andzia69 Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 SPRAWA PILNA!!!! PRZEKLEJAM Z NIEBIESKIEGO: "Przed chwilą dostałam forwarda od wolontariuszki z Józefowa. Wklejam cała treść maila. > Tofa ma rok i 9 miesięcy . Pochodzi z hodowli nieopodal Piaseczna . Od > początku była wychowywana z innymi zwierzętami- suką , która jest > mieszańcem Rottweilera i kundla oraz z Dogiem de bordoux .Po tym ja > Tan zdechł i w domu zostały dwie suki zaczęła się walka o teren . Suki > po pierwszym poważnym starciu zostały rozdzielone , były osobno > wypuszczane na dwór , oddzielnie karmione. Niestety w ciągu dnia w > domu jest tylko dwójka starszych osób ( moich dziadków) , którzy nie > są w stanie sobie poradzić . > Pozostali domownicy kazali mi oddać psa aby uniknąć tragedii . W > pierwszej kolejności w ruch poszły znajomości . Niestety osoby ,które > były skłonne przygarnąć mojego psa miały już inne w domu a Tofa wymaga > właściciela ,który nie ma innych psów. > Suczka jest ruchliwa , wesoła , nauczona podstawowych umiejętności , > komend. Chętnie jeździ samochodem , pływa łódką , lubi się kąpać . > Przy tym wszystkim nie jest agresywna dla ludzi - domowników jak i > obcych . Bez problemu można zabrać jej kość czy zabawkę . Lubi się > bawić, biegać. > Potrzebuję ruchu, zdecydowanego ale kochającego właściciela. > Sprawa stała się pilna bo wczoraj suki znowu się pogryzły. Po wizycie > u weterynarza Tofa trafiła do domu znajomej . Tam może zostać tylko > parę dni.Jeśli nie uda się znaleźć w tym czasie nowego domu , sunia > trafi do schroniska . > Bardzo proszę o pomoc. > > Joanna Ciałkowska > > tel kontaktowy 608 825 752 lub 608 443 265 . > [email protected] > Kochani, > na zdjęciach jest pies mojej koleżanki ... > musi do konca tygodnia znaleźć dom .... inaczej czeka ją schronisko na > Paluchu ...takie ultimatum dostała od swojego ojca i jego przyjaciółki > która prawie wprowadziła się ze swoim psem (o specyficznycm > charakterze i chciałoby się rzec .. jaki pan taki kram ) ... więc dom > z ogrodem ... to za mało dla 2-ch psów > Tofa ma rok z kawałkiem ... jest bardzo łagodna i towarzyska > Niestety doszło do tego, że pies na gościnnych występach pogryzł > Tofcię ... Zawsze mówiłam koleżance, ze źle wychowuje swojego psa bo > nie umie się odgryźć .... znam ją osobiście > podobno warczy na obcych ale nie gryzie... tego nie wiem na mnie nigdy > nie warczała ..... > Jezeli nikt z Was, to może znacie kogoś, któ wziąłby Tofę ... szkoda > malutkiej ... a jest naprawdę słodka.... i lubi samochody > adres email do koleżanki [email protected] lub dzwńcie do mnie > > pozdrawiam Was > > Beata Hanna Mazur > > tel. +48 790 472 602" Quote
fioneczka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 szkoda suni ... :( a tatusia to bym :angryy::angryy: Quote
andzia69 Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 a jeszcze się wk..łam - Makatka założyła wątek 9 letniemy pitusiowi!!! pańcia chce go oddać, bo to pies męża i on nie poświęca psu odpowiedniej ilości czasu!!! "witam ten piesek na allegro należy do mnie a raczej do mojego meza ma na imie PIT ma 9lat wszystko jest z nim w porzadku ma szczepienia aktualne jest zadbany poprostu moj maz nie poswieca mu tyle czasu ile powinnien, wychowuje sie z dzieckiem akceptuje innych ludzi nie jest agresywny nie cierpi tylko innych zwierzat choc psa mojej tesciowej yorka zaakceptowal a nawet sie mu podpozadkował Very Happy . w" k...a:angryy::angryy::angryy: ileż czasu potrzeba poświęcać 9 letniemu psu!!!:angryy::angryy::angryy: http://www.allegro.pl/item917784812_pit_bull_terier_red_nose.html no po prostu większosć ludzi powinno się odstrzelic albo wsadzić do schronu:angryy::angryy::angryy: Quote
Ada-jeje Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Andzia zgadzam sie z Toba ten biedak potrzebuje kanapy a nie ruchu, 2 -3 spacerkow na dzien i to krotkich. Quote
andzia69 Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 [quote name='Ada-jeje']Andzia zgadzam sie z Toba ten biedak potrzebuje kanapy a nie ruchu, 2 -3 spacerkow na dzien i to krotkich. prawda???? przecież to nie rozbrykany szczeniak czy młody, którego trzeba "wyszaleć" - przeciez to juz stateczny psiak...normalnie jakby mi ta włascicielka wpadła w ręce to :angryy::angryy::angryy: Bullowate powinny mieć w ogłoszeniach i w umowie adopcyjnej: "Bullowate są jak Media Markt...nie dla IDIOTÓW"!!! Quote
