gameta Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [quote name='Poker']gameto, jeżeli uważasz,że taka pomoc nie ma sensu, to zaproponuj inną w zamian,chętnie skorzystamy ,jeżeli będzie skuteczna.[/QUOTE] Poker, powiedz mi po co wysyłać żarcie skoro żarcie jest? (a zakładam że jest, skoro tyle lat pomoc dogo nie była potrzebna) Pomoc jest potrzebna w ogłaszaniu i wyadoptowywaniu psów stamtąd. O ile ich opiekunka łaskawie wyrazi na to zgodę - i do tego zmierzam, że może ona nie koniecznie chcieć pozbyć się tych psów. Uwierz, że skoro współpracuje z otozem to nie jest to "zaginiona w akcji duszyczka". Może uszczęśliwiacie kogoś na siłę? Dlaczego ten pies z nużycą (jeśli to jest nużyca) jest w takim stanie, skoro weta sponsoruje otoz? Przecież to ewidentne zaniedbanie w takim razie... Łatwo jest nazbierać zwierząt i nazwać się "miłośnikiem i ratownikiem" prawda? Quote
Poker Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 gameta, nie uszczęśliwiamy nikogo na siłę, bo ni my wyszłyśmy z ofertą pomocy tylko prośba o nią padła na wątku. Oczekuję ,że przedstawisz konkretne formy pomocy i co w tym zakresie masz zamiar zrobić , bo krytykować jest najłatwiej. Przez tyle lat pomoc nie była potrzebna, ale teraz widocznie jest. Nie wiem , nie byłam tam, ufam ludziom dopóki sama się nie zawiodę.Nie opieram się na opiniach innych osób. Quote
gameta Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [quote name='Poker']gameta, nie uszczęśliwiamy nikogo na siłę, bo ni my wyszłyśmy z ofertą pomocy tylko prośba o nią padła na wątku. Oczekuję ,że przedstawisz konkretne formy pomocy i co w tym zakresie masz zamiar zrobić , bo krytykować jest najłatwiej. Przez tyle lat pomoc nie była potrzebna, ale teraz widocznie jest. Nie wiem , nie byłam tam, ufam ludziom dopóki sama się nie zawiodę.Nie opieram się na opiniach innych osób.[/QUOTE] Poker, ale ja tam próbowałam pomóc ponad rok temu - teraz nie zamierzam. Po tym co wtedy usłyszałam, nigdy nie pomogę tej osobie. Przez nią pies zdechł na łańcuchu w jakimś syfie zamiast w godnych warunkach. Hasło przewodnie jej wejścia na dogo było jasne - ona niczego nie chce od dogo. Teraz też nie ona pisze a wolontariuszki, które dotąd pomagały gdzie indziej. Ja wyznaję inną zasadę - z założenia nie ufam - tego nauczyło mnie dogo, jak widać po wieeeeelu wątkach, na zaufanie trzeba sobie zapracować. Nie odpowiada mi bycie "tą naiwną" która pomoże bez zadawania zbędnych pytań. Za dużo jest potrzebujących, żeby pomagać na ślepo. Quote
Ingrid44 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Kazdy z nas jest dorosla osoba i komu i w jaki sposob chce pomagac to jego osobista sprawa. [B]gameta [/B]jak nie chcesz pomagac to nikt cie nie zmusza - zostaw watek w spokoju. Tutaj sa osoby ktore widza ze pomoc jest potrzebna i beda to robic, niezaleznie od tego co napiszesz ! Nie mam czasu na bezowocne dyskusje co bylo kiedys . Dla mnie liczy sie to co jest teraz a teraz POMOC JEST POTRZEBNA ! Quote
