przemek81 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 moge je wsadzic na ,,psiaki do adopcji na nk,, http://nasza-klasa.pl/#profile/31536506/gallery Quote
giselle4 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 andzia69 napisał(a):Gisellko - co sie stało z rudą sunią - nie żyje czy co?:( Zyje,byla zabrana z Dobrocina i u nas spedzila troche cazsu,chodzilam przy niej bardzo grzeczna i lagodna ale byla z gminy Klodzko i zabrała ja Pani z Fundacji mrunio,pojedzie do niemiec szkoda mi jej ale to juz nie lezy w moich kompetencjach..... Quote
giselle4 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 [quote name='przemek81']moge je wsadzic na ,,psiaki do adopcji na nk,, http://nasza-klasa.pl/#profile/31536506/gallery Tylko Lackiego i bardzo dziekuje Przemek:) Quote
andzia69 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 giselle4 napisał(a):Zyje,byla zabrana z Dobrocina i u nas spedzila troche cazsu,chodzilam przy niej bardzo grzeczna i lagodna ale byla z gminy Klodzko i zabrała ja Pani z Fundacji mrunio,pojedzie do niemiec szkoda mi jej ale to juz nie lezy w moich kompetencjach..... do Niemiec? bullowaty????:shake: może uświadom pani z fundacji, że do Niemiec nie można wwozić psów w typie ttb... może jechać "przejazdem"...ale nie może zostać docelowo...grozi to konfiskatą psiaka i uśpieniem....niech ta pani najpierw doczyta przepisy jakie psy nie mogą być wwożone na teren Niemiec a dopiero niech ją tam wysyła... A ten psiak biało czarny jest w typie border colie chyba;) może są jakieś wątki takich psiaków do adopcji... Quote
przemek81 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 to jest link do ogloszenia Lackiego http://nasza-klasa.pl/#profile/31536506/gallery/album/13 Quote
giselle4 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 andzia69 napisał(a):do Niemiec? bullowaty????:shake: może uświadom pani z fundacji, że do Niemiec nie można wwozić psów w typie ttb... może jechać "przejazdem"...ale nie może zostać docelowo...grozi to konfiskatą psiaka i uśpieniem....niech ta pani najpierw doczyta przepisy jakie psy nie mogą być wwożone na teren Niemiec a dopiero niech ją tam wysyła... A ten psiak biało czarny jest w typie border colie chyba;) może są jakieś wątki takich psiaków do adopcji... andzie,ja nie moge pouczac Pani z Fundacji.... zreszta nie chce.... Ty wiesz dlaczego. Pani nawet dała propozycje w schronie ,ze wszystkie w tej rasie moze wywiezc do niemiec ale my podziekowalismy i tyle. Quote
giselle4 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 [quote name='przemek81']to jest link do ogloszenia Lackiego http://nasza-klasa.pl/#profile/31536506/gallery/album/13 bardzo dziekuje Quote
przemek81 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 giselle4 napisał(a):bardzo dziekuje niema za co Lacki jest boski,mam nadzieje ze szybko znajdzie dom Quote
giselle4 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 zna komendy i jest naprawde kochany i kocha ludzi i dzieci.... nie powinnam tego pisac ale pozwoliłam wziąc Lackiego chłopcu[brat wolontariuszki] 9 letniemu pod moim okiem na specerek ilLacki był jak dzieciak,szedl przy nodze i patrzyl w oczy dziecku:) Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 kurde, bardzo mi przykro z powodu suczki! mam nadzieje, ze nie spotka jej zły los, tyle wycierpiała, a teraz do Niemiec:angryy: :shake: jej pyszczek na zawsze pozostanie w mojej pamięci fajnie , ze Lacki nie zjada dzieci;) , to super wegan z niego!!!!! :multi: trzymam kciuki za dom, który teraz jego pokocha!!!!! Quote
giselle4 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 tak ,to sa naprawde spokojne psiaki ...chyba ze trafią do wariata ktory je nauczy agresji:( Quote
andzia69 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 A.Matyja-Mierzecka napisał(a):kurde, bardzo mi przykro z powodu suczki! mam nadzieje, ze nie spotka jej zły los, tyle wycierpiała, a teraz do Niemiec:angryy: :shake: jej pyszczek na zawsze pozostanie w mojej pamięci fajnie , ze Lacki nie zjada dzieci;) , to super wegan z niego!!!!! :multi: trzymam kciuki za dom, który teraz jego pokocha!!!!! to, ze psiaki jadą za granicę to nic złego - wiele psiaków znajduje tam dobre domki...tyle tylko, że w wypadku psów w typie bull to igranie z ich życiem - jest zakaz i ja nie wiem jak oni chcą ją tam nawet wwieźć...:shake: Quote
giselle4 Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 JA BYM NIE DAŁA jej bo to taka dzidzia ale nie mam hoteliku zeby takie biedaki umieszczac... ale mysle:) Quote
