Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny niestety efekt nie dopilnowania suni i psa.
Tata pekińczyk i mama, przygarnieta ze schroniska mix jamnika i pinczerka, mała - i mamy dzieci.
Sunia nie sterylizowana (brak środków), miała majtoszki, które tata dzielnie zdjąć z suni i zrobił co trzeba.
Namówiłam Pania na kastracje psa, póki co - bo tańsze w zasadzie.

Ale na dzisiaj mamy 3 szczeniaki:

2 sunieczki: jedna gładkowłosa, taka nawet nieco jamnikowata i jedna raczej szorstkowłosa no i 1 chłopaczek - gładkowłosy.

Naprawde .sloiczne - mają 3 miesiące, niestety nie szczepione.
Prosoiłam o zaszczepienie - pokryjemy w Fundacji te koszty (mimo że nie mamy w zasadzie środków na pomoc psom które mają właścicieli), ale chodzi o maluchy.

Na razie mam 3 fotki, ale maluszki pilnie szukają domków.
Czy ktos może szuka szczeniorka, który będzie mały?

Namiar do Pani podam na PM< gdyby ktos był zainteresowany.

Małe są na":
allegro
alegratka
kupsprzedaj
cafeanimal
i na stronie Fundacji Animalia

JUtro jadę do hotelu do naszych psiaków i z Amantem do Any. Postaram się może zajechac i zrobic kilka nowych fotek małym.

Posted

Rzeczywiście maluszki bardzo ładne, powinny szybko znaleźć domki. Koniecznie trzeba dopilnować tej kastracji, bo inaczej za kilka miesięcy znowu będziemy szukać domów dla kolejnego miotu.

Supergoga czy mogłabyś podać link do allegro? Dzisiejszą noc planuję przeznaczyć na robienie ogłoszeń, więc jak wystarczy mi czasu to i tym psiakom od razu zrobię.

Posted

http://www.allegro.pl/item905110691_malenka_3_m_czna_maja_szuka_pilnie_domu.html

Tyle, że piesio Junior - zostaje w domu na stałe. Gładkowłosa sunia Koka - pojechała dzisiaj - juz z ogłoszenia bardzo miła Pani przyjechała i wzięła małą. Umowa spisana.

Sunia - mama - po 10.02. - zostanie wyesterylizowana przez naszą wetkę - postaramy się wziąć część na siebie.

Do adopcji została mała szorstkowłosa sunia Maja.

Byłam dzisiaj u psiaków, ale ponieważ w aukcjie czekał Amant - to tylko zobaczyłam psiaki - mame, tate i malce i parę fotek zrobiłam.
To Maja - ruchliwa jest , ciężko zdjęcia zrobic. Ale jest piekna

Posted

Przepraszam, że nie zdołałam przez weekend zrobić ogłoszeń dla Majki :( Jeżeli nie znajdzie domku w najbliższych dniach to postaram się nielegalnie zrobić choć kilka będąc w pracy.

Posted

Niestety były 3 niby chętne osoby, umówiły się, ale nie dotarły i niestety Majka szuka domu. Boje się, że w końcu Państwo jej nie zechcą oddac i tatus lub braciszek pokryje ja w pierwszej cieczce.
Bo mamusia w tygodniu będzie sterylizowana.

Posted

miałam dziś telefon od pana z okolic Poznania w sprawie mojej suczki, która juz poszła do domu. Przedstawiłam warunki adopcji pan sie zgodził. Mówiłam równiez o sterylce. Moge podac tel. na PW.

Posted

miałam dziś telefon od pana z okolic Poznania w sprawie mojej suczki, która juz poszła do domu. Przedstawiłam warunki adopcji pan sie zgodził. Mówiłam równiez o sterylce. Moge podac tel. na PW.

Posted

Zrobiłam Majce kilka ogłoszeń. Są na poniższych stronach:

poznan.gumtree.pl
kokosy.pl
kupiepsa.pl
adopcjepsow.org
eoferty.com.pl
nasipupile.pl
przygarnijzwierzaka.pl
poznan.olx.pl

Posted

Auraa - dzięki Tobie Maja już we własnym domku doopke grzeje.
Pan miał przyjechać w czwartek, ale nie wytrzymał, pojechał już dzisiaj i zaraz zabrał sunię, bo naprawdę była śliczna.

Podpisana umowa adopcyjna.

Maja w domku dzięki Auraa!!!!

• 1 month later...
Posted

Dzisiaj byłysmy z Weronią odziwdzić Maję - trochę potrwało zanim ustaliliśmy gdzie przebywa, bo adres się zmienił, ale sunia wygląda radośnie i dobrze.
Ponoc druga sunia także trafiła do dobrego miejsca i ma się super.