Jump to content
Dogomania

Lacki wrocił do domku do Bogatyni.....cieszymy sie Twoim szczesciem:)

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
Gisellko - co sie stało z rudą sunią - nie żyje czy co?:(

Zyje,byla zabrana z Dobrocina i u nas spedzila troche cazsu,chodzilam przy niej
bardzo grzeczna i lagodna
ale byla z gminy Klodzko i zabrała ja Pani z Fundacji mrunio,pojedzie do niemiec
szkoda mi jej
ale to juz nie lezy w moich kompetencjach.....

Posted

giselle4 napisał(a):
Zyje,byla zabrana z Dobrocina i u nas spedzila troche cazsu,chodzilam przy niej
bardzo grzeczna i lagodna
ale byla z gminy Klodzko i zabrała ja Pani z Fundacji mrunio,pojedzie do niemiec
szkoda mi jej
ale to juz nie lezy w moich kompetencjach.....

do Niemiec? bullowaty????:shake: może uświadom pani z fundacji, że do Niemiec nie można wwozić psów w typie ttb... może jechać "przejazdem"...ale nie może zostać docelowo...grozi to konfiskatą psiaka i uśpieniem....niech ta pani najpierw doczyta przepisy jakie psy nie mogą być wwożone na teren Niemiec a dopiero niech ją tam wysyła...

A ten psiak biało czarny jest w typie border colie chyba;) może są jakieś wątki takich psiaków do adopcji...

Posted

andzia69 napisał(a):
do Niemiec? bullowaty????:shake: może uświadom pani z fundacji, że do Niemiec nie można wwozić psów w typie ttb... może jechać "przejazdem"...ale nie może zostać docelowo...grozi to konfiskatą psiaka i uśpieniem....niech ta pani najpierw doczyta przepisy jakie psy nie mogą być wwożone na teren Niemiec a dopiero niech ją tam wysyła...

A ten psiak biało czarny jest w typie border colie chyba;) może są jakieś wątki takich psiaków do adopcji...

andzie,ja nie moge pouczac Pani z Fundacji....
zreszta nie chce....
Ty wiesz dlaczego.
Pani nawet dała propozycje w schronie ,ze wszystkie w tej rasie moze wywiezc do niemiec
ale
my podziekowalismy i tyle.

Posted

zna komendy i jest naprawde kochany i kocha ludzi i dzieci....
nie powinnam tego pisac
ale
pozwoliłam wziąc Lackiego chłopcu[brat wolontariuszki] 9 letniemu
pod moim okiem na specerek ilLacki był jak dzieciak,szedl przy nodze i patrzyl w oczy dziecku:)

Posted

kurde, bardzo mi przykro z powodu suczki!

mam nadzieje, ze nie spotka jej zły los, tyle wycierpiała, a teraz do Niemiec:angryy:
:shake:
jej pyszczek na zawsze pozostanie w mojej pamięci

fajnie , ze Lacki nie zjada dzieci;) , to super wegan z niego!!!!! :multi:
trzymam kciuki za dom, który teraz jego pokocha!!!!!

Posted

A.Matyja-Mierzecka napisał(a):
kurde, bardzo mi przykro z powodu suczki!

mam nadzieje, ze nie spotka jej zły los, tyle wycierpiała, a teraz do Niemiec:angryy:
:shake:
jej pyszczek na zawsze pozostanie w mojej pamięci

fajnie , ze Lacki nie zjada dzieci;) , to super wegan z niego!!!!! :multi:
trzymam kciuki za dom, który teraz jego pokocha!!!!!

to, ze psiaki jadą za granicę to nic złego - wiele psiaków znajduje tam dobre domki...tyle tylko, że w wypadku psów w typie bull to igranie z ich życiem - jest zakaz i ja nie wiem jak oni chcą ją tam nawet wwieźć...:shake:

Posted

po umieszczeniu Lackiego na NK jest pierwszy odzew

wklejam z mojej poczty

Witam. Para moich znajomych zastanawia się nad zabraniem tego skarba, ale chłopak nie jest zdecydowany na 100 procent. Jezeli znajdę odpowiednich z odpowiedzialnych ludzi to odezwe się. Będę starał się jak mogę żeby pomóc wam, i oczywiście tym skarbą..

