supergoga Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Kolejny niestety efekt nie dopilnowania suni i psa. Tata pekińczyk i mama, przygarnieta ze schroniska mix jamnika i pinczerka, mała - i mamy dzieci. Sunia nie sterylizowana (brak środków), miała majtoszki, które tata dzielnie zdjąć z suni i zrobił co trzeba. Namówiłam Pania na kastracje psa, póki co - bo tańsze w zasadzie. Ale na dzisiaj mamy 3 szczeniaki: 2 sunieczki: jedna gładkowłosa, taka nawet nieco jamnikowata i jedna raczej szorstkowłosa no i 1 chłopaczek - gładkowłosy. Naprawde .sloiczne - mają 3 miesiące, niestety nie szczepione. Prosoiłam o zaszczepienie - pokryjemy w Fundacji te koszty (mimo że nie mamy w zasadzie środków na pomoc psom które mają właścicieli), ale chodzi o maluchy. Na razie mam 3 fotki, ale maluszki pilnie szukają domków. Czy ktos może szuka szczeniorka, który będzie mały? Namiar do Pani podam na PM< gdyby ktos był zainteresowany. Małe są na": allegro alegratka kupsprzedaj cafeanimal i na stronie Fundacji Animalia JUtro jadę do hotelu do naszych psiaków i z Amantem do Any. Postaram się może zajechac i zrobic kilka nowych fotek małym. Quote
supergoga Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Dzięki!!! Bardzo. Bo mi juz nie tylko ręce opadają. Quote
Lilmo Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Rzeczywiście maluszki bardzo ładne, powinny szybko znaleźć domki. Koniecznie trzeba dopilnować tej kastracji, bo inaczej za kilka miesięcy znowu będziemy szukać domów dla kolejnego miotu. Supergoga czy mogłabyś podać link do allegro? Dzisiejszą noc planuję przeznaczyć na robienie ogłoszeń, więc jak wystarczy mi czasu to i tym psiakom od razu zrobię. Quote
supergoga Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 http://www.allegro.pl/item905110691_malenka_3_m_czna_maja_szuka_pilnie_domu.html Tyle, że piesio Junior - zostaje w domu na stałe. Gładkowłosa sunia Koka - pojechała dzisiaj - juz z ogłoszenia bardzo miła Pani przyjechała i wzięła małą. Umowa spisana. Sunia - mama - po 10.02. - zostanie wyesterylizowana przez naszą wetkę - postaramy się wziąć część na siebie. Do adopcji została mała szorstkowłosa sunia Maja. Byłam dzisiaj u psiaków, ale ponieważ w aukcjie czekał Amant - to tylko zobaczyłam psiaki - mame, tate i malce i parę fotek zrobiłam. To Maja - ruchliwa jest , ciężko zdjęcia zrobic. Ale jest piekna Quote
PaulinaT Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Ślicznotka. Z pewnością szybko znajdzie domek! Quote
Lilmo Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Przepraszam, że nie zdołałam przez weekend zrobić ogłoszeń dla Majki :( Jeżeli nie znajdzie domku w najbliższych dniach to postaram się nielegalnie zrobić choć kilka będąc w pracy. Quote
supergoga Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Oj, nielegalnie nie rób. Praca ważniejsza. Znajdzie domek. Musi. Quote
snuszak Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Lilmo nielegalnie nie wolno! Bo lepiej byś pracę tu u nas w poznaniu miała nie? Quote
Lilmo Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Dobrze, dobrze :oops: Czy Maja wciąż czeka na dom ? Quote
supergoga Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Niestety były 3 niby chętne osoby, umówiły się, ale nie dotarły i niestety Majka szuka domu. Boje się, że w końcu Państwo jej nie zechcą oddac i tatus lub braciszek pokryje ja w pierwszej cieczce. Bo mamusia w tygodniu będzie sterylizowana. Quote
auraa Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 miałam dziś telefon od pana z okolic Poznania w sprawie mojej suczki, która juz poszła do domu. Przedstawiłam warunki adopcji pan sie zgodził. Mówiłam równiez o sterylce. Moge podac tel. na PW. Quote
auraa Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 miałam dziś telefon od pana z okolic Poznania w sprawie mojej suczki, która juz poszła do domu. Przedstawiłam warunki adopcji pan sie zgodził. Mówiłam równiez o sterylce. Moge podac tel. na PW. Quote
supergoga Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Bardzo chętnie, może Maja sie gdzies fajnie zadomowi. dziekuję!!! Quote
Lilmo Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Zrobiłam Majce kilka ogłoszeń. Są na poniższych stronach: poznan.gumtree.pl kokosy.pl kupiepsa.pl adopcjepsow.org eoferty.com.pl nasipupile.pl przygarnijzwierzaka.pl poznan.olx.pl Quote
supergoga Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Dzięki, skontaktowałam Pana z Panią u której jest Maja. Czeka na wieści. Quote
supergoga Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Auraa - dzięki Tobie Maja już we własnym domku doopke grzeje. Pan miał przyjechać w czwartek, ale nie wytrzymał, pojechał już dzisiaj i zaraz zabrał sunię, bo naprawdę była śliczna. Podpisana umowa adopcyjna. Maja w domku dzięki Auraa!!!! Quote
Lilmo Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Super! Auraa wielkie dzięki! :Rose: Maju... dużo szczęścia! Quote
supergoga Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Dzisiaj byłysmy z Weronią odziwdzić Maję - trochę potrwało zanim ustaliliśmy gdzie przebywa, bo adres się zmienił, ale sunia wygląda radośnie i dobrze. Ponoc druga sunia także trafiła do dobrego miejsca i ma się super. Quote
Recommended Posts