Saphira Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Dzięki serdeczne ! Choć pewnie byłoby lepiej żebym sama naumiała się zakładać wątki:lol: Quote
ilon_n Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Fotki Bambo z ostatniej wizyty w schronisku na potrzeby jego wątku doślę dziś na mój serwer:: www.mat.umk.pl/~ilon/bambo aktualnie są tam wszystkie fotki z dnia kiedy trafił do schroniska.. biedaczek już tyle czasu tam tkwi Quote
ilon_n Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Rozsyłajcie proszę link do allegro dla Dziewczynek.. żeby go nie szukać przypominam tu:: http://www.allegro.pl/item942914201_..._pies_psy.html wrzuciłam w śledzia na swoim NK i mailem do wybranych znajomych .. ciekawe jaki będzie odzew .. Quote
estote Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Pani Sylwia, o której pisała Agata mieszka na ul. Rolniczej w Toruniu. Schronisko zostało już o niej poinformowane. Wszystkie okoliczne schroniska też. Mam nadzieję, że już nigdy nie dostaną psa. u mnie też DT zajęty, więc nie bardzo pomogę w tej kwestii. mam aparat, także nie jest super ekstra, ale robi całkiem dobre zdjęcia. postaram się jutro zrobić maluchom zdjęcia. Quote
Saphira Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Estote ! Jeżeli możesz to zrób też nowe zdjęcia Bambo bo te, które mamy nie nadają się do ogłoszeń http://www.dogomania.pl/threads/181152-Bambo-Pies-z-interwencji-gaA-nie-w-schronisku-Potrzebny-tekst-i-ogA-oszenia?p=14236324#post14236324 Quote
ilon_n Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Dziewczyny znów odwiedzone, trikolor jest w dobrym stanie psychicznych, szybko oswaja się z obecnością człowieka w boksie, nie jest napastliwa, pamięta, że w takiej sytuacji była głaskana i pieszczona, więc chętnie wraca do tego. Niestety dwukolorka cofnęła się znacznie, jest bardzo rozchwiana emocjonalnie, zmiany zachowań są nagłe i bez wyraźnych bodźców z zewnątrz, ma duże amplitudy zachowań - potrafi w ciągu paru sekund liznąć dłoń i zaraz potem ją złapać zębami. Jest dość apatyczna. Musimy częściej do niej zaglądać, dlatego jeśli ktokolwiek może posiedzieć z nimi w boksie np. pół godzinki, to gorąco o to proszę. Ja jutro nie mam szans na wizytę, dopiero w sobotę postaram się je odwiedzić. Quote
ilon_n Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Info dla Estote, bo nie zna Bambo, a szczerze mówiąc chłopak wygląda dość przeciętnie i niczym się nie wyróżnia .. pies ma numerek 26 Quote
estote Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 ok, dzięki. zrobię zdjęcia i dziewczynkom i Bambo. Quote
estote Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 ok, dzięki. zrobię zdjęcia i dziewczynkom i Bambo. Quote
Cajus JB Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Tri to Zosia, a Bi to Misia. Faktycznie Zosia jest bardziej otwarta. Misia nie to, że gryzie tylko pokazuje zęby w bardzo jednoznaczny sposób. Dopiero dziś poznałem Ich imiona więc może jakoś na nie zareagują. Bardziej martwię się o Misię. Potrzebuje znacznie więcej czasu. Quote
ilon_n Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Zosia - fajnie, ale Misia jakoś słabo pasuje do psa, może coś podobnie brzmiącego dla Niej znajdziemy? Quote
estote Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 byłam w odwiedzinach zdjęciowych u dziewczynek. są najgłośniej szczekającymi w alejce kojcowej... zareagowały na mnie głośnym szczekaniem, nie weszłam do kojca - trochę się ich obawiałam, ale po chwili i kilku smakołykach, okazało się, że nie mam klamki do kojca... myślę, że w schronisku, nawet jeśli ktoś będzie przychodził do nich każdego dnia, bardzo ciężko będzie im dojść do siebie. są bardzo zestresowane i zdezorientowane. może więc najpierw szukajmy dla nich DT? dziewczynki są naprawdę śliczne :) zrobiłam im kilka zdjęć, są bardzo słabe. jeśli ktoś byłby ze mną, byłoby o wiele łatwiej. możemy się któregoś dnia umówić, wyprowadzić je na zewnątrz, bo na powietrzu, przy naturalnym świetle zdjęcia wychodzą o wiele lepsze. oto co udało mi się zrobić: Quote
