Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Shania napisał(a):
na serio doceniam cierpliwość ja bym nie wytrzymała i powiedziała jej kilka mocnych słów

Nie o to chodzi, mam ją głeboko w d..
Nie podburzajcie mi sie tutaj.
Myślimy tylko o Chanelce i znalezieniu jej ;)

Posted

olalolaa napisał(a):
Wojtus, jak cos to mozesz podjechac wieczorem zobaczyc czy sie cos złapało..:lol: i kurde, oby sie złapało to co ma się złapać!

Florentynka napisał(a):
Wojtuś, na pewno się przydasz, będę Cię ścigać w takim razie.

Super to się cieszę :)
Będę dzwonił, .... i proszę też do mnie dzwonić: 504-236-465,

A co będzie jak przed Chanelką będziemy wyłapywać Kotki a może i innego bezdomnego Psiaka?
Takiego upasionego kotka na dzikich łąkach widziałem.

Posted

wojtuś napisał(a):

A co będzie jak przed Chanelką będziemy wyłapywać Kotki a może i innego bezdomnego Psiaka?
Takiego upasionego kotka na dzikich łąkach widziałem.

Zaopiekujemy się jakoś, czy mamy inne wyjście?

Posted

ja sie boje tylko zeby tej klatki jacys złomiarze nie ukradli, porozcinali tych łańcuchów czy co.. bo wtedy musielibysmy niezle zabulic :/
a jak sie cos zlapie to sie zobaczy.. kotow dzikich chyba nie ma co trzymac na siłe, nie znam sie ale takie to juz chyba nie za bardzo do oswojenia. jedynie moznaby oddac na sterylke fundacji, kotki.

Posted

Trzeba klatkę solidnie zamaskować, często zaglądać, kręcić się... no i można na łańcuchu zainstalowac jakieś dziwnie wyglądające coś i doczepić kartkę że w razie przecięcia łańcucha włączy się alarm...

Posted

No właśnie dlatego mi zależało, żeby to było jakoś "nagrane" - jakiś uświadomiony sąsiad najlepiej będący cały czas w domu, żeby uważał na tą klatkę.
Łańcuch kupię solidny, szybko nie przetną w razie czego.

Posted

Ja oczywiście będę przy zakładaniu klatki, tylko jutro do godz 12 mnie nie będzie w domu (dyżur u kobiety z allzheimerem) a potem, po godz 20 znowu musze być w domu. Będę też w ramach spacerów z psiurami zaglądać do klatki i uwalniać zlapane tam koty :-). Dorzucać coś pachnacego też mogę. Byleby ta uciekinierka wreszcie się znalazła

Posted

blueberrykiss napisał(a):
Ciotki mam taką prośbę. Podajcie mi proszę numer do dziewczyny która mi wiezie klatkę. Do Florentynki i do pani która ma odebrać szczeniora też.

Szczeniora wezmę ja i podrzucę do pani. W sumie, jeśli to prawda że masz być o 12 w Galerii Krakowskiej to mi to pasuje, akurat w centrum mogę być wtedy i nawet mi to logistycznie się ładnie układa.

Posted

AMIGA napisał(a):
Ja oczywiście będę przy zakładaniu klatki, tylko jutro do godz 12 mnie nie będzie w domu (dyżur u kobiety z allzheimerem) a potem, po godz 20 znowu musze być w domu. Będę też w ramach spacerów z psiurami zaglądać do klatki i uwalniać zlapane tam koty :-). Dorzucać coś pachnacego też mogę. Byleby ta uciekinierka wreszcie się znalazła

Amigo, ja myślę, że nie będę tego montować z jakąś ostentacją, żeby nie kusić losu ( czyt. złomiarzy), więc tak bliżej zmroku planuję. Odbiorę klatkę, muszę się pozbyć szczeniaka...myślę że 16- 17, a może troszkę później.

Posted

AMIGA napisał(a):
Ooo super. Ja Twój numer mam zapisany, mam nadzieję, ze dobrze, bo raz dzwonilam i nie odebralaś. Ale będziemy jutro w kontakcie

Mój numer jest na pierwszej stronie wątku. Jeśli nie odebrałam to przepraszam, z reguły odbieram wszystko, a teraz jestem szczególnie czujna, ale zdarzają się tu u nas na wsi chwilowe zaniki zasięgu...

Posted

ULKA12 napisał(a):
A wiecie już, w którym miejscu tą klatkę umieścicie?

Miałam koncepcję, ale wymaga współdziałania ze strony tych ludzi od Chanel - mam nadzieję że Ola coś wynegocjuje z nimi wieczorem. Jeśli nie - będę improwizować.

Posted

No to na razie wszystko idzie dobrze - oby tak dalej!!

Wielkie dzięki za szczeniorka!!!! strasznie się cieszę i jestem wdzięczna

Ja wieczorami jestem wolna, jakbym mogła się przydać do obserwowania klatki

Posted

Z pewnością się przydasz!
Czyli udało nam się połączyć te dwa transporty, szczeniaka można będzie wsadzić w klatkę i ma w czym jechać ;-)
Dzieki ogromne dla blueberrykiss i innych, bez których by się nie udało!