Posted

myśl, myśl;)

to ja już deklaruje pomoc w działalności hoteliku!!!!! :cool3:

to suuuper
bedę miala wolontariuszke
...dziwne wolontaruszka bedzie miala wolontariuszke
Bardzo dziekuje ,zaczynam działac juz nie tylko mysle o tym:)

Posted

przemek81 napisał(a):
po umieszczeniu Lackiego na NK jest pierwszy odzew

wklejam z mojej poczty

Witam. Para moich znajomych zastanawia się nad zabraniem tego skarba, ale chłopak nie jest zdecydowany na 100 procent. Jezeli znajdę odpowiednich z odpowiedzialnych ludzi to odezwe się. Będę starał się jak mogę żeby pomóc wam, i oczywiście tym skarbą..

Kurcze ,dziekuje bardzo
odpowiedzialni ludzie ,aby zle nie skonczył...dziekuje

Posted

giselle4 napisał(a):
to suuuper
bedę miala wolontariuszke
...dziwne wolontaruszka bedzie miala wolontariuszke
Bardzo dziekuje ,zaczynam działac juz nie tylko mysle o tym:)

Ja też oferuje swoja pomoc przy hoteliku :D:D Trzeba dzialać :) Dzieki takiemu hotelikowi staruszki i inne bidy miałyby niebo na ziemi :)

Posted

[quote name='andzia69']do Niemiec? bullowaty????:shake: może uświadom pani z fundacji, że do Niemiec nie można wwozić psów w typie ttb... może jechać "przejazdem"...ale nie może zostać docelowo...grozi to konfiskatą psiaka i uśpieniem....niech ta pani najpierw doczyta przepisy jakie psy nie mogą być wwożone na teren Niemiec a dopiero niech ją tam wysyła...

No tak,... ANDZIA masz 100 % racji i dodaj jeszcze, że na przewóz psa tej rasy lub mieszańca przez teren Niemiec jest wymagane świadectwo przewozowe na docelowy kraj pobytu - NIEMCY WYKLUCZONE - Austria w zależności od gminy, tak jak Niemcy. Jeżeli Policja dokona kontroli w 'trasporcie' , kwita nie będzie, pies może byc natychmiast zarekwirowany i decyzja
lokalnego lekarza urzędu weterynaryjnego jest oczywista. Jeśli uda się mu wmówić, że to urlop to będzie nakaz kontrolowanego wywozu psa z terenu Niemiec w terminie zakreślonym lub przejęcie psa bez możliwości odwołania i ....po ocenie lekarskiej stanu psa ...morbital.
Dla jasności, dla uzyskania zgody na posiadanie w Niemczech psa tej rasy jest potrzeba udokumentowania jego pochodzenia, psy z poza Niemiec są bez szans.
Pamiętajmy, że posiadanie paszportu i chipa, ważnych szczepień przez psy wwożone do Niemiec to nie wszystko - adopcja psa do Niemiec to nie wyjazd na trzymiesięczny dopuszczony prawem urlop w Unii.

Posted

DZIEKUJE WYKLAD
prawda jest taka ze nie wiedziałam
wiec co?
Pani prowadzaca Fundacje o tym nie wie?
jeszcze oferuje ze inne od nas wywiezie...cos mi smierdzi
Bede prosic demi aby sprawdziła tą adopcje

Posted

mam złe przeczucie, nie wierze w nieznajomość prawa tej Pani z Fundacji,
a gdzie teraz jest Sara?

w Kudowie w jej Fundacji.....mam nadzieje ze tylko tak mowiła
a kiedy sie dowie to bedzie szukala w Polsce domku.