Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepis na kawę już był ;) :
[quote name='Ra_dunia']
to ja na jutro poproszę kawę z chilli i czekoladą: kawę zaparzamy wraz z jedną papryczką chilli w zaparzaczu do kawy, do filiżanki ścieramy mniej więcej łyżeczkę czekolady którą potem zalewamy gorącą kawą.
[/QUOTE]

Czekolada z chilli:
melko miesza się ze słodką śmietaną (36%), powoli doprowadza do wrzenia, do tego wkrusza się kawałki gorzkiej czekolady, dodaje trochę cukru pudru, cynamonu i szczyptę chilli (lub dwie ;) ). Wszystko podgrzewać jeszcze trochę, ale nie gotować. Można pić od razu ale też można odstawić i potem pogrzać przed podaniem (wtedy jest jeszcze bardziej aromatyczne...

A najłatwiej - to iść do Cacao Republika w Poznaniu i tam się takiego napoju bogów napić. Polecam jeszcze specjalność - czekolada z konfiturom z płatków róży... niebo w gębie!

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Cus madrego na dzis:
[B] "Podwładny powinien przed obliczem przełożonego
mieć wygląd lichy i durnowaty, tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy
nie peszyć przełożonego".
Car Rosji, Piotr I 1708 r.[/B]

[IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sjc1/hs571.snc3/31157_1256481064452_1602377320_559460_4747598_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='mmd']We fragment Kielce - Piaseczno mogę siostrę wrobić, jeśli nie zostanie skonsumowana podczas jazdy:) W weekendy jeżdżą z TZ-tem.[/QUOTE]
[B]Mmd :loveu: [/B]wstawiłam na wątek krwiożerczej bestii TadeUszka ;) po kliknięciu w banerek o transporcie możesz sobie zobaczyć jaki jest straszny :D

[B]Gapciu [/B]wybacz, że ci tak offuję.

Posted

Straszna bestia, rzeczywiście.
Ja jadę z kolei Kielce-Łódź, ale dopiero 2 albo 3 czerwca (bo i taka opcja może się zdarzyć)

Posted

[quote name='mmd']Straszna bestia, rzeczywiście.
Ja jadę z kolei Kielce-Łódź, ale dopiero 2 albo 3 czerwca (bo i taka opcja może się zdarzyć)[/QUOTE]
Kielce-Łódź czy Łódź-Kielce?

Posted

[quote name='Ra_dunia']Przepis na kawę już był ;) :

Czekolada z chilli:
melko miesza się ze słodką śmietaną (36%), powoli doprowadza do wrzenia, do tego wkrusza się kawałki gorzkiej czekolady, dodaje trochę cukru pudru, cynamonu i szczyptę chilli (lub dwie ;) ). Wszystko podgrzewać jeszcze trochę, ale nie gotować. Można pić od razu ale też można odstawić i potem pogrzać przed podaniem (wtedy jest jeszcze bardziej aromatyczne...

A najłatwiej - to iść do Cacao Republika w Poznaniu i tam się takiego napoju bogów napić. Polecam jeszcze specjalność - czekolada z konfiturom z płatków róży... niebo w gębie![/QUOTE]
Doszłam tylko do śmietany 36%.. reszty nawet nie czytam..:evil_lol::evil_lol:
Kawę muszę wypróbować.. czekolada gorzka, mleczna czy wsio rawno?:roll: Kawa kawie nie równa, jaki rodzaj preferujesz?...smakowo...

Posted

[B]Ra[/B] a to czili to suszone, mielone, takie ogólnodostępne, czy kawałek świeżej czili papryki może być?

[B]Ra, Ren[/B] - ja Was kofam bardzo i nie pozwolę ptakom na Was srać :D

Posted

dziś znów nie dostałam mojej ulubionej kaWuni z kaRdamonem, w pracy totalna improwizacja, w międzyczasie moje auto srak optakał (tfuuuuuuuuuj jak się rozpaskudziło po całej szybie!!) a na koniec czeka mnie wizyta z moją psią Love w lecznicy, bo ją jakiś wirus był dopadł!! i kto tu jest niekochany??? :cry:
:flaming:

Posted

[quote name='Ellig']Srak bo z rozpaczy optakal.....

[IMG]http://nicalbonic.blox.pl/resource/jak_celnie_srac.jpg[/IMG][/QUOTE]
A to co za ptica?:crazyeye::evil_lol::evil_lol:
U mnie w parku wrony celnie trafiają, a jest ich jak nasrał... obfajdana wzdłuż cała aleja, idzie się slalomem specjalnym:roll::diabloti::diabloti::diabloti: kolejny burmistrz z nimi walczy i nie ma na nich sposobu...:diabloti:

Posted

[quote name='Wunia'][B]Ra[/B] a to czili to suszone, mielone, takie ogólnodostępne, czy kawałek świeżej czili papryki może być?

