Jump to content
Dogomania

Sed znów porzucony! :( PROSIMY o pomoc - szukamy domu dla Seda!

Recommended Posts

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma szczęścia ten psiak. Warunki w jakich aktualnie Sed przebywa są gorsze niż w Ostrowi - to jest nieduży betonowy boks max.2 x 2 m - okienko malutkie wysoko na drzwiach. On jest MEGA przerażony.
Oczywiście mógł się czegoś bardzo wystraszyć i uciec w panice na spacerze ale on na pewno odnalazłby
drogę do domu. U mnie był przez 10 miesięcy i raz ludzie zainteresowani adopcją zabrali go na długi spacer. W czasie spacerku Sedzik wyrwał się panu i zwiał razem ze smyczą. Szukaliśmy go wszyscy
bezskutecznie przez parę godzin a Sedzik sam wrócił pod furtkę. Przełamał swój strach i w biały dzień mimo, że na ulicach było dużo ludzi i samochodów wrócił do nas. Przedtem nigdy nie opuszczał posesji więc nie znał terenu.
"Swój" teren spacerowy w nowym domu znał, więc tym bardziej jest to dziwne.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Nie ma szczęścia ten psiak. Warunki w jakich aktualnie Sed przebywa są gorsze niż w Ostrowi - to jest nieduży betonowy boks max.2 x 2 m - okienko malutkie wysoko na drzwiach. On jest MEGA przerażony.

dokładnie! ten pies to tragedia jest :(

boże, biedny pies :(

wystarczy zobaczyć jak on się rusza na tym filmiku... http://www.youtube.com/watch?v=cZgp8IQ-6cU&feature=player_embedded
to jest pies CAŁY CZAS zestresowany - ziewa, miota się, cofa... no i ta jego mina :/

Posted

Matko:-( To przerażające, rozumiem, że pies ma smutną przeszłość, znaleziono mu właściciela a teraz ktos go przyprowadził, że niby znalazł na okęciu... Co on musi przeżywać:-(
A teraz gdzie on jest, w lecznicy?
To dlaczego grozi mu Słomczyn?

Posted

Nie mozna go tak zostawic.
Nie wiemy jak stracil dom (poza tym, ze ktos go przywiozl do lecznicy). I czy stracil, czy zostal wyrzucony, czy zaginal..
Jesli tylko Milady odezwie sie do kogos - moze dowiemy sie wiecej.

Nie mam pomyslu, gdzie mozna go zabrac.
Rozmawialam juz z Gajowa, czy przyjmie Seda do siebie. Na razie niestety nie ma miejsca, ale jesli tylko cos sie zwolni, to Sed trafi do niej do kojca. Bedziemy zbierac fundusze na niego na pewno.
Jutro sprawdze ze dwa miejsca, ale pomozcie szukac miejsca dla niego - najchetniej na DT bezplatny ...
Nie moze trafic do Slomczyna !!!!

Mru - macie najlepsze uklady w leznicy - mozecie ustalic, zeby Sed poczekal na odbior ?

Posted

jayo napisał(a):

Mru - macie najlepsze uklady w leznicy - mozecie ustalic, zeby Sed poczekal na odbior ?

dziś powiemy o co chodzi z Sedem - że to pies kiedyś wyadoptowany przez fundację i że rozpoznany został i że fundacja chce go zabrac - nie powinni robic problemów (on najbardziej adopcyjny z reszta nie jest, gdyby był młodym ONkiem lub DONem to by nas olali)

Posted

mru napisał(a):
dziś powiemy o co chodzi z Sedem - że to pies kiedyś wyadoptowany przez fundację i że rozpoznany został i że fundacja chce go zabrac - nie powinni robic problemów (on najbardziej adopcyjny z reszta nie jest, gdyby był młodym ONkiem lub DONem to by nas olali)

O ktorej tam bedziecie?

Posted

jayo napisał(a):
O ktorej tam bedziecie?

miałam dzwonić, bo ja pracuję do 16 a zaraz potem pędzę na RTG z psem stamtąd...

jeśli TZ będzie mógł to podjedzie w dzień, zapytam go

Posted

chyba tylko imlady ma

a po dancyh milady nie da się jej odnaleźć? na jakiejs naszej-klasie czy coś nawet? :P spróbucjcie, bo ja nie znamm...

Posted

Rozmawiałam z Milady.
Moze zabrać psa w kazdej chwili- tylko gdzie?
Z powou zmiany sytuacji zyciowej nie jest w stanie opłacić całego jego pobytu, ale wstepnie deklaruje max 150 zł.
Tyle moze dać od siebie.

jayo, mru - podaję jej Wasze nr telefonów. Decydujcie co z nim dalej...