Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mshume napisał(a):
To nie będzie dużo ,tylko 20 zł :( Podaj mi konto Funi

Bardzo, bardzo Ci dziękuję Mshume, naprawdę. Wysłałam na PW.
Ewa

Posted

magenka1 napisał(a):
Wpisuję się do Zuzanki, mojej deklaracji na pierwszej stronie nie ma?

Być może jest na ogólnym nowodworskim, tam są wszystkie :) w wolnej chwili uzupełnię pierwszy post i powysylam konto do wpłat :) Prosimy o pomoc w opłaceniu hotelu Zuzi!

Posted

Przykra wiadomość, wędrujący "łupież" Zuzanki choć w mniejszej ilości - ale trwa ... nie może mieć kontaktu ze zdrowymi zwierzętami, byłam z Bugim, weterynarz więc nie pozwoliła mi nawet pobawić się z nią, żebym wszy nie przeniosła na niego. Jest w izolatce.
Najgorsze: NIE MOŻE JECHAĆ W PONIEDZIAŁEK do żadnego hoteliku ani nigdzie ...
W poniedziałek ostatnie frontlinowanie.
We wtorek dopiero dostanie advocate od wszy i wszołów, bo od kąpieli trzeba odczekac z advocate minimum 3 doby.
Była koncepcja, żeby zabrać Zuzkę i advocate i w hoteliku jej zaaplikowac - ale weterynarz wykluczyła kontakt ze zdrowymi zwierzętami do środy, więc koncepcja upadła.
Mnie nie ma w Lublinie do czwartku wieczorem - więc nikt jej po aplikacji advocate i kontroli, czy nie ma już tego świństwa - w środę nie zabierze do Zamościa.
Lekarz powiedziała, że w ogóle najlepiej byłoby zabrać ją dopiero w czwartek, jak już będzie wiadomo na 100%, czy wszyscy lokatorzy Zuzki są eksmitowani ... ale uprzedziła, że wszy i wszoły to takie cholerstwo ciężkie do wytłuczenia, że nawet po miesiącu może się coś z jakiegoś przytwierdzonego i nie zabitego jajka wykluć, więc ten specjalny Frontline pojedzie z nią i chyba co parę dni trzeba będzie i ją i psy, które z nią będa w boksie pryskać.
Doba w szpitalu w izolatce - 24 zł - do czwartku będzie 5 x 24 = 120 zł
Advocate - 36 zł
Leczenie frontlinem za wyjątkiem pierwszego dnia, bo zapłaciłam - jeden Bóg raczy wiedzieć, lekarz nie była w stanie mi dać odpowiedzi.
Zuzanka oczarowała wszystkich, mimo iż obchodzą się z nią w specjalnych rękawiczkach i fartuchach i nie ma mowy o mizianiu gołymi rękami. Wesolutka, bezstresowo znosi pobyt w szpitalu, cieszy się ze wszystkiego, to super-sunia. Jak się domyślacie, ma ksywkę "wszarz" ...
Kundelkowa Skarbonka zgodziła się partycypować w kosztach leczenia Zuzanki, Klinika na Stefczyka wyraziła zgodę na bezpośrednie wpłaty na konto bankowe Kliniki, więc podam namiary do Obraczus na PW.
Ewa

Posted

magenka1 napisał(a):
Jeśli Ona to miała to prawdopodobieństwo, że dużo zwierząt w schronie ma wszawicę?
A te dwa jamniki zabrane nie mają ich?

Jamniki są czyste, przejrzane wielkokrotnie - psikane poza tym już środkiem na wszy. Ona była w innym boksie wcześniej, jamniki w innym - myślę, że złapała wszy, bo ma długi, nieczesany włos, który najpewniej zbierał brud. Maniek był z nich najczystszy.

Posted

Jamniki na 100 % czyste chwała Bogu. Póki co. Trzeba je jednak za tydzień znowu spryskać. Dam Funi ten frontline od wszy. Wszów. I wszołów. Co za koszmar.
Ewa

Posted

Magenka1 - chciałam Ci podziękować tutaj bo na priva nie mogę, bo coś mi moja poczta na dogomanii przestała w ogóle działać. Bardzo, bardo Ci dziękuję za błyskawiczną i skuteczną akcję :Rose:
Nie wiemy, czy jajka nie są na innych zwierzętach, dlatego trzeba je pryskać 1 raz na 7 dni, bez pryskania za miesiąc okazałoby się, czy w hoteliku u Funi i w domu u niej pewnie już też - jest epidemia wszawicy i wszołów.

Jesteśmy wszystkie bardzo zmęczone całą tą historią z wszami, tym szorowaniem wszystkiego i pryskaniem, praniem i pryskaniem, myciem siebie, psów, butów, torebek i pryskaniem, a ja w dodatku nabawiłam się fobii. Łupieżowej. Ciągle ganiam z tymi sprayami antywszowymi i psiukam. Nawet telefon wypsiukałam. Zatruję się w końcu. Pierwszy raz w życiu w realu a nie na zdjęciach coś takiego widziałam jak u Zuzanki ... obrzydliwe. Wyobrażacie sobie jak ten pies musiał się potwornie męczyć z tym? Ona te kolonie "łupieżu" nawet w uszach miała, przy odbycie, wszędzie, wszędzie .... i mimo to wesolutka, łagodna, niesfrustrowana, przyjazna ... tylko się drapała bardzo. ale dopiero po zabraniu jej ze schroniska - w schronisku ANI RAZU SIĘ NIE PODRAPAŁA - sprytnie.

Ewa

Posted

O lol. Od razu wyjaśniam - ja jej nie biję mocno, tak się przepychamy :oops: A ona i tak sobie musi wylizać hmmm... tyłek :P

Posted

E-S napisał(a):
Bico, a chcesz się dołożyć do leczenia czy do hoteliku?
Ewa

a co jest teraz bardziej pilne? zdecydujcie, bo wy macie psa w realu.

Posted

bico napisał(a):
a co jest teraz bardziej pilne? zdecydujcie, bo wy macie psa w realu.

W sumie wszystko jedno bo:
- jeśli ja mam płacić za leczenie, bo jakoś lasu rąk nie widzę - to nie mam w tym momencie na deklarację na hotel, już zapłaciłam 111 zł za 1 wizytę, z Kundelkowej Skarbonki poszło 100 prosto na konto na Stefczyka, trzeba - 156 zł + koszty codziennych frontlinów
Więc na co dasz - na jedno wyjdzie - jak dasz 50 zł na leczenie, to ja swoje 50 na hotel, jak dasz na hotel, to ja swoje na leczenie. O tak to wygląda.
Może już na ten hotel wpłać. Ja i tak będę na Stefczyka w czwartek wieczorem. Dobra, jadę, do czwartku mnie nie ma.
Ewa

Posted

mshume napisał(a):
Wysłałam 25 zł na konto hoteliku dla Zuzanki.

Na konto hoteliku czy na nasze? Bo już się pogubiłam i nie wiem, ile mam przesłać komu...