LadyS Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Ok, więc dziewczyny, napiszcie mi teraz - ile poszło na konto hoteliku bezpośrednio na Nowodworzan? Bo ja nie wiem, ile mam wysyłać, jak dojdą deklaracje? Quote
matrioszka2 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Wal wszystko ! ............................. Żartowałam. Aaaale, aleee ... o co chodzi ? Wszystko się wyjaśni przy kasie w klinice. Ja myślę, że E-S podała zainteresowanym konto do kliniki na Stefczyka. Jeśli to byłoby do Ciebie, to z Twoim nazwiskiem i ze swoim nickiem oraz tytułem przelewu.Wtedy się zorientujesz. Ale myślę, że wysyłano na konto Stefczyka. Quote
mshume Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Ja posylalam na konto Katarzyny z Zamoscia (funi?) Quote
bico Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 to dajcie mi to konto na pw, 50 zł na hotel bezpośrednio wpłacę. Quote
LadyS Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Obecna sytuacja Zuzanki przedstawia się następująco: ja nie mogę jej zabrać ze sobą jutro busem, bo nikt nie chce mnie zabrać z psem; poza tym, będę miała jeszcze walizkę i torbę, więc to trochę skomplikowane. Evl ma dowiedzieć się dziś, czy jutro popołudniu albo w sobotę rano będzie w stanie pojechać samochodem do Zamościa z Zuzanką, bezpośrednio do funii. Na chwilę obecną najlepiej będzie, jeśli Zuzanka będzie przeniesiona do hoteliku na Stefczyka i tam poczeka - najmniej zachodu, dopłacimy ze skarpety za hotelik tak, jak rozmawiałam z E-S. Dostałam wypis Zuzanki - była odrobaczona w październiku, zaszczepiona na wścieliznę w maju i na wirusówki w lipcu. Quote
kakadu Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 ladySwallow napisał(a):Ok, więc dziewczyny, napiszcie mi teraz - ile poszło na konto hoteliku bezpośrednio na Nowodworzan? Bo ja nie wiem, ile mam wysyłać, jak dojdą deklaracje? moja dycha poszla na to konto: 35 1140 XXXXXXXXXXXXX Quote
LadyS Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Tak, to moje - byłabym wdzięczna za wykasowanie nr :) Na Nowodworze pisałam, że wpłata doszła :) Quote
magenka1 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Przepraszam, ze tak późno ale dopiero dzisiaj wysłałam swoje 10 zł na Zuzię Quote
LadyS Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Zuzanka jest zarobaczona i ma kaszel kennelowy, sierota jedna... Dziś po 17 będę miała wieści do Ewy, co i jak z nią robimy.. Inna kwestia - ciotki, trzymacie kciuki! Jest wspaniała perspektywa DS dla Zuzanki, może wyjaśnić się nawet dziś, najpóźniej jutro! Prosimy o kciuki! Quote
magenka1 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 ladySwallow faktycznie z tej Zuzki sierotka Marysi :) weszki teraz kaszel och Quote
E-S Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Jutro się wszystko okaże. Pan doktor, któremu Zuzanka się tak podoba jest jutro na dyżurze od 12, więc decyzja będzie jutro podjęta - on nie wiedział, że ona jest do adopcji, dlatego to tak wyszło, przypadkowo w rozmowie ze mną powiedział, że nie widział jeszcze tak cudownego psa i że strasznie chciałby mieć takiego pieska, no ale ja ją chyba też kocham i pewnie nikomu nie oddam i to chyba niemożliwe ... no, to już wiecie, wysyłajcie pozytywne fluidy wobec tego. Bez antybiotyków i zastrzyków przeciwzapalnych do dzisiaj koszty szpitala Zuzanki to 250 zł - jest to kwota już po potrąceniu 111 zł, które ja z własnej kieszeni zapłaciłam. Dotychczas na konto Zuzanki do Kliniki na Stefczyka wpłynęło w dniu 29 lutego 2010 r. 13 zł - ale nie wiem od kogo, pani w recepcji nie ma wejścia na historię konta, a ja pracuję dłużej niż panie z księgowości. Jutro sprawdzą, bo zostawiłam karteczkę z prośbą, pozostałe przelewy czy coś wpłynęło. Zuzanka kaszle jak stary gruźlik .... wesolutka, szczęśliwa, merdajaca ogonkiem przylepka :) jest przesłodziutka, czas najchętniej spędzałaby na rączkach i kolankach. Rozpuszczają ją tam - wyczesana, nakarmiona, nawet super-przysmaczka nie chciała, dr włożyła jej do pokoiczku. Ewa Quote
kakadu Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 ladySwallow napisał(a):Tak, to moje - byłabym wdzięczna za wykasowanie nr :) Na Nowodworze pisałam, że wpłata doszła :) numer wykasowany watek nowodworski mi zniknal wiec nie wiedzialam (i tak sie w nim nie "łapałam" ;)) dobre fluidy wysyłane w ilościach nieprzyzwoitych kciuki zacisniete i czekamy na dobre wiesci :) Quote
