Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja mam takowe pytanie jedno, choc już się kogoś pytałem i powiedział mi, że niet, ale chcę sie upewnić.

Czy jest szansa, żeby zarejestrować sobie przydomek, powiedzmy 'kajak', a szczenięta miały w nazwie na końcu przydomka -'s (kajak's)?

• Replies 541
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja mam problem, bo chciałam przydomek Toscana, ale juz są Toscana (Della), Toscana (San), Toscana (v.) . A jak chciałam wziąść Toscane, to się okazuje, że też jest Toscane (DE)

Ja mam pytanie co oznajczają te wyrazy w nawiasach ???? I prosze pomóżcie mi coś wymyślić . Ma to byc nazwa dla hodowli Chińskich Grzywaczy

Posted

A czy mozna zarejestrowac przydomek jesli sie nie ma jeszcze suki z hodowlanka? Tak na przyszlosc:razz: - po co mam sie stresowac ze jak juz bede miala hodowle - to "moj" przydomek bedzie zajety

Posted

ja złożyłam dziś
nie mam suki hodowlanej, mam suke potencjalnie hodowlaną ;) hehe
też taka motywacja - potem bedzie zajęty
w w-skim odziale spodziewny czas oczekiwania 2-3 miesiące
dałam 5 propozycji z lażdej będę zadowolona
choć natychmiast po wyjściu z oddziału błam przekonana, że powinnam jednak poprzestawiać kolejność ;)

Posted

[quote name='Weronisia & Jokkusia']A ja mam problem, bo chciałam przydomek Toscana, ale juz są Toscana (Della), Toscana (San), Toscana (v.) . A jak chciałam wziąść Toscane, to się okazuje, że też jest Toscane (DE)

Ja mam pytanie co oznajczają te wyrazy w nawiasach ???? I prosze pomóżcie mi coś wymyślić . Ma to byc nazwa dla hodowli Chińskich Grzywaczy[/quote]

w nawiasach są słowa stawiane przed wlaściwym przydomkiem np.
przydomek "z Murowanej Gośliny" to w FCI bedzię MUROWANEJGOŚLINY (z)

Posted

Po jakim czasie od pojawienia sie waszej propozycji przydomka na stronie FCI dostaliscie oficjalne potwierdzenie?
Dostaliscie je z FCI, Zarzadu Glownego czy Oddzialu?

Posted

Ja wysłałam i opłaciłam wniosek o rejestrację przydomka 16.03.07. Do wczoraj nie miałam odpowiedzi, a na stronie FCI jakiś czas temu pojawił się przydomek identyczny z moją propozycją. Napisałam więc wczoraj do Zarządu Głównego maila z pytaniem, bo dodzwonić do nich się nie można. Dziś otrzymałam odpowiedź, że mam zarejestrowany przydomek z dniem 18.04.07.!!!
Dlaczego więc po czterech miesiącach oczekiwania nie dostałam odpowiedzi???
Dodam, że wczoraj w moim oddziale ZK również nie mieli odpowiedzi.

Posted

[quote name='Noelani']Po jakim czasie od pojawienia sie waszej propozycji przydomka na stronie FCI dostaliscie oficjalne potwierdzenie?
Dostaliscie je z FCI, Zarzadu Glownego czy Oddzialu?[/quote]
Odpowiedz listowna dostajesz, z macierzystego oddziału. ;)

Posted

My niedługo jedziemy odebrac rodowód to przy okazji zarejestrujemy przydomek.Mam już 3 nazwy które podam.Wszyskie po angielsku.Zakochałam sie w jednej nazwie:loveu: .Na szczęście jeszcze jest wolna(co wymyslałam nazwe to była zajęta).

Posted

[quote name='kalinaM']My niedługo jedziemy odebrac rodowód to przy okazji zarejestrujemy przydomek.Mam już 3 nazwy które podam.Wszyskie po angielsku.Zakochałam sie w jednej nazwie:loveu: .Na szczęście jeszcze jest wolna(co wymyslałam nazwe to była zajęta).[/quote]

hehe ja tez tak mam, miałam kilka fajnych pomysłow, patrze a tu juz są, i jak narazie tylko jeden moj pomysl jest jeszcze nie zajety... ;) a niedlugo wybieram sie do naszego oddzialu to sobie przydomek zarejestruje ;)

Posted

[quote name='Noelani']Po jakim czasie od pojawienia sie waszej propozycji przydomka na stronie FCI dostaliscie oficjalne potwierdzenie?
Dostaliscie je z FCI, Zarzadu Glownego czy Oddzialu?[/QUOTE]

Jeśli zależy Ci na czasie, to lepiej pilnuj sprawy swojego przydomka. Najpierw dzwoń do ZG, żeby się dowiedzieć, co się z nim dzieje, jeśli się okaże, że już trafił do oddziału, musisz "nękać" oddział.
A odpowiadając na pytanie, niecały miesiąc po tym fakcie, wybrałam się do swojego oddziału z inną sprawą, a tam już oficjalne potwierdzenie na mnie czekało.

