Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bonsai napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
:angryy:

No i co się ciskasz? Fajny dom!

Yumanji, masz tam jakieś pudło i trochę folii bąbelkowej?
Trzeba go owinąć, żeby się nie poobijał:diabloti:

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
No i co się ciskasz? Fajny dom!

Yumanji, masz tam jakieś pudło i trochę folii bąbelkowej?
Trzeba go owinąć, żeby się nie poobijał:diabloti:

Nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać ;)

Posted

hmmmm... A może zamiast folii tak go sianem obłożyć? Teraz ludzie koszą trawniki, sianko by się na pewno znalazło...
Spytaj się czy chcą priorytetem czy normalnie...

Głupota ludzka mnie przeraża...

Przelałam kasę za czerwiec i lipiec.

Posted

Ra_dunia napisał(a):
hmmmm... A może zamiast folii tak go sianem obłożyć? Teraz ludzie koszą trawniki, sianko by się na pewno znalazło...
Spytaj się czy chcą priorytetem czy normalnie...

.

:roflt::roflt::roflt:

Posted

bric-a-brac napisał(a):
No co Ty, dziurki?! Jak się załatwi, to się dziurkami wyleje... i się kurier wkurzy. Nie rób dziurek...

Ok,no i nie daje mu pic,to dluzej wytrzyma bez sikania.

Posted

Fajnie, to dam znać, jak dostanę adres. Możesz to pudło gdzieś pod schodami postawić, czy co.

Dzięki wszystkim za wpłaty! Zrobię rozliczenie, tylko się uporam z innymi rzeczami.

Posted

A propos Mojego Psa, potrzebuję również tekst do ogłoszenia (najlepiej nie za długi, musi zawierać wiek i wysokość każdego psa, bezpośredni kontakt w sprawie adopcji, a także właściwy tekst. W nim - historia psa (jak się znalazł w schronisku i dlaczego), stosunek do ludzi i innych zwierząt, umiejętności, indywidualne cechy - ogólnie, spójrzcie jak to wygląda w gazecie).

Ma być też wyprawka od Kakadu, ale jeszcze do mnie nie doszła... Nie wiem o co chodzi...

Posted

Dobra, coś pokombinuję z tekstem.
Limit znaków jakiś mi wyznaczasz czy mam rozwijać skrzydełka?
Pomiary wymiarów zrobić musi yumanji, ale nie wiem czy zechce jej się to pudło rozpakowywać tylko po to, żeby zmierzyć...
Do gazety niestety dostępu nie mam na swoim końcu świata, jak mi ktoś skana podeśle, żebym se zobaczyła, to będę wdzięczna.

No i dziękuję Ci Bonsaiza ten cud gazetowy :loveu:

Posted

Dla Rudusia wyrok śmierci stał się paradoksalnie początkiem nowego życia.
Pies został zabrany ze schroniska, które chciało go uśpić i umieszczony w psim hoteliku.
Jego sierść nabrała blasku a na mordce pojawił się uśmiech.
Odżył też ogon - coraz częściej merda.

Ostrożny w stosunku do obcych, gdy nabierze zaufania, Ruduś zamienia się w przylepnego pieszczocha. Ma około 7 lat, jest zdrowy i choć prawie nie widzi, to świetnie sobie radzi - umie przeskoczyć płotek, pobawić się w ganianego - jak każdy normalny pies.
Bardzo chętnie zamieszkałby w domu z ogrodem, może być w towarzystwie suczek.
Nie wzgardzi oczywiście kanapą w bloku i długimi spacerami.
Tym, czego Ruduś potrzebuje najbardziej jest człowiek, który będzie go kochał.

To może jakoś tak?
Yumanji, zweryfikujesz?

Posted

Czy ja wiem, czy Ruduś jest taki chętny na długie spacery? On lubi zapachy, ale spaceruje powoli, nigdzie się nie spiesząc i jednak chyba nie miałby sił na długie spacery. Ale niech Asia powie, bo ja go znam jednak przelotnie. W ganianego z psami też się raczej nie bawi...

Ja myślę, że on powinien mieć dom, w którym przede wszystkim zazna spokój. Gdzie nie będzie zbyt młodych i żywiołowych psów (bo chyba go to najbardziej drażni - płeć psa pewnie ma drugorzędne znaczenie), gdzie będzie wychodził na spacerki - ale takie w spokojnym, statecznym tempie, może też siedzieć przy ławce w parku z panią/panem u boku... To nie jest pies dla aktywnych osób. To pies dla ludzi spokojnych, ustatkowanych... Przynajmniej u takich będzie się czuł najlepiej.

Posted

Proponuję tak: pierwszy akapit, tak jak napisałaś, a w drugim to:

Wobec obcych Ruduś jest ostrożny, ale gdy nabierze zaufania, cieszy się na znajomy głos i zapach. I choć niemal nie widzi, poza tym jest zdrowy i radzi sobie bardzo dobrze w znanym mu otoczeniu. Może zamieszkać z innymi zwierzętami, byleby nie były zbyt żywiołowe - Ruduś potrzebuje spokoju, ciepłego kącika i swojego człowieka, który obdarzy go miłością i wyrozumiałością.

Posted

No i bardzo fajnie!

Widzisz, ja nie znam Rudusia osobiście, a yumanji pisała kiedyś, że sobie z nią zabawę z berka urządza, ciężko jest tak z różnych pojedynczyhc informacji obraz psa sobie skleić ;) Dzięki!