belka123 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 jak go nie ma tym zakrecie to czesto siedzi pare dzialek dalej, ale tam nie ma zadnego swiatla i lodu mnostwo, wiec zostawilam mu przy jego slupku bo tam do tej pory zawsze wracal, znajdzie sie :D Quote
Dorothy Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 jest przecudny. jakie niemcy? To polacy juz nie moga przygarniac takich pieknych psow??:-o :placz: wspaniale ze tam nad nim czuwacie. Wynika z tego co czytalam ze nie jest agresywny... Quote
belka123 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 z moim nielicznych kontaktow wynika ze raczje jest plochliwy, nie podchodzilam do niego ze swoimi psiurkami aby go nie straszyc i nie denerwowac on jest po prostu taki Gapcio :D Quote
majqa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='Dorothy']jest przecudny. jakie niemcy? To polacy juz nie moga przygarniac takich pieknych psow??:-o (...)...[/QUOTE] Na pewno mogą tylko trzeba dać im szansę, zgarnąć psa na działkę, odrobinkę lepiej poznać, móc mu się solidnie z bliska przyjrzeć (nie śmiem marzyć o zabraniu do weta), by pokusić się o ocenę wieku i charakteru/ zachowania i z dobrze pomyślanym (ukierunkowanym na konkretnego odbiorcę) tekstem poogłaszać. Quote
belka123 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 mowiac przyszlosciowo, bardzo dobry wet jest w Glinniku (dla wtajemniczonych to jest blisko Dąbrówki Wielkiej), blisko obecnego pobytu psa, sama leczę u niego swoje psy człowiek serce po prostu Quote
majqa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 I chyba nawet jest w wykazie wetów kastrujących/ sterylizujących w niższej cenie, w ramach prewencji. Quote
belka123 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 tego nie wiem, bo gabinet dziala od niedawna, a pracuje tez w Łodzi, ale mowil ostatnio ze ma byc akcja sterylizacji w Łodzi i tez bedzie bral w niej udzial a moje psiaki oba sa po ciachnieciu Quote
majqa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Tu jest pod właściwym linkiem, w łódzkie pod Glinnikiem, chyba, że nie jest jedynym: [URL="http://www.arkastrefa**********/akcja-sterylizacji-w-roku-2010,38/2010-woj-lodzkie,374.html"]http://arka.strefa.pl[/URL] Quote
majqa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Istotnie więc wpiszę ze spacjami, skopiuj w okno przeglądarki i zlikwiduj spacje: [URL="http://arka"][/URL] http:// arka. strefa. pl/Akcja -2010/ akcja _sterylizacji _2010.html Quote
nika28 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='majqa']Dziewczyny, rozumiem, że kolejna próba ściągnięcia go na działkę Niki w piątek?[/QUOTE] Tak ;) [quote name='belka123']jak go nie ma tym zakrecie to czesto siedzi pare dzialek dalej,[/QUOTE] Pewnie przy tej hodowli yorków. Jak go raz nie było na tym zakręcie, poszłam tam to siedział :) [quote name='Dorothy']jest przecudny. jakie niemcy? To polacy juz nie moga przygarniac takich pieknych psow??:-o :placz: wspaniale ze tam nad nim czuwacie. Wynika z tego co czytalam ze nie jest agresywny...[/QUOTE] Jak dotąd odezwała się tylko Pani z Niemiec... On jest raczej łagodny, chociaż nie wiem jak zachowywałby się we własnym domu, czasami takie psiaki po pobycie w domu i odzyskaniu sił bardzo się zmieniają... Quote
wellington Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Forum kaukazow - tam go trzeba wstawic ! Pan z Niemiec z bernardynka w BLOKU ! Moze sobie jeszcze kucyka wezmie do bloku , i Leonbergera :angryy: @Aman Varda Medor nie ma opanowanych wywozow do Niemiec, to jest nieporozumienie ! Quote
