demi Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 [quote name='bastet1972']Kochane Cioteczki skąd macie te info że tydzień temu? Ja mam takie: Dnia 19-01-2010 o godz. 12:51 Beata napisał(a): - Pokaż cytowany tekst - Witam Pani Beatko Posiadamy 2 suczki i jednego pieska Gucio- pies ok. 6 mcy Roti- suczka ok6 lat Kora-to nasza seniorka ,ma ok 10 lat [url]http://www.forum.rottweiler.sky.pl/viewtopic.php?p=67158&sid=709b915450b21241a89d1c3e8548682a#67158[/url][/QUOTE] Szmata nas okłamała, tzn mnie, Zabije go dzisiaj jak go dorwe... On go tak zagłodził :( O mój boże... Quote
demi Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 [quote name='xmartix']mshume są 2 pudelki nr psów: 95 i 114 z tym że 114 jest tej Pani Demi czy ona by ją oddała jak coś? jak myślisz?[/QUOTE] tą z pomieszczeń tak, z tą z domu może być ciężko. Ale wszystko jest do dogadania :) Quote
amensalizm Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 W ramach udowodnienia, że znajdze się miejsce dla dwóch chu. wystawiłamim alegro o godzi. drugiej w nocy i już sa chętni. Quote
monika083 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='amensalizm']W ramach udowodnienia, że znajdze się miejsce dla dwóch chu. wystawiłamim alegro o godzi. drugiej w nocy i już sa chętni.[/QUOTE] suuuper! przeslij prosze link! Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 amensalizm, piszesz o tych co do mnie dzwonili? no są chętni, ale żeby wysterylizowali te młodszą Quote
monika083 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='xmartix']amensalizm, piszesz o tych co do mnie dzwonili? no są chętni, ale żeby wysterylizowali te młodszą[/QUOTE] dokladnie ,najlepiej jakby ktos mogl ja na dt wziasc i wysterylizowac,zeby do rozmnazacza gdzies nie trafila Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Demi rozmawiała z tym facetem, w umowie będzie napisane że ma obowiązek wysterylizować tę jedną i zrobimy mu wizytę poadopcyjną Quote
mshume Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 I trzeba dobrze dom sprawdzić, żeby ta starsza sunia była tam bezpieczna.Jakiś drań może chcieć ją uśpić pod byle pretekstem :( Ja uważam,że ta rodowodowa cziłka powinna być wysterylizowana przed oddaniem do DS. Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Demi już z nim porozmawia dobrze, wizyty wcześniej chyba nie ma jak zrobić, oboje są właśnie na miejscu, także się dogadają. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 co z tymi czułałami i [B][FONT=Arial]37. Suka, owczarkowata, kwalifikuje się do natychmiastowej pomocy! ?[/FONT][/B] Quote
j3nny Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 trafilam przypadkiem, nie przegladalam watku, pewnie juz ktos o tym pisal czy w sprawie pieskow z rodowodem (mam na mysli te cziłały) nie mozna skontaktowac sie z hodowca? moze chcialby je przejac? nie znam sie, tak tylko pytam Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 j3nny na pewno, ale ten rodowód znając życie to ściema... Aga czytaj wątek dokładnie, ta z nr 37 ma być dzisiaj zabrana jeżeli żyje, cziłka z rodowodem bez oka też, druga z rodowodem też i ta stara, i jeszcze jakieś 2 psy jak będę wiedzieć na 100% to dam znać Demi ma tez porobić ładniejsze zdjęcia 5 pieskom które potrzebują opieki na już,, to pozakładamy im wątki i będziemy działać Quote
Ulaa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='demi'] Ula, jeśli chodzi o berneńkę to jest cieżko, bo ona jest "prywatna" Pani S. od razu też chciałam ją wziąć, ale ona mówi, ze ona stara, to fakt, i że juz u niej zostanie. Te co są w domu nie cierpią także sie nie pali, aż tak. Ale mogę jutro o nią zapytać czy by jej jednak nie oddała. Bo berneńka tylko leży i robi za dywan;) [/QUOTE] Czy ona nie ma problemów ze stawami albo sercem? Starsze zdrowe berneńczyki w Polsce zdarzają się bardzo rzadko, a zawsze wymagają obserwacji i bardzo uważnej opieki. Jeśli sunia wstanie, to proszę w miarę możliwości, poobserwuj czy porusza się z trudem, czy zdradza jakieś objawy bólu (choć bernusie dobrze potrafią to maskować), czy oczka ma w porządku... Jeśli jest w złym stanie lub chora, to bardzo chciałabym jej pomóc. Quote
basia0607 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Czy tam są konie , bo jeżeli do zabrania to mam dom . Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Demi już wraca stamtąd. Zabrali 4 psy (nr 37, tego ślepego, tą bez oka i Tinę z przepukliną) + 2 cziłki (nr 105 i 108 ) Pawełka wzięła Giselle razem uratowanych jest stamtąd 7 piesków ale mimo wszytsko trzeba im szukać ds berneńczyka babka nie odda facet co przyjechał po te nasze 2 cziłki co mają iść razem okazał się pseudohodowcą!!! Quote
mshume Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Hodofffca -tego się obawiałam. Małej nie można wydać bez sterylizacji, oni są przebiegli jak lisy.A jak go rozpoznałyście, wygadał się? Quote
