majqa Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 [quote name='Asior']i w grubą dupę :p[/QUOTE] No niestety tak... Nie wiem, czemu... Mania zeszła z wagi, pokonuje schody bez zipania, bez problemu wskakuje na łóżko, do autka (a trzeba ją było podsadzać), brzuchol nie wisi, krzywe bioderko się uwydatniło, jak zszedł tłuszczyk, a Remik.... A Remik, który też wcina karmę light, mało tego w ograniczonej ilości, ma zagwarantowany ruch, ani drgnie. :-( Mimo wszystko Josera w wersji light się sprawdza, bo i na wadze zjechała Jola (Fira nie musi, bo figurkę ma zgrabną) tylko qrczę nie mam patentu na Remka. Aha, ta karma jest wyjątkowo wydajna, sensacji kupkowych żadnych i zjadana jest z apetytem. Jej chrupki są małe i w miarę miękkie więc i psiak z problemami ząbkowymi sobie z nią poradzi. Quote
majqa Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Chodzi Ci o to, by jako wypełniacz podawać mu błonnik? Quote
Asior Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 tak.. soemka bardzo zachwala tą metodę.. [url]http://www.dieta-zwierzat.pl/[/url] Quote
Isadora7 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Majquniu jakiś namiarek na karmę podasz? Quote
majqa Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Mój allegrowicz akurat teraz nie wystawił josery ale ta sama, cena też ta sama, jest na tych aukcjach: [url]http://allegro.pl/item1189865852_josera_balance_light_senior_15kg_2kg_gratis.html[/url] [url]http://allegro.pl/item1187077151_josera_light_senior_15kg_2kg_miarka_paszte_kurier.html[/url] Quote
Ajula Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 moje psiaki jedzą od roku Joserę polecam :) Quote
majqa Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 A u nas w miarę spokojniej. Odrobaczone 300kg zwierząąącia, Fira uporządkowana ząbkowo i nadziąślakowo. Jadzia na amen wysiudała biednego Gustawa z wyrka, o miejsce przy mamie toczy aktualnie boje z kocurkiem Milusiem. Ahhha i podłoty zostały odkąpane, na mokro pozbawione ton sierści, poszło gładko, co dziwne wręcz kolejkowały do łazienki. Quote
irenaka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='majqa']Mój allegrowicz akurat teraz nie wystawił josery ale ta sama, cena też ta sama, jest na tych aukcjach: [url]http://allegro.pl/item1189865852_josera_balance_light_senior_15kg_2kg_gratis.html[/url] [url]http://allegro.pl/item1187077151_josera_light_senior_15kg_2kg_miarka_paszte_kurier.html[/url][/QUOTE] Izuś, a jaka jest wielkość tej karmy? Drobnica, czy grubsza? Myślę o zakupie dla mojego Marcysia. Quote
Isadora7 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='irenaka']Izuś, a jaka jest wielkość tej karmy? Drobnica, czy grubsza? Myślę o zakupie dla mojego Marcysia.[/QUOTE] O właśnie, też mnie to interesi [B]A poza tym gdzie zdjęcia?[/B] Quote
majqa Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Zrobię fotę chrupkufff i Wam prześlem. W moim odczuciu nie są duże, mniejsze np. niż w arionie. Ba, zrobię więcej... zmierzę im średnicę i podam. :-) Ej... zdjęcia zwierzaków były nie tak dawno!!! Quote
majqa Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Do zobaczenia Zosiu... [*]. Kocham Cię Maleńka. Mam nadzieję, że wiedziałaś, że walczyłyśmy o Ciebie. :-( Za TM odszukaj tatę, wygłaszcze Cię, jak zwykł to robić, szukaj też reszty naszych zwierzów. Znajdź i Baszkę. Uśmiechnij się do aniołów, by pomogli zwalczyć w miarę szybko infekcję uszka Jadzi, kamyki Eli i by byli przy kastracji Milusia. Niech chociaż tu pójdzie wszystko sprawnie i we właściwym kierunku. Quote
Isadora7 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [quote name='majqa']Do zobaczenia Zosiu... [*]. Kocham Cię Maleńka. Mam nadzieję, że wiedziałaś, że walczyłyśmy o Ciebie. :-( Za TM odszukaj tatę, wygłaszcze Cię, jak zwykł to robić, szukaj też reszty naszych zwierzów. Znajdź i Baszkę. Uśmiechnij się do aniołów, by pomogli zwalczyć w miarę szybko infekcję uszka Jadzi, kamyki Eli i by byli przy kastracji Milusia. Niech chociaż tu pójdzie wszystko sprawnie i we właściwym kierunku.[/QUOTE] :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
