Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja przed przekazaniem pieniążkow bym sprawdziła jak to jest - nie dziwcie sie ale po sytuacji jaka była z Yorkiem w schronisku w Bydgoszczy to mam ograniczone zaufanie ,przepraszam mogę się mylić,ale coś mi nie pasuje pieski ,konie ładny teren gdzie suczka mogłaby biegać ????????? no i ta cena z księzyca za kundelka........

Posted

Może się myle w ocenie i jest to prawda że Kinia chce ją wykupić ,sunia jest śliczna aż żal było patrzeć,biedactwo widziałam na allegro.Jeżeli się mylę to przepraszam Kinie ale jest zawsze jakiś uraz .

Posted

[quote name='mariastefciu']Może się myle w ocenie i jest to prawda że Kinia chce ją wykupić ,sunia jest śliczna aż żal było patrzeć,biedactwo widziałam na allegro.Jeżeli się mylę to przepraszam Kinie ale jest zawsze jakiś uraz .[/QUOTE]

ale że niby Kinia chce kase wziać dla siebie?????

Posted

[B]Wiecie co?

Ja juz wykumalam prawdziwy powod checi pozbycia sie ratlerka - probowali, probowali a okazalo sie ze jednak im tych sani nie pociagnie.....[/B]

[URL]http://www.allegro.pl/item916846080_sanie_sanki_powojenne_stan_b_dobry.html[/URL]

;)

Posted

Dziewczyny na żyrandol i na sanki jest podany inny numer kontaktowy, a na zwierzyniec i na maszynkę do mielenia mięsa ( za cenę z księżyca) jest podany ten sam numer telefonu kontaktowego.
Czy osoba , która chce wykupić psiaka zna osobiscie tych ludzi?

jedno jest pewne, sunia nieodpowiednich rękach.

Posted

A moze ten ratlerek to 40 zl a nie 400?

Bo cos a matematyki kiepscy ludzie - na koniach sie machna....

2 za 21000 albo pojedynczo ale po 10000 wtedy hehehehe

[url]http://www.allegro.pl/item919224023_kon_konie_spotrowe_folbluty.html[/url]

Ja stad ide - ....heheheh

Posted

[quote name='szajbus']Dziewczyny na żyrandol i na sanki jest podany inny numer kontaktowy, a na zwierzyniec i na maszynkę do mielenia mięsa ( za cenę z księżyca) jest podany ten sam numer telefonu kontaktowego.
Czy osoba , która chce wykupić psiaka zna osobiscie tych ludzi?

jedno jest pewne, sunia nieodpowiednich rękach.[/QUOTE]

Kinia nie zna tych ludzi osobiście.

Posted

No z ekonomii jest facet kiepski, bo w hurcie sprzedaje drożej niz w detalu.
Pomijajac wszystko pewne jest, ze sunia jest w nieodpowiednich rekach i wkrótce się może okazać, ze sunia będzie sprzedawana ze szczeniakiem za 1000 zł.

Posted

Albo z zyrandolem za 2.50 ;)

Sorki ale .....

A co do roznych numerow kontaktowych - ja nie mam konta eBay a czasem ktos mi cos przez swoje konto sprzeda to i numer bedzie moj, to nic dziwnego dla mnie....

Ale ogolnie to.....ermmmmm

Posted

[quote name='szajbus']No z ekonomii jest facet kiepski, bo w hurcie sprzedaje drożej niz w detalu.
Pomijajac wszystko pewne jest, ze sunia jest w nieodpowiednich rekach i wkrótce się może okazać, ze sunia będzie sprzedawana ze szczeniakiem za 1000 zł.[/QUOTE]

tez zauwazyłam, ze za "komplet" Koni chce 21 tys, a za kazdego z osobna po 10tys... dziwna sprawa, naptrawde dziwna.

