Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zajrzyjcie na wątek Promyczka. On w Polsce nie mógł znaleźć domu i pojechał do Niemiec. Sa różne zdania na temat zagranicznych adopcji. Tu są jednak zdjęcia i biezące informacje o tym bardzo chorym psiaku.

Posted

Z niepokojem patrzę, że szanse dla Frani na DT są małe.
Podjęłam się przechowac Franię przez zimę, określiłam termin pobytu Frani u mnie na koniec kwietnia i ten termin zbliża się szybkimi krokami.
Głośno myślę, że chyba trzeba zacząc organizowac deklaracje na hotelik dla Frani i pilne szukanie hoteliku, który Franię przyjmie.
Przykro mi bardzo, ale nie czuję się na siłach dalszego opiekowania się Franią. Nie dlatego, że Frania jest jakoś specjalnie uciążliwa ale dlatego, że ja poprostu kiepsko się czuję i nie daję rady opiekowac się psami.
W tej chwili utknęły u mnie trzy trudne, słabo adopcyjne psy i nie daję rady fizycznie.
Bardzo proszę o energiczne zajęcie się tematem Frani.

Posted

Kończy się piąty miesiąc pobytu Frani w mnie. Z moich obserwacji Frani wynika, że Frania pozostawia "niespodzianki tylko w wypadku zaniepokojenia, jeżeli coś się zmienia w otaczjącym ja świecie. Jezeli przybywają goście, nowe psy. Generalnie gdy jesy czymś zaniepokojona. Zupełnie świadomie załatwia swoje potrzeby fizjolog. a nawet q-kę usiłuje zagrzebac.
Ma bardzo dobry apetyt ale chyba zeszczuplała. Kładę to na karb tego, że jest bardzo ruchliwa. Będzie teraz dostawała więcej jeśc chociaż obecnie je wiecej jak moja Kora /owczarek podhalański/. Ale Kora ciagle się wyleguje a Frania dużo drepcze.
Frania bardzo ładnie bawi się z Hektorem i Kapsel.
Nie boi sie głaskania po główce, boi sie natomiast energicznego wyciagnięcia w jej strone ręki i chyba stąd odebrano to jako strach przed głaskaniem po główce.
Z główki zresztą zeszły jej jakieś duże strupy tak jakby po uderzeniu.
Sprawdzałam, na brzuszku nie ma żadnych guzków.
Na spacerku idzie przy nodze i nie oddala się. Dosłownie pilnuje się moich butów.
Jeżeli są jakieś pytania to chętnie odpowiem ale moim zdaniem Frania niewiele odbiega od normalnego psa. Jeżeli ktoś poświęci jej więcej jak ja uwagi to i napewno nawiąże z nią bliższy kontakt.
Hotelik dla Frani też musi byc szczególny. Zamknięcie jej teraz w kojcu nie bedzie dla niej dobre. Gdyby ktoś dał jej swobodę taką jaką miała u mnie.
Frania jest absolutnie niekonfliktowa.

Posted

zwykły Hotel Jej nie przyjmie, bo:

- nie ma deklaracji
- byc moze Frania nigdy nie znajdzie domku :( nie wiem w sumie czemu :( z tego co pisze anna to pies adopcyjny. Trzeba Jej poswiecic czas i uwage, ale ten czas i uwage trzeba poswiecic co drugiemu psu na dogomanii...

Sprobuje znalezc osobe, ktora wykona dla Frani wydarzenie na FB.

Posted

Czy ktos moze skontaktowac sie z AMMOUNIE?? Trzeba pilnie zaktualizowac pierwszy post. Ludzie mysla, ze ma bezterminowy Dt itd... Trzeba zrobic wielki szum wokol wątku.... przepraszam, że to napiszę, ale jeśli Frania bedzie sie interesowac tylko ta gromadka osób, to.... bedzie źle.. bardzo źle :(

Idę słac PW....

Posted

właśnie z pierwszego postu nie wynika aktualna sytuacja Frani.... a to wodogłowie powoduje jakieś zagrożenie dla jej życia? wymaga specjalnej opieki? trzeba zrobić szum dużo wokół malutkiej, narazie to tu tylko kilka osób :(

Posted

[quote name='tripti']właśnie z pierwszego postu nie wynika aktualna sytuacja Frani.... a to wodogłowie powoduje jakieś zagrożenie dla jej życia? wymaga specjalnej opieki? trzeba zrobić szum dużo wokół malutkiej, narazie to tu tylko kilka osób :([/QUOTE]

Watek był załozony przez Owieczkę. Ammounie po prostu w pewnym momencie Go przejęła...

Frania ze względu na stan zdrowia nie mogła miec wykonanej sterylki. dostawala zastrzyki.
Ale z tego co pisze Ania to Frania nie jest psem klopotliwym. Jest kochana.. i jesli ktos poswięciłby Jej wiecej czasu, na pewno nawiązałby z sunia wspanialy kontakt....

Posted

[quote name='mala_czarna']Trafiłam tu dzięki Obraczus ;) Poczytam dzisiaj cały wątek tylko muszę piesę moją wyspacerować.[/QUOTE]

Dzięki wielkie...... przynajmniej Wasza obecnosc napawa optymizmem...

Posted

Ponizej zacytowane posty z osotanich tygodni - dotycza zachownaia Frani i tego jakim jest psiakiem...

