Jump to content
Dogomania

})i({ Baksymilianowo - Blu i Benji podbijają świat })i({

Recommended Posts

Posted

To wrzucę jeszcze dwie które mi się podobają, ta pierwsza by była super gdyby nie te przeklęte kable
[IMG]http://images28.fotosik.pl/162/c05cd43cb8840490.jpg[/IMG]

[IMG]http://images32.fotosik.pl/149/19868d6ac6b89816med.jpg[/IMG]

Posted

On jak tylko przesyłkę zobaczył to mu się odechciało żyć:evil_lol:
Ale ja wam teraz opowiem coś ciekawszego, historyjkę o polskim NFZ:shake:
Wszystko zaczęło się od sobotniego wieczoru. Pewna Pati wygłupiała się ze swoim tatuśkiem i podczas niezapowiedzianego lądowania na ziemi coś strzyknęło jej w stopie, i to w dodatku tej która już długi czas ją bolała. Zabawa się skończyła a noga napuchła i bolała. Dzielna Pati stwierdziła jednak że to nic groźnego i nie będzie jechała na ostry dyżur może samo przejdzie jak już nie raz się działo. Doczekała tak do poniedziałku rana,. Opuchlizna nie schodziła a Pati nie umiała chodzić więc stwierdziła że czas iśc do lekarza. Poszła więc najpierw do ogólnego po skierowanie do chirurga. Weszła do przychodzi i o mało co nie dostała zawału, kolejka do rejestracji przeszła jej najgorsze oczekiwania, że już nie wspomnę o kolejce czekających do lekarza. No ale cóż biedna miała zrobić musiała czekać(dla tych co znają Zabrze powiem iż to była przychodnia w Mikulczycach). Po niecałych dwóch godz. weszła w końcu do gabinetu, a tam siedział sobie zadowolony z życia, uśmiechnięty i bardzo wesoły chłopak, który podobno był lekarzem:/. Ponieważ doktorek miał dobry humor, chwilę pożartowali sobie a następnie wyszła Pati z wymuszonym od lekarza skierowaniem do chirurga....
Kiedy Pati poszła z powrotem do rejestracji (koło 12.00) dowiedziała się że chirurga już nie ma(choć miał być do 14.00):shake: Recepcjonistka wysłała Patrycję do następnej przychodni (na Helence).
Biedna Pati nie miała wyboru, utykając powlokła się na przystanek autobusowy i pojechała do kolejnej przychodni.
Po jakiś 20 minutach udało jej się wejść na pierwsze piętro do rejestracji(miała pecha akurat w tym dniu remontowali windę) Podeszła do okienka i pyta się grzecznie czy jest chirurg a jeśli tak to chciała by sie do niego zarejestrować. Pani w okienku powiedziała że chirurg jest, jednak na dzisiaj jest już zapisanych bardzo wiele osób i wątpi że jeszcze przyjmie kogoś ale można iść do niego się zapytać. Tak też zrobiła Pati, pani pomocnik chirurga stwierdziła że nie ma szans, a na pytanie dziewczyny co ma zrobić teraz, przecież do pracy z taką nogą nie pójdzie dostała odpowiedź że ma sobie jechać do kolejnej przychodzi(na Sienkiewicza - drugi koniec Zabrza) Cóż biedna miała począć, nie miała sił już chodzić więc wzięła taksówkę, ponieważ taksiaż był formalistą i nie dało się nic poza kasą utargować zapłaciła 37 zł za dojazd pod kolejną przychodnię:shake:
Żeby tego było mało w tamtej przychodni powiedziano jej iż, doktor był do 14.00 i wyszedł 10 minut temu. Pati zrozpaczona nie wiedziała gdzie ma już pójść:shake: Po chwili jednak jedna z pielęgniarek dała jej numer telefonu do jeszcze jednej przychodni(na Biskupicach) gdzie miała sobie zadzwonić i spytać czy chirurg ją przyjmie i czy w ogóle będzie od 15.00 tak jak miała być.. Zadzwoniła i wreszcie usłyszała od kogoś tak:multi:
poczłapała więc na tramwaj(normalnie doszła by do niego w góra 10 min. ale tym razem zajęło jej to 30 min.:/)
Dojechała na miejsce a że była przed czasem to siedziała jeszcze ponad godzinę zanim przyszła jej kolej. Po wejściu do gabinetu dowiedziała się iż bez zdjęcia nic nie stwierdzą tak też dostała receptę na maść i tabletki przeciwbulowe, skierowanie na zdjęcie i nakaz przyjścia w środę
Pati popełzła więc do domu, czyli najpierw pomalutku na tramwaj nr. 5 następnie pomalutku na autobus nr. 86

CDN...