estote Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 przywitanie szczekaniem ciekawość pierwsze zaciekawienie już po pierwszych smakołykach grzeczne dziewczynki :) Quote
estote Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 i jeszcze Bambo: jeszcze spokojny tu już zobaczył szczeniaka i zaczął szaleć tu już niestety w klatce, bo oszalał, gdy z niej wyszedł i chciał biegać... to najlepsze moim zdaniem - słodkie oczka zza klatki Bambo to świetny pies, który potrzebuje dużo ruchu, a musi siedzieć w klatce... Quote
Saphira Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Spróbuję przenieść foty Bambo na jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/181152-Bambo-Pies-z-interwencji-gaA-nie-w-schronisku-Potrzebny-tekst-i-ogA-oszenia Quote
danal1983 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 zajrzyjcie do DIF, ona prowadzi hotelik i wlasnie socjalizuja sie u niej dzikuski Quote
Agata69 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 danal1983 napisał(a):zajrzyjcie do DIF, ona prowadzi hotelik i wlasnie socjalizuja sie u niej dzikuski Ja myślę, ze tutaj wystarczyłaby ciągła obecność człowieka, czyli Dt. Naprawdę nie ma w Toruniu nikogo kto wziąłby malucha do domu. Przecięz omne sa sliczne, pójdą do adopcji raz dwa. Tylko musza dostać szanse. Quote
Saphira Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Agata! Ja uzbierałam już 8 psów i naprawdę nie mogę brać kolejnych bo zdarzyły się u mnie wzajemne pogryzienia. Nie znam nikogo kto by był zaangażowany w resocjalizację szczeniaków. Płatny hotelik lub dom tymczasowy odpada bo ciężko jest zebrać deklaracje nawet na Kubę z torów. Jedyna nadzieja to szybka adopcja. Jadę dzisiaj do Torunia więc postaram się zajrzeć do schronu. No i trzeba poprosić Cioteczki o ogłoszenia dla dziewczynek. Quote
ilon_n Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Ogłoszenia już są, allegro też, ale marny odzew. Proponuję naprawdę inne kanały niż internetowe .. ogłoszenia papierowe w gazetach i wręcz na tablicach ogłoszeniowych w punktach o dużej rotacji ludzi .. Dziewczynki nie potrzebują moim zdaniem RESOCJALIZACJI .. to nie są dzikuski, są tylko wypłoszone sytuacją, z Zosią jest już nieźle dzięki takim ludzkim kontaktom w boksie, Misia (tu proponuję jednak zmianę imienia) potrzebuje więcej czasu i cierpliwości, by wrócić do wcześniejszego stanu sprzed traumy .. ona była równie przytulaśna .. Quote
Cajus JB Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Też mam zamiar dziś zajrzeć i pewnie niedługo to zrobię. Nie jestem za hotel owaniem Ich. Potrzeba Im po prostu kontaktu z człowiekiem i to jak najwięcej. estote dzięki za zdjęcia. Quote
danal1983 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 my np rozwieszamy ogloszenia na tablicach ogloszeniowych w sklepach i na slupach miejskich, w miejscach na ogloszenia niekomercyjne Quote
estote Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 zrobię dziś wieczorem plakaciki dla dziewczynek - podeślę na wątek. tylko czyj podawać nr? bo chyba raczej nie schroniskowy, co? lepiej, żeby ktoś od nas tego dopilnował. kto się podejmie? proszę o namiar na prw Quote
ilon_n Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Estote, myślę, że powinien być numer taki jak w ogłoszeniach i na allegro, czyli Cajusa :) Quote
Cajus JB Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Kto może przeprowadzić wizytę w Bydgoszczy? Znacie kogoś? Quote
Recommended Posts