[quote name='AnnaA']Z niepokojem patrzę, że szanse dla Frani na DT są małe.
Podjęłam się przechowac Franię przez zimę, określiłam termin pobytu Frani u mnie na koniec kwietnia i ten termin zbliża się szybkimi krokami.
Głośno myślę, że chyba trzeba zacząc organizowac deklaracje na hotelik dla Frani i pilne szukanie hoteliku, który Franię przyjmie.
Przykro mi bardzo, ale nie czuję się na siłach dalszego opiekowania się Franią. Nie dlatego, że Frania jest jakoś specjalnie uciążliwa ale dlatego, że ja poprostu kiepsko się czuję i nie daję rady opiekowac się psami.
W tej chwili utknęły u mnie trzy trudne, słabo adopcyjne psy i nie daję rady fizycznie.
Bardzo proszę o energiczne zajęcie się tematem Frani.[/QUOTE]

[quote name='AnnaA']Kończy się piąty miesiąc pobytu Frani w mnie. Z moich obserwacji Frani wynika, że Frania pozostawia "niespodzianki tylko w wypadku zaniepokojenia, jeżeli coś się zmienia w otaczjącym ja świecie. Jezeli przybywają goście, nowe psy. Generalnie gdy jesy czymś zaniepokojona. Zupełnie świadomie załatwia swoje potrzeby fizjolog. a nawet q-kę usiłuje zagrzebac.
Ma bardzo dobry apetyt ale chyba zeszczuplała. Kładę to na karb tego, że jest bardzo ruchliwa. Będzie teraz dostawała więcej jeśc chociaż obecnie je wiecej jak moja Kora /owczarek podhalański/. Ale Kora ciagle się wyleguje a Frania dużo drepcze.
Frania bardzo ładnie bawi się z Hektorem i Kapsel.
Nie boi sie głaskania po główce, boi sie natomiast energicznego wyciagnięcia w jej strone ręki i chyba stąd odebrano to jako strach przed głaskaniem po główce.
Z główki zresztą zeszły jej jakieś duże strupy tak jakby po uderzeniu.
Sprawdzałam, na brzuszku nie ma żadnych guzków.
Na spacerku idzie przy nodze i nie oddala się. Dosłownie pilnuje się moich butów.
Jeżeli są jakieś pytania to chętnie odpowiem ale moim zdaniem Frania niewiele odbiega od normalnego psa. Jeżeli ktoś poświęci jej więcej jak ja uwagi to i napewno nawiąże z nią bliższy kontakt.
Hotelik dla Frani też musi byc szczególny. Zamknięcie jej teraz w kojcu nie bedzie dla niej dobre. Gdyby ktoś dał jej swobodę taką jaką miała u mnie.
Frania jest absolutnie niekonfliktowa.[/QUOTE]

[quote name='AnnaA']Wydaje mi się, że zdjęcia jakie są w pierwszym poście zupełnie dobrze oddaja wygląd Frani. Ja zdjęc też nie umiem robic. Niestety.
Mam za to kilka dobrych wiadomosci. Frania bardzo polubiła Kapsla i wczoraj obserwowałam jak pięknie sie z nim bawi.
Nie jestem pewna, ale dzisiaj rano Frania jakby sygnalizowała chęc wyjścia na dwór. Było rano, wszystkie psy jeszcze spały /ja też/ a Frania zaczęła biegac i mnie obudziła. Na 100% nie można powiedziec, że to było zamierzone ale....[/QUOTE]

[quote name='AnnaA']Przepraszam za bład w Twoim nicku.
Nie denerwuj się, ale bardzo bym chciała żeby Frania znalazła domek. Ona jest naprawde bardzo spokojnym, niekłopotliwym i przyjaznym psem, Tylko troszeczkę inny.[/QUOTE]

[quote name='AnnaA']Jeszcze o Frani.
Na spacerku poza terenem Frania nie odstępuje mnie na krok. Jest przylepiona do moich nóg.
Doskonale orientuje sie w topografii mieszkania, wie gdzie jest jej koszyczek, chociaż lubi też rozłożyc się na dywaniku w pokoju, razem z resztą stada.
Reaguje na wołanie i nnie ma problemu z jej przywołaniem.[/QUOTE]

[quote name='himba']Frania jest przesympatyczna, może się wydawać trochę inna ale jakie to ma znaczenie dla kogoś kto ją pokocha?? Po co tyle ogłoszeń?? Wystarczy kilka!! łatwiej odnowić niż kilkadziesiąt!! Z Franią jest tak jak z dzieckiem specjalnej troski, niektórzy muszą się bardzo długo zastanawiać czy są w stanie podjąć się opieki. Gdybym ja miała mały domek z działeczką biorę Kapsla, Rudzika i Franię ma swoje zwierzaki to jeszcze dwa z terenu szpitala i wszyscy jesteśmy szczęśliwi. Pracuję nad tym domeczkiem:)[/QUOTE]

Posted

[quote name='obraczus87']Dziekuję za przybycie....

Jutro wezme się do "roboty"... znajdziemy dla Frani Ds. MUSIMY! Innej opcji nie widzę i nie wyobrażam sobie....[/QUOTE]

z takim podejściem to nie ma bata, żeby było inaczej!