Jump to content
Dogomania

Alarm! Wawa! Sunia za tm co czeka pozostale psy ??!! Psiaki spod stadionu :(

Recommended Posts

Posted

W trakcie poszukiwan Frei , zanioslo mnie pod stadion X-lecia ... w sprawie zagionionej suni zadzwonil pan , ze widzial ,ze dokarmia tak jak i wszystkie inne bezdomne ktore sa pod stadionem ... oczywiscie zainteresowalam sie tematem i pociagnelam pana za jezyk....
Na parkingu przy stadionie od strony Zielnieckiej pan postawil psiakom bude i je dokarmia , psiakow jest 5 - 2 sunie i 3 -ech panów.
Na chwile obecna poznalysmy trojke z tego towarzystwa:

1. KUMPEL-mlody ok.2 letni psiak ,jak na moje oko mix haszczaka z rotkiem , przemily ,slodki jak cukierek , straszliwy pieszczoch - miziaj mnie , no miziaj ,miziaj .... nadaje sie do domu z dziecmi i z innymi psami bo nie przejawia agresji ani do tych ani do tych ;przyjacielsko nastawiony do calego świata. Troszke nieufnosci w nim owszem jest ,ale na bank szybko sie przelamie , on sie wrecz prosi calym soba o dom i swojego czlowieka.

2.LUPO -Sierściuch postury basseta rownie mily i miziasty jak Kumpel , wedle mnie ma pewnie cos ok.2-3 lat. To cieply ,przyjacielski psiak , zdecydowanie koleżeński i zupelnie nieagresywny , troszke z niego chyba maly zawadiaka ,ale w dobrym tego slowa znaczeniu :) -"porozrabiam a potem zrobie slodka minke pt.nooo cos Ty nie gniewaj sie przeciez jestem taki kochany"

3.ZORKA - niestety juz za TM :(
Sunia lat chyba cos 8-9 , ma olbrzymiego guza na brzuchu. Sunia niiestety w przeciwieństwie do chlopakow jest nieufna i pochliwa , niewiele wiecej moge o niej teraz napisac , nie dala nam sie poznac :(....moze nastepnym razem

Potrzebna jest mi wasza pomoc , trzeba sie tam wybrac w kilka osob , obfocic psiaki , opisać i zacząc organizować jakąs pomoc. Rany to jest przeciez kolejna potencjalna wylęgarnia szczeniakow !!!!!!!

Naczelne panie fotografki wątku :
Kaasik
Doginka

zdjecia psiaków str.8-9

Ponieważ nasza pomoc nie spełnia oczekiwań proponuje przelać pieniądze na inne psiaki w potrzebie i przeniesc swoje deklaracje.

Niezmarnujmy tej szansy !!!!!
Hotelik jest dopiero w trakcie urządzania ,przed czerwcem powinien byc gotowy , mamy teoretycznie chwile czasu ,ale on pedzie jak oszalaly trzeba zaczac juz teraz !!!!

Musimy nazbierać 200 zl na jednego psa poki co na pierwszy ogien idzie Kumpel , miejsce juz jest brakuje tylko kasy !!!

DEKLARACJE:
NiJaSe - 5 zł
SBD -5 zł
Anja2210- 5 zl
kaasik91 - 10 zl
Atomowka - 10 zł
TZ Atomówki - 10 zl :)
Awit - 5 zl
Piromanka - 10 zl

Deklaracje jednorazowe:
[COLOR=Black]Syla- 20 zl

WPŁAT DOKONUJEMY :
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kopernika 6/8
00 - 367 Warszawa

27 1370 1109 0000 1706 4838 7311

dopisek "
psiaki stadion"

WPŁATY:
20 zł. - Piotr C.
15 zł. - Anna K.
10 zł. - Agata L.
Atomowka
20 zł. - Sylwia B.
10 zł. - Katarzyna R.
Kaasik

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może jak dziś pójdę rozwieszać plakaty to spróbuję zobaczyć jak to wygląda. Z eF'em będzie to trudne ale przejść się nie zaszkodzi. Można także popytać ludzi kręcących się tam ochronę itp.

Posted

[quote name='NiJaSe']Kaasik pan mowil ,ze dzisiaj jest zmiana przyjazna psiakom wiec pewnie mozna liczyc na pomoc[/QUOTE]
To przelecę się i podpytam. Oni powinni coś widzieć.
W takim razie wcześniej się wybiorę, aby wszystko zdążyć jeszcze zanim zapadnie zmrok.

Posted

jestem w kontakcie telefonicznym z panem , w razie co jakbysmy tak chcialy pojsc to mam do pani zadzwonic ,przyjedzie i nas wprowadzi w temat , ja tez nie wiem czy w tyg. dam rade ogarnac temat i ta sobota tez mi odpada , pozostaje jedynie niedziela

Posted

Obraczus po stronie stadionu , postaram sie jak dam rade zrobic maly rekonesans jeszcze w tym tygodniu , ale fakt ze wczoraj jakis ochroniarz tez nam mowil i psach ktore sa tu dokarmiane no i ten pan dzisiaj... on im pomaga na tyle ile moze , sklecil im bude mowil ze 5 psiakow w niej sie gniezdzi , jest ponoc tez jakas 10-o letnia sunia z jakimis guzami ...obawiam sie ze te wiadomosci to tylko wierzcholek gory lodowej :/

Posted

Cholera ;/ ja tez sie obawiam, że im glebiej zaczniemy sie sprawie przygladac, tym większa szansą na dostanie zawału..... ale nic. Trzeba im jakos pomóc.. dobrze powiedziane - jakos. Jeszcze nie wiem jak.. na pewno obfocić i ogłosic, zapewnic karmę, pewnie wizyty u wet...

Posted

dobra w nosie , jak byl to chyba zdechl skoro sie w oczy nie rzucil
mam zamiar sie za to wziac i temat pociagnac az do szczesliwego zakonczenia ,tym bardziej ze w czerwcu na teren wchodzi budowa