Jump to content
Dogomania

})i({ Baksymilianowo - Blu i Benji podbijają świat })i({

Recommended Posts

Posted

Ja na Pati nie najeżdżałam :eviltong: Pati jest fajną dziewczyną :loveu: i się do niej nie czepiam, bo nie mam za co :lol:

Wkurzyły mnie tylko niektóre osoby, które się wypowiadały z wielką radością, że się urodziło kolejnych 8 niechcianych szczeniaków:super, piękne jamniczki, szukajmy domów, na pewno znajdziemy :shake:

Posted

BORA napisał(a):

Wkurzyły mnie tylko niektóre osoby, które się wypowiadały z wielką radością, że się urodziło kolejnych 8 niechcianych szczeniaków:super, piękne jamniczki, szukajmy domów, na pewno znajdziemy :shake:

No właśnie ja jestem tak po środku;)

Posted

Moje serce tez się karaj kiedy przytulam maleństwa i myslę o tym które z nich miało by zostać uspione jednak rozum mówi co innego, jeśli te psiaki nie znajdą domów to co, usypiać dorosłe???:shake:

Ja nie mogłam jedynie z kilkoma osobami który widziały w nich typowe jamniki, albo były całkowicie przeciwne uśpieniu:shake:te osoby powinny wziąć te psiaki do sioebie i sdame znaleźc im odpowiednie domy, ciekawe czy takie proste by to było:shake:

Ja wiem BORA że ty nic do mnie nie miałaś ale kilka osób naskoczyło na mnie jakbym to ja tą suczkę zapłodniła:shake:

Kiedy zaba14 pousuwa te posty niepotrzebne(niestety sami tego nie zrobimy, bo w zablokowanym watku orócz moda nikt nic robić nie może) zaczniemy rzeczywiście szukać domków a "nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem" jak się to mówi, i dyskutować na ten temat, co się stało to się nie odstanie:shake:

Jutro moi sąsiedzi jadą z maluszkami do dr Młynarskiego(weterynarza który z naszym schroniskiem) współpracuje może on sie zgodzi uśpić ślepy miot

Posted

Dzięki BORA

A co do weta to dr. Młynarski najprawdopodobniej usypia mioty ślepe(z pewnego źródła wiem) i jutro 4-6 szczeniaków jedzie do uspania, jutro dowiem się które

Posted

Wybrano 3 psiaki, z kazdego koloru po jednym
Zostaje Quanti, Cherry i Dickens

Reszta jutro niestety:placze: Mam nadzieję że Koraduś zaopiekuje sie maluszkami:loveu:
Jednak wiem że tak jest lepiej...

W takiej sytuacji zawsze serce kłuci się z rozumem:shake:

Posted

Z Zabrza:)
Szczerze przyznam się że nie wiem gdzie to twoje zadoopie leży, aż mi wstyd:shake:

A co do zabawy jest jeden problem Baksymilian boi się innych psów:shake: ale z czasem się przyzwyczaja:)

Posted

[quote name='Patikujek_Zabrze']Wybrano 3 psiaki, z kazdego koloru po jednym

Reszta jutro niestety:placze: Mam nadzieję że Koraduś zaopiekuje sie maluszkami:loveu:

Pati jestem z Tobą :glaszcze:

Nie wszystkie podejmowane w życiu decyzje są łatwe, jednoznaczne i popularne. Czasem wybiera się mniejsze zło, nie nam to oceniać.

Posted

Ojejku,Pati...:shake: :-( Tak mi przykro.:shake: :-(
Należy wybrać lepsze zło. Niestety takie życie.:shake::shake:
Jestem z Tobą. Trzymaj się.

Posted

[quote name='Patikujek_Zabrze']Dzięki BORA

A co do weta to dr. Młynarski najprawdopodobniej usypia mioty ślepe(z pewnego źródła wiem) i jutro 4-6 szczeniaków jedzie do uspania, jutro dowiem się które
Szkoda maluszków:-(
Ja zawsze bylam przeciwna eutanazji i aborcji, ale nie potępiam tych, którzy robią to dla jakiegoś dobra.

Posted

Smutne to niestety. Już nic nie chcę na ten temat mówić. Wyobrażam sobie jaki to ciężki wybór, dlatego ja bym nie zostawiała żadnego :-(

Poza tym większość ludzi nie chce brać suczek, bo cieczka, bo im się wydaje, że musi mieć raz szczeniaki, a to przecież kłopot....

Posted

BORA napisał(a):
Smutne to niestety. Już nic nie chcę na ten temat mówić. Wyobrażam sobie jaki to ciężki wybór, dlatego ja bym nie zostawiała żadnego :-(

Ja tak samo. Jeden za wszystkich wszyscy za jednego.

Posted

Żyje:shake:Ja byłam z maluszkami u weta, ich pani nie dała rady iść:shake::(

Zostały 3 maluchy, a wybrali je w ten sposób że zauwazyli że kiedy suczkawyszła z kartonika to reszta spała a te 3 się obudziły i zaczeły czołgać za nią wychodząc z kartona i tak same się wybrały:(
Było mi strasznie smutno jednak no cóż...Też nie jestem za eutanazją ale jest tyle psiaków....No nic koniec stało się i już teraz szukam domku dla 3 psiaków...
A wszystkich nie chcieli usypiać bo znajoma suczka zbzikowała po tym jak jej wszystkie małe zabrali, przestała jeść a po 2 tyg. padła:shake: i nie chcieli tego powtórzyc...

A co do tego co piszesz to ja własnie w schronie cześciej spotykam się z tym ze ludzie chcą suczki bo podobno są wierniejsze;/
A zostały 2 sunie i piesek
Quanti, Cherry i Dickens

I trafia do domów jedynie jesli właściciele podpiszą deklarację żę suczki zostaną wysterylizowane w odpowiednim wieku

Póxniej wkleję kilka fotek Baksuika tak żeby troszkę od tematu odejść

Posted

[quote name='Patikujek_Zabrze']A co do tego co piszesz to ja własnie w schronie cześciej spotykam się z tym ze ludzie chcą suczki bo podobno są wierniejsze;/
U mnie właśnie jest na odwrót. Ludzie chcą psy, bo nie zajdą w ciążę, myślą, że to mniej problemów. :p Psy-szczeniaki są u nas zawsze baaaaaaaaaardzo krótko, podczas gdy suczki potrafią siedzieć tygodniami/miesiącami.

Posted

U nas jest chyba tak ponieważ(nie wiem jak w waszym schronie) my też sterylizujemy suczki które kiedyś trafiły do nas jako szczeniaki, kiedy ludzie słyszą że wybrany psiak będzie jak podrośnie wysterylizowany na koszt schroniska chętniej biorą szczeniaki

A ja słyszałam że ty Pieguska do siebie bierzesz i mam nadzieję że zobaczę jego galerię:D:D:D