Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam. Właśnie się tu zarejestrowałam i postanowiłam coś napisać. Szczerze mówiąc miałam problem ze znalezieniem tego wątku, bo Tytusów jest co najmniej dwóch-z czego obaj podobni. Najpierw czytałam tamten wątek, bo myśleliśmy , że to nasz Tytusek, jakiś ostrzyżony, albo stare fotki...dopiero po chwili zorientowałam się, że to nie on. Tytus powoli przyzwyczaja się do nowych warunków. Boi się wielu rzeczy, z początku bał się nawet smyczy, ale już mu przeszło i na smycz reaguje merdaniem ogonkiem. No i wącha, wącha i wącha. Każde drzewo, krzak, kamyk... jak narazie spacery są męką. Zatrzymuje się dosłownie co dwa kroki i znaczy teren. Dziś rano zdarzyła się taka zabawna historia...Na spacerze Tytus oznakował krzaczek. W tym samym momencje z naprzeciwka mijał nas inny pies. Obwąchali się, przywitali i każde rozeszło się w swoją stronę. Po czym tamten psiak obsikał ten sam krzak. Tytus odwrócił się i jak to zobaczył cofnął się i jeszcze raz tam nasikał. Musi postawić na swoim!!! A "minę" miał taką, jakby chciał powiedzieć "co ten koleś sobie myśli? To mój krzak i kropka!" Zabawny jest, tylko tchórzliwy..
No i z tymi smakołykami różnie jest... Czytałam ,że lubi smakołyki, ale moje chyba nie trafiły w jego gust, bo ich nie chce....ani tych sklepowych, psich ciastek, ucho do gryzienia...nie chce też owoców, ani marchewki....może to z nerwów....zobaczymy za pare dni.
Pozdrawiam

Posted

Wiktoria, witaj na dogomanii :multi::multi::multi:
Cieszę się, że radzicie sobie jakoś, początki zawsze nie są łatwe, ale z każdym dniem będzie lepiej :)

Jeśli chodzi o smaczki to spróbujcie z parówkami, pasztetem, kiełbasą itp. U nas na początku też nie bardzo chciał zjadać, ale te rzeczy mu się smakowały :) Potem zjadał już wszystko jak leci, łącznie ze sklepowymi psimi ciasteczkami :eviltong:

Posted

Hej. :multi: Czeszemy go co parę godzin. Już mu po bokach kępki martwych włosów nie wystają, za to całe mieszkanie jest w kudłach. Czy on zmienia sierśc na letnią, czy będzie tak liniał cały czas? I kiedy go można wykąpać? Szampon do białego już czeka :lol:
Pozdrawiam

Posted

Tysiek pechowo wlaśnie gubi zimową sierść, my go już czesaliśmy kilka razy w hoteliku :) Na pewno przez cały rok też będzie coś tam gubił, ale nie aż tak.
Wykapać go można jak tylko poczujecie, że się trochę zaklimatyzowal :)

Posted
Posted

A nasz psiowóz dzisiaj dotarł do warsztatu - musimy go jakoś zreanimować, bo kolejne psiaki czekają na transport w Polskę :eviltong:

Dziękujemy z całego serca Malibo za sfinansowanie lawety :loveu::loveu::loveu:

Posted

Murka napisał(a):
A nasz psiowóz dzisiaj dotarł do warsztatu - musimy go jakoś zreanimować, bo kolejne psiaki czekają na transport w Polskę :eviltong:

Dziękujemy z całego serca Malibo za sfinansowanie lawety :loveu::loveu::loveu:

No tak lawetka super, a jak tam pies, hahahahaha:) No jak on tam się czuję:) Mniemam, że bosko...ohohohoh:)

Posted

Chmmm, nie wiem o co chodzi :roll:

W każdym razie przedstawiam końcowe rozliczenie:

Stan konta na 30 kwiecień wynosił -450 zł

Koszty:
225 zł hotelowanie (1-15.05)

-450 zł - 225 zł = -675 zł.
Pozostałość po hotelowaniu Tytusa wynosi -675 zł.

Posted

Dopiero teraz trafiłam na ten wątek.

Co za przypadek - "mój" Tytus jest tak bardzo podobny do tego Tytusa :) Imię, wygląd, prawe ucho też stracił w schronisku.

Mam nadzieję, że poszukiwania DS dla mojego Tytusa zakończą się tak samo :cool3: Gratuluję nowym opiekunom :)

Zapraszam na wątek bliźniaka Tytusa: http://www.dogomania.pl/threads/140753-Tytus-stracił-deklaracje-po-5-mies.-w-DT-grozi-mu-powrót-do-schroniska-..-POMÓŻ-!!!