Posted

[quote name='Puliszonka']Optymistka.....[/quote]
No nie wiem czy ze mnie taka optymistka :lol: ale się staram, jak mogę:cool3:

My po ok 2 miesiącach mieliśmy potwierdzenie listowne z macierzystego oddziału z nazwą przydomka ;););)

Pozdr.

Posted

[quote name='blaira']No nie wiem czy ze mnie taka optymistka :lol: ale się staram, jak mogę:cool3:

My po ok 2 miesiącach mieliśmy potwierdzenie listowne z macierzystego oddziału z nazwą przydomka ;););)

Pozdr.[/quote]
:crazyeye: :crazyeye: Ja nie dostałam informacji ani o odmowie ani o przyznaniu przydomka. W nazwie zrobiono błąd, wniosek pojechał z powrotem do FCI i informacji o korekcie tez naturalnie nie dostałam (i nie dostanę):mad:

Posted

[quote name='Puliszonka']:crazyeye: :crazyeye: Ja nie dostałam informacji ani o odmowie ani o przyznaniu przydomka. W nazwie zrobiono błąd, wniosek pojechał z powrotem do FCI i informacji o korekcie tez naturalnie nie dostałam (i nie dostanę):mad:[/quote]
No to rzeczywiscie...troche malo powazne z ich strony :shake::shake::shake:

Posted

[quote name='blaira']No nie wiem czy ze mnie taka optymistka :lol: ale się staram, jak mogę:cool3:

Pozdr.[/quote]
ja czekałam 6 miesięcy i nie dostałam potwierdzenia a jak zadzwoniłam do oddziału to powiedzieli że jest a na liście nie ma takiego :angryy: chyba pojadę do zkwp w nastepnym tygodniu :mad:

Posted

No wiec ostatecznie u mnie wygladalo to tak:

chyba 31.05 zlozylam wniosek w oddziale
12.06 wyszedl z Zarzadu Glownego do FCI
18.07 moj przydomek pojawil sie na stronie FCI
3.08. dostalam z oddzialu list polecony z potwierdzeniem rejestracji.

wiec w sumie czekalam 2 miesiace

Posted

[quote name='Noelani']No wiec ostatecznie u mnie wygladalo to tak:

chyba 31.05 zlozylam wniosek w oddziale
12.06 wyszedl z Zarzadu Glownego do FCI
18.07 moj przydomek pojawil sie na stronie FCI
3.08. dostalam z oddzialu list polecony z potwierdzeniem rejestracji.

wiec w sumie czekalam 2 miesiace[/quote]

ja pojechałam do oddziału (mam tylko 100km:razz: )zapłaciłam po czym zadzwoniłam po czterech miesiącach z zapytaniem o mój przydomek pani powiedziała że bardzo jej przykro ale czekam DOPIERO 4 MIESIACE A TO TRWA 6 zadzwoniłam po 6 i dostałam odpowiedz ze jest ale w rejestrze go nie znalazłam:angryy: i teraz nie wiem co bedzie planowałam szczeniaki a jak cos namieszali to dopa:shake: chyba zmienie oddział nie mam dla mnie różnicy czy pojadę 100 km do Szczecina czy do Koszalina

• 2 weeks later...
Posted

składałam niecałe 2 mce temu ok. 12 lipca nie pamiętam dokładnie ale zaraz jak otworzyli wawski oddział po międzynarodówce
i dziś zauważylam jeden z przydomków na str. FCI
myślicie że to to?

wcześniej go nie bylo sprawdzam co jakiś czas
i jak to teraz zobaczyłam to mi się nie podoba ...
ojoj
ale listu na razie nie dostałam , a pani w ZK mówiła, że to potrwa ze 3 mce

moze to jednak nie mój
a jak mój?
muszę psy na kogos przepisać hehehehe - żartuję

Posted

jeśli to co jest na stronie to jest to to moja hodowla rudych dobermanów miniaturowych i innych wynalazków kryptokynologii będzie się nazywała
CHUPACAMBRA
:oops: :oops: :oops:

a wiecie co najlepsze?
siora ma hodowle Czeburaszka
i przyjdą dwie dziunie na wystawę - jedna "Czeburaszka" druga "Czupacambra"

Posted

[quote name='miumiu']składałam niecałe 2 mce temu ok. 12 lipca nie pamiętam dokładnie ale zaraz jak otworzyli wawski oddział po międzynarodówce
i dziś zauważylam jeden z przydomków na str. FCI
myślicie że to to?[/quote]

Myślę, że to może być to. Mój się pojawił też jakoś 2 miesiące po złożeniu, a Związek potwierdził, że to on, równiutko po 3 miesiącach :)

CHUPACAMBRA? Egzotycznie :cool3: :cool3: :cool3: :evil_lol: