Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Reyes']W końcu wylądowałam z Raciborzu :roll:

Wyniki z Raciborza
Starsza:
1.) Danuta Ożarowska z Beagle + zw. dnia
2.) Czeszka - nieznana mi z imienia a nie mam katalogu - z OA
3.) Marta Osińska z Irish Terrierem
4.) Ala Nowak z JRT

Młodsza:
1.) Martyna (?) Nowak z Basenji
2.) Prezenter z Wyżłem[/quote]
Zw.Dnia:
[IMG]http://img158.imageshack.us/img158/2888/jhxj7.jpg[/IMG]

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ola też w sumie ponad 3 już chyba w tym siedzi :P
Wiesz, owszem - często jest tak, ze wiadomo kto wygra kto przegra...
ale na świecie nie ma samych zlych sędziow. Też kiedyś mialam takie podejscie "po co, skoro ona czy on i tak wygra.." ale przestałam się tym przejmować, i zauważylam że jest wiele sędziow co ocenia sprawiedliwie.
A z drugiej strony, moze niektórzy "stali handlerzy" wygrywają nie przez to że są znani, ale przez swoje umiejętności.

Posted

ania wydaje mi się że po pierwsze gratulacje jednak były, a po drugie teraz sytuacja jest troche inna... swiatówka była w polsce, wiekszosc młodych handlerów na niej się pokazała i inaczej do tego podchodzili... a tu wystawa za granicą, Ola prawdopodobnie była jedyną reprezentantką polski i poprostu odzywa się w nas pewien patriotyzm lokalny:lol: :lol: ;) o ile można to tak nazwać;) Mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi;)
Niemniej wielkie gratulacje dla Olci:multi:

Co do tego, że Cie widać, czy nie widać... nie przejmuj się tym, bo nie o to chodzi... prawdziwy talent i tak zostanie dostrzeżony prędzej:-) , czy później;) ... w handlingu mimo wszystko nie o trzepanie punktów chodzi;)
Ja w JH nie wystepuje już od 3 lat prawie, startowałam bardzo nieregularnie i powiem szczerze, że najlepiej wspominam wystepy u sędziów zagranicznych, u których miałam tak samą czystą karte jak cała elita obecna ze mną na ringu;) też zdażało mi się wtedy słyszeć że się nie znają:lol: bo wygrał ktoś mniej kojarzony (czyt. ja;) ).... Oczywiście nie mówie że wszyscy polscy sędziowie są źli i niedobrzy;) , bo ogromna większość jest naprawde wspaniała i nie ważne czy dali mi zwyc. dnia, czy 4. lokate;)
Nie poddawaj się, pokazuj co potrafisz na normalnych ringach, a nie na JH, to traktuj jako trening, a lokatami sie nie przejmuj;)
Powodzenia:smilecol:

PS
Ja Cie kojarze z wystawy z Chojnic chyba jakos z przed dwóch lat:-) i serio bardzo miło było oglądać poznanski finał z toba w jednej z ról głównych:thumbs:

Posted

A Ola przypadkiem nie byla reprezentantem naszego kraju wydelegowanym przez ZK??

ja powiem bo mojej obserwacji z ostatnich kilku wystaw gdzie ogladalam MP.. ze sedziowie malo zwracaja uwage na umiejetnosci handlerow po zamianie- w pracy z obcym psem. Kiedys pamietam ze to był najwiekszy haczyk w konkursie..a do tego zrobic z tym psiakiem np. 8;) no ale wszystko sie zmienia, musze zauwazyc ze w koncu juz kilka lat od tego minelo:roll:

Mysle ze Ola jest jedna z teraz najbardziej rozpoznawanych mlodych prezenterek.. bo nawet jak mowie byle komu o małej Patce.. to zaraz mnie kazdy pyta to ta z Borzojem??..ja mowie nie nie z shih tzu. Ogolnie jest dobrze promowana, robio wrazenie swoim dograniem partnerskim z borzojem, gorzej z obcymi psami i to duzo gorzej, jednak jak pisalam wyzej sedziowie inaczej chyba obecnie to odbieraja, jest na duzęj ilości wystaw w Polsce i na najwiekszych za granicą- jednak zycze wszystkim takich sukcesów jak ma Ola:) I jej również coraz wiekszych;)

