NaamahsChild Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Sterylka aborcyjna odbędzie się w przyszłym tygodniu (w tym z uwagi na moją sesję przedsesyjną oraz brak wolnych terminów o weta nie ma na to zbyt wielkich szans). Brzuchol Miszki jest widoczny, nie zmienia faktu, że jest chudziutka pomimo swojego stanu. Dziś spacerek bez siurania i kupki, ale nienajgorszy:) Pracujemy powoli, dziś zostałam przywitana dwoma machnięciami ogona i buziorem w nosa, także chyba nie jestem już tym najgorszym z powtorów, co szelki zakłada i do wanny pakuje;)
bros Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 to naprawdę piękna sunia , trochę socjalu i z całą pewnością domek się znajdzie ! Trzymam kciuki
NaamahsChild Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Ciotki i Wujkowie, właśnie piszę do Was nadal w głębokim szoku.. właśnie wróciłam ze sklepu zoologicznego z zakupioną karmą (aktualizacja postu numer 3), a Miszka.. nadstawiła mi brzuszek do drapania!:) Więc miziam ją, miziam, a ona sobie zasnęła.. Słodkie to nasze "maleństwo":)
NaamahsChild Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Podlinkowany bannerek dla Miszki: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/178370-WrocA-aw-Tragedia-ciAE-A-arnej-Miszka-COLLIE-juA-w-dt-potrzebne-wsparcie-finans"][IMG]http://img706.imageshack.us/img706/1565/miszka.png[/IMG][/URL]
andzia69 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 no to super niunia:) juz wie, że jest bezpieczna:) czy orientowałaś sie jaki będzie koszt sterylki?
Evelka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Sunia jest przepiękna!:loveu: A Ty - Naa jesteś wspaniała, że się nią zajęłaś i dałaś szansę na szczęśliwe życie:)
NaamahsChild Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 [quote name='andzia69']no to super niunia:) juz wie, że jest bezpieczna:) czy orientowałaś sie jaki będzie koszt sterylki?[/QUOTE] Tak, napisałam już wcześniej - 180 zł:)
Agucha Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Super wieści! czyli to znaczy, że Miszka jest zdrowa i na tyle silna, żeby sterylka mogła zostać wykonana :loveu:
NaamahsChild Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Oby:) Ale na to wygląda. Dziś kolacyjka z mokra i sucha karmą, także z witaminkami jako dodatkiem - należy jej się solidne wzmocnienie. Już się zrozumiałyśmy - najlepsze spacery są w zaspach:) Także teraz chodzimy sobie wspólnie po głębokim śniegu. Wieczorkiem była piękna koo, popołudniu siurki. Miszka ośmiela się coraz bardziej i nadstawia ten swój ciężarny brzuchol do miziania:)
Rudzia-Bianca Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Żeby we wszystkich watkach tylko takie wieści były :)
eneda Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Wreszcie znalazłam suńke :> Jak najbardziej sunia musi mieć sterylizację. Cieszę się, że robi takie postępy, poznaję dobre oblicze człowieka:)
NaamahsChild Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 A dzisiaj rano na spacerku były i siuski i koo ! :) Jestem zachwycona jej postępami:) Obcych nadal strasznie się boi, ale najważniejsze, że otwiera się na nas. Blanche i Molly traktują ją z dystansem, vice versa zresztą. Ale Miszka obserwuje je bardzo uważnie, szczególnie ich relacje z nami. Najlepszy wabik to oczywiście jedzonko:)
Spinca Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Naa, pisałam do Ciebie na gg :) i cisza..... antyspołeczna Kobito ;) Zaagitowałam o wsparcie u nas na fundacyjnym forum, odzew będzie na pewno. I oczywiście zgłaszam się do pomocy przy ogłoszeniach, jak już będzie czas. Gdyby coś jeszcze było Ci potrzebne, u mnie w podpisie jest mój numer telefonu. Dzwoń w razie potrzeby o każdej porze. Dzięki za wielkie serce :)
Jo37 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Socjalizacja ekspresowa. Może ona miała dawniej normalny dom.
