Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani Sylwia, o której pisała Agata mieszka na ul. Rolniczej w Toruniu. Schronisko zostało już o niej poinformowane. Wszystkie okoliczne schroniska też. Mam nadzieję, że już nigdy nie dostaną psa.

u mnie też DT zajęty, więc nie bardzo pomogę w tej kwestii.
mam aparat, także nie jest super ekstra, ale robi całkiem dobre zdjęcia. postaram się jutro zrobić maluchom zdjęcia.

Posted

Dziewczyny znów odwiedzone, trikolor jest w dobrym stanie psychicznych, szybko oswaja się z obecnością człowieka w boksie, nie jest napastliwa, pamięta, że w takiej sytuacji była głaskana i pieszczona, więc chętnie wraca do tego.
Niestety dwukolorka cofnęła się znacznie, jest bardzo rozchwiana emocjonalnie, zmiany zachowań są nagłe i bez wyraźnych bodźców z zewnątrz, ma duże amplitudy zachowań - potrafi w ciągu paru sekund liznąć dłoń i zaraz potem ją złapać zębami. Jest dość apatyczna.

Musimy częściej do niej zaglądać, dlatego jeśli ktokolwiek może posiedzieć z nimi w boksie np. pół godzinki, to gorąco o to proszę.
Ja jutro nie mam szans na wizytę, dopiero w sobotę postaram się je odwiedzić.

Posted

Tri to Zosia, a Bi to Misia. Faktycznie Zosia jest bardziej otwarta. Misia nie to, że gryzie tylko pokazuje zęby w bardzo jednoznaczny sposób. Dopiero dziś poznałem Ich imiona więc może jakoś na nie zareagują. Bardziej martwię się o Misię. Potrzebuje znacznie więcej czasu.

Posted

byłam w odwiedzinach zdjęciowych u dziewczynek. są najgłośniej szczekającymi w alejce kojcowej...
zareagowały na mnie głośnym szczekaniem, nie weszłam do kojca - trochę się ich obawiałam, ale po chwili i kilku smakołykach, okazało się, że nie mam klamki do kojca...

myślę, że w schronisku, nawet jeśli ktoś będzie przychodził do nich każdego dnia, bardzo ciężko będzie im dojść do siebie. są bardzo zestresowane i zdezorientowane. może więc najpierw szukajmy dla nich DT?

dziewczynki są naprawdę śliczne :)

zrobiłam im kilka zdjęć, są bardzo słabe. jeśli ktoś byłby ze mną, byłoby o wiele łatwiej. możemy się któregoś dnia umówić, wyprowadzić je na zewnątrz, bo na powietrzu, przy naturalnym świetle zdjęcia wychodzą o wiele lepsze.
oto co udało mi się zrobić:

Posted

i jeszcze Bambo:

jeszcze spokojny

tu już zobaczył szczeniaka i zaczął szaleć

tu już niestety w klatce, bo oszalał, gdy z niej wyszedł i chciał biegać...

to najlepsze moim zdaniem - słodkie oczka zza klatki

Bambo to świetny pies, który potrzebuje dużo ruchu, a musi siedzieć w klatce...

Posted

danal1983 napisał(a):
zajrzyjcie do DIF, ona prowadzi hotelik i wlasnie socjalizuja sie u niej dzikuski

Ja myślę, ze tutaj wystarczyłaby ciągła obecność człowieka, czyli Dt. Naprawdę nie ma w Toruniu nikogo kto wziąłby malucha do domu. Przecięz omne sa sliczne, pójdą do adopcji raz dwa. Tylko musza dostać szanse.

Posted

Agata! Ja uzbierałam już 8 psów i naprawdę nie mogę brać kolejnych bo zdarzyły się u mnie wzajemne pogryzienia. Nie znam nikogo kto by był zaangażowany w resocjalizację szczeniaków. Płatny hotelik lub dom tymczasowy odpada bo ciężko jest zebrać deklaracje nawet na Kubę z torów. Jedyna nadzieja to szybka adopcja. Jadę dzisiaj do Torunia więc postaram się zajrzeć do schronu. No i trzeba poprosić Cioteczki o ogłoszenia dla dziewczynek.

Posted

Ogłoszenia już są, allegro też, ale marny odzew.
Proponuję naprawdę inne kanały niż internetowe .. ogłoszenia papierowe w gazetach i wręcz na tablicach ogłoszeniowych w punktach o dużej rotacji ludzi ..

Dziewczynki nie potrzebują moim zdaniem RESOCJALIZACJI .. to nie są dzikuski, są tylko wypłoszone sytuacją, z Zosią jest już nieźle dzięki takim ludzkim kontaktom w boksie, Misia (tu proponuję jednak zmianę imienia) potrzebuje więcej czasu i cierpliwości, by wrócić do wcześniejszego stanu sprzed traumy .. ona była równie przytulaśna ..

Posted

Też mam zamiar dziś zajrzeć i pewnie niedługo to zrobię.

Nie jestem za hotel owaniem Ich. Potrzeba Im po prostu kontaktu z człowiekiem i to jak najwięcej.

estote dzięki za zdjęcia.

Posted

zrobię dziś wieczorem plakaciki dla dziewczynek - podeślę na wątek.
tylko czyj podawać nr? bo chyba raczej nie schroniskowy, co? lepiej, żeby ktoś od nas tego dopilnował. kto się podejmie? proszę o namiar na prw