Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 864
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No Jego wysokość Kornel to majestat i "siła spokoju" :loveu:
A "przytyty" to co to znaczy?Trochę masy dodaje tylko dostojeństwa!
Nie mogę się napatrzyć na Kornelka bez łańcucha i paskudnych krat.

Posted

bea100 napisał(a):
Mocno wierzyłam... teraz jak widzę zdjęcia radosnego Kornela to się wzruszam...

Zaglądam do Kornelka by podbudowywać wiarę, by nie zwątpić ... że na każdego psiaka gdzieś czeka dom.
Kornel wygląda wspaniale :loveu:

• 5 weeks later...
Posted

Wczoraj maiłam miły telefon od Opiekunów Kornela, u psiaka wszystko w porządku, został lekko przystrzyżony w najbardziej zdredziąłych miejscach i dostał piękną sierść.
Zachowuje się jak szczeniak, jest bardzo szybki, zwinny, bystry, ciągle sie bawi z Sabą.

Pan stwierdził ,że ktoś, kto bierze starszego psa, nie powinien żałować, ze omijają go przyjemności zwiazane ze szzceniecymi zabawami, bo poschroniskowe struszki, gdy poczują, że znów mają dom, z radości zachowują się jak kilkumiesięczne brzdące.

Pan starał sie uniknąć sytuacji, że w Kornelu dojdą do glosu geny kaukazie i stanie się terytorialny, strózujący i akceptujący tylko jednego opiekuna i to się udało- Kornel jest pzryjazny dla wszystkich ludzi i nawet ostatnio zaczął tolerować koty.

Sabie i Kornelowi przybyła towarzyszka- olbrzymia, puchata, stara, ruda Eliza, wzięta ze schroniska w Celestynowie.
Jest większa od Saby i Korniego i budzi ich respekt.
Państwo zakochali sie w niej i postanowili , bo kochają duże, stare puchacze.

Dostałam SMS-em dwa zdjęcia, ale gdzieś posiałam kabelek, poprosiłam zaprzyjaznioną Cioteczkę , by wstawiła.
Mam też obiecany filmik, jak dostanę , to wstawię.

Jest jeszcze prośba od Pana - on jeździ a towarem bo dużych sklepach i w Dębicy, w sklepie Korona widział u ochrony pięknego Onka, kt. jego zdaniem nie ma najlepiej - w sierpniu, w upały nie miał wody, a garnek był dziurawy, pies żarłocznie pożarł kanapke z dżemem.
Pan obawiając się , by nie urazic odbiorców własnej firmy tylko dość oględnie poprosił o zmianę garnka, ale przez dogomaniaków prosi , by ktoś z Dębicy tam podszedł i ew. też zwrócił uwagę.

• 2 months later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...