Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiem i wszystko przez ten mróz, nie mamy tu nikogo kto mógłby je wziąć choćby awaryjnie, ja mam już 5 psów, ale nie można było ich tak zostawić, dzisiaj w dużej misce mieli chleb namoczony w wodzie, wszystko zamarznięte na kamień, one już nawet na nas nie szczekają, sunia wyszła z budy, chłopca wyciągnął tz , a ja szybko naładowałam więcej słomy do budy i przybiłam mu kotarkę do wejścia bo kocyk ściągał, fajne psiska, sąsiad z działek dziwił sie jak my tam wchodzimy bo sunia jest bardzo agresywna, a na nas ona tylko tak patrzy smutno.......jak muszę je tam codziennie zostawiac to po prostu...:-(

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:placz:
Moze poprosic o pomoc poprzez prasę lokalną ( moze znajdzie sie ktos wrazliwy, kto pozwoli zamiescic takie ogloszenie)i zaznaczyc ze chodzi o tymczasowe przechowanie psów.
Moze w tym czasie znajdzie sie miejsce w hoteliku.

Posted

[quote name='Szarotka']Sytuacja tragiczna :(:(:placz::placz::placz::placz::placz::placz::shake::shake::shake::shake::shake:[/QUOTE]
To prawda sytuacja tragiczna

Posted

to teraz pokażę Wam dziewczątko

Jest przesłodka, totalnie przestraszona, nie reaguje agresją, wychodzi już do nas z budy , słodka, maleńka suczynka, wystarczy troszkę miłości i wszystko bedzie dobrze, mamy pieniążki na sterylkę , tylko domku potrzeba, dt albo ds, cokolwiek, właściciel zgodził się ją oddać, sunia nie jest młoda, nie wiem ile ma lat, ale rodziła wielokrotnie, miot co cieczkę (info od sąsiada z działek, który ma jej syna, nie wie co dzieje się ze miotami, ja moge się tylko domyślać.......)

...i chłopczyk...

Jest bardziej agresywny niz sunia, nie atakuje nas, ale reaguje warczeniem na próby zblizenia, mimo tego je z ręki i nabiera zaufania, potrzebowałby więcej czasu na przyzwyczajenie się do człowieka, ma wytarta sierść od obroży, reaguje paniką na dotknięcie gdziekolwiek poza pyszczkiem, o ile znosi lekkie dotykanie nosa, o tyle jak chcemy dotknąć go jak jest poza budą to szczerzy zęby i wyraźnie ostrzega, potrzebuje kogos cierpliwego, dzisiaj miał bardz wzdety brzuszek , musimy podac coś na robale........
zdjecia z przedwczoraj.........już nie jest taki chudziasty, żeberka troszke zniknęły...

Posted

Zastaliśmy dzisiaj właściciela, sunia ma ok. 8 lat i ma na imię Aga, piesek to Ringo i jest ok. pięcioletnim chłopczykiem, synkiem Agi, sunie możemy od razu zabrać, Ringo ma zostać bo "pilnuje", nie wyobrażam sobie zostawienia go tam więc będziemy negocjować, jedno co cieszy to to, że nie widać juz tak żeberek u Ringo, nadal nie mamy pojęcia gdzie psy umieścić.....................

Posted

A wlasciciele nie mogli by mu zapewnic lepszych warunkow do pilnowania ????????
Stonko cos tu strasznie pusto. Trzeba by ten watek naglosnic. Ja narazie jestem chora, wiec przez pare dni odpada.
Suni by trzeba koniecznie znalezc inny dom :(:(
Ludzie pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

A wlasciciele nie mogli by mu zapewnic lepszych warunkow do pilnowania ????????
Stonko cos tu strasznie pusto. Trzeba by ten watek naglosnic. Ja narazie jestem chora, wiec przez pare dni odpada.
Suni by trzeba koniecznie znalezc inny dom :(:(
Ludzie pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

To chyba wszędzie dogo tak nawala. Ja od kilku dni nie mogłam wejsć ,jak weszłam ,to na 2min. Napisałam wiadomosć,to wysłało 3 razy. Wszędzie jakas cisza się zrobiła. Dziś dopiero z samego rana dało sie wejsć. Co u piesków??

Posted

dzięki andzia, zwierzaki jadą w czwartek do kliniki (sterylka, kastracja, robale, ogólny stan zdrowia), potrzebna kasa!!!!!!!!masa kasy!!! hotelik też czeka, teraz tylko pieniążki potrzebne do szczęścia!