przemek81 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 po umieszczeniu Lackiego na NK jest pierwszy odzew wklejam z mojej poczty Witam. Para moich znajomych zastanawia się nad zabraniem tego skarba, ale chłopak nie jest zdecydowany na 100 procent. Jezeli znajdę odpowiednich z odpowiedzialnych ludzi to odezwe się. Będę starał się jak mogę żeby pomóc wam, i oczywiście tym skarbą.. Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 giselle4 napisał(a):JA BYM NIE DAŁA jej bo to taka dzidzia ale nie mam hoteliku zeby takie biedaki umieszczac... ale mysle:) myśl, myśl;) to ja już deklaruje pomoc w działalności hoteliku!!!!! :cool3: Quote
giselle4 Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 A.Matyja-Mierzecka napisał(a):myśl, myśl;) to ja już deklaruje pomoc w działalności hoteliku!!!!! :cool3: to suuuper bedę miala wolontariuszke ...dziwne wolontaruszka bedzie miala wolontariuszke Bardzo dziekuje ,zaczynam działac juz nie tylko mysle o tym:) Quote
giselle4 Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 przemek81 napisał(a):po umieszczeniu Lackiego na NK jest pierwszy odzew wklejam z mojej poczty Witam. Para moich znajomych zastanawia się nad zabraniem tego skarba, ale chłopak nie jest zdecydowany na 100 procent. Jezeli znajdę odpowiednich z odpowiedzialnych ludzi to odezwe się. Będę starał się jak mogę żeby pomóc wam, i oczywiście tym skarbą.. Kurcze ,dziekuje bardzo odpowiedzialni ludzie ,aby zle nie skonczył...dziekuje Quote
adkaaaaa5 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 giselle4 napisał(a):to suuuper bedę miala wolontariuszke ...dziwne wolontaruszka bedzie miala wolontariuszke Bardzo dziekuje ,zaczynam działac juz nie tylko mysle o tym:) Ja też oferuje swoja pomoc przy hoteliku :D:D Trzeba dzialać :) Dzieki takiemu hotelikowi staruszki i inne bidy miałyby niebo na ziemi :) Quote
Pies Wolny Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='andzia69']do Niemiec? bullowaty????:shake: może uświadom pani z fundacji, że do Niemiec nie można wwozić psów w typie ttb... może jechać "przejazdem"...ale nie może zostać docelowo...grozi to konfiskatą psiaka i uśpieniem....niech ta pani najpierw doczyta przepisy jakie psy nie mogą być wwożone na teren Niemiec a dopiero niech ją tam wysyła... A ten psiak biało czarny jest w typie border colie chyba;) może są jakieś wątki takich psiaków do adopcji... No tak,... ANDZIA masz 100 % racji i dodaj jeszcze, że na przewóz psa tej rasy lub mieszańca przez teren Niemiec jest wymagane świadectwo przewozowe na docelowy kraj pobytu - NIEMCY WYKLUCZONE - Austria w zależności od gminy, tak jak Niemcy. Jeżeli Policja dokona kontroli w 'trasporcie' , kwita nie będzie, pies może byc natychmiast zarekwirowany i decyzja lokalnego lekarza urzędu weterynaryjnego jest oczywista. Jeśli uda się mu wmówić, że to urlop to będzie nakaz kontrolowanego wywozu psa z terenu Niemiec w terminie zakreślonym lub przejęcie psa bez możliwości odwołania i ....po ocenie lekarskiej stanu psa ...morbital. Dla jasności, dla uzyskania zgody na posiadanie w Niemczech psa tej rasy jest potrzeba udokumentowania jego pochodzenia, psy z poza Niemiec są bez szans. Pamiętajmy, że posiadanie paszportu i chipa, ważnych szczepień przez psy wwożone do Niemiec to nie wszystko - adopcja psa do Niemiec to nie wyjazd na trzymiesięczny dopuszczony prawem urlop w Unii. Quote
giselle4 Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 DZIEKUJE WYKLAD prawda jest taka ze nie wiedziałam wiec co? Pani prowadzaca Fundacje o tym nie wie? jeszcze oferuje ze inne od nas wywiezie...cos mi smierdzi Bede prosic demi aby sprawdziła tą adopcje Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 mam złe przeczucie, nie wierze w nieznajomość prawa tej Pani z Fundacji, a gdzie teraz jest Sara? Quote
giselle4 Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 A.Matyja-Mierzecka napisał(a):mam złe przeczucie, nie wierze w nieznajomość prawa tej Pani z Fundacji, a gdzie teraz jest Sara? w Kudowie w jej Fundacji.....mam nadzieje ze tylko tak mowiła a kiedy sie dowie to bedzie szukala w Polsce domku. Quote
giselle4 Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Lacki ,ciocia Adka oglosi Ciebie aniołku:) Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Ludziska, mądre serducha otwierać dla Lackiego!!!!!! Ogłoszenia czytać i psa pokochać!!!!! Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Ludziska, mądre serducha otwierać dla Lackiego!!!!!! Ogłoszenia czytać i psa pokochać!!!!! Quote
Recommended Posts