Czarne Gwiazdy Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 A ja mam takowe pytanie jedno, choc już się kogoś pytałem i powiedział mi, że niet, ale chcę sie upewnić. Czy jest szansa, żeby zarejestrować sobie przydomek, powiedzmy 'kajak', a szczenięta miały w nazwie na końcu przydomka -'s (kajak's)? Quote
Weronisia & Jokkusia Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 A ja mam problem, bo chciałam przydomek Toscana, ale juz są Toscana (Della), Toscana (San), Toscana (v.) . A jak chciałam wziąść Toscane, to się okazuje, że też jest Toscane (DE) Ja mam pytanie co oznajczają te wyrazy w nawiasach ???? I prosze pomóżcie mi coś wymyślić . Ma to byc nazwa dla hodowli Chińskich Grzywaczy Quote
boksiedwa Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 a może Bella Toscana? jak dla mnie to dla grzywaczków dobra nazwą jest chinatown albo chiensee :) a literki to przedrostki przed nazwą np von....... Quote
Daria_gda Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 A czy mozna zarejestrowac przydomek jesli sie nie ma jeszcze suki z hodowlanka? Tak na przyszlosc:razz: - po co mam sie stresowac ze jak juz bede miala hodowle - to "moj" przydomek bedzie zajety Quote
Czarne Gwiazdy Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Można. Musisz się zapisać do związku i płacić składki. Quote
miumiu Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 ja złożyłam dziś nie mam suki hodowlanej, mam suke potencjalnie hodowlaną ;) hehe też taka motywacja - potem bedzie zajęty w w-skim odziale spodziewny czas oczekiwania 2-3 miesiące dałam 5 propozycji z lażdej będę zadowolona choć natychmiast po wyjściu z oddziału błam przekonana, że powinnam jednak poprzestawiać kolejność ;) Quote
Neiven Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 [quote name='Weronisia & Jokkusia']A ja mam problem, bo chciałam przydomek Toscana, ale juz są Toscana (Della), Toscana (San), Toscana (v.) . A jak chciałam wziąść Toscane, to się okazuje, że też jest Toscane (DE) Ja mam pytanie co oznajczają te wyrazy w nawiasach ???? I prosze pomóżcie mi coś wymyślić . Ma to byc nazwa dla hodowli Chińskich Grzywaczy[/quote] w nawiasach są słowa stawiane przed wlaściwym przydomkiem np. przydomek "z Murowanej Gośliny" to w FCI bedzię MUROWANEJGOŚLINY (z) Quote
Noelani Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Po jakim czasie od pojawienia sie waszej propozycji przydomka na stronie FCI dostaliscie oficjalne potwierdzenie? Dostaliscie je z FCI, Zarzadu Glownego czy Oddzialu? Quote
sabra Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Ja wysłałam i opłaciłam wniosek o rejestrację przydomka 16.03.07. Do wczoraj nie miałam odpowiedzi, a na stronie FCI jakiś czas temu pojawił się przydomek identyczny z moją propozycją. Napisałam więc wczoraj do Zarządu Głównego maila z pytaniem, bo dodzwonić do nich się nie można. Dziś otrzymałam odpowiedź, że mam zarejestrowany przydomek z dniem 18.04.07.!!! Dlaczego więc po czterech miesiącach oczekiwania nie dostałam odpowiedzi??? Dodam, że wczoraj w moim oddziale ZK również nie mieli odpowiedzi. Quote
blaira Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 [quote name='Noelani']Po jakim czasie od pojawienia sie waszej propozycji przydomka na stronie FCI dostaliscie oficjalne potwierdzenie? Dostaliscie je z FCI, Zarzadu Glownego czy Oddzialu?[/quote] Odpowiedz listowna dostajesz, z macierzystego oddziału. ;) Quote
kalina. Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 My niedługo jedziemy odebrac rodowód to przy okazji zarejestrujemy przydomek.Mam już 3 nazwy które podam.Wszyskie po angielsku.Zakochałam sie w jednej nazwie:loveu: .Na szczęście jeszcze jest wolna(co wymyslałam nazwe to była zajęta). Quote
Frytela Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 [quote name='kalinaM']My niedługo jedziemy odebrac rodowód to przy okazji zarejestrujemy przydomek.Mam już 3 nazwy które podam.Wszyskie po angielsku.Zakochałam sie w jednej nazwie:loveu: .Na szczęście jeszcze jest wolna(co wymyslałam nazwe to była zajęta).[/quote] hehe ja tez tak mam, miałam kilka fajnych pomysłow, patrze a tu juz są, i jak narazie tylko jeden moj pomysl jest jeszcze nie zajety... ;) a niedlugo wybieram sie do naszego oddzialu to sobie przydomek zarejestruje ;) Quote
nice_girl Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='Noelani']Po jakim czasie od pojawienia sie waszej propozycji przydomka na stronie FCI dostaliscie oficjalne potwierdzenie? Dostaliscie je z FCI, Zarzadu Glownego czy Oddzialu?[/QUOTE] Jeśli zależy Ci na czasie, to lepiej pilnuj sprawy swojego przydomka. Najpierw dzwoń do ZG, żeby się dowiedzieć, co się z nim dzieje, jeśli się okaże, że już trafił do oddziału, musisz "nękać" oddział. A odpowiadając na pytanie, niecały miesiąc po tym fakcie, wybrałam się do swojego oddziału z inną sprawą, a tam już oficjalne potwierdzenie na mnie czekało. Quote
