Jump to content
Dogomania

})i({ Baksymilianowo - Blu i Benji podbijają świat })i({

Recommended Posts

Posted

Ehhh ostatnio co tu wchodzę to bardziej mnie to dogo drażni, teraz co chwila wyskakuje mi komunikat, że mam wyłączyć moją blokadę reklam na przeglądarce... Chyba se żartują, ja ja wyłączę a potem zamiast tych okienek będę reklamy zamykać phi...
No nic...Wpadłam właściwie żeby wam powiedziec, że jak na razie z Baksikiem żyjemy. Dowodem na to będą za chwile wstawione zdjęcia... Ja siedzę wiecznie w pracy (do dupy) czasem trafi się dzień wolnego za nadgodziny to staramy się z Baksikiem jakoś go pożytecznie wykorzystać, tym bardziej, ze zrobiło się cieplej (choć u nas dzisiaj wieje tak że prawie mi psa porwało :P)
Dobra nie będę dalej ględzić tylko wstawiam te parę zdjęć, które zdążyłam zrobić przed wyczerpaniem się baterii

• 2 months later...
Posted

Dawno mnie tu nie było, a dziś wpadłam by przedstawić wam nowego prawie członka rodziny. Psiunia mojej przyszłej bratowej Vanessa. (Nie pytajcie skąd ją wzięła bo tego jeszcze osobiście nie przetrawiłam)

Sorry za jakość, ale robione telefonem

Posted

Hejka
Nie Aniuś to ponoć Shih-tzu, no ale się okaże :PP Tak czy inaczej mała zadziora jest kochana, ma fajny charakterek i tylko Baksymilian przechodzi stany depresyjne kiedy jesteśmy u rodziców, no ale cóż :PP
To tak kilka nowych fotków Zezolki
Na pierwszej z moją bratową

• 3 weeks later...
Posted

Też mi się tak zdaje, no ale poczekamy zobaczymy co z małej kochanej zołzy wyrośnie.
A tak z okazji ciągnącego się nieprzerwanie deszczu parę fotek spacerkowych z zeszłego weekendu (kiedy to jeszcze słońce świeciło :)

Posted

Hej :)
Baksik jak zawsze cudaśny, to małe też słodkie, ale jak piszesz, że nie przetrawiłaś źródła to pewno....:mad: Szkoda, że ludzie nadal nie są świadomi, że kupująć 'słitaśnego sceniacka' za parę groszy robią krzywdę innym :(

• 2 weeks later...
Posted

Ohhh i juz po urlopie. 2 tygodnie minęły nawet nie wiem kiedy. Z resztą po tym urlopie już tyzień pracy zdąrzył przelecieć, tak tez uznałam, że czas najwyższy zaległe zdjęcia powstawiać. Nie pamiętam który, kiedy były robione także wstawiam jak leci szczylowo-Baksymilianowe fotki. A co do szczylówy to powiem, że rośnie smarkula w tempie ekspresowym a do tego całkiem inteligentna jest skubana. Bardzo szybko się uczy. wystarczy ze 2-3 razy jej czegoś zabronić i już nawet nie próbuje. A mój szanowny dziadek Baksymilian robi postępy w socjalizacji z nią i stopniowo przyzwyczaja się do jej częstej obecności. dzięki czemu już nie ucieka przed nią (no pod warunkiem, że ona go nie goni specjalnie)
Zaczniemy od portretu rodzinnego :PP

Posted

rany Pati co to a karakan mały? :eviltong:
A te oczka u niej to tylko jakieś zapalenie czy coś gorszego? :roll:

A Baks się nie zmienia i cały czas wygląda tak samo :cool3:

Bywasz wogóle jeszcze czasem na Mikulach u dziadków, chyba ze sto lat Cię nie widziałam :eviltong:

Posted

Mysza ja cię w sobotę widziałam, nawet cześc mówiłam ale nie usłyszałaś, taka zajęta byłaś pakowaniem czegoś do samochodu z siostrzeńcem i chyba szwagrem.
A co do małej to z oczkami wszystko ok. Tez już się moja bratowa martwiła ale byli u weta i nic nie stwierdził. Najprawdopodobniej ma je wiecznie podrażnione bo jak to ładnie i dobrze określiłaś "karakan" mały wiecznie włazi gdzie się da, kopie po ogródku i biegając nie raz nie zauważa słupka tak tez może to dlatego

Posted

Patikujek napisał(a):
Mysza ja cię w sobotę widziałam, nawet cześc mówiłam ale nie usłyszałaś, taka zajęta byłaś pakowaniem czegoś do samochodu z siostrzeńcem i chyba szwagrem.
A co do małej to z oczkami wszystko ok. Tez już się moja bratowa martwiła ale byli u weta i nic nie stwierdził. Najprawdopodobniej ma je wiecznie podrażnione bo jak to ładnie i dobrze określiłaś "karakan" mały wiecznie włazi gdzie się da, kopie po ogródku i biegając nie raz nie zauważa słupka tak tez może to dlatego

no co Ty? :evil_lol: chyba Luckową klatkę musiałam wciskać do auta.... Do mnie to trzeba krzyczeć i mi najlepiej pomachać przed samym nosem :eviltong:

A co do oczek to może ona jest alergikiem i coś ja teraz uczula? skoro rzekomo nic jej nie jest... "Moja schroniskowa" Niunia miała podobnie, ale w trochę mniejszym stopniu i krople do oczu pomogły :roll:

• 4 weeks later...
Posted

Wrrr... Miałam napisanego taaaakiego pięknego posta i wszystko szlag trafił... wrrr...

To tym razem w skrócie. Ostatnio przez tydzień mieszkaliśmy z Baksińskim u mojej mamy gdzie zajmowalismy się szczylówą per Vanessą per Nessą. Szczeniak jest kochany jak na szczeniaka i bardzo szybko się uczy z czego jestem zadowolona. Do tego jestem baaardzo dumna z mojego osobistego staruszka, gdyż udało się go zsocjalizować przez ten tydzień z Nessą. w tej chwili, jeżeli ona tylko go nie dotyka, lub nie próbuje na niego skakać (własciwie raczej po nim) to pies spokojnie sobie przy niej żyje i jest w pełni odstresowany. Nawet nie musiałam mu 2 miski z wodą dawac bo nauczył sie pić z tej samej co i ona (kiedys jak jakiś inny pies ruszył jego miskę to on już jej nie chciał póki nie została umyta). Tak też, mój pies po 11 latach życia, a w tym 8 ze mną nauczył się jak żyć pod jednym dachem z innym psem, a nawet spać na jednym lóżku w odległości nie większej jak 30 cm :o. Prosze o brawa :D A teraz czas na fotki. Udało mi się chwilowo aparat odpalić więc mam ich kilka. Dzisiaj na pewno nie wstawię wszystkich ale postaram się w najbliższych dniach.

P.S
Ja chcę szczeniora z powrotem, zżyłam się z nią, nawet pytałam mojej przyszłej bratowej czy nie mogłaby Neski zostawić a mojego brata sobie zabrać ale nie chciała :/

Dobra nie będe już wam jęczeć. Lecim z fotami i zaczynamy od domowych z Zezolkiem w roli głównej :D

Gryzaki to fajna sprawa...

Można je obgryzać w rożnych pozycjach... np takiej:

... i tak tez można :P

Nie wierzysz :O ???