Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ilon_n']Tak, coś znam, w sam raz dla Ciebie, po prostu śpij w nocy ;)
A tak awaryjnie spróbuj RedBulla, tylko nie wzleć za wysoko, bo smyczek nie starczy..[/QUOTE]

Takie wynalazki są słabsze od kawy jaką piję :diabloti:.

Sen to rarytas dla mnie, o którym mogę pomarzyć :evil_lol:.

Posted

[quote name='Cajus JB']Takie wynalazki są słabsze od kawy jaką piję :diabloti:.

Sen to rarytas dla mnie, o którym mogę pomarzyć :evil_lol:.[/QUOTE]

Zawsze mogę podnieść Ci jakoś ciśnienie ;)

a Twoje marzenia są w zasięgu .. powiedzmy .. osobistej sofy ..

Posted

[quote name='ilon_n']Zawsze mogę podnieść Ci jakoś ciśnienie ;)

a Twoje marzenia są w zasięgu .. powiedzmy .. osobistej sofy ..[/QUOTE]

Wolę aby moje ciśnienie zostało na dotychczasowym poziomie.

Osobista sofa to też marzenie.

Posted

[quote name='ilon_n']Dobrze, ciśnienie zostawiam w spokoju, a przynajmniej postaram się.
A to ostatnie marzenie w kolorze orange jest całkiem namacalne.. :D[/QUOTE]

Obiecanki - cacanki ( gdzieś już to dziś zostało napisane ).
Nie jest to mój ulubiony kolor. Wolę bardzie stonowane kolory. Bliżej kawowych jeśli mam wybór.

Posted

Oczywiście kawy z mlekiem.
Jesteśmy z Dusią u mnie. Podróż minęła spokojnie. Mała zrozumiała, że jak się położy na dnie transporterka to będzie miała fajnie i wygodnie.

Posted

Kawy z mlekiem? - nie ma sprawy - wystarczy ją rozlać parę razy ..

Kumata z Dusi istotka, w mig wszystko łapie. Poza tym podróż w lektyce musi być fajna i wygodna ;)
Gorzej jak zbytnio przywyknie do takiego podróżowania i na spacerki też zachce Jej się w transporterze.

Posted

Dusia grzecznie pomieszkuje w domu, cieszy się ze wszystkiego jak szalona, czasem nawet 10 minut rozłąki sprawia, że na mój widok nie posiada się z radości, jakby nie widziała mnie cały dzień.

Niestety stwierdziliśmy, że Dusia wyszła ze schroniska z niepokojącym kaszlem. Oboje z Cajusem uznaliśmy, że coś jest nie tak. Do tego wczoraj rano okazało się, że Dusia wraz z kupasem wydaliła jakieś pasożyty (możliwe, że były to człony tasiemca).
Wieczorem Dusia pojechała do lecznicy. Diagnoza: Kaszel. Zapalenie krtani i tchawicy. Temperatura 38,6.
Otrzymała antybiotyk w zastrzyku i jego kontynuację w tabletkach na kolejne 4 dni. Kontrola weterynaryjna w czwartek.
Do tego zakupiliśmy preparat na pasożyty Zipyran do dwukrotnego podania i ponadto dla globalnego potraktowania innych pasożytów także Fiprex i szampon pielęgnacyjny. Uff .. w ten sposób chyba wszystko wytępimy. Wydatki rozliczy i opisze Cajus.

Dusia mimo choroby ma się bardzo dobrze, apetyt i humor Jej dopisują.
Doraźnie dla bezpieczeństwa i komfortu psów Dusia w ciągu dnia przebywa z Cajusem w pracy, po czym wraca do domu - niestety Kaira wciąż nie odpuszcza i wczoraj znów ostro potraktowała Małą.
Pomimo tych animozji Dusia dużo uczy się od ciotki Kairy :)
Obserwuje ciotkę na spacerkach i kopiuje zachowanie.
Charakterek Dusia też ma. Wcale nie załamują Jej bury ze strony Kairy. Będzie z Niej dziarska babka.

Rozgłaszajmy Dusię, by jak najszybciej trafiła do swojego domku.
Nie powinna zbyt mocno związać się z nami emocjonalnie, a jest kochliwym psiakiem.

Posted

Przepraszam. Wczoraj zmęczenie wzięło górę. Dziś uzupełnię info. Dusiak jest ze mną. Te wycieczki zaczynają się Jej podobać. Nawet pilnuje już mieszkania mojego klienta.

Posted

Dusiaczek na spacerze w podskokach i z umoczonym w piachu noskiem

[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/1357/26032010288d.jpg[/IMG]

tu jeszcze w szklarni schroniskowej na hasankach

[IMG]http://img340.imageshack.us/img340/4196/15032010257d.jpg[/IMG]

i w końcu na łączce osiedlowej

[IMG]http://img189.imageshack.us/img189/2805/26032010281dd.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='ilon_n']A może kiedyś dla odmiany weźmiesz z sobą Kairę a Dusia zostanie w domu?? ;)
Ciekawe co klient powiedziałby na takie zwierzę?[/QUOTE]

Jak jakiś nie będzie chciał się rozliczyć to wezmę Kairę.

[quote name='__Lara']Jasne, to będzie jutro allegro, zapisuję w notesie. Wspaniałe ma zdjęcia, musi się ktoś zakochać :D[/QUOTE]

Dzięki _Lara

[quote name='vena&vivi']ilon czy ślepaczek ma wątek??[/QUOTE]

Dziś Mu założymy.

Posted

[quote name='ilon_n']Ta Ślicznotka cichaczem obżera mi spód łóżka :lol:[/QUOTE]

Ela zje całe.

[quote name='ilon_n']A może ktoś zrobiłby banerek dla Dusi??[/QUOTE]

Zrobię wieczorem / w nocy.

Posted

[quote name='Cajus JB']Ela zje całe.[/QUOTE]

Cajus, dopatruję się w tym pierwiastka Twojego sabotażu - każdy zjedzony mebel to praca dla Ciebie!
Zauważ, że Dusia zaczęła skubać moje łóżko dopiero po kilku wypadach z Tobą do pracy! Przekabaciłeś Ją!?

[quote name='Cajus JB']
Zrobię wieczorem / w nocy.[/QUOTE]
O ile dziś znów nie zapadniesz w niedźwiedzi sen .. ;)