taks Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 A cóż to za argumenty, że skoro dotąd sobie ktoś radził to i teraz może ,a nawet w świetle tego co czytam MUSI byc samowystarczalny bo inaczej sprawa staje się mocno podejrzana albo, że nie ogłaszał psów na dogo... Wyobraź sobie ,że zdarza się i tak - były siły i środki a w pewnym momencie ich brakło ( sił zwłaszcza) i trzeba szukać pomocy. A poza tym świat na dogo się nie kończy o czym doskonale wiemy. Większość adopcji sama robię omijając forum szerokim łukiem bo lektura niejednego wątku mnie tego nauczyła. I co , tracę tym samym dożywotnio prawo do zwrócenia się tu o pomoc gdy uznam, że jest mi potrzebna ? Nie bardzo rozumiem logikę. Rozumiem natomiast , że gdy ktoś oferuje pomoc i jest ona odrzucona to może mu byc przykro ale na litość chyba wszyscy juz jesteśmy dużymi dziećmi więc nie zachowujmy się infantylnie i traktujmy takie "przykrości" jak dorośli ludzie - a więc [U]to nie osobiste ( i te zranione) ambicje a dobro psów powinno być podstawą , prawda? [/U]Dlatego Gameto oszczedzając sobie i nam przykrego dialogu spróbuj może ignorowac ten wątek a nam zostaw wolność w ocenie sytuacji Quote
Fiks Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 To teraz tak, Gameta proszę odpowiedz mi na 3 pytania: 1) Czy możesz pokazać mi f-rę otozowską na karmę dla Lęborka np. z grudnia 2009? Tak lub Nie? 2)Czy widziałaś jak Tara umierała na łańcuchu? Tak lub Nie? 3) Czy 100% jesteś pewna, że psy z Lęborka nie mają ogłoszeń? Tak lub Nie? I żeby zakończyć dyskusję poprosiłam Gametę, aby w niedzielę pojechała ze mną do Lęborka. Musiałaby sama dojechać do Rumi, a ja dalej zawiozę ją na miejsce. I na koniec. Nie jeżdżę już do Dąbrówki. Quote
gameta Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [quote name='Fiks']To teraz tak, Gameta proszę odpowiedz mi na 3 pytania: 1) Czy możesz pokazać mi f-rę otozowską na karmę dla Lęborka np. z grudnia 2009? Tak lub Nie? 2)Czy widziałaś jak Tara umierała na łańcuchu? Tak lub Nie? 3) Czy 100% jesteś pewna, że psy z Lęborka nie mają ogłoszeń? Tak lub Nie? I żeby zakończyć dyskusję poprosiłam Gametę, aby w niedzielę pojechała ze mną do Lęborka. Musiałaby sama dojechać do Rumi, a ja dalej zawiozę ją na miejsce. I na koniec. Nie jeżdżę już do Dąbrówki.[/QUOTE] 1. Zadzwoń/napisz oficjalnie do Otozu - skoro Lębork jest na stronie otoz jako oddział, to na pewno otoz o nich dba. A jak nie dba, to pewnie odpowie dlaczego. Sam fakt karmy od niemców w Lęborku dla mnie wprost świadczy, że karma jest przekazywana. 2. Nie wiedziałam do wczoraj co się stało z Tarą - to tu na wątku padło, że odeszła za TM. Wiem, że ostatnie wieści z zamkniętego wątku były takie, że przebywa w budzie na jakimś parkingu. Dodajac jedno do drugiego jestem przekonana, że zdechła na łańcuchu. 3. na 100% mogę powiedzieć, że JA nie widziałam nigdzie przez te lata ogłoszonego psa z Lęborka z zasobów AŚ. Może za mało serwisów ogłoszeniowych przeglądam... I tak jak Ci napisałam na pw - nigdzie się nie wybieram. Mi wystarczy to, co usłyszałam rok temu. Nie rozumiem, dlaczego przestałyście pomagać psom na Dąbrówce, ale to wasza sprawa. Tak jak i ten wątek. Dlatego przychylając się do prosby ogółu znikam stąd, pomimo braku odpowiedzi na zadane przezemnie pytania. Skoro wam nie przeszkadzają niedomówienia i sprzeczności naprawdę nie zamierzam otwierać wam oczu na siłę. Jesteście dorosłe, tak jak i ja. Wątek wyrejestrowuję więc jakiekolwiek dalsze posty pozostaną bez odpowiedzi - w razie czego zapraszam na pw. Quote
Ingrid44 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [B]:Help_2:Pieski z Leborka PROSZA O POMOC ! ! !:Help_2::Help_2::Help_2:[/B] Quote
pinkmoon Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 [URL]http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/emi-milusinska-kaukaska-ogl1893599.html[/URL] [URL]http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/slodka-staruszka-berta-ogl1846946.html[/URL] [URL]http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/murzynek-bardzo-prosi-o-wymarzony-dom-ogl1972868.html[/URL] [URL]http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Slodka-staruszka-Berta-W0QQAdIdZ187140456[/URL] [URL]http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Murzynek-bardzo-prosi-o-wymarzony-dom-W0QQAdIdZ186863906[/URL] [URL]http://allegro.pl/item929311799_murzynek_bardzo_prosi_o_wymarzony_dom.html[/URL] [URL]http://allegro.pl/item929947923_slodka_staruszka_berta_mix_jamnika.html[/URL] To tak w kwestii, że psy z Lęborka nie są ogłaszane do adopcji. (ogłoszenia zrobione przez Fiks). Ale na litość boską, nie znajdą domu w chwili wystawienia ogłoszenia. Dopóki nie zostaną zaadoptowane też muszą coś jeść, a o pomoc materialną prosimy właśnie dlatego, żeby tym "czymś" była porządna sucha karma, a nie ryż z ochłapami mięsa. Adopcje są celem docelowym, ale doraźna pomoc też jest potrzebna. Quote
Fiks Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Dostałam informację, że doszedł worek karmy ariona - dziękujemy :Rose: To może na razie tu będę pisała jakiemu pieskowi zrobiłam ogloszenia. [B]Berta[/B] - [URL]http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/slodka-staruszka-berta-ogl1846946.html[/URL] allegro, e-zwierzak, alegratka, przygarnijzwierzaka, mojpupil, doadopcji, cafeanimal, kupiepsa, lebork.olx, gumtree, adopcjapsa, adopcje.org, trojmiasto.szerlok [B]Murzynek[/B] - [URL]http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/murzynek-bardzo-prosi-o-wymarzony-dom-ogl1972868.html[/URL] allegro, e-zwierzak, alegratka, przygarnijzwierzaka, mojpupil, doadopcji, cafeanimal, kupiepsa, lebork.olx, gumtree, adopcjapsa, adopcje.org, trojmiasto.szerlok [B]Emi[/B] - [URL]http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/emi-milusinska-kaukaska-ogl1893599.html[/URL] allegro. Emi ma być adoptowana przez rodziców miejscowej wolontariuszki,ale zabiorą ją dopiero jak zbudują kojec. Muszę się dokładnie dowiedzieć czy ta adopcja jest pewna. Bo jak nie to robię następne dla Emi ogłoszenia. Dziś będę robiła ogłoszenia dla następnych piesków. Quote
Ingrid44 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Ja wyslalam Karme Arion - ciesze sie ze doszlo. Niech bedzie pieskom na zdrowie:) Quote
taks Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 A ja dziś kupiłam taśmy i od jutra biorę się ostro za szycie - paczka z uprzężami dla psiaków ruszy więc na początku tygodnia "Lęborskie" Dziewczyny ,trzymajcie się , jesteśmy z Wami :loveu: Quote
pinkmoon Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Taks - wielkie dzięki! :loveu: Czy potrzebujesz wymiary psów, czy to uniwersalny osprzęt? Quote