Posted

Na drugi dzień Pati nie dość że miała jedną nogę spuchniętą i strasznie obolałą że nie szło nią ruszyć to jeszcze miała okropne zakwasy w drugiej zdrowej od wczorajszego skakania na niej, tak też nie było wyjścia albo załatwiła by transport po znajomości gdzieś w rodninie albo płaciła by za taksówkę.
Na całe szczęście chrzestny zgodził się zawieść ją do szpitala w Biskupicach na zdjęcie. Pojechali, na miejscu oczywiście trzeba było poczekać prawie 2 godziny(choć kolejki nie było żadnej) bo lekarze musieli poranną kawę wypić. KLiedy w końcu weszła nagle wszyustkim zaczęło się śpieszyć, pospieszali ją i pospieszali, i w końcu zrobili zdjęcia, kazali poczekać na odbiór ich i tak też zrobiła. Za chwilę wyszła pani i przekręcając jej nazwisko wręczyła jej CD ze zdjęciami. Zdziwiona Pati wzięła je i pojechała do domu:shake:

DZIEń 3 (DZISIAJ)
Ponieważ zakwasy trochę zeszły a chrzestny był na rano w pracy Pati nie miała wyboru i musiała wybrać się autobusem i tramwajem do pani chirurg, nie stać jej na taksówkę) Na całe szczęście w poczekalni nie było wiele osób i szybko weszła do gabinetu. W gabinecie chirurg poprosiła o zdjęcia( i tu się zacznie najlepsze) Pati wyjmuje płytkę i podaje ją lekarce. Ta patrzy się na nią jak na debila i pyta czy ona sobie żarty z niej robi. Pati wystraszona mówi że nie i że w takim formacie dostała zdjęcia w szpitalu. Pani doktor strasznie się wtedy wkurzyła i zaczęła się wściekać że jak ona ma to niby zobaczyć przecież ona nie ma komputera tutaj itp...itd... Tak też wypisała lekarka Pati L4 do 5 marca i powiedziała jej że ma sobie brać tabletki i smarować maścią nogę i za 2 tyg. do kontroli. Czyl;i tak też reasumując wszystko Pati dostała L4 na 2 tyg nie wiadomo na co, noga jak bolała boli i nie wiadomo czy nie ma tam jakiegoś złamania czy pęknięcia bo lekarka nie może zdjęć zobaczyć...
Pati wkurzona wróciła do domu i musiała się wyżalić dogomaniakom:placz:

KONIEC
A jutro idę do innej przychodni do innego chirurga żeby mi stwierdził cvo i jak bo wolałabym żeby to nie było złamanie które się krzywo zrośnie:shake:

Posted

:mdleje: :eek: Ale historia :shake: Współczuję...Cóż mogę powiedzieć, w sumie to chyba u nas normalne (ale powinno być nienormalne) :angryy:

Posted

A nie możesz sama obejrzeć tych zdjęci i zobaczyć czy nie ma złamania?;) Jeśli tak to spokojnie będziesz mogła żądać odszkodowania od tej kobiety która Ci kazała maścią smarować złamana nogę bez założenie gipsu, przecież to jakieś chore:shake::shake:

Posted

O matko, kobito, ależ Ty masz przeżycia :shake:. Nie no normalnie szok. Ale tak to jest w naszym pięknym kraju. Nie wiem, czy oglądałaś może 12 prac asterixa i oni tam musieli chodzić po urzędzie - tak mi się jakoś skojarzyło z Twoją sytuacją.
Tak czy siak współczuję od serca :*, a aparat robi świetne zdjęcia :) i ładniutkie kolorki uchwyca.