Vectra Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Ada-jeje napisał(a):Andzia zgadzam sie z Toba ten biedak potrzebuje kanapy a nie ruchu, 2 -3 spacerkow na dzien i to krotkich. a przepraszam że zapytam , po czym tak wnosisz ? znasz temperament tego psa ? to terrier , a nie zatuczony jamniczek ... Oczywiście zbrodnią jest , oddawaj tak dorosłego psa ... ale 3 spacerki i koniec opieki ? no to gratuluje podejścia mili moi :) Quote
przemek81 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 vectra napisał(a):a przepraszam że zapytam , po czym tak wnosisz ? Znasz temperament tego psa ? To terrier , a nie zatuczony jamniczek ... Oczywiście zbrodnią jest , oddawaj tak dorosłego psa ... Ale 3 spacerki i koniec opieki ? No to gratuluje podejścia mili moi :) to ze jest terrierem to nie znaczy ze jest narwanym psiakiem ma swoje lata i nie przesadzajmy ze 3 konkretne spacerki mu nie wystarcza. a co do jego wlascicieli to:angryy:szkoda gadac:shake: Quote
fioneczka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Vectra napisał(a):a przepraszam że zapytam , po czym tak wnosisz ? znasz temperament tego psa ? to terrier , a nie zatuczony jamniczek ... Oczywiście zbrodnią jest , oddawaj tak dorosłego psa ... ale 3 spacerki i koniec opieki ? no to gratuluje podejścia mili moi :) nie przesadzasz aby troszkę ? chodziło o to ze "wiekowemu" psu nie potrzeba poświęcać tyle czasu co młodej rozskakanej bestyjce ... o to w wypowiedzi chodziło i chyba wszyscy prócz Ciebie to zrozumieli Quote
Vectra Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 fioneczka napisał(a):nie przesadzasz aby troszkę ? chodziło o to ze "wiekowemu" psu nie potrzeba poświęcać tyle czasu co młodej rozskakanej bestyjce ... o to w wypowiedzi chodziło i chyba wszyscy prócz Ciebie to zrozumieli Mam psa 7 letniego , mam i młode ... Lalka nigdy nie była mega temperamentna , ale 3 spacerki dookoła bloku to za mało .. A może pani chodzi nie o spacerki , a o całokształt .. opieka nad psem , to nie tylko siku i kupa ... karmienie , zakup jedzenia , minimum jakie tam wspominasz ... wet , chwila po łbie poklepanie ... Pies potrzebuje czegoś więcej , inaczej staje się uciążliwy :) Może tak jest ? to autor miał na myśli pisząc poprzedni post , ale chyba kto jak kto .... ale posiadacze bullowatych powinni wiedzieć , jak może się skończyć , jak się kończy , brak zainteresowania .... u takiego psa .... to nie worek kartofli .... Quote
Asior Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 a tak na rozluźnienie tematu :) [video=youtube;KuNsepNThgM]http://www.youtube.com/watch?v=KuNsepNThgM[/video] proszę jakie te nasze bulki są mądre :D Quote
Ada-jeje Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Vektra wnioskuje to po swoim 10 latku, ktory juz od kilku lat ma problemy ze stawami, oczywiscie staramy sie mu w tym ulzyc, a o krotkich spacerkach dla wiekowych psow ktore maja problemy ze stawami wyczytalam w psiej broszurce, ze takie psy nalezy oszczedzac i ma byc kilka spacerkow po 10 minut. Chodzilam tez na dluzsze spacery jeszcze jesienia, ale widzialam ze pies wyraznie sie meczyl. Quote
przemek81 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Asior napisał(a):a tak na rozluźnienie tematu :) proszę jakie te nasze bulki są mądre :D Asia nie tylko mądre ale jakie sliczne:loveu:,nie moge sie doczekac kiedy moj bedzie taki duzy:evil_lol: Quote
przemek81 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 [quote name='andzia69']SPRAWA PILNA!!!! PRZEKLEJAM Z NIEBIESKIEGO: "Przed chwilą dostałam forwarda od wolontariuszki z Józefowa. Wklejam cała treść maila. ]Tofa ma rok i 9 miesięcy . Pochodzi z hodowli nieopodal Piaseczna . Od > początku była wychowywana z innymi zwierzętami- suką , która jest > mieszańcem Rottweilera i kundla oraz z Dogiem de bordoux .Po tym ja > Tan zdechł i w domu zostały dwie suki zaczęła się walka o teren . Suki > po pierwszym poważnym starciu zostały rozdzielone , były osobno > wypuszczane na dwór , oddzielnie karmione. Niestety w ciągu dnia w > domu jest tylko dwójka starszych osób ( moich dziadków) , którzy nie > są w stanie sobie poradzić . > Pozostali domownicy kazali mi oddać psa aby uniknąć tragedii . W > pierwszej kolejności w ruch poszły znajomości . Niestety osoby ,które > były skłonne przygarnąć mojego psa miały już inne w domu a Tofa wymaga > właściciela ,który nie ma innych psów. > Suczka jest ruchliwa , wesoła , nauczona podstawowych umiejętności , > komend. Chętnie jeździ samochodem , pływa łódką , lubi się kąpać . > Przy tym wszystkim nie jest agresywna dla ludzi - domowników jak i > obcych . Bez problemu można zabrać jej kość czy zabawkę . Lubi się > bawić, biegać. > Potrzebuję ruchu, zdecydowanego ale kochającego właściciela. > Sprawa stała się pilna bo wczoraj suki znowu się pogryzły. Po wizycie > u weterynarza Tofa trafiła do domu znajomej . Tam może zostać tylko > parę dni.Jeśli nie uda się znaleźć w tym czasie nowego domu , sunia > trafi do schroniska . > Bardzo proszę o pomoc. > > Joanna Ciałkowska > > tel kontaktowy 608 825 752 lub 608 443 265 . > [email protected] > Kochani, > na zdjęciach jest pies mojej koleżanki ... > musi do konca tygodnia znaleźć dom .... inaczej czeka ją schronisko na > Paluchu ...takie ultimatum dostała od swojego ojca i jego przyjaciółki > która prawie wprowadziła się ze swoim psem (o specyficznycm > charakterze i chciałoby się rzec .. jaki pan taki kram ) ... więc dom > z ogrodem ... to za mało dla 2-ch psów > Tofa ma rok z kawałkiem ... jest bardzo łagodna i towarzyska > Niestety doszło do tego, że pies na gościnnych występach pogryzł > Tofcię ... Zawsze mówiłam koleżance, ze źle wychowuje swojego psa bo > nie umie się odgryźć .... znam ją osobiście > podobno warczy na obcych ale nie gryzie... tego nie wiem na mnie nigdy > nie warczała ..... > Jezeli nikt z Was, to może znacie kogoś, któ wziąłby Tofę ... szkoda > malutkiej ... a jest naprawdę słodka.... i lubi samochody > adres email do koleżanki [email protected] lub dzwńcie do mnie > > pozdrawiam Was > > Beata Hanna Mazur > > tel. +48 790 472 602" dodalem Tofke na moje nk moze cos to da:-( http://nasza-klasa.pl/#profile/7922726/gallery Quote
ms_arwi Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Asior napisał(a):a tak na rozluźnienie tematu :) proszę jakie te nasze bulki są mądre :D a ja myslalam, ze to moje amstaffiatko jest nieusluchane ;) Quote
przemek81 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 :oops: cioteczki a tak z innej beczki potrzebuje kontakt do cioteczek od kociakow:modla::modla::modla: Quote
rufusowa Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Asior napisał(a):dziewczyny... czy mamy jakiegoś astka sprawdzonego do kotów????? ta astusia, którą Andzia wkleiła - ta co musi znowu szukać domku, widziałam, że ma fotke z kotem Quote
andzia69 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Wiecie co...wczoraj sie wk..łam...ale dzisiaj to już przegięcie:angryy::angryy::angryy: - chodzi o tego 9 letniego pitusia - nie będę opisywać - poczytajcie sami: http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=3925 czasu k..a nie mają:angryy::angryy::angryy::angryy: internet to jednak dobry wynalazek,....szkoda tylko tych psów - cholera wie co z sunia zrobili paszteciarze jedni:angryy::angryy::angryy: Quote
Asior Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 ups.. NK to fajny wynalazek :) ponoć nawet policja z niej korzysta ;) Quote
invictus hilaritas Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 A ja się przyszłam chwalić :D Miło mi wszystkich poinformować, że zostały złożone papiery do sądu. Teraz czekamy tylko na zaakceptowanie dokumentów. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba nanieść żadnych poprawek i Fundacja ruszy za kilka tygodni Bullterriery są pod opieką Fundacji S.O.S. Bullterrier :) Quote
andzia69 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 schron Białystok - trafiły na dniach : Kleosinkę /nr rej. 245/ przywiązano do płotu naszego Schroniska. Teraz czekamy na rozwój sytuacji i zachowanie jej właściciela... więcej info nie ma... Gabi - a tej suni nie mogę "rozgryźć" - wygląda jak mastif jest malutka i pysk ma bullowaty:) Gabi /nr rej. 238/ to maleńka suczka. Zadziorna i przekorna i bardzo zabawna ;) Przywieziona z ul. Piastowskiej Kolejny psiak - Gremlin - wygląda na psie dziecko:( Gremin /nr rej. 234/ został do nas przywieziony przez Straż Miejską. Z wyglądu przypomina trochę amstafa - wersja mini :) Quote
AngelikaXD Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ta pierwsza suczka nie jest w ciąży? Gremin ma boskie łaty :) Quote
andzia69 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 nic wiecej o psiakach nie jest napisane niestety:( Quote
doddy Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Kleosina chyba w ciąży... błagam, wyciągnijcie ją stamtąd :( Quote
Recommended Posts