Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

A-s-i-a, o pitku Sirocco niewiele wiadomo. Trafił do schroniska znaleziony. Od początku pobytu ma rozwolnienie. Jest chudszy po tygodniowym pobycie niż na zdjęciach powyżej.
Ludzi nie zjada na spacerach - ale jak będzie normalnie ciężko ocenić, bo to pierwsze dni psiaka.
Do zwierząt jeszcze nie wiadomo - na spacerach nie okazywał agresji ale bezpośrednio z psami nie był stykany.

Może pojadę do Łodzi po otrutego aścika, to zobaczę Sirocco. Niestety w schronisku jest ponad 20 astów. :-(

Majaa, wstaw lepsze zdjęcia. Ja po zdjęciach byłam przekonana, że to czekoladowe to kundelek. :lol:

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Od Andzi69 - psiak ze schroniska z Kielc.

Dzisiaj dziewczyny pojechały szukać zaginionego psa do naszego s..go schronu i...od razu tel - andzia - ast piekny, młody, przytulaśny - ratuj!

no i mam zdjecia słodziaka:

Posted

SARA - 8-9 letnia sunia amstaffka, która jeszcze do niedawna miała dom... straciła go na stare lata... jej rodzina pozbyła się jej, bo niby ktoś był na nią uczulony. Dokładniej wolontariusze dowiedzą się wszystkiego u źródła, czyli bezpośrednio u byłych właścicieli.

Sara całe swoje życie mieszkała w bloku... w schronisku nie chce się załatwić w boksie i bardzo cierpi...

PILNIE POTRZEBNY DLA NIEJ DOM TYMCZASOWY.
SARA PRZEBYWA W SOCHACZEWIE.

Posted

CHICO trafił do schroniska znaleziony. Był lekko pogryziony, bardzo ucierpiał jego palec w łapie. Palec jest leczony antybiotykami, jest możliwym, że niestety zostanie amputowany.

Chico został oceniony na wiek ok. 2 lat. W schronisku mówią o nim, że jest spokojny do ludzi a także zwierząt.

Niestety w schronisku nie kastrują psów. Pies zostanie tylko zaszczepiony.

Kontakt do wolontariuszy: 502 156 186 i mail [email protected]

Przy okazji dziewczyny sprawdzą jeszcze tatuaż i chip.

Dla Chico szukany jest dom stały, ale także tymczasowy.
Chico przebywa w schronisku w Sochaczewie.

Posted

Bullisia wzięły dziewczyny z forum bulli. Fundację chyba będą ciotki tworzyć. ;)

Oby bulliś był grzeczny i szybko znalazł fajny dom.

Sarunia ma straszne przerażenie w oczach. :-(

A-s-i-a, dajemy radę bo ciągle działamy. Mamy przynajmniej poczucie czynnej pomocy dla bullowatych. Znajdujemy im jak najlepsze domy, w których mamy nadzieję będą mieć najlepsze życie z możliwych do końca swych dni. Jedni pomagają czynnie przy samych psach, inni finansowo, a jeszcze inni w ogłaszaniu (bo Ci co jeżdżą z reguły nie mają już czasu ani siły ogłaszać).

Posted

[quote name='doddy']EMERGENCY - czyli 2 psy z łódzkiego schroniska pilnie potrzebują opieki szpitalne, bo mogą umrzeć...
Wątki dwóch psiaków, w których błagamy Was o pomoc!
SZAKAL
http://www.dogomania.pl/forum/f28/szakal-cien-amstaffa-umiera-otruty-zbieramy-deklaracje-mu-pomoc-135081/
SIROCCO
http://www.dogomania.pl/forum/f28/sirocco-cien-pitbulla-umiera-pomoz-w-zbiorce-na-szpital-leczenie-135085/#post12090580

Może ktoś zrobić cegiełkowe Allegro?:oops:

Posted

Zaginął Amstaff

13 marca w Kobyłce koło Warszawy zaginął młody 1,5 roczny pies Amstaff . Pies zaginął na Ul.Olszewskiego .Ostatni raz widziano go przy sklepie Panorama .Od tej pory ślad po nim zaginął. Pies charakterystyczny ufny do ludzi ,koloru brązowego z dużą białą łatą na piersi. Ma problemy skórne jest chory na nużyce . Jeśli ktoś widział takiego psa lub wie gdzie przebywa prosimy o kontakt pod numer :

880 187 587

[SIZE=3]602 660 584

http://www.dogomania.pl/forum/f96/kobylka-13-marca-zaginal-pies-amstaff-135038/

Posted

Jednak prosiłabym o dodanie 2 nowych psiaków ze schroniska w Rudzie Śląskiej.

