chętną :cool3: - i się nie wycofasz, moja droga - wszystko jest napisane czarno na białym :diabloti: