Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agnieszka103']Jeśli chodzi o tańszą karmę - promocje - to często są też na stronie sklepu zooekspress. Sama tam kupuje (np. 15 kg Bosch jagnięcina z ryżem normalnie kosztuje ok.155 zł, a tam 109 zł)[/QUOTE]
dobrze wiedzieć , a jak wygląda dostawa?
Właśnie dostałam informację z krakvetu ,że karma wysłana.Miejmy nadzieję ,że jutro będzie na miejscu.

Posted

[quote name='Poker']dobrze wiedzieć , a jak wygląda dostawa?
Właśnie dostałam informację z krakvetu ,że karma wysłana.Miejmy nadzieję ,że jutro będzie na miejscu.[/QUOTE]

Wygodne (przynajmniej dla mnie) jest to, że jedna z form płatności, to zapłata przy odbiorze. Druga rzecz - przy zakupie powyżej 99 zł pokrywają koszt dostawy (czyli płacę tylko za zamówiony towar, nic poza tym). No i ważne - ostatnim razem zamówiłam karme w poniedziałek, a we wtorek już ją miałam

Posted

dziewczyny jakbyście jakiegoś psieczka an tymczas wysyłały to koniecznie napiszcie jaką trasą to spowrotem ciotki mogłyby podorzucać coś wam.
Koce czy kołdry wysyłane pocztą to dość spory wydatek an paczkę a przecież mogłoby isć na psiaki.

Posted

[quote name='pinkmoon']Dorothy czy Twoja propozycja DT jest aktualna?
Jeśli tak to na jakich warunkach? :)[/QUOTE]

A ja bym chciała poznać dalsze losy tamtej suki - ponieważ wtedy z mojej przyczyny Dorothy zdecydowała się dać jej DT. To co się działo później urąga godności dogomaniackiej - jeśli znajdę wątek to wkleję (Dorothy masz go może?) Co nagle sprawiło, że Lębork chce pomocy, skoro przekaz sprzed roku był jasny i dosadny - mamy spier...ć ?

Posted

[quote name='pinkmoon']Dorothy czy Twoja propozycja DT jest aktualna?
Jeśli tak to na jakich warunkach? :)[/QUOTE]

rozwazam ale wezcie pod uwage, ze jest to calkowicie drugi koniec Polski.
Wlasnie sie dowiedzialam, ze sunia ktora wtedy chcialam wziac, umarla... :-(
jesli wezme to zwierzatko musi zgadzac sie z psami (wielkimi i malutkimi) i kotami,
no i jeszcze nie wiem czy bedzie opcja mieszkania w domu,. mam duzo zwierzat i nie wiem czy maz sie zgodzi. Ale mam tez kojec przy domu, raczej zawsze otwarty, wielki ogrod, podworko i dwie dosc spore budy. Mieszkajaca tam Libra odeszla w zeszlym roku...

Posted

[quote]A ja bym chciała poznać dalsze losy tamtej suki - ponieważ wtedy z mojej przyczyny Dorothy zdecydowała się dać jej DT. To co się działo później urąga godności dogomaniackiej - jeśli znajdę wątek to wkleję (Dorothy masz go może?) Co nagle sprawiło, że Lębork chce pomocy, skoro przekaz sprzed roku był jasny i dosadny - mamy spier...ć ?[/quote]

Z tego co się dowiedziałam, Agnieszka nie chciała puścić tamtej suni w daleką podróż ponieważ psiak był po wypadku, w złym stanie, bała się jak zniesie drogę. Niestety tak jak pisze Dorothy, sunia kilkanaście dni później odeszła.

Posted

tak, dwa jamnikowate (na łańcuchach :( )

Murzynek:
[IMG]http://i944.photobucket.com/albums/ad283/pinkmoon4/murzynek10.jpg[/IMG]

i Berta:
[IMG]http://i585.photobucket.com/albums/ss296/madziaj/lebork/berta4a.jpg[/IMG]

a to Maja, tutaj wygląda na większą, ale tak naprawdę to też malizna, stara, biedna brzydulka
[IMG]http://i585.photobucket.com/albums/ss296/madziaj/lebork/majka6.jpg[/IMG]

jest niziutka, pod kolano, kocha ludzi

Posted

[quote name='pinkmoon']Z tego co się dowiedziałam, Agnieszka nie chciała puścić tamtej suni w daleką podróż ponieważ psiak był po wypadku, w złym stanie, bała się jak zniesie drogę. Niestety tak jak pisze Dorothy, sunia kilkanaście dni później odeszła.[/QUOTE]

Nieeeeeeeeee! Suka była już daaaaaaawno po wypadku - z resztą na Agatce odbył się lincz własnie za to, że napisała własnie w ten sposób o suce a wypadek był dawno i nie miał nic do rzeczy. Suka podobno czuła się kwitnąco i miała podobno cudowne warunki w Lęborku dlatego jej opiekunka nie zgodziła się wysłać jej na DT. Aż dziwne, że w takich cudownych warunkach suka odeszła zaraz po całej aferze.

Nie odpowiedziałaś mi, co się zmieniło w ciągu roku, że teraz dogo jest ok, a wtedy było "be".

Piszecie, że psy zjadają 100kg karmy - skąd Lębork do tej pory ją dostawał? Z nieba chyba nie spada? Czemu psy są zatuczone i zamawiacie psom łańcuchowym karmę light? Zimą? Może wystarczy mniej sypać tej, którą dostają i więcej chodzić na spacery z psami? Jakoś nie widuje się na innych wątkach zatuczonych psów z powodu złej jakości karmy...
Wytłumaczcie mi, kto zajmuje się w końcu tym psem z nużycą (skąd wiadomo, że to nuzyca?) ojciec panienki czy wet sponsorowany przez Otoz? No bo skoro Otoz finansuje weta, to średnio mi się chce wierzyć w filantropię jakiegokolwiek innego weta.
Dlaczego nie podajecie konta do wpłat? Czy dlatego, że jednak OTOZ sponsoruje Lębork w całości - i karmę i weta, a tym psom poprostu brak OPIEKI - psy sa zaniedbane z winy "wolontariuszek" z Lęborka, którym chyba już się odwidziała opieka nad psami... A skoro OTOZ finasuje to specyficzne zbieractwo, może należałoby tu podać jego konto do wpłat na ten cel?
Poprwacie mnie, jeśli się mylę.