Ellig Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='nika28']Ja też go wkleiłam do siebie na nk... Tymczasem jest mały odzew w sprawie Gapcia :loveu: Pierwszy meil - Pan z Wrocławia zaproponował DT. Mieszkanie w bloku, ja niestety nie wiem jak Gapcio zachowywałby się w bloku, czy umie wchodzić po schodach, ale będę miała ten dom na uwadze. Natomiast drugi meil bardzo ciekawy, przeczytajcie : [I]Dzien dobry, czy mysli pani ze ten gapcio zgadzalby sie z bernardynem? My mamy Beniego juz 4 lata, potrzebowalby towarzystwa. Prosze o wiecej informacji. Jak mozna go poznac, czy on sie przemieszcza z miejsca na miejsce? Mieszkamy w Niemczech i nie wiem jak to zorganizowac aby takiego pieska odebrac. Czy pani mieszka w Lodzi? i ten piesek rowniez? Serdecznie pozdrawiam Ewa F...[/I][/QUOTE] Nie ma pozwolenia Wladz Niemieckich na wwozenie i adopcje psow z Polski....pisze to po raz kolejny, kto ma watpliwosci niech wejdzie na strone poswiecona Sopelkowi....krew mnie zalewa jak czytam o kolejnej podstawionej osobie , ktora chce na niby adoptowac psa....Ludzie prosze obudzcie sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/179758-SOPEL-odnalazA-swoj-pierwszy-domek-ZnalazA-sie-wlasciciel/page26[/url] Na razie tyle....musze przebrnac przez caly watek..... Quote
Wunia Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Witaj Ellig :) dziękuję za wyrażenie opinii o adopcji do Niemiec ... też tak uważam ... Quote
Ellig Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='Wunia']Witaj Ellig :) dziękuję za wyrażenie opinii o adopcji do Niemiec ... też tak uważam ...[/QUOTE]Witaj Wuniu! To jest jakis koszmar z tymi adopcjami do Niemiec....no coz wielka "kasa" za tym stoi.... niestety nie mam mozliwosci pomc Guciowi jestem za daleko, moim zdaniem trzeba szukac DT, dzialki, pies do pilnowania itp.Moge wspomoc psiaka karma, poprosze o kontakt....Moze jakis hotelik, ogloszenia, bazarek, juz nie jednego psa udalo sie uratowac. Trzeba tez poprosic o pomoc T.Borcz, moze zna jakis tani hotelik i ruszyc z deklaracjami, ogloszeniami..... Quote
Borówka16 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Ellig- z nieba nam spadłaś ;) My właśnie tego potrzebyjemy ! Quote
Wunia Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Ellig, Gapcio już dostał karmę tę co przytargałam od Ciebie w niedzielę :) (oczywiście postąpiłam zgodnie z instrukcjami w tej sprawie;) ) ale na takiego psa to była kropla w morzu potrzeb :shake: jeżeli masz jeszcze jakiś zapas jedzonka dla Gapcia to ja coś wymyślę, żeby ją przytargać na miejsce ... Quote
Ellig Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='Wunia']Ellig, Gapcio już dostał karmę tę co przytargałam od Ciebie w niedzielę :) (oczywiście postąpiłam zgodnie z instrukcjami w tej sprawie;) ) ale na takiego psa to była kropla w morzu potrzeb :shake: jeżeli masz jeszcze jakiś zapas jedzonka dla Gapcia to ja coś wymyślę, żeby ją przytargać na miejsce ...[/QUOTE] Wunia, wysle na Twoj adres, czy tak moze byc? Quote
Wunia Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 [B]cioteńki apel!!! Szukam Annioła, który pojedzie w sobotę ewentualnie w poniedziałek z moim TZ i z dwoma szczeniakami do adopcji do DS, z Pabianic do Płocka, jako nadzór adopcji, dziewczyny z Pabianic nie mogą, bo mają umówione adopcje, a dla szczeniaków każdy dzień w schronie to ... lepiej nie mówić ...[/B] Quote
carolinascotties Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='nika28']Tak ;) Pewnie przy tej hodowli yorków. Jak go raz nie było na tym zakręcie, poszłam tam to siedział :) Jak dotąd odezwała się tylko Pani z Niemiec... On jest raczej łagodny, chociaż nie wiem jak zachowywałby się we własnym domu, czasami takie psiaki po pobycie w domu i odzyskaniu sił bardzo się zmieniają...[/QUOTE] Jestem w trakcie wyrabiania trwalej opinii o wywozach psow do Niemiec.... w mega skrócie - uwazam, ze psu najlepiej szukac domu w Polsce Quote
wellington Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 @Ellig Sprawa Sopelka NIE jest jednoznacznie wedlug mnie (i nie tylko...) rozwiazana. Czekamy az beda wiadomosci z pierwszego domku. Quote
wellington Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [B][COLOR=Black]http://www.dogomania.pl/threads/115759-Kaukazy-w-potrzebie/page3[/COLOR][/B] Quote
Recommended Posts