Jump to content
Dogomania

Zdążyć na czas...! Pseudoschronisko, Umieralnia w Dobrocinie! Ponad 40 psów czeka..!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ulaa']Digoxin nie jest dobrym lekiem! Jest stary i przestarzały, szybko prowadzi do niewydolności płuc (koniecznie z Digoxinem trzeba dawać Furosemid, czy ona go dostaje?).
O wiele lepszy byłby Vetmedin, co prawda bardzo drogi, ale nie powoduje skutków ubocznych i jest lekiem psim nowej generacji nie przestarzałym ludzkim za całe 1,80!
Proszę nie pozwólcie tej suni cierpieć... Ja cały czas podtrzymuję swoją propozycję....
:([/QUOTE]

ona nic nie dostaje... wiem kochana, wiem, też miałam rok czasu "sercowca" ale co poradzić....
Może Ty byś spróbowała porozmawiać z "właścicielką"?
[IMG]http://img19.imageshack.us/img19/3928/bernenka.jpg[/IMG]

mała ledwo łazi, i chyrla i robi za dywan. ma co jeść, to jest plus... w tym wszystkim.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny jutro będę rozmawiał z dobrym domem, który chciałby zaadoptować cziłka, mam na myśli sunię 10 lat i 1,5 roku- podałbym domkowi namiar do kogo ma dzwonić w sprawie piesków ?

Posted

Czy sa dwie sunie - pudelki biale ???
Bo jest pod numerem [B]95[/B] Fanta i pod numerem [B]114[/B] - jakby taka sama... tez sunia.

I od razu zapytam, czy dla nich sa poszukiwane DT ?

Posted

ktoś chciał brać jedną tu na wątku napisał, one nadal są tam w DObrocinie, jedna jest do wzięcia jak najbardziej, a druga jest p. S., ale podobno też można ją brać.

Posted

Acha i jeszcze jedno pytanie.

O sunie , ktora jest teraz w schronisku - nr 63 ( ktora bardzo sie boi ).
Prowadze hotelik dla psow i ewentualnie moglabym ta sunie wziac do siebie jako tymczasowiczke ( oczywiscie nieodplatnie .... chcialabym pomoc jakos.... tyle tych psiakow tam jest, a ta sunia jest przerazona i w schronisku pewnie umiera ze strachu...... ).
Mam juz kilka takich suniek w hotelu .... przerazonych i biednych.
Staram sie je jakos oswajac z czlowiekiem.

No i oczywiscie prosilabym tylko wtedy o oglaszanie jej, zeby pomoc w znalezieniu domku za jakis czas.

Posted

[B][I]demi[/I][/B] bedzie do mnie jechala w sobote z kudlaczkiem.
Czy moglaby ewentualnie wziac mi tez ta czarna przerazona sunieczke ( nr 63 ), jesli oczywiscie szukacie dla niej DT ?
No i mysle o ktorejs pudelce, bo moglabym ja umiescic u mojej mamy w DT.
A tak po cichu to mam nadzieje, ze moze nawet u sasiadki domek znalezc, bo wiem, ze ona marzyla zawsze o bialej pudelce, ale jakos jej sie nie udalo, bo jezdzila do pracy za granice...... A teraz dzieci z domu powychodzily i moze .... moze .... moze .....jesli by sie okazala milutka i przyjazna dla dzieci ...... kto wie ????

Posted

oni mają wnuki gdzieś tam więc ewentualnie można zapytać ale to nie będzie info na 100% bo oni nas często kłamią..

niestety jak chcemy pomóc pieskom tam to musimy ponosić ryzyko akurat w tej sprawie, bo tu żadne info o psiakach nie jest rzetelne aż tak...
zobaczcie - Demi wzięła sunię bardzo przerażoną nr 63, a co się okazało to bardzo wesoła sunia, uwielbiająca człowieka... teraz siedząc sama w schronie może znowu się wycofać, ale zawsze ma co jeść i pić i ciepło chociaż

Zuzia z którym kudłaczkiem? z dobrocina?

Posted

zuziu jak najbardziej jeśli może pomoc to wspaniale - im więcej psow będzie wyciągniętych tym łatwiej będzie pomagać następny , a o miejsce dla przerażonego pieska to już najciężej :( więc to może być jedyna szansa dla tej suni - choć więcej jest na liście przerażonych, ale zawsze od czegoś trzeba zacząć- więc ile dasz radę -to bierze jak najwięcej :loveu:- a moze sąsiadka by chciała dać DT pudelce :) ?
Mi się tez wydaje , ze to jest ta sama sunia - demi na pewno są dwie białe pudelki?

Posted

[quote name='xmartix']Zuzia z którym kudłaczkiem? z dobrocina?[/QUOTE]

Nie, nie z Dobrocina.
To kudlaczek od "kudlaczy", ktorego oddaja, bo gwalci ich 17-letnia jamniczke.
Poczeka u mnie na przyjazd nowych panstwa.

Ale jesli ta sunia 63 jest taka milutka dla ludzi, a na dodatek piekna, to pewnie powinna szybko dom znalezc !

Wiec zdecydujcie w takim razie..... do mnie albo [B]sunie 63[/B] ( jesli ma sie w tym schronisku wycofac ),
albo ta sunie taka zadredzona....[B]nr 106 FISIA.[/B]

[B]No i pudelke oczywiscie tez.[/B] W ogole to dziwie sie, ze nie ma jeszcze chetnych na pudelki......
Moze sie uda jej znalezc dom u tej mamy sasiadki, wtedy wezmiemy nastepna.

Obie oczywiscie do DT. jedna do mojej mamy, a druga do mnie do kojczyka.

Posted

[B]beka[/B] o tych Onkach z wielkim uszami wiadomo tyle co jest napisane, można czekać aż demi pojedzie tam i zapyta o nie (jak nie zapomni..) ale nie wiem czy CI ludzie coś więcej będą wiedzieć...

[B]Zuzia[/B], pudelki są dwie na 100%

Posted

wątek do suni nr 63: [URL="http://www.dogomania.pl/../179534-MaA-a-4-kg-czarnuszka-z-Dobrocina-z-nadziejAE-w-oczach-czeka-na-swoje-miejsce-Wroc?p=14064864#post14064864"]http://www.dogomania.pl/threads/179534-MaA-a-4-kg-czarnuszka-z-Dobrocina-z-nadziejAE-w-oczach-czeka-na-swoje-miejsce-Wroc?p=14064864#post14064864[/URL]

i wątek cziłek w 1 poście
wątek Sary był podany ale link się nie otwiera, Demi wróci to wstawi

[B]prosimy o pomoc w Dt dla reszty piesków!![/B]

Posted

OK, wiec ta kudlaczke 106 moge wziac jako DT.
I jedna pudelke.
I tylko poprosze o zalozenie watkow i pilotowanie ich i pomoc w znalezieniu domkow.
Ja ze swojej strony oczywiscie tez bede szukala, ale mam troche malo czasu na siedzenie w internecie, bo mam pod opieka 17 psiakow ( 13 hotelowych i 4 swoje ).

Posted

ZuziaM, bardzo dziękujemy w imieniu piesków, oczywiście że pomożemy w ogłoszeniach i założymy wątki.

dzwoniła do mnie Demi i okazuje się że pieski gdzie jest napisane że są p. S. są nie do adopcji oprócz Cziłek długowłosych i suni Łatki, jeszcze wszystko dokładnie sprawdzimy dziś z Demi i wpiszę na wątek i przy zdjęciach które psy nie idą do adopcji bo są własnością tych ludzi