Hotel KADIF Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Rozmawiałam wczoraj z Marcinem! :loveu: U Elficzka wszystko w porządku. Obaj panowie zakochani w sobie wzajemnie.:p Elfik pilnuje się bardzo na spacerkach, lato swobodnie bez smyczki, wydoroślał ale nadal jest szczupły jak sucz. W domu nieźle szczeka jak ktoś szura buciorami po klatce schodowej, ale na spacerkach w kontaktach z obcymi jest raczej... ekhm..ekhm... "ostrożny" :evil_lol: Z Erkową Panią Ewą gadałam dzisiaj. Dostałam kolejne zdjęcie mms-em, ale nie potrafię wkleić z powodu mini rozmiarów i już przed urlopem nie będę się tym zajmować, wybaczcie. Erka jest prze-ko-cha-na! Tuli się do P. Ewy, śpi w wyrze, gania z psiakami po ogrodzie i obszczekuje przechodniów. Erka dostała pierwszą cieczkę! Biedna .... nie wie kompletnie o co biega. Na szczęście wokół niej same suczki. Po cieczce i dojściu do siebie zostanie wysterylizowana.:lol: Quote
Abrakadabra Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Becia66 napisał(a):a z Elfem sie już spotkała ? Przy tej cieczce - to może niech się lepiej nie spotyka :) Quote
Becia66 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Abrakadabra napisał(a):Przy tej cieczce - to może niech się lepiej nie spotyka :) eeeeeeee...nie doczytałam o żadnej cieczce. Pewnie że lepiej nie. Quote
MarcinPe Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Wiiiiiiitam po długiej przerwie :) Ale spowodowanej przyczynami subiektywnymi :/ Dziś Elf widział się z Erką, i resztą psiaków z ciocinej Rodziny!!! Na wstępie fotka - oto link do niej (chyba trzeba go skopiować i wkleić do nowego okna przeglądarki, bo nie jestem mocny w te klocki, heh) http://a.imageshack.us/img101/7217/rodzenstwo.jpg Erka na początku (jakieś 2 minuty) obszczekiwała Elfa, a potem - miłość całkowita i absolutna... Elf lizał jej uszka, interesował się również jej cieczką, ale w granicach przyzwoitości :D Ganiali oboje jak wariaty, inne psy nie miały szansy za nimi nadążyć!! Erka jest całkowicie wyluzowana, dała mi się głaskać (widziała mnie pierwszy raz!). Leżała koło mnie, nadstawiała głowę do drapania... To po prostu NIE TEN PIES o którym czytałem i słuchałem :D (czy nastąpiła jakaś podmianka? nie wiem ;)) W następnym poście - równie niezdarnie - wrzucę linki do dwóch filmików z udziałem rodzeństwa :) Buziaki!! Marcin Quote
MarcinPe Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 No i obiecane filmy. Pewnie też trzeba będzie wkleić linki do przeglądarki, bo nie jestem mistrzem ;P :D http://www.youtube.com/watch?v=wVCMq0ru8-E http://www.youtube.com/watch?v=leYGFlQNaLg A odnośnie fotki z poprzedniego postu - jest tam moja Ciocia i ja (to ludzie) ;) oraz Erka (przy Niej), oraz Elf (przy mnie, zachwycony drapaniem po szyi) ;P - a na samym przedzie przewinęła się Majka, zołza jakich mało :D Quote
Becia66 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 No wreszcie....:multi: jak miło się ogląda szczęsliwe psy. Macie rację - Erkę trudno poznać, a w zasadzie trudno odróżnić ją od Elfa bo ten drugi to chyba goniący ? Na takie wieści czekałam, miód na serce....:loveu: Quote
wapiszon Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Ale oba psiaki SZCZĘŚLIWE!!!!!!!!!!!!!! Czy ktoś już zajął się klonowaniem Marcina i Jego Cioci????? :) Quote
Abrakadabra Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Wymiękłam... Dla takich chwil warto życ :) Quote
MarcinPe Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Becia66 napisał(a):(...) Erkę trudno poznać, a w zasadzie trudno odróżnić ją od Elfa bo ten drugi to chyba goniący ? (...) Na drugim filmie Elf głównie ucieka, a Erka go goni :) Erka ma na szyi czerwoną obróżkę, Elf czarną :) Quote
MarcinPe Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Nadszedł pamiętny dzień w dziejach kynologii światowej: ELF PODNIÓSŁ NOGĘ PRZY SIKANIU :D :D Quote
Becia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 MarcinPe napisał(a):Nadszedł pamiętny dzień w dziejach kynologii światowej: ELF PODNIÓSŁ NOGĘ PRZY SIKANIU :D :D no to od dzisiaj jest prawdziwym mężczyzną.... Quote