E-S Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 No i niestety - Pan doktor nie weźmie Zuzanki - za dużo zwierząt już mają w domu, nie dadzą rady z kolejnym psem ... Umówiłam się w szpitalu po pracy na 19, musimy podjąć jakąś decyzję co z Zuzanką - z kaszlem kennelowym i 2 zastrzykami do robienia dziennie - nie możemy jej wieźć do Funi - zarazi resztę psów. Póki co pieniądze za leczenie Zuzanki są tak gorliwie zbierane - że to ja pójdę z torbami, bo ona jest w szpitalu na moje nazwisko. Także nawet ze swoimi psami prawdopodobnie nie będę się mogła tam już pokazać. Także jeśli chodzi o dalsze generowanie kosztów na mój rachunek - nie zgadzam się na to. Nie wezmę jej też do siebie, już 2 psy przy mojej pracy to za dużo, a ledwo 2 tyg. temu z kaszlu kennelowego po spanielce nowodworskiej wyciągnęłam Zdrapkę i Bugiego, jeszcze nie są doszczepione na kaszel. Trzeba szybko znaleźć jakieś rozwiązanie. Każdy kolejny dzień to 24 zł doba szpitalna + chyba 31 zł za zastrzyki .... Ewa Quote
LadyS Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Kurczę, a taką miałam nadzieję.. Czy doszły pieniądze ze skarpety kundelkowej te obiecane i jeszcze jakieś z deklaracji? Czy nic kompletnie? Quote
matrioszka2 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Mamy już 400 zł długu w klinice.Prosimy o wsparcie. Ciotki , bez Waszej pomocy nie damy rady - pies wróci do schroniska.:placz: Quote
E-S Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Wróciłam ze Stefczyka. Zuzanka dalej kaszle potwornie. Jest nosicielem tego wirusa kaszlu kennelowego, będzie jeszcze zarażać min. 2 tyg. Kaszel przebiega z zapaleniem górnych dróg oddechowych - pobyt na dworze, np. w schronisku - to dla niej śmierć nawet jeśli będzie brać zastrzyki, bo zagrożone są płuca. Może: 1. albo dalej być w szpitalu w izolatce z kotami (z psami nie może bo zarazi) - ale KTO ZA TO ZAPŁACI ? Koszt póki co z leczeniem - 55 zł doba 2. w domu bez psów, 3. w domu z psami zaszczepionymi co najmniej 2 tyg. wcześniej na kaszel kennelowy. Przelewy - już o tym pisałam wpłynęło raptem 13 zł do tej pory, za co bardzo dziękuję w imieniu własnym oraz moich 2 psów i 7 papug, które przez dług Zuzki mają już tam przesrane i leczone na Stefczyka już nie będą dopóki dług za Zuzankę nie będzie pokryty. Nie mam serca odwozić Zuzanki do schroniska z powrotem, bo równałoby się to jej śmierci - równie dobrze można ją uśpić. Ale takiego długu na swoją kieszeń nie biorę, podobnie jak nikt z wątku nie wziąłby, bo nikogo na to nie stać. Jestem załatwiona na amen ze swoimi zwierzętami, w tym tymczasem Bugim - za którego nieustanne leczenie też nikt mi nie płaci, choć akurat na to się zdecydowałam i wzięłam wiedząc, że choruje. Jeśli nie znajdzie się dom bez zwierząt lub z zaszczepionymi - to będę musiała tą sytuację rozwiązać, w poniedziałek niestety najpóźniej zabiorę Zuzankę ze Stefczyka - z długiem wyższym o kolejne 165 zł i ustalę w schronisku, czy ją przyjmą z powrotem. Bardzo mi przykro. Ewa Quote
funia Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Sytuacja straszna ,zaraz porozsyłam wątek . Nie można Ewy zostawić z tym samej . Quote
funia Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Ja bym zmieniła tytuł ,na wołanie o pomoc bo jak nie to schron ,czy coś w tym stylu . Quote
matrioszka2 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Oczywiście, że nie można.Wspólnie zapadły tu jakieś decyzje i trzeba wspólnie ponieść konsekwencje. Ludzie, sprężamy się ! Jest weekend, więc pracujemy nad zdobyciem pieniędzy.Nie ma lekko. Quote
LadyS Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Ludzie, że tak powiem, k**** mać. Ewa, rozmawiałam z Tobą, powiedziałam, że przeleję na konto kliniki pieniądze z deklaracji Zuzki i trochę ze skarpety - krótko mówiąc to, co nie jest potrzebne na opłacenie hoteliku Mania i Mańki. No ale przepraszam bardzo, bez konta na Stefczyka, za to z unoszeniem się tego nie zrobię. Po prostu - nie wiem, gdzie mam przelać pieniądze. Nie róbcie paniki, tylko róbcie bazarki. Ja wystawiłam usługowy, odnowię go jeszcze, gdy się skończy; wystawimy z evl kalendarzyki na allegro i na dogo - ale nie ma co na to liczyć. Po prostu róbcie bazarki, szukajcie deklaracji. ------------- Ja jestem w Zamościu, internet mam z doskoku, więc jeśli ktoś coś chce, to musi dzwonić. Lista rzeczy do zrobienia: - wystawianie bazarków - rozsyłanie wątku i błaganie o deklaracje - wstawienie apelu o pomoc na nk nowodworskich psów - szukanie DT - takiego, który będzie 2x dziennie robił zastrzyki lub na nie jeździł Quote
Recommended Posts