irenaka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Zosia by pewnie bardzo chciała, żebyś się dzisiaj wyspała i była mocniejsza jutro Izuniu. Maleństwo za TM już nie cierpi:-(, biega szczęśliwe i opiekuje się tymi, którzy zostali. Quote
majqa Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Chciałabym się wyspać. Niestety, albo nie mogę zasnąć albo zasypiam i nerwowo wybudzam się co chwilę, łapię za kom., sprawdzam, czy nie przegapiłam jakiegoś nocnego smsa mamy. Jestem u kresu paranoi sprawdzania zwierząt ze wszystkim i na okoliczność wszystkiego, wiedząc, że to nienormalne, jakbym chciała prześcignąć ewentualną chorobę każdego z nich. Takiej czarnej serii przeżyć nie miałam dawno. Wiem, że racjonalnie patrząc to nie seria, a na swój sposób normalność, jak ma się tyle zwierząt to nie trudno o kumulację, do tego ich wiek też robi swoje ale mimo wszystko... :roll: Gutek szczeka za bardzo? Dlaczego szczeka aż tyle? Gutek nie szczeka jak zwykle? Na pewno chory, bo nie szczeka. Dlaczego Remik śpi jak powinien wariować? Czemu Mania się zakrztusiła śliną w czasie robienia figur na leżance? Franka, a ona czemu nie dojadła chrupek? Dlaczego nie przyszła na nocne pieszczoty? Oj, Fira ma jedno oko przymknięte, a drugie otwarte. Śpi, umiera, ma coś z oczkiem? Fuks nie wyszedł z budki? Pewnikiem chory. Nie, nie chory, zapomniałam, że go wywariowałam na amen. Jeju, a może za bardzo go wybawiłam, a może jest strasznie zmęczony? Itp...itsre... Chyba trzeba mi doktora. :roll: Quote
Asior Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Majuś...przytulam i ja :( Niestety u mnie też czarna seria, tyle, ze na szczęście nie związana ze zwierzakami a z kataklizmami mieszkaniowymi.... mam dość i już boję się co rano otwierając oczy , myśląc co dziś mi się przydarzy??? Quote
majqa Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Bardzo współczuję Asiu... :-( Trzymam kciuki, by się Twoje problemy poukładały w rozwiązania. Quote
Asior Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 na razie usilnie szukam kogoś kto odczynia uroki.. naprawdę popadłam już w paranoje.... ale chyba nie jest możliwe, żeby w ciągu miesiąca 4 razy przytrafiły się jednej osobie wszelkie możliwe kataklizmy związane z wodą (4 razy zalane doszczętnie mieszkanie - no tylko pokój nie ucierpiał :roll: ) normalnie jakieś przekleństwo , albo klątwa.... :shake: Quote
majqa Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 O jasny gwint. To kiepsko, bo od razu wchodzi wilgoć, a to się może odbić na zdrówku dzieci. Quote
Asior Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 w łazience od samego początku mam pleśń na ścianach :( ehhh same problemy u nas.. U Irenki, u Ciebie u Marysi, u mnie :shake: może my jakieś stowarzyszenie pokopanych przez los załóżmy :( Quote
Isadora7 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Asior nawet nie wiesz jak wiem co czujesz, jak się czujesz Quote
Asior Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [quote name='Isadora7']Asior nawet nie wiesz jak wiem co czujesz, jak się czujesz[/QUOTE] ehhh nawet mi nie mów :( jeszcze mam tylko 8000 do spłaty długu w mieszkaniówce :( Quote
majqa Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 [quote name='Asior'](...) może my jakieś stowarzyszenie pokopanych przez los załóżmy :([/QUOTE] A w życiu Romana się na to nie piszę, bo to jak utrwalanie stanu rzeczy/ przyklepanie go. Mowy nie ma. ;-) Quote
irenaka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='majqa']A w życiu Romana się na to nie piszę, bo to jak utrwalanie stanu rzeczy/ przyklepanie go. Mowy nie ma. ;-)[/QUOTE] Twoje szczęście;), że to napisałaś. Mowy nie ma, żeby było dalej źle. Zaczynamy nowy tydzień, o tym co było zapominamy i od tego momentu będzie już coraz lepiej:). Optymiści żyją lepiej i dłużej ( nie mylić z naiwniakami). A gdyby któraś chciała biadolić, to polecam się do prostowania kręgosłupa;) Quote
Recommended Posts