Ewanka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Nareszcie znalazłam wątek :) ... też myślę, że miała kiedyś dom. Jest piekna i żałuję, że nie znalazła się w mojej okolicy ;) :) :) Może sterylka u innego weta, jak ten nie ma teraz czasu, bo w ciąży każdy dzień jest na wagę złota ... no i chyba trzeba wcześniej, przed sterylką, zrobić chociaż podstawowe badanie krwi, przecież nie wiadomo jak długo sunia była bez domu i porządnego jedzenia. Trzymam kciuki za suńkę jest śliczna, mądra i delikatna jak wszystkie collaki :)
NaamahsChild Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Sunia jest silna, w dobrej kondycji, chuda, ale widać, że się trzyma kobieta.[B] Sterylka umówiona na 4 lutego[/B], rozmawiałam z wetem, mówił, że ten tydzień przy obecnym zaawansowaniu ciąży nie robi już różnicy i żadna krzywda się Miszce nie stanie:)
andzia69 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 do 4 jeszcze troszke czasu i sunia się wzmocni dobrym żarełkiem - myślę, ze będzie dobrze!:) słuchajcie...może ją jednak już zacząć pomału ogłaszać? jak myślicie?
Ewanka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 [quote name='NaamahsChild']Sunia jest silna, w dobrej kondycji, chuda, ale widać, że się trzyma kobieta.[B] Sterylka umówiona na 4 lutego[/B], rozmawiałam z wetem, mówił, że ten tydzień przy obecnym zaawansowaniu ciąży nie robi już różnicy i żadna krzywda się Miszce nie stanie:)[/QUOTE] Skoro wet tak uważa, to pewnie ma rację, może ciąża nie jest bardzo zaawansowana. Najważniejsze, że sunia jest w ciepłym domu, pod dobrą opieką :)
NaamahsChild Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Myślę, że można:) Muszę jednak mieć troszkę czasu na parę głębszych wdechów, by napisać porządny i treściwy tekst do ogłoszeń:)
Rudzia-Bianca Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 To 4 będziemy kciukasy zaciskać mocno :)
NaamahsChild Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 A do kładnie 4 lutego o godzinie 16 zaczynamy!:) Będe asystować, także spoko:)
Ulka18 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 [quote name='andzia69']do 4 jeszcze troszke czasu i sunia się wzmocni dobrym żarełkiem - myślę, ze będzie dobrze!:) słuchajcie...może ją jednak już zacząć pomału ogłaszać? jak myślicie?[/QUOTE] Andzia, o domy sie nie martw, na pewno sie zglosza. Na kolaki sa chetni.Ta sunia mi wyglada na bardzo mloda, moze jeszcze zmieni futerko. Na ile ja wet wycenil? Zajrzyjcie tutaj cioteczki, klon prawda? [url]http://www.dogomania.pl/threads/67927-CASABLANKA-mini-collie-z-Mielca-ZOSTAJE-U-ULKI18-PROSIMY-O-KCIUKI-ZA-JEJ-ZDROWIE[/url]
NaamahsChild Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 [quote name='Ulka18']Andzia, o domy sie nie martw, na pewno sie zglosza. Na kolaki sa chetni.Ta sunia mi wyglada na bardzo mloda, moze jeszcze zmieni futerko. Na ile ja wet wycenil? Zajrzyjcie tutaj cioteczki, klon prawda? [url]http://www.dogomania.pl/threads/67927-CASABLANKA-mini-collie-z-Mielca-ZOSTAJE-U-ULKI18-PROSIMY-O-KCIUKI-ZA-JEJ-ZDROWIE[/url][/QUOTE] Jeszcze nie wiem, co powie nasz wet, ja jej daję 1,5 roku, może to jej 1 lub 2 cieczka nawet, nie wygląda, jakby już rodziła wcześniej. A Twoja Casablanca bardzo podobna:) Faktycznie. Ale jednak drobniejsza i mniejsza niż Miszka:) Mogłaby być jej malutką słodką kuzyneczką:)
andzia69 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Ulka18 - twoja niunia taka mini miszkowata jest:) kolor ten sam...ino twoja ma ładniejsze "futro";)
Recommended Posts