Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten pomysł z linka bardzo dobry, ja tak często moje gadziny puszczałam, dzieki czemu unikałam latania za nimi i nerwów bo dla nich to świetna zabawa była a dla mnie nie za bardzo :)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ogladalam zabkow Dylanki, ale wim juz ze mimo tego wieku .... to bardzo sprawna panienka.
Bez problemu wskakuje na budke i zeskakuje sobie jak mlodziez .......
Dylanka nie protestuje przy zabiegach kosmetycznych, chociaz nie zauwazylam, zeby jej ogromna przyjemnosc sprawialy..... Wyczesana w kazdym razie i powycinane te takie brzydkie rude koltuny na udach .....
Juz nawet przytyla, chociaz do kolezanki Buby jeszcze jej sporo brakuje .... ale to pewnie tez dlatego, ze Dylusia jest bardzo ruchliwa i spala kalorie szybko ..... Nie rzuca sie juz zreszta na jedzenie, jak na poczatku ..... zostawia nawet czasem w miseczce niedojedzone ......
Nie uwiazuje linki, ale puszczam Dylunie zwykle przed jedzeniem, wiec kiedy niose jedzenie to idzie za mna sama i kiedy jestem na miejscu, a nie na spacerach na zewnatrz, wiec nie wychodzi ..... ale obserwowac ja trzeba, bo chodzi czesto wzdluz plotu ... ma swoje sciezki .....

Posted

Kochani czy ktoś z Was robił ogłoszenia Dylance? Jej urlop to miął być miesiąc a ponieważ robię właśnie przelew za kolejny miesiąc to mi się przypomniało że trzeba naszą Czarną Damę zacząć ogłaszać;). Więc proszę napiszcie czy ją gdzieś ogłaszacie bo zaczynamy się za nią zabierać. Dylanko pora Ci do domku:loveu:

Bardzo proszę wszystkich deklarujących wpłaty na Dylankę, którzy jeszcze nie wpłacili za drugi miesiąc o wpłaty bo psinka ma na koncie -21 zł. .
Dziś wpłynęło od fergilki 10 zł. Dziękujemy!!!! Dziś też przekazałam 330 zł. za hotelik od 27.03. do 26.04.2010r.

I możemy już chyba założyć że zaległe pieniądze od Omar za bazarek paliwowy na konto Dylanki nie wpłyną? Na PW nie odpowiada, na wątek nie zagląda, pieniędzy też nie ma.......:shake: Szkoda bo ktoś inny mógł kupić te buteleczki i zawsze dodatkowe 20 zł. by było:shake:.

Posted

Nikus napisał(a):
Ja obiecałem te ogłoszenia i będą od poniedziałku:) chciałem wcześniej zacząć ale .....czas czas czas...sorki poprawię się...

Nie ma problemu, tylko zastanawiam się czy kupić jej na bazarku te ogłoszenia czy sami zrobimy?:lol: Zobaczymy co inni napiszą;)

Posted

ciotki jak dla mnie można jej wykupić, potem będzie lista gdzie jest to resztę tam gdzie jej nie będzie to sami porobimy a przy okazji i wspomożemy inną bidę.
co wy na to?

Posted

Dylanko a może zaproś na wspólny spacerek Posterka i Mikunię? Ty jesteś u Zuzi najkrócej a najpełniej korzystasz z tego że tam jest tak fajnie:lol:. Dlaczego oni jeszcze nie chcą????????? Może pogadaj z nimi po psiemu???????:lol:

Posted

Oj tak, Dylanka korzysta ze wszystkich urokow zycia ... nadrabia te lata wszystkie az z nawiazka .....
Dzisiaj od rana biega sobie .... patrze tylko, czy czegos nie kombinuje , bo to artystka taka, ze wszystko mozliwe.
Dotrzymuje towarzystwa Chojraczkowi i Dagusi.
Znalazla sobie miejsce na stosie cegiel kolo nich wlasnie i sobie na nim lezy.

Dzisiaj kilka razy Dylanke przywolywalam i zauwazylam, ze ona nie reaguje prawie zupelnie na dzwiek ..... wolanie, gwizdanie ...... przychodzila dopiero, kiedy mnie dostrzegla ....... Obawiam sie, ze Dylanka jest glucha.........