Posted

Niestety Aniu sama nie mogę tego zobaczyć, bo do tego potrzeba jakiegoś specjalistycznego progremu, ale zamierzam dzisiaj zadzwonić i umówić się do chirurga w przychodni przyszpitalnej, tam mają możliwość zobaczenia tego,

Wiesz Eriu że też mi się tak to skojarzyło:evil_lol:

Posted

Co do przychodni w Mikulach jezdze tam ale nie do ogolnego, ogolnego lekarza mam w Rudzie Śl. :lol: a z specjalisty w Mikulach jestem zadowolona zawsze mnie umowi kiedy ja chce i nigdy nie czekam długo ;)

Wspolczuje Pati ceregieli z NFZ przechodzilam to samo z moimi migdalkami, nie umialam, mowic, jesc, pic... :shake: dostalam skierowanie do laryngologa i co? Nie przyjmnie mnie bo ma za duzo ludzi itd. po całym Zabrzu moja matka dzwonila, az w koncu byla tak wsciekla ze zapytala czy ona ma wiedziec ze ja zachoruje (w jednej przychodni powiedziano ze mialam zarejestriwac sie 2 tyg. przed wizyta :crazyeye:) w koncu łaskawie przyjeli mnie w jednej (cały dzien szukalam tej przychodni) pani doktor spoznila sie 1,5 h... :angryy: po zym stwierdzila ze nie ma sprzetu aby mi przekloc ropien i mam jechac na ostry dyzur...

Pani na Twoim miejscu zrobilabym to samo, wsiadaj w auto i jedz na ostry dyzur tam MUSZA Ci pomoc... !! nie cierp z głupoty lekarzy... ja całe dzien sie meczylam, az wieczorem w szpitalu bez zadnej gadki mnie przyjeli i robili co mieli zrobic... teraz po znajomosci mam własna Pania laryngolog i przyjmnie mnie w kazdej chwili, mialam skierowanie na operacje, ale jakos do dzis tam nie dojechalam :lol::lol::lol:

Posted

Pianka powiem ci że miałam wielką ochotę tak zrobić ale potrzebowałam L$ do na noc do pracy iść miałam:shake:

Teraz to wiem Żabciu i żałują że na ostry dyżur nie poszłam a jutro prawdopodobnie idę do innego lekarza, bo boję się żę jeśli ta noga jest złamana to możę krzywo się zrosnąć i jeszcze większe problemy będą:shake:

Posted

A dzisiaj znajdzie ludzie dobre serce Pati, i pooglądajcie sobie kilka nowych fotek:)
[IMG]http://images30.fotosik.pl/163/e079b190004fee3bmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images27.fotosik.pl/162/1294c656dbe7861bmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images28.fotosik.pl/163/f2bf863d7ca8f73b.jpg[/IMG]

[IMG]http://images24.fotosik.pl/164/22a8c075c1ddc888.jpg[/IMG]

[IMG]http://images26.fotosik.pl/163/33b2aeb7fab74da3.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://images24.fotosik.pl/164/64b387faaccdf1cbmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images30.fotosik.pl/163/97914972ef30f1b3med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images27.fotosik.pl/162/d428d5c72573a7b6med.jpg[/IMG]

Posted

A ja na chirurga w Mikulczycach narzekac nie mogę ;) Jak chciałam to mnie przyjął bez żadnego "ale" pomimo, że juz miał mnóstwo ludzi ;)
A co do tego młodego lekarza to słyszałam już różne dziwne historie :roll: Ale jeszcze naszczeście nie miałam okazji go osobiście poznać :lol: Z tego co mi wiadomo to jest lekarzem rodzinnymy, ale też ma specjalizację ginekolog, połoznik, cytolog :eviltong:

Posted

Na ginekologa to on pasuje, tak mi jakoś:/ Ale wolałabym nie mieć z nim więcej do czynienia:shake: Taki mało0 rozgarnięty jakoś,
A co do chirurga w Mikulach też nie mam co narzekać oprócz tego że go nigdy nie ma, ostatnio miał być od 14 do 18 a o 16 już go nie było:shake:

[QUOTE] Czyżby Baksik robił stójkę? :cool3: :loveu: :eviltong: :evil_lol:[/QUOTE]
To pies myśliwski, on wystawia mi gdzie jest żarełko aktualnie(czyli w ręce mojej mamy:evil_lol:)