malibo57 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 MarcinPe napisał(a):Nadszedł pamiętny dzień w dziejach kynologii światowej: ELF PODNIÓSŁ NOGĘ PRZY SIKANIU :D :D Uuuuu! To już wysyłam sms do Urlopującej Cioci DIF:) Quote
MarcinPe Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 malibo57 napisał(a):Uuuuu! To już wysyłam sms do Urlopującej Cioci DIF:) Z Ciocią DIF przegadałem wczoraj ponad pół godziny :D Quote
malibo57 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 No, jasne:) Przyszło mi to do głowy z opóźnieniem. Quote
Hotel KADIF Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Na urlopie nie miałam dostępu do neta i czekałam na powrót do domu również z tego powodu :megagrin:! Wreszcie obejrzałam filmiki! I łza się kręciła w oku, co tu dużo gadać..... Ech... co ja mam mówić! Jestem ogromnie szczęśliwa, że "moje psiaki" wycofane i dzikie szczochy praktycznie trafiły do praktycznie jednej adopcji! Aż miło patrzeć jak szaleją! Marcin! Ewa! Ogromnie Wam dziękuję! Za stały kontakt i wszelkie wieści... i za to, że na wątku Elfa i Erki na bieżąco możemy śledzić ich losy. Dla nas, dogomaniaków, to bardzo ważne! Jesteście kochani... Quote
Hotel KADIF Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Marcin, ale masz "Avatar"! Suuuper! Pisz coś o "naszych" psiakach... :loveu: ps do Marcina: sunia złapana wszystko się udało! :loveu: ps do reszty: :eviltong::evil_lol: Quote
krzycho86 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Hej Erka już jest w 100 procentach częścią stada. Szaleje z Maliną, polubiły się bawić razem, jest coraz bardziej śmiała wobec ludzi, ale niesamowicie czujna w nocy - jako jedyna w całym domu ;-) No i oczywiście jej ulubieńcem pozostaje Carlos :-) Quote
Becia66 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 a ja często myślę o mamusi Erki i Elfa. Co się z nią dzieje ? Chyba miała wątek ale nie jestem pewna. Quote
maja602 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Chyba jest w schronisku. Odświerzam jej ogłoszenia. Jednak domu chyba nie znalazła. Jest wspaniałym psem. Jest bardzo ładna i słyszałam, że ma dobry charakter. Jest toszkę zalękniona ale w swoim domu odzyska pewność siebie. Quote
Hotel KADIF Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 [quote name='krzycho86']Hej Erka już jest w 100 procentach częścią stada. Szaleje z Maliną, polubiły się bawić razem, jest coraz bardziej śmiała wobec ludzi, ale niesamowicie czujna w nocy - jako jedyna w całym domu No i oczywiście jej ulubieńcem pozostaje Carlos Oo... Witamy Krzysiu na dogo! Ereczka zawsze była lubiana przez psiaki, po pierwszych utarczkach oczywiście! A może jakieś fotki udałoby się Wam wkleić? Możemy nieśmiało poprosić? [quote name='Becia66']a ja często myślę o mamusi Erki i Elfa. Co się z nią dzieje ? Chyba miała wątek ale nie jestem pewna. Ma wątek, beciu, ale nikt tam nie zagląda. Oto on: Eureka - mama Elfika i Erki Quote
MarcinPe Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Myślę, że już niebawem wątek Eureki odwiedzi sporo osób :) BTW. Elf ma to samo, co Erka - czyli niesamowitą czujność w nocy. Powarkuje nawet wtedy, gdy Młody kaszlnie w swoim pokoju, hehe :D Quote
Becia66 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 MarcinPe napisał(a):Myślę, że już niebawem wątek Eureki odwiedzi sporo osób ::D chyba cię chłopie ozłocę chociaż ty już pewnie złoty jesteś po tym co dla Elfa i Erki zrobiłeś. I cieszę sie ogromnie, że o mamusi pamiętasz.... Błagam wszystkich - nie zostawiajmy jej samej bo nigdy nie wyjdzie z tego schronu. Jakoś strasznie leży mi na sercu... Quote
MarcinPe Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Po wakacyjnym nawale pracy (!) mam wreszcie czas, by zaglądać tu znowu częściej. Eureka to teraz priorytet, a zresztą - do trzech razy sztuka! UDA SIĘ, o!! Quote
Becia66 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 MarcinPe napisał(a): Eureka to teraz priorytet, a zresztą - do trzech razy sztuka! UDA SIĘ, o!! Marcin wierzę w ciebie... Quote
Recommended Posts