[B]Ra, Ren[/B] - ja Was kofam bardzo i nie pozwolę ptakom na Was srać :D[/QUOTE]
Nooo Wunia, przegadaj im do rozumu:D:D:D:D:D

Posted

[quote name='RenW']A to co za ptica?:crazyeye::evil_lol::evil_lol:
U mnie w parku wrony celnie trafiają, a jest ich jak nasrał... obfajdana wzdłuż cała aleja, idzie się slalomem specjalnym:roll::diabloti::diabloti::diabloti: kolejny burmistrz z nimi walczy i nie ma na nich sposobu...:diabloti:[/QUOTE]
Jak to Ren nie rozpoznajesz ?Dachowyj obsraniec...Czyli golabek....

Idem sobie....Pa!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Ellig']Jak to Ren nie rozpoznajesz ?Dachowyj obsraniec...Czyli golabek....

Idem sobie....Pa!!!!!!!!!![/QUOTE]
A gdzie Ty idziesz?:razz::mad::diabloti: Kto Ci pozwolił..?:evil_lol::D:D:D

Posted

Ren , Ty mnie nie strasz przed spacerem.....

[IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs543.ash1/31774_124867080862744_100000183587587_321594_1697660_n.jpg[/IMG]

Posted

No widzi... zabezpieczonaś przed niespodziankami z góry....:mdrmed::scream_3:a u mnie burza..:vamp: przeszła bokiem:roll::nonono2:
Internet zaś szwankuje..:flop::bad-word::bad-word::motz::motz::motz::motz:

Posted

[quote name='RenW']A to co za ptica?:crazyeye::evil_lol::evil_lol:
U mnie w parku wrony celnie trafiają, a jest ich jak nasrał... obfajdana wzdłuż cała aleja, idzie się slalomem specjalnym:roll::diabloti::diabloti::diabloti: kolejny burmistrz z nimi walczy i nie ma na nich sposobu...:diabloti:[/QUOTE]

A u nas w Toruniu wielka kampania anty-gołębna pod patronatem UM i Prezydenta Miasta .. wszędzie bilboardy z pogróżkami w stylu Nie karm gołębi!!! Tak wygląda Twoja obsrana ulica!! Twoje miasto zginie!! .. na obrazkach trupie czaszki itp ..
i nie uwierzycie, ale straż miejska waruje cichaczem całymi dniami i nocami na starym rynku i wlepia mandaty za sypanie gołębiom okruszków!!!

w ogóle u nas jakaś "gówniana moda" .. bo wcześniej była kampania "pokochaj psią kupę" ..

Posted

chilli do czekolady - sproszkowane
do kawy - suszone, ze świeżym nie próbowałam, ale... chyba raczej wówczas całego bym nie dawała :D
co do czekolady - raz na jakiś czas można sobie pozwolić na kaloryczną rozpustę ;)

Posted

[quote name='Ra_dunia']chilli do czekolady - sproszkowane
do kawy - suszone, ze świeżym nie próbowałam, ale... chyba raczej wówczas całego bym nie dawała :D
co do czekolady - raz na jakiś czas można sobie pozwolić na kaloryczną rozpustę ;)[/QUOTE]
Kaloryczną rozpustę...:eek2::pissed::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::flaming: to ja już wolę inną rozpustę:knuje::ekmm::megagrin::diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='ilon_n']A u nas w Toruniu wielka kampania anty-gołębna pod patronatem UM i Prezydenta Miasta .. wszędzie bilboardy z pogróżkami w stylu Nie karm gołębi!!! Tak wygląda Twoja obsrana ulica!! Twoje miasto zginie!! .. na obrazkach trupie czaszki itp ..
i nie uwierzycie, ale straż miejska waruje cichaczem całymi dniami i nocami na starym rynku i wlepia mandaty za sypanie gołębiom okruszków!!!

w ogóle u nas jakaś "gówniana moda" .. bo wcześniej była kampania "pokochaj psią kupę" ..[/QUOTE]

buahahahahahahahahahahaha skąd ja to znam :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
zapraszam do mnie na osiedle to jak się natniesz na jakąś c....... niewyd..... to ci nawet może wywalić wprost że jakim prawem psy chodzą po parku bo park jest dla ludzi a nie dla zwierząt. :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:a jak pijak albo dziecko walą klocka w krzakach to już jest ok. nie? :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: to spróbuj się wtedy odezwać:grab:

Posted

[quote name='Ingrid44']Lubie takie tematy , o kupach moge gadc godzinami.:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

to może ka(Wunia) :kaffee_2::kaffee_2: i ciasteczko? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
to usiądziemy i razem porozmawiamy