Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AnnaA']Dobrze, że spojrzałam. Data ważności szczepienia p.wściekliżnie skończyła się w lutym br. Zaraz na dniach ja zaszczepię.
Frania została odrobaczona i zafiprexowana w marcu.br.
W tekście o Frani nie trzeba zaznaczac, że domek ma byc dobