mamanabank Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [FONT=Arial]Banerek dla TOLI od Figafiga [/FONT] i od Mantis [FONT=Arial]Tola jest młodą suczką, która błąkała sie w jednej z podłowickich wsi.O Toli wiemy tylko tyle, ze jest smutnym, nieufnym psiakiem, który nie chce wychodzic z boksu nawet na spacery. [SIZE=4]W takiej apatii Tola tkwi juz ponad pół roku... i tylko przez przypadek kiedy chciałyśmy wyciągnać z boksu innego psiaka zobaczyłyśmy Tolę. Suczka jest śliczna czarna, ma białe znaczenia, jest średniego wzrostu trochę powyżej kolana przypomina labradora lub czarnego dalmatyńczyka ;). Zdjęcia, które zrobiliśmy Toli są zdjęciami w boksie bo suczka nie pozwala wyprowadzać się poza teren boksu. Tylko tu czuje się bezpiecznie. Patrząc na Tolę widzimy w skrzywdzone, delikatne stworzenie, które musi szybko znaleźć dom! KTO PRZYGARNIE TOLĘ? [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] Tak zachowuję się Tola poza boksem, jest śmiertelnie przerażona... Pod koniec lutego Tola pojechała do Jamora i zaczęła nowe życie! Więcej zdjęć Toli: http://jamor.fotosik.pl/albumy/738876.html i filmik od Jamora [video=youtube;GhnLaZFcjhw]http://www.youtube.com/watch?v=GhnLaZFcjhw&feature=player_embedded[/video] allegro http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6188060 Quote
bahlsa Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 co Tola musiała przeżyć jeżeli boks traktuje jak miejsce z którego nie chce wychodzić...? Quote
kajkoowa Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Ona jest strasznie przerażona choć daje się pogłaskać ale jak podchodzi inny piesek z jej boksu boi się i ucieka :( Quote
Romka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Co sie nie da ,musimy tylko bardzo ładnie poprosić p.Marka! Quote
Romka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Dziewczyny mam bardzo poważny telefon w sprawie Toli!Szukamy osoby do sprawdzenia domku! Quote
Romka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Tak jest masz rację!Nieoceniona Kumiko od naszego Cypiska sprawdzi nam domek! Quote
mamanabank Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 No to świetnie! Zaprosiłaś Kumiko na wątek Toli? Quote
Romka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Wysłałam Kumiko link do watku a jako profesjonalistka zawita na wątek na pewno! Quote
Romka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Domek będzie sprawdzony na poczatku nastepnego tygodnia,psiaki Kumiko maja kaszel kenelowy! Quote
kajkoowa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 No proszę! Wspaniałe wieści, Tola zasługuje na dom:loveu: kumiko bardzo współczuje, niech twoje psiaki wracają do zdrowia:loveu: Quote
Romka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Tola podeszła dzis do mnie 2 razy i zjadła serdelka!Kiedys tylko uciekała!Mały sukces Toli! Quote
Kumiko Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Hej, melduję się na wątku. Sorki, że dopiero teraz, ale sporo się u mnie dzieje. Jak wspomniała Romka, mój szczeniaczek - Bełek ma kaszel kenelowy (na szczęście to nie nosówka - bo było i takie podejrzenie) - moja Banshee trzyma się dzielnie i jest zdrowa. Dziś samochód rodziców jest już na chodzie (tydzień stał w warsztacie), więc jedziemy do weta wyjąć gwóźdź z Mufkowej kości udowej. Bełek też z nami jedzie, bo musi dostać następną dawkę szczepionki. Na początku przyszłego tyg sprawdzę domek dla Toli. Quote
mamanabank Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Ojej, byłyśmy dzisiaj u Toli, jest przerażona, wyjście poza teren schroniska jej darowałayśmy, wyciągnięta z boksu przywarłą do ziemi sparaliżowana strachem, potrzebuje bardzo odpowiedzialnego domu. Quote
Romka Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Zrobiłam zdjęcia ,zobaczycie jak Tola była przerazona!Aż żal było na nia patrzeć,ze strachu chciała wejśc pod samochód ,nie ruszyła się z miejsca tylko leżała.Bezpieczna poczuła się w boksie i nawet machała ogonkiem.Biedna ,przerazona mała.Dom musi być bardzo odpowiedzialny! Quote
Paula03 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Biedna Tola, taka strachliwa... oby szybko znalazła domek. Quote
mamanabank Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 No tak, nastąpiła pomyłka, osoba, któa rozmawiała z Romką, miała na myśli Tolę, szczeniaczka Meli, a nie naszą Tolę, dlatego nici z tej adopcji do Zgirza... Figa, może udałoby Ci się jutro zrobić chociaż jedno dobre zdjęcie do ogłoszeń dla Toli. Wyciągnąć z boksu na pewno jej się nie uda, zwłaszcza przy zamieszaniu w schronisku, ona z całej siły przywiera do ziemi... ale gdy otworzy się boks można zrobić zdjęcie bez krat, bo podchodzi do smakołyków, nawet się trochę wychyla, bardzo boi się ręki, bierze smakołyk i ucieka przy próbie pogłaskania. Jak będzie siedziała w tym boksie, w którym jest teraz nie da się jej otworzyć, to bardzo bardzo skrzywdzony pies... Jest piękna, ma błyszczącą sierść, jest bardzo łagodna, no i co z tego... Wczoraj udało nam się z p.Damianem wypuścić ją z boksu, potem zapiąć smycz i wynieść na dziedziniec, przez cały czas leżała na ziemi przerażona, próbowała schować się pod samochód, świat ją przeraża, tylko w boksie czuje się bezpiecznie, z daleka od ludzi.... Quote
Paula03 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 kurcze szkoda, że z tym domkiem nie wyszło Quote
kajkoowa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Tola siedziała przerażona, nie wiem kim siedzi w boksie, nikt nie podbiegał, leżała sama pod ścianą i bala się podejść:shake: Quote
Romka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Zdjęcia wkleje wieczorem nie było mnie 4 dni na dogo!Musimy wybrać się do schroniska z Mamanabank pewnie wtedy Tola nas rozpozna i podejdzie do krat boksu.Tola siedzi w boksie razem z Melą i Fizią!Biedna mała jest przerazona! Quote
mamanabank Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Fizia była z Tapczanem, jest teraz z Tolą? Quote
Recommended Posts