kanna Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 czy można prosić o kilka słów na temat psiaka.....w jakim konkretnie jest wieku ?, rozumiem, że wet oceniał ? i czy zdjęcie z boku można by? przeczytałam, że psina jest mała i drobna ile może mieć cm w kłębie..... z pozoru te niedorzeczne pytania mają głębszy sens...chciałabym zainteresować nią ludzi biegających z psami.....ale zdjęcia z kanapy mi nie wystarczą....bo jeśłi to długołapa mieszanka husky to lepiej ,żeby trafiła do ludzi dla których nadaktywność psiaka nie będzie powodem rozczarowania.... schronisko dla niej to okropność... Quote
Romka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Jutro spróbujemy coś zrobić!Wiem ,że ma około7-8 miesięcy ma jeszcze zęby mleczne!Jest raczej drobna i mała ale mozemy ja jutro zmierzyć! Quote
mamanabank Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ej Romka, Romka, gdzie 8 m-cy? ma najwyżej ze 4! 8 to miał Niko, jak jechał do Jamora. Jutro będą szczegółowe informacje, zrobimy jej oględziny :-) Quote
Figafiga Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 otworzymy paszczękę, zajrzymy do ucha i pod ogona ;-) przegląd wiekowy będzie Quote
kajkoowa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Luna jest cudowna i bardzo rozgadana, na zdjęciach wydawała się duża a w rzeczywistości jest drobną sunią. Na spacerze ciągle zaczepiała Śnieżka, który woli towarzystwo ludzi więc Luna została pare razy podszczypnięta, ale to nie było dla niej żadną barierą i zaczepiała go dalej:loveu: Zdjęcia dam później:loveu: Quote
Figafiga Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 dziewuchy zaraz będą świeżutkie piękniutkie zdjęcia Luny, jakoś dziś mam dobry humor i zdjęcia też ok. na pierwszą stronę zaraz wkleję Quote
Figafiga Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 zobacz kolejne posty moje na pierwszej stronie wstawiłam kolejne nowe patrzcie i podziwiajcie Lunę Quote
bahlsa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Figa, poproszę o uwagi: Luna: http://www.garnek.pl/szukam/8744005/luna-szczeniak-zycie-zaczynam-od Rebus: http://www.garnek.pl/szukam/8743657/rebus-spojrz-jaki-wspanialy-pies Jutro rano ruszam z ogłoszeniami. :) Quote
perdusia Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Figa śliczne te zdjęcia, widzę, że Luneczka ma już mniejszy brzuszek i chce się bawić, świetna mała. Quote
kanna Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 ale jaka jest naprawdę duża w cm....i jaki jest jej wiek 4 czy 8 msc? Quote
Figafiga Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 ona w kłębie ma ze 40 cm i w żadnym wypadku nie ma 8 m - cy najwyżej 4 Quote
Romka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Figa ja mam informacje od p.Marka ,nie upieram się,ze 8 miesięcy!Zdjęcia cudne,Lunka została wypuszczona z boksu i jak to maluch cały czas chciała sie bawić i nakrzyczała na Śniezka,ze bardziej interesuje się Kaja i Paulą! Quote
Romka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Figula zdjęcia oddaja atmosferę radości tych dwóch psiaków wypuszczonych z boksu i wymizianych przez ludzi!Szalona zabawa! Quote
argusiowa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Cudna ta Lunka :) oby sie dla niej szybko jakieś idealne domisko trafiło:) Quote
Figafiga Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 a pan Marek to przecież nie weterynarz! może p. Maja by zobaczyła...jakoś za dużo na 8 m - cy oczywiście takie moje zdanie i przy nim stoję Quote
argusiowa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 no pies do zakochania! ech gdyby nie fakt że moja babcia nie przeżyje kolejnego psa ech... co najmniej dwa bym wzięła...ech Stefan by miał sie z kim bawić...z taką Kropką, Luną, Śnieżką, Melką, Zadziorką, ech...i tak mozna wymieniać...póki co pozostaje mi uszanować zdanie babci Quote
Romka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Dziewczyny jak wiecie wszystkie informacje mam ze schroniska,jesli w paszczęce sa mleczaki to lepiej wiecie ile miesiecy ma nasza Luna! Quote
argusiowa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Póki co biedna zmaga się z biegunką, byłam odwiedzić Burasa i po prostu współczułam małej tak walczyła z kroplówką. Wyła strasznie i nie dała się dotknąć. Dziewczyny z lecznicy dzielnie starały się ją opanować ale biedna taka była wystraszona... Jutro albo pojutrze idę tam znowu może troszkę z nią posiedzę? Jeśli jeszcze będzie w lecznicy. Kurcze po prostu trzeba jej domek znaleźć ech biedna mała ... Quote
mamanabank Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Luna jest w lecznicy??? W sobotę biegała po schronisku. O mamo, argusiowa, a kiedy widziałas ją w lecznicy? Dzisiaj? Quote
Romka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Ona walczy z biegunka juz od zeszłego tygodnia ,chyba od czwartku dostawała leki ale nie pomagało.Pewnie jest odwodniona i dostaje kroplówkę.Płacze bo jest maluchem,psim dzieckiem!Wynagrodzimy jej to jak tylko wyzdrowieje!Ale domek potrzebny na cito! Quote
argusiowa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Tak dzisiaj byłam w lecznicy i ją widziałam, zwróciłam uwagę bo jakiś psiak strasznie wył i szarpał się dziewczynom nie dając sobie podłączyć kroplówki. Spytałam czy to czasem nie Luna bo mi jakoś tak mignęła jej mordka między nogami jednej z dziewczyn i okazało się że to ona. Ma biegunkę i na wzmocnienie dostaje kroplówkę. Ale to wycie to chyba z przerażenia, strasznie walczyła i gryzła dziewczyny po rękach co niestety nie pomagało w podłączeniu kroplówki. Oprócz Luny jest jakiś mały piesek i kot biały w szare łatki, z podrzecznej , czasem widywałam go u nas w ogródku, mamanabank pewnie Ty tez tego kota kojarzysz, dość duzy biały w szare łaty. Quote
Recommended Posts