Prima trafiła do schroniska z interwencji. Sunia jest psiakiem w typie amstaffa. Ma ok. 3 lat. To niezwykły wulkan energii. Bardzo sympatyczna, wesoła i skora do zabawy. Wylewnie okazuje swoje uczucia skacząc i liżąc człowieka. To idealny pies rodzinny. Zna kilka podstawowych komend. Bez problemu zgadza się z psami. Jest troszkę rozbrykana, dlatego powinna trafić do kogoś znającego się na rasie, kto odpowiednio ją poprowadzi. Prima bardzo kocha ludzi i jest w nich wpatrzona jak w obrazek. Będzie wiernym przyjacielem na długie lata.

Posted

Suczka w typie amstaffa. Średnia (mniejsza), ruda. Ma 1,5 roku.
Doda to dama z klasą. Widać, że ma swoje maniery. Bardzo ładnie chodzi na smyczy i nie zachowuje się jak szalona, gdy wchodzi się do jej boksu. Owszem bardzo się cieszy, ale czeka na swoją kolejkę i wtedy dopiero się wita. To młoda sunia, która chętnie się uczy i bawi. Nie sprawia większych problemów. Zgadza się z innymi psami, lecz mimo wszystko lepszy będzie dom bez innych zwierząt. To idealny pies do mieszkania. Doda to psiak dla ludzi doświadczonych, konsekwentnych, odpowiedzialnych, znających się i zakochanych w tej rasie.

Jutro będzie więcej fotek.

Posted

[quote name='doddy']

Majaa, wstaw lepsze zdjęcia. Ja po zdjęciach byłam przekonana, że to czekoladowe to kundelek. :lol:

no to ja już wstawiam,bo "ta znajoma ze wsi co to dom z bullowatym kupiła" to ja:evil_lol: i za nic w świecie bym nawet nie myślała o adopcji,bo jest moją najsłodszą przytulanką, gdyby nie to,że u mnie zawsze mnóstwo psów,a on jest zawsze...najniżej w hierarchii,taki uległy się zrobił,no i jest ...Leo,który zrobi wszystko,żeby dorwać Dolara

tak było na początku,wszyscy się go baliśmy

chyba nawet nie mam zdjęć,na których byłby sam,bo wszystkie szczeniaki poprostu się do niego przyklejają:loveu:

Posted

mrs.ka napisał(a):
no to ja już wstawiam,bo "ta znajoma ze wsi co to dom z bullowatym kupiła" to ja:evil_lol: i za nic w świecie bym nawet nie myślała o adopcji,bo jest moją najsłodszą przytulanką, gdyby nie to,że u mnie zawsze mnóstwo psów,a on jest zawsze...najniżej w hierarchii,taki uległy się zrobił,no i jest ...Leo,który zrobi wszystko,żeby dorwać Dolara

To wszystko prawda A Dolek ciągle pocharatany jest :placz:

a macie jakiś pomysł na tego psiaka ze schroniska z Kielc Jadę jutro najprawdopodobniej wyciągać ONka stamtąd - ma jechać do W-wy więc i astka mogę wyciągnąć, bo to podobo nie jest takie proste :mad:

Posted

Borys

Pies - ok. 2 lat
Borys potrzebuje domu. To zdanie mogłoby być jedynym, ale zapewne nie
jest wystraczające aby taki dom mógł znaleźć. Borys jest młodym
amstaffem, który od pewnego czasu mieszka z dobrymi ludźmi, którzy nie
potrafią dać sobie z nim rady. Borys jest wulkanem energii, której nie
może w obecnych warunkach sporzytkowac. jego Panstwo próbuja znaleść mu
nowy dom, ale to nie jest proste. Kto przytuli amstaffa, mlodego, ale
zawsze amstaffa. Legendy krąża przeciez o ich agresji, a czasem wręcz
niepoczytalności. Borys dopiero wyrósł z wieku szczenięcego, a zachowuje
się jak małe rozkapryszone dziecko. Borys potrzebuje domu mądrego, który
zechciałby poświęcić mu więcej czasu i uwagi. Sytuacja jest na tyle
poważna, że staramy się mu pomóc na wszystkich portalach poświęconych
tej rasie i odepchniętym niechcianym psom.
Czas nagli, Borys cierpii, a my wraz z nim, mając świadomość tego, że
ostatecznościa jest schronisko.

Borys to młody, ok 2 letni amstaff o cudnym charakterze, nie wykazuje żadnej agresjii, jest wesoły i ma mnóstwo energii.

