Jasza Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 Brzmi fajnie.:loveu: Nie czytałam. Teraz czytam "Purpurowe rzeki" J-Ch. Grange. Lubię thrillery i kryminały ostatnio. Taki totalny wypoczynek dla głowy. Patmol - a jak "Siostrzyca"? Licytuję na bazarku "Chłopies" - ale nie wiem,czy dałabym radę przeczytać. Jest straszna, przerażająca. I licytuję też "Dużą rybę". Nie czytałam, ale film jest jednym z moich najulubieńszych. Quote
Patmol Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 "Siostrzyca" -super, niesamowita i wogóle dałam córce do przeczytania dla mnie w tej Poczekajce za dużo miłości :oops: i takiego love story:oops: Quote
Jasza Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 Miłości nigdy nie za dużo :diabloti: Poczytaj Daniel Stell - ja zaczęłam z nudów kilka dni temu i co kartka to przecieram oczy ze zdumienia kiedy to było pisane i czy na pewno przez kobietę. Quote
Patmol Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Daniel Stell -nie da się czytać :oops: no, w kazdym razie ja nie daje rady :oops: Quote
Jasza Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 Ja też nie, a myślałam, że mój głód czytania jest nie do poskromienia :diabloti: Będę polować na Siostrzycę. Czytałaś " Chłopies"? Quote
Patmol Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 nie czytałam ale jak zawiera opisy scen brutalnych -to nie dla mnie, bo mi się potem śni po nocach postanowiłam :diabloti: nie kupować więcej książek mam za dużo :oops: poczytałam sobie ostatnio koncepcje minimalistów będę sobie pożyczać, wymieniać no itd znasz taką akcję? [url]http://www.bookcrossing.pl/[/url] Quote
Jasza Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 "Chłopies" jest o bezdomnym chłopczyku, gdzieś w Rosji, ciemno,brud i chłód. Pewnego dnia przyłącza się do grupy błąkających się, bezdomnych, tak jak on, psów. Opisy są przerażające - jak dla mnie, ciągnie mnie coś w stronę tej książki i odpycha zarazem,bo wiem,że będę płakać. Tak, o zostawianiu książek czytałam i słyszałam. Tylko jeszcze w życiu się na żadną nie natknęłam. Chodzę więc do biblioteki, ale na Dogo kupuję, bo przynajmniej w dobrej sprawie i tanio. Potem sprzedam na bazarku ;-) Quote
Patmol Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 ja przeczytałam sobie opis -jak napisałaś tytuł nie lubię sugestywnych brutalnych scen, nawet jak są wymyślone wolę tak jak w "siostrzycy" -jest strasznie (i to bardzo) ale w sposób tak niesamowicie napisany że czujesz to, ale tego nie widzisz Quote
Jasza Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 Ja lubię straszne książki. O seryjnych mordercach, o psychopatach, ale nie o zwierzętach. Quote
Patmol Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) moja córka chętnie czyta o psychopatach, mordercach i takich tam; no i horrory ogląda i namawia mnie na oglądanie W-11 i Malanowskiego nie da się już podczytywać, najczęściej, książek które przynosi z biblioteki (edit -a potem jak powinna ok 22 wyjść ze Sweetie na sikanko- to piszczy że się boi i nie wyjdzie Sweetie to teoretycznie jej pies i on musi wyjść na sikano przed snem Caillou nie musi, ale zawsze idzie -bo przecież Sweetie się sama nie wyprowadzi; a jak idę z Młodą dla towarzystwa -to i Caillou zabieram) Edited October 10, 2012 by Patmol Quote
Jasza Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 Ja też oglądam czasami horrory, ale nie z gatunku tych obrzydliwych o wydłubywaniu oczu, takich nie. Wolę te z dreszczykiem. Quote
ania shirley Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='Jasza']Ja też oglądam czasami horrory, ale nie z gatunku tych obrzydliwych o wydłubywaniu oczu, takich nie. Wolę te z dreszczykiem.[/QUOTE] Boje się:roll: . Horror to mi sie kojarzy z potworami, cmentarzami, brrrr. Lubie takie jak "Gothika", "Szósty zmysł", ale jest ich mało. I jeszcze "Radiostacja".[COLOR=#a9a9a9] (Choć dziś to bym chetniej zobaczyła "Dobry rok", albo "Dom w Toskanii") [/COLOR]Ale ksiazka to musi być lekka łatwa i przyjemna. Z tym , że Daniel Steel sie nie da!! Przeczytałam 10 stron w nadzieji , że sie zacznie. Potem juz nie miałam nadzieji. Quote