Czy mysleliscie o zrobieniu badan podstawowych Dylance ?
Pytam, bo mimo duzego apetytu, je naprawde wszystko i sporo ...... nie tyje zupelnie. Nadal kostki stercza ....
Badanie krwi .... trzustka, watroba moze to wyjasnic.
Zastanowcie sie ( chyba, ze miala robione ostatnio, ale ja ich nie mam ).

Posted

Myslę,że takie badania trzeba zrobić koniecznie i to jeszcze przed ogłaszaniem jej ..Dzięki zuziaM za cenne uwagi. AlfaLS sprawdzisz to u dziewczyn w Tychach? no i finansowo musimy być przygotowani...

Posted

OK, wiec moze jeszcze przed swietami sie wybiore, jak podolam ...... bo mam jeszcze wyjazd na RTG do Jeleniej Gory ze Skubisiem ... i tez bym chciala przed swietami .... ale czy sie uda ??????? Kiedy zakupy i porzadki swiateczne .... ?????
Mamuniu .......

Posted

Super, mam nadzieję że Dylaneczka okaże się zdrowa, no i okaże się czy słyszy czy nie. Brak słuchu to jeszcze nie tragedia, dobrze że suni humorek dopisuje :)

Posted

[quote name='zuziaM']Zabiore Dylanke w czwartek ... znaczy jutro....[/QUOTE]
Wczoraj dzwoniłam do Grażyny ale ona nie wie czy Dylanka w schronisku miął jakieś badania. Ma to sprawdzić i dać znać;). Trzymamy kciuki żeby nasza Dylaneczka była zdrowa i przy okazji prosimy jak ktoś ma zbędnego piątaka to poprosimy o podarowanie go Dylaneczce na badania i ewentualne leczenie. Deklaracje miesięczne mamy tylko na hotelik a i na razie w skarpetce pusto:shake:.

Posted

Dylanka zdrowa jak kon !!!!!
Wyniki krwi ma super ! Byla bardzo grzeczna, nawet nie pisnela. Byla bardzo zadowolona, ze tyle osob sie nia zajmuje .... bo spotkalysmy u pani doktor kikou.
Jedynie witaminki niunia bedzie jadla, bo hemoglobinka w dolnej granicy normy.... ale to wiek ....
Zrobilam zdjecie wydtuku badania krwi . Wstawie wieczorkiem.

Posted

[quote name='zuziaM']Dylanka zdrowa jak kon !!!!!
Wyniki krwi ma super ! Byla bardzo grzeczna, nawet nie pisnela. Byla bardzo zadowolona, ze tyle osob sie nia zajmuje .... bo spotkalysmy u pani doktor kikou.
Jedynie witaminki niunia bedzie jadla, bo hemoglobinka w dolnej granicy normy.... ale to wiek ....
Zrobilam zdjecie wydtuku badania krwi . Wstawie wieczorkiem.
[FONT=Book Antiqua]Proszę, proszę sunia zdrowa jak koń...[/FONT] :) :)
[FONT=Book Antiqua]Wesołych świąt, Dylanko![/FONT]

Posted

[quote name='zuziaM']Dylanka zdrowa jak kon !!!!!
Zrobilam zdjecie wydtuku badania krwi . Wstawie wieczorkiem.[/QUOTE]

Super wiadomość :)
A jakie koszty witamin i badania krwi?

Posted

Magda mnie ubiegła - ja też chciałam zapytać ile Zuziu Ci przekazać za badania i witaminki? Bardzo, bardzo się cieszę że Dylanka zdrowa a linię widać trzyma bo cieszy się spacerkami i swobodą a więc spala kalorie :loveu:.

Posted

Tu sobie poczytajcie, prosze.
Na dole dopisane normy.

Dzisiaj porobilam troszke zdjec i Dylanka sie na jedno zalapala. Ona zawsze gdzies swoimi drogami chodzi i ciezko ja zlapac .... i sami zobaczcie... czy nie jest chudziutka ???? A wazy 12,9 kg ... sama na wage weszla u pani doktor.

.

Posted

Tak. Okazuje sie, ze jest OK.
Wychodzilam na chwile z gabinetu do auta i Dylanka zostala . Kiedy wracalam, uslyszla juz kiedy pierwsze wejsciowe drzwi otwieralam i od razu gnala w tym kierunku .... slyszy wiec naprawde dobrze.
tylko czemu , kiedy ja wolam lub gwizdze na dworze ... nie reaguje zupelnie ?????
I biedna Dylaneczka nie ma prawie polowy prawego uszka ...... cos jej go urwalo ....