Guest Reyes
Posted

[quote name='flashka-g']sorki za literówki, ale widze ze admin ściągnął funkcję "edit" i nie można nić zmieniać w postach.[/quote]
Ja z moją dyslekjom i dysortografia - i konającą klawiaturą - boje się teraz cokolwiek napisać XD

Posted

[quote name='Reyes']Ja z moją dyslekjom i dysortografia - i konającą klawiaturą - boje się teraz cokolwiek napisać XD[/quote]

a ja za to ze obcenie mam malo czasu na odpisywanie musze pisac z predkoscia strusia pedziwiatra i zawsze robie literowki:) z reszta to moj odwieczny problem, a nie mam czasu patrzec na klawiature gdy pisze;p

Posted

[quote name='Reyes']W końcu wylądowałam z Raciborzu :roll:

Wyniki z Raciborza
Starsza:
1.) Danuta Ożarowska z Beagle + zw. dnia
2.) Czeszka - nieznana mi z imienia a nie mam katalogu - z OA
3.) Marta Osińska z Irish Terrierem
4.) Ala Nowak z JRT

Młodsza:
1.) Martyna (?) Nowak z Basenji
2.) Prezenter z Wyżłem[/quote]

:klacz: :klacz: :klacz: dla wszystkich, a szczególnie dla Reyes :thumbs:

Posted

[quote name='flashka-g']A Ola przypadkiem nie byla reprezentantem naszego kraju wydelegowanym przez ZK??

ja powiem bo mojej obserwacji z ostatnich kilku wystaw gdzie ogladalam MP.. ze sedziowie malo zwracaja uwage na umiejetnosci handlerow po zamianie- w pracy z obcym psem. Kiedys pamietam ze to był najwiekszy haczyk w konkursie..a do tego zrobic z tym psiakiem np. 8;) no ale wszystko sie zmienia, musze zauwazyc ze w koncu juz kilka lat od tego minelo:roll:

Mysle ze Ola jest jedna z teraz najbardziej rozpoznawanych mlodych prezenterek.. bo nawet jak mowie byle komu o małej Patce.. to zaraz mnie kazdy pyta to ta z Borzojem??..ja mowie nie nie z shih tzu. Ogolnie jest dobrze promowana, robio wrazenie swoim dograniem partnerskim z borzojem, gorzej z obcymi psami i to duzo gorzej, jednak jak pisalam wyzej sedziowie inaczej chyba obecnie to odbieraja, jest na duzęj ilości wystaw w Polsce i na najwiekszych za granicą- jednak zycze wszystkim takich sukcesów jak ma Ola:) I jej również coraz wiekszych;)[/quote]

Bo nie zawsze te zamiany są sprawiedliwe... powinno być przynajmniej tak jak na Cruftsie ze jest moment na zapoznanie się z psem, wiadomo są różne charakterki i takie co chodzą z kazdym i takie ktorych nie da sie do sebie przekonac w sekunde. Mimo to uważam zamiany za dobre... i zawsze przynajmniej w moim wypadku urozmaicaja konkurs :)

A co do Oli zgadzam sie w 100% i mysle ze w przyszlosci moze byc naprawdę dobrą handlerką, biorąc pod uwagę to jak duże ma na to możliwości. I trzymam za nią mocno kciuki :)

Posted

No coż -Dziewczyny i ja przyznaję ze piszecie (w/w) prawde .Wymiany są dobre ale jeśli np.jakać Kasia dostaje na wymianie Psa który kompletnie bzikuje to nie powinna isc w odstawke odrazu ale po raz drugi powinno sie poddac ją wymianie. U nas niestety to rzadkość .I znam takie przypadki ze dzieciaki tak sie wycwaniły ze mają psy które chodzą "tylko z nimi " :P:P
Ja już zabardzo nie chodze na MP -jak zdąze bede w Szczecinie ot :) W Czaplinku tera miałam II , ale co tam II miejsce na JH do wygranej z Foxem BIS'a :D:D
Co do wystaw kto z Was bedzie w Szczecinie ?? JA bede CACIB Sobota i CWC i CACIB Niedziela...(nie wiem jak ja to ogarne w niedziele ale mam własnego szofera i bedzie tylko trasa Arkonka-Lubieszyn :D)
PzDr 4 All JH :)
by Yorkiss kennel :*

Guest Reyes
Posted

[QUOTE]
do wygranej z Foxem BIS'a :-D:-D
[/QUOTE]
O lala :crazyeye: Gratulacje !!!