ata Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='mshume']I trzeba dobrze dom sprawdzić, żeby ta starsza sunia była tam bezpieczna.Jakiś drań może chcieć ją uśpić pod byle pretekstem :( Ja uważam,że ta rodowodowa cziłka powinna być wysterylizowana przed oddaniem do DS.[/QUOTE] Nie oddawajcie tych malutkich bez sterylek, jezeli nie ma przeciwskazać, to i te starsze powinny zostać wysterylizowane. Przecież dla pseudochodowcy nie ma znaczenia czy malutka ma rodowód, czy nie. Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Demi pokazała mu umowę adopcyjną TOZu gdzie mają napisane że obowiązek sterylki jest a jeżeli nie to dane faceta zostaną upublicznione, wtedy sam się wygadał... a mi mówił, że do dzieci... 3 są już bezpieczne (1 bez oka do kliniki, 2 do schronu gdzie po badaniach będziemy je ciachać), ale te 2 starsza z młodszą poszukuje więc dt najpierw, żadnych dsów...!!! Quote
bastet1972 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='xmartix']Demi już wraca stamtąd. Zabrali 4 psy (nr 37, tego ślepego, tą bez oka i Tinę z przepukliną) + 2 cziłki (nr 105 i 108 ) Pawełka wzięła Giselle razem uratowanych jest stamtąd 7 piesków ale mimo wszytsko trzeba im szukać ds berneńczyka babka nie odda facet co przyjechał po te nasze 2 cziłki co mają iść razem okazał się pseudohodowcą!!![/QUOTE] Mam rozumieć że Pawełek ma tymczas czy stały? Szukamy mu dalej domku czy nie? Pytam bo jest u nas na forum ogłaszany Quote
GoskaGoska Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 on pewnie pojechal do schroniska do dzierzoniowa Quote
kamilawa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Pawełek jedzie na dt, szukamy domku oczywiście ;-) Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black]zrobiłam spis (post nr 4)[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=4][COLOR=Blue] W DOMACH TYMCZASOWYCH/HOTELACH:[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [SIZE=3] [/SIZE] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]48. Dobermanka (post 23) – u Demi[/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]75. Wacek szczeniak (post 34) – u Mateusza[/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]26. Rottek (post 14) – hotel - Giselle[/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] [FONT=Times New Roman][B][SIZE=4][COLOR=Blue] W SCHRONIE we Wrocławiu:[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [SIZE=3] [/SIZE] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]63. Czarna przerażona sunia (post 29)[/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]72 – 74. Szczeniaki (post 34)[/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]105. Chihuaha KRECIK (post 45)[/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]108. Chuhuaha, ruda sunia (post 50)[/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] [FONT=Times New Roman][B] [SIZE=4][COLOR=Blue]W KLINICE (Oborniki) – Pro Animals:[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]2. Tina z przepukliną (post 5)[/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]37. Sunia sama skóra i kości (post 18)[/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]84. Ślepek (post 37)[/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]93. Perełka, bez oka (post 40) [/B][/SIZE][/FONT][CENTER][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]TE WSZYSTKIE POTRZEBUJĄ NASZEJ POMOCY (CHODZI O OPIEKĘ, OGŁASZANIE LUB DT/DS[/B][/SIZE][/FONT]) [/CENTER] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]----------------------------------------------------------- [/B][/SIZE] [/FONT][/LEFT] [FONT=Times New Roman][B][SIZE=4][COLOR=Blue]ZNALAZŁY DS:[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [LEFT][FONT=Times New Roman][B]102. Beagle suczka – ds u Policjanta [/B][/FONT][/LEFT] [FONT=Times New Roman][B][SIZE=4][COLOR=Blue]ZA TM [*]:[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [B][FONT=Times New Roman]81. Czarna, stara (post 36)[/FONT][/B] Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 jeszcze dodam, że podobno parę psów poszło do adopcji (wersja pana S.), będziemy wiedzieć które jak pokaże pan S. umowy Demi albo Mrunio. i będziemy dzwonić do tych nowych właścicieli zeby pan S. nie myslal ze może ściemniać :D Konie/kucyki - niestety tylko na sprzedaż, bo są osobiste pani S. Ktoś jeszcze pytał o tego psa - podaję info od Demi: 80. Goldenopodobny pies: do psów jest ok, na koty nie reaguje także nie wiadomo i tego berneńczyka - jest osobisty pani S. i nie oddadzą go Quote
Neris Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Dla Chiłek jest Dt w Warszawie, za który ręczę własną głową. W tej chwili ma jeszcze na DT 2 jamniki, ale są juz dla nich zaklepane domy. Pani jest emerytowaną hodowczynią jamników, jej córka ma jedną chiłkę wystawową. Demi zadzwonię do Ciebie jak włączysz tel... Quote
Recommended Posts