Posted

No, dlatego napisałam, ze wkrótce może pojawić sie ogłoszenie, ze sprzeda sukę ze szczeniakiem za 1000 zł, a każde z osobna po 400
Ma sie konie i to wyścigowe , a nie stac ich na szczepienie suni. makabra!
Suka szczeka? A to se trza było fundnąć pluszaka, byłby grzeczny i nie darł ryjka.
Gdybym miała kasę to bym wspomogła dziewczynę,, żeby wykupiła ta sunieczkę, bo szkoda, żeby tam tkwiła. ale nie jestem w stanie zaoferować żadnej pomocy. Jedyne 100 zł jakim dysponowałam wysłałam na ratowanie życia Luckiego z Rawy

Posted

Kinia, ze Skarbonki pojdzie do Ciebie 50zł, niestety tyle max moge ;/ powiedz czy mam Ci juz jutro wysłac kasę??
Może warto byłoby znaleźc kogos kto by tam osobiście pojechal i sprawdzil te sytuacje..

Posted

może jednak powiedzieć mu, że jak nikt pieska nie kupi (kto kupi kundelka za 400 zł - jak można mieć za darmo psiaka np ze schroniska) to odkupi się ją za 100 zł, bo jak ją się kupi trzeba coś z nią zrobić, kto ją weźmie? co za tym idzie trzeba mieć pieniążki i na później...

Posted

[quote name='Gryzelda']Kinia napisała ze jej TZ ( cokolwiek to znaczy )[/QUOTE]
Towarzysz Życia :)
ja akurat jestem przeciwna wykupywaniu, niestety... a to dlatego, że takich ogłoszeń jest setki.. Wiem, że pseudo itd..
Ale 400zł to jest kupa kasy, za szczeniaki tyle chcą.. i to mocno w typie.
Nie wiem, mnie się to nie podoba, bo za to byłyby dwie sterylki np. a tak facetowi wkładamy za nic kasę.. :(
nie lubię takich sytuacji..

Posted

w sumie racja, co chwila spotyka się takie ogłoszenia.

nie wiem czy warto kupować od tego człowieka pieska za taką cenę, bo zwęszy biznes i za 2 tygodnie wystawi następnego... to naprawdę konkretne pieniądze, a ja trafiłam już na ludzi, którzy biorą psy podobne do jakiejś rasy i sprzedają. Cwaniaków wielu, ale też i naiwnych nie brakuje.

Posted

[quote name='tripti']w sumie racja, co chwila spotyka się takie ogłoszenia.

nie wiem czy warto kupować od tego człowieka pieska za taką cenę, bo zwęszy biznes i za 2 tygodnie wystawi następnego... to naprawdę konkretne pieniądze, a ja trafiłam już na ludzi, którzy biorą psy podobne do jakiejś rasy i sprzedają. [B]Cwaniaków wielu, ale też i naiwnych nie brakuje.[/B][/QUOTE]
Bo to tak jest... dopóki naiwni kupują, to cwaniacy będą handlować.. straszyć uśpieniem itd..

Posted

aha...nie znam tych ludzi , nie sa moimi znajomymi (i bardzo dobrze!), wiem ze to sytuacja patowa...ale to nie szczeniaczek ale dorosla suczka ktora wezmie ktos tylko i wylacznie do rozplodu...chyba ze zdarzy sie cud i tak zareklamowaną sunie (szczeka za bardz) wezmie ktos z dobrego serca( w co wątpie). Moze kiedys jeszcze o niej uslyszmy lub zoabczymy (to najczarniejszy scenariusz) jak np TOZ lub SDZ rozbija kolejna pseudo...a moze byc tez tak ze trafi do kochajacego domu, gdzie ktos ja wysterylizuje i zaszczepi...

Posted

[quote name='Soema']Bo to tak jest... dopóki naiwni kupują, to cwaniacy będą handlować.. straszyć uśpieniem itd..[/QUOTE]

Przykre, ale niestety prawdziwe. Właśnie w ten sposób napędza się koniunkturę. Można jeszcze zastosować mały emocjonalny szantaż, że jeśli ktoś go nie kupi za 400 zeta to obecny właściciel odda go do schronu, i sprawa załatwiona. Nie chcę być złym prorokiem, ale mam wrażenie, że po tym psie pojawi się kolejny, który też będzie zawadzać. I co, ponownie Allegro? To się nigdy nie skończy.

Posted

i tak wlasnie najczesciej sie konczy jak komus kupuje sie psa na prezent...i tak bylo w ich przypadku...pewnie jakis madry wujek kupil dziecku na gwiazke, urodziny i nie zapytal czy na pewno psa chca...