Jasza Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 To więcej nas takich antydanielowych :diabloti: "Szósty zmysł". "Inni", tak, takie filmy lubię, żadnych cmentarzy :look3::smhair2::question::no-no-no:. I jeszcze żeby było dziwne, zaskakujące zakończenie. [COLOR=#a9a9a9](muszę poczytać co to za "Radiostacja")[/COLOR] [COLOR=#808080]A najbardziej lubię..jak Misia macha ogonkiem, którego nie ma :p i tylko pręży dzielnie centymetrowy kikutek.[/COLOR] Quote
ania shirley Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='Jasza']. I jeszcze żeby było dziwne, zaskakujące zakończenie. [COLOR=#a9a9a9](muszę poczytać co to za "Radiostacja")[/COLOR] [COLOR=#808080]A najbardziej lubię..jak Misia macha ogonkiem, którego nie ma :p i tylko pręży dzielnie centymetrowy kikutek.[/COLOR][/QUOTE] To konieczna "Radiostacja" !!!! Kilka nieoczekiwanych zwrotów...:wallbash: Już nic nie mówie.... [COLOR=#a9a9a9]A Koks to nawet kikuta nie ma- ma max 1 cm ogona:shake: Nie ma się czym cieszyć... [/COLOR] Quote
Jasza Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 [COLOR=#a9a9a9]Ale dupką kręci?[/COLOR] Poszukam Radiostacji na Yutube. Nie ma... To ten:? [url]http://www.filmweb.pl/film/Radiostacja-1998-100170[/url] Quote
ania shirley Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='Jasza'] To ten:? [URL]http://www.filmweb.pl/film/Radiostacja-1998-100170[/URL][/QUOTE] Nie wiem...Opisu nie ma... Poszukam... [COLOR=#a9a9a9]Koks nie kreci dupka, całym Koksem kręci, rzuca wręcz, szczeka , piszczy... Całym pieskiem się cieszy...;)[/COLOR] Quote
ania shirley Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Juz wiem ,ze to nie ten... Poszukam własciwego. Może oficjalnie ma inny tytuł.... Quote
Pegaza Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='Patmol']"Siostrzyca" -super, niesamowita i wogóle dałam córce do przeczytania dla mnie w tej Poczekajce za dużo miłości :oops: i takiego love story:oops:[/QUOTE] Heh ja te książki biore z przymrużeniem oka..;) wg mnie Michalak pisze prosto i łatwo..i mi taka literatura dobrze wchodzi;)co nie znaczy że nie czytam innych ale ostatnio się przerzuciłam na te lekkie..i najlepiej polskich autorów;) te co piszecie nie znam..;) Quote
ania shirley Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Radiostacja - nie!!:oops: Przepraszam . "Czestotliwosć" - podobnie ..:oops: [url]http://www.filmweb.pl/film/Częstotliwość-2000-959[/url] Quote
Jasza Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 :-? No tak...podobnie....:roflt::roflt: Quote
ania shirley Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='Jasza'].:roflt::roflt:[/QUOTE] Smiej się , smiej..:obrazic::obrazic::obrazic:. Ale film zobacz koniecznie..:siara::siara: Quote
Jasza Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 Jak będzie na You Tube to zobaczę w piątek, a jak nie to poproszę brata, on moze coś...z a ł a t w i ...8-) Quote
Jasza Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Gonitwa. Kradnę ładne chwile. Wieczorami, kiedy już psy są wybiegane, dom ogarnięty, obiad zjedzony, mam zawsze chwilkę dla siebie, choć 20 minut, biorę książkę i biorę sobie na talerzyk dwa ciastka francuskie z wiśniami i garść żurawiny. I się delektuję. Och, jak czekam na te ukradzione momenty. No i kąpiel. Codziennie obowiązkowo, gorąca z leśnym, świerkowym płynem do kąpieli. I książka. Mmmm. Uwielbiam. A Wy? Jakie chwile sobie rezerwujecie dla siebie? Jakie celebrujecie? Jak odpoczywacie? Quote
Patmol Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 ja żadnych chwil nie rezerwuję -łapię te, które nagle dostanę:diabloti: np smażę frytki (uwielbiam) i w międzyczasie między krojeniem ziemniaków, gadaniem z synem i otrzymywaniem rysunków z serduszkami, rozmową z córką o konstytucji czy Młodej Polsce (zadania szkolne) -jest zawsze kilka minut-że nikt ode mnie nic nie chce:evil_lol:-i wtedy sobie odpoczywam. Czasem nawet wyciągnę przygotowaną książkę i stronę albo i nawet dwie przeczytam. (dwie -rzadko mi się udaje, bo frytki robią się ciemne i trzeba wyciągać) Quote
Recommended Posts