Szarotka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ja moge jutro troche polazic po watkach i wyslac do znajomych. Narazie promuje Groszka i Henia :):) Quote
Ingrid44 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Szarotka napisał(a):Ja moge jutro troche polazic po watkach i wyslac do znajomych. Narazie promuje Groszka i Henia :):) Bylabym Ci ogromnie wdzieczna:loveu: Quote
Szarotka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ingrid44 napisał(a):Bylabym Ci ogromnie wdzieczna:loveu: Zajrzyj do Groszka jutro :):) Juz tez zaczynam sie czuc zmeczona. Quote
Ingrid44 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Przypominam ze Selenga zrobila wspaniale BANERKI - prosze sie czestowac. Sa na 4 stronie :) Quote
kizimizi Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 podniose watek, na razie tyle moga. Tymczasu nie mam i anwet nie wiem kto mogłby go dac. DZiewczyny może zalozycie nowy watek tylko z fotami i opisem waszych psiaczkwów i stamtąd każdy mogłby poogłaszać a tu zajmiecie sie sprawami organizacyjnymi, zbiórkami itp? Myślę, ze jak ogarnie sie z psiakami to czas wziąć sie za schron. Quote
pinkmoon Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Z adopcjami jest ciężko o tyle, że psy nie są ciachnięte, jest na to kasa ale nie ma gdzie ich umieścić po zabiegu. Psy ze szwami, po operacjach, nie mogą przecież wracać na łańcuch na parkingu, zwłaszcza przy takiej pogodzie jaka jest teraz. Można oczywiście wydawać psy nieciachnięte i pilnować aby nowi właściciele sami przeprowadzili ten zabieg, na podstawie odpowiedniego zapisu w umowie adopcyjnej, ale to rodzi kolejne problemy - to brutalna prawda, ale dla zwykłego człowieka te psiaki są boleśnie przeciętne, ot kundle jakich pełno w schroniskach. Kto weźmie takiego, jeśli jeszcze na wstępie będzie musiał wyłożyć kilka stów na kastrację/sterylkę? :( Quote
kizimizi Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 dziewczyny to tym bardziej tzreba organizowac sie w jakies miejsce, skoro jest kasa na sterylke to szkoda z niej nie skorzystać. A pisaliscie, ze pomaga OTOZ czy TOZ, on nie ma siedziby? A moze adoptowac psiaki i dokladac do sterylek właścicielom, to co możecie na to poswiecic? Quote
Tola Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Gdzie nie zajrzę, tam psie nieszczęscia:-( Czy to kiedys sie skonczy:shake: Quote
Szarotka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Tak naprawde to nic sie nigdy nie konczy :):) takie wieczne perpetum mobile :):) Quote
Selenga Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Tola napisał(a):Gdzie nie zajrzę, tam psie nieszczęscia:-( Czy to kiedys sie skonczy:shake: Tolu, ale to przecież jest dział forum pod tytułem "Psy w potrzebie" Jakbyś zmieniła dział, to pewnie nie byłoby tak smutno :) Quote
Kasia77 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 kizimizi napisał(a):A pisaliscie, ze pomaga OTOZ czy TOZ, on nie ma siedziby? OTOZ główną siedzibę ma w Gdyni, ma swoje schroniska,pewnie pełne jak wszędzie Myślałam,że prócz Małoszyc! w Lęborku jest jakieś schronisko, OTOZ na swojej stronie ma Lębork jako oddział- myślałam,że lepiej wszystko wygląda:-( Quote
kizimizi Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 oj niedobrze, czyli nie ma szans na jakieś jedno miejsce co by wszytskie psiaki pozbierac w bezpiecznych warunkach? Powiedzcie dziewczyny za co sie chcecie brac przede wszystkim, psy z łańcucha, tak? JA obiecuje pomóc finansowo temu psiaczkowi z nużycą, on taki biedny:( Quote
Ingrid44 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Przypominam : Potrzebne jest WSZYSTKO, ale przede wszystkim: -karma dla psów i kotów (dla psów najlepiej jakaś light, bo z racji zerowej ilości ruchu i karmienia kiepskiej jakości jedzeniem, większość jest strasznie upasiona) -słoma do ocieplania bud -miski na jedzenie -obroże, smycze -środki czystości do sprzątania pomieszczeń z kotami, do tego chociaż jeden mop, miotły, plastikowe wiadra, grabie, łopata -dla kotów kuwety i żwirek -akcesoria pielęgnacyjne, szczotki, grzebienie dla psów -posłania albo budki dla kotów -to już życzenie cudu, ale może domy tymczasowe - chociaż na tydzień, kilka dni po zabiegu, by umieszczać tam suki po sterylkach Błagamy o pomoc, nawet zamówienie 5-kg worka z karmą będzie na wagę złota. Każda jedna smycz, miska, zabawka dla psiaków, kilogram karmy, to bezcenna pomoc której te psy rozpaczliwie potrzebują Quote
Fiks Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Miesięcznie dziewczyny potrzebują: dla psów minimum 100-120kg karmy, dla kotów około 30kg. Wczoraj robiłam zdjęcia tylko Wasylowi, żeby miał do ogłoszeń. Quote
Fiks Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Miało powstać prawdziwe schronisko w Lęborku, ale się nie udało. Teraz Agnieszka chce zakończyć działalność i żyć normalnie. Ale wpierw musimy jej pomóc, tzn. zwierzakom z Lęborka. I później będzie koniec. Pieski będą szły do pseudoschroniska, z którego pewnie już nie wyjdą :( Quote
kizimizi Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 podajcie namiary na kogo paczki słać to moze z transportami można by powysyłać coś. Quote
kamilawa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Kolejne biedaki... Finansowo niestety nie pomogę, ale w wolnej chwili mogę porobić ogłoszenia ;-) Quote
Szarotka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Trzeba by zaprosic Majge i Asior, one maja doswiadczenie w tego typu akcjach. Quote
Kasia77 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 I Gdynia NIC nie pomoże w takiej sytuacji?, przecież OTOZ nie jest biedny,stać ich na karme i nie tylko. Quote
Kasia77 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Fiks napisał(a):OTOZ zwraca za weterynaryjną opiekę. doczytałam,ale są w stanie pomóc dużo wiecej...,tym bardziej ,że sytuacja jest tak straszna a z Małoszycami próbowali walczyć,więc wiedzą gdzie bez pomocy, trafiają psy. Quote
Recommended Posts