Kontkat w sprawie psa:

782-162-883

Odpowiedzialny za mnie Wolontariusz: Fundacja

informacje przeklejam ze strony

Posted

kopiuję z watku dłużyńskiego, dzisiejsze info od lolki
kolejna sierota to amstaff - chłopak ............ludziska go oddali z informacją, że ma 13 lat i jest agresywny do dzieci:grab:
a moim zdaniem jeśli on ma 13 lat to musi niezłe sterydy brać i viagrę w końskich dawkach.......bo to pełen energii, radosny psiak
jedyny problem to nieładna narośl na szyi ale i tym się zajmieny:roll:
dopóki kaukaz się nie pojawił był pierwszy na liście do hoteliku, niestety z dwoma nie damy rady :-(

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x667, rozmiar 69KB.

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x667, rozmiar 77KB.

Posted

i panienka
amstaffka lub coś bullowatego ...........kofaniutka 2-letnia sunia, tak się cieszyłam jak w zeszłym tygodniu została adoptowana.........niestety ponownie w schroo - morduje koty ............to jej jedyna wada bo do psów jest o dziwo łagodna......ma trochę zaniedbaną sierść

Posted

[quote name='magda z.']i panienka
amstaffka lub coś bullowatego ...........kofaniutka 2-letnia sunia, tak się cieszyłam jak w zeszłym tygodniu została adoptowana.........niestety ponownie w schroo - morduje koty ............to jej jedyna wada bo do psów jest o dziwo łagodna......ma trochę zaniedbaną sierść

ma wątek? jakie to schronisko?

to pitbullka red nose

------

niektórzy z Was pewnie znają wątek schroniska(?) pani B. Wahl

dla reszty krótkie streszczenie

schronisko Bożeny Wahl

Na chwilę obecną jest tam blisko 800 psów. Kotów coś ok. 50.

Schronisko na co dzień boryka się z wieloma problemami. Brak karmy, brak środków na ogrzewanie, brak adopcji i co bardzo ważne: brak wolontariatu.

W schronisku jest trzech pracowników na stałe. Kilku dochodzących.
Nie ma tam boksów, za to jest mnóstwo błota, bo teren nieodwodniony. Tylko latem jest lepiej.
Nie ma tam typowych dla schronisk boksów. Są wybiegi, po których biegają psy. Część z nich mieszka w domu (gdzieś ok. 300) reszta w ogrzewanych pawilonach. Psy biegające luzem są głównym powodem utrudnionych odwiedzin. Aby ktoś obcy mógł dostać się do schroniska, najpierw należy przygotować mu "bezpieczną drogę". A więc poprzenosić psy w inne miejsca, tak, aby nie istniało ryzyko pogryzienia. A to nie jest wcale proste Kiedyś zdarzyło się już pogryzienie i schronisko płaciło astronomiczne odszkodowanie.

Wiecej na wątku
http://www.dogomania.pl/forum/f98/790-psow-30-kotow-ostatnia-szansa-127022/

tu zdjęcia z opisami
http://www.dogomania.pl/forum/f28/psy-z-ostatniej-szansy-sa-nowe-zdjecia-131337/

a takie są tam bullowate

na pierwszym planie mix z labkiem chyba a po prawej piekna czarna sunia...byly lepsze foty ale teraz ich nie widze

i opis tej fotki:

IMIĘ: Dzidziuś
PIES KASTROWANY
W STOSUNKU DO LUDZI - przyjazny
W STOSUNKU DO INNYCH PSÓW - przyjazny

BULLOWATE, CZARNE CÓŚ PO PRAWEJ (NASZEJ PRAWEJ):
IMIĘ: Lila (Żabcia)
SUKA STERYLIZOWANA
W STOSUNKU DO LUDZI - przyjazna
W STOSUNKU DO INNYCH PSÓW - może okazywać agresję

staruszek z bielmem na oku

DOTYCZY BULLOWATEGO (TRZECI OD LEWEJ Z PRZODU)
IMIĘ: Alex
PIES KASTROWANY
W STOSUNKU DO LUDZI - przyjazny
W STOSUNKU DO INNYCH PSÓW - może okazywać agresję

IMIĘ: Max
PIES NIEKASTROWANY
W STOSUNKU DO LUDZI - bojaźliwy, może okazywać agresję
W STOSUNKU DO INNYCH PSÓW - może wykazywać agresję
P. Marzena: Typowy amstaff z nieoczekiwanymi wybuchami agresji w stosunku do innych psów, zazdrosny o inne psy! Nieufny do ludzi obcych z objawami agresji!

a kolejny opis tego astka jest taki:
astek, którego pani marzena określiła "jak już zaufa, to straszny pieszczoch". nieco to odbiega od opisu wcześniej podanego.

te psy bardzo potrzebują dt