Posted

[quote name='Bartuś']Mam pytanko ... :P Kto się wybiera na młodego prezentera do Krakowa ??? :lol:[/QUOTE]
Ja miałam, ale jednak prezenterem nie będę, ale widzem :)

Posted

[quote name='Bartuś']Mam pytanko ... :P Kto się wybiera na młodego prezentera do Krakowa ??? :lol:[/quote]
O ile przyjmą moje wcorajsze zgloszenie to ja - to słowaczki chętnie sobie pojde :)

Posted

[quote name='flashka-g']A Ola przypadkiem nie byla reprezentantem naszego kraju wydelegowanym przez ZK??

Mysle ze Ola jest jedna z teraz najbardziej rozpoznawanych mlodych prezenterek.. bo nawet jak mowie byle komu o małej Patce.. to zaraz mnie kazdy pyta to ta z Borzojem??..ja mowie nie nie z shih tzu. Ogolnie jest dobrze promowana, robio wrazenie swoim dograniem partnerskim z borzojem, gorzej z obcymi psami i to duzo gorzej, jednak jak pisalam wyzej sedziowie inaczej chyba obecnie to odbieraja, jest na duzęj ilości wystaw w Polsce i na najwiekszych za granicą- jednak zycze wszystkim takich sukcesów jak ma Ola:) I jej również coraz wiekszych;)[/quote]

Ola to jest ta z borzojem z hodowli Fart Stable, Victorem?

Guest Reyes
Posted

[quote name='Wiza']Ola to jest ta z borzojem z hodowli Fart Stable, Victorem?[/quote]
Nie wiem z jakiej hodowli ale pies to Victor :eviltong:

Posted

[quote name='EveL']Pare dni nie miałam internetu i taka niespodzianka z Olą :crazyeye:
Gratulaaacje! :)[/quote]

jak ma talent to trzeba byc świadomym takich sukcesów;)

Posted

nalezy tylko przeczytac ( w katalogu np) i zrozumiec...
VICTORY BLACK MAGIC from "Fart"Stable i juz wszystko jasne

zapraszam na stone mojej hodowli i a do dzialu Oli szczegolnie

Posted

[quote name='Fart']nalezy tylko przeczytac ( w katalogu np) i zrozumiec...
VICTORY BLACK MAGIC from "Fart"Stable i juz wszystko jasne

zapraszam na stone mojej hodowli i a do dzialu Oli szczegolnie[/quote]
Widzę ze Ola zajęła na stronie miejsce Dollara... :cool3: Jeszcze raz wielkie brawa dla Oli :)

Posted

Agasiu - Dollar wrocil do swoje macierzystej hodowli, wiec teraz w rekach Arislandu lezy promocja tego uwodzicielskiego Rudzielca...
Ola od dawna gosci na mojej stronie ,ale swoim sercem i dusza (poparta ciezka praca) udowodnila mi juz wiele razy , za warta jest wszelkich moich staran a nie tylko okienka na mojej stronie

Posted

[quote name='Fart']Agasiu - Dollar wrocil do swoje macierzystej hodowli, wiec teraz w rekach Arislandu lezy promocja tego uwodzicielskiego Rudzielca...
Ola od dawna gosci na mojej stronie ,ale swoim sercem i dusza (poparta ciezka praca) udowodnila mi juz wiele razy , za warta jest wszelkich moich staran a nie tylko okienka na mojej stronie[/quote]
Wiem, ze Dollar wrocil, to moj ulubieniec już od czasów jego pierwszych sukcesow :) A troszeczkę serca i duszyczki Oleńki sama miałam okazję poznać rozmawiając z nią pare razy, dlatego z całego serca życze jej jak najwięcej sukcesów ! :multi:

Posted

Dziekuje Ci w imieniu Oli i pozostaje mi miec nadzieje ze kiedys spotkamy sie na jakies wystawie - a Rudego bardzo mi brakuje pomiedzy moimi chartami

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...