Ingrid44 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [B]Potrzebne jest WSZYSTKO[/B], ale przede wszystkim: -[B]karma[/B] dla psów i kotów (dla psów najlepiej jakaś light, bo z racji zerowej ilości ruchu i karmienia kiepskiej jakości jedzeniem, większość jest strasznie upasiona) -[B]słoma[/B] do ocieplania bud -[B]miski[/B] na jedzenie -[B]obroże, smycze[/B] -[B]środki czystości[/B] do sprzątania pomieszczeń z kotami, do tego chociaż jeden mop, miotły, plastikowe wiadra, grabie, łopata -dla kotów [B]kuwety i żwirek[/B] -akcesoria pielęgnacyjne, szczotki, grzebienie dla psów -posłania albo budki dla kotów -to już życzenie cudu, ale może[B] domy tymczasowe[/B] - chociaż na tydzień, kilka dni po zabiegu, by umieszczać tam suki po sterylkach Błagamy o pomoc, [B]nawet zamówienie 5-kg worka z karmą będzie na wagę złota[/B]. Każda jedna smycz, miska, zabawka dla psiaków, kilogram karmy, to bezcenna pomoc której te psy rozpaczliwie potrzebują. Quote
Szarotka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Jak tylko sie bazarek skonczy to poprosze o wsyslanie obrozy i smyczy. Poprosze o adres. Quote
Ingrid44 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Juz podaje na PW :) WIELKIE DZIEKI ! Quote
Olga7 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Zapisuję wątek choć .Podnoszę .Może uda mi się choc nieco karmy wyslać w marcu /kwietniu raczej -zobaczymy .Postaram się -I kotom też .A one muszą mieć tam żwirek -koniecznie .:shake: Quote
kizimizi Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 [quote name='Ingrid44'][B]Potrzebne jest WSZYSTKO[/B], ale przede wszystkim: -[B]karma[/B] dla psów i kotów (dla psów najlepiej jakaś light, bo z racji zerowej ilości ruchu i karmienia kiepskiej jakości jedzeniem, większość jest strasznie upasiona) -[B]słoma[/B] do ocieplania bud -[B]miski[/B] na jedzenie -[B]obroże, smycze[/B] -[B]środki czystości[/B] do sprzątania pomieszczeń z kotami, do tego chociaż jeden mop, miotły, plastikowe wiadra, grabie, łopata -dla kotów [B]kuwety i żwirek[/B] -akcesoria pielęgnacyjne, szczotki, grzebienie dla psów -posłania albo budki dla kotów -to już życzenie cudu, ale może[B] domy tymczasowe[/B] - chociaż na tydzień, kilka dni po zabiegu, by umieszczać tam suki po sterylkach Błagamy o pomoc, [B]nawet zamówienie 5-kg worka z karmą będzie na wagę złota[/B]. Każda jedna smycz, miska, zabawka dla psiaków, kilogram karmy, to bezcenna pomoc której te psy rozpaczliwie potrzebują.[/QUOTE] Dziewczyny te rzeczy nie są lekkie więc mowcie i piszczie na forach keidy jakis transport bedzie do was jechał (np. pies na dt) to spowrotem mozna by takei rzezcy jak mopy, koce podrzucić. Quote
kizimizi Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 jesli pies z nużyca bedzie miał realne szanse na zabranie stamtąd i leczenie to ja chętnie pomogę finansowo. Ale to chyba finanse na dt sa potzrebne skoro weta z otozu macie. Nie mozna go gdzies do hoteliku zabrać? chorego chyba nikt nie przyjmie:( Quote
Ingrid44 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 [B]Pieski i Kotki z Leborka prosza o pomoc ! ! !:Help_2::Help_2::Help_2::Help_2:[/B] Quote
kamilawa Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Podniosę, bo na razie nie mam jak pomóc... :( Quote
pinkmoon Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Jutro jedziemy tam razem z Fiks. Mam nadzieję że uda się nam poznać, obfotografować i opisać pozostałe psiaki których na razie jeszcze nie znamy. Quote
kizimizi Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 a szczotki i grzebienei dla kotów i psów i zsampony też potrzebne czy raczej nie? Quote
Recommended Posts