puli Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='blaira']Odpowiedz listowna dostajesz, z macierzystego oddziału. ;)[/quote] Optymistka..... Quote
blaira Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='Puliszonka']Optymistka.....[/quote] No nie wiem czy ze mnie taka optymistka :lol: ale się staram, jak mogę:cool3: My po ok 2 miesiącach mieliśmy potwierdzenie listowne z macierzystego oddziału z nazwą przydomka ;););) Pozdr. Quote
puli Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='blaira']No nie wiem czy ze mnie taka optymistka :lol: ale się staram, jak mogę:cool3: My po ok 2 miesiącach mieliśmy potwierdzenie listowne z macierzystego oddziału z nazwą przydomka ;););) Pozdr.[/quote] :crazyeye: :crazyeye: Ja nie dostałam informacji ani o odmowie ani o przyznaniu przydomka. W nazwie zrobiono błąd, wniosek pojechał z powrotem do FCI i informacji o korekcie tez naturalnie nie dostałam (i nie dostanę):mad: Quote
blaira Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 [quote name='Puliszonka']:crazyeye: :crazyeye: Ja nie dostałam informacji ani o odmowie ani o przyznaniu przydomka. W nazwie zrobiono błąd, wniosek pojechał z powrotem do FCI i informacji o korekcie tez naturalnie nie dostałam (i nie dostanę):mad:[/quote] No to rzeczywiscie...troche malo powazne z ich strony :shake::shake::shake: Quote
AiK Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 [quote name='blaira']No nie wiem czy ze mnie taka optymistka :lol: ale się staram, jak mogę:cool3: My po ok 2 miesiącach mieliśmy potwierdzenie listowne z macierzystego oddziału z nazwą przydomka ;););) Pozdr.[/quote] ja czekałam 6 miesięcy i nie dostałam potwierdzenia a jak zadzwoniłam do oddziału to powiedzieli że jest a na liście nie ma takiego :angryy: chyba pojadę do zkwp w nastepnym tygodniu :mad: Quote
Noelani Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 No wiec ostatecznie u mnie wygladalo to tak: chyba 31.05 zlozylam wniosek w oddziale 12.06 wyszedl z Zarzadu Glownego do FCI 18.07 moj przydomek pojawil sie na stronie FCI 3.08. dostalam z oddzialu list polecony z potwierdzeniem rejestracji. wiec w sumie czekalam 2 miesiace Quote
AiK Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 [quote name='Noelani']No wiec ostatecznie u mnie wygladalo to tak: chyba 31.05 zlozylam wniosek w oddziale 12.06 wyszedl z Zarzadu Glownego do FCI 18.07 moj przydomek pojawil sie na stronie FCI 3.08. dostalam z oddzialu list polecony z potwierdzeniem rejestracji. wiec w sumie czekalam 2 miesiace[/quote] ja pojechałam do oddziału (mam tylko 100km:razz: )zapłaciłam po czym zadzwoniłam po czterech miesiącach z zapytaniem o mój przydomek pani powiedziała że bardzo jej przykro ale czekam DOPIERO 4 MIESIACE A TO TRWA 6 zadzwoniłam po 6 i dostałam odpowiedz ze jest ale w rejestrze go nie znalazłam:angryy: i teraz nie wiem co bedzie planowałam szczeniaki a jak cos namieszali to dopa:shake: chyba zmienie oddział nie mam dla mnie różnicy czy pojadę 100 km do Szczecina czy do Koszalina Quote
boksiedwa Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Zadzwoń do oddziału głównego ZK, na pewno udzielą info Quote
miumiu Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 składałam niecałe 2 mce temu ok. 12 lipca nie pamiętam dokładnie ale zaraz jak otworzyli wawski oddział po międzynarodówce i dziś zauważylam jeden z przydomków na str. FCI myślicie że to to? wcześniej go nie bylo sprawdzam co jakiś czas i jak to teraz zobaczyłam to mi się nie podoba ... ojoj ale listu na razie nie dostałam , a pani w ZK mówiła, że to potrwa ze 3 mce moze to jednak nie mój a jak mój? muszę psy na kogos przepisać hehehehe - żartuję Quote
puli Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Miumiu - jak bedzie się nazywała Twoja hodowla dobermanów? ;) Quote
miumiu Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 jeśli to co jest na stronie to jest to to moja hodowla rudych dobermanów miniaturowych i innych wynalazków kryptokynologii będzie się nazywała CHUPACAMBRA :oops: :oops: :oops: a wiecie co najlepsze? siora ma hodowle Czeburaszka i przyjdą dwie dziunie na wystawę - jedna "Czeburaszka" druga "Czupacambra" Quote
Marysia_i_gończy Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='miumiu']składałam niecałe 2 mce temu ok. 12 lipca nie pamiętam dokładnie ale zaraz jak otworzyli wawski oddział po międzynarodówce i dziś zauważylam jeden z przydomków na str. FCI myślicie że to to?[/quote] Myślę, że to może być to. Mój się pojawił też jakoś 2 miesiące po złożeniu, a Związek potwierdził, że to on, równiutko po 3 miesiącach :) CHUPACAMBRA? Egzotycznie :cool3: :cool3: :cool3: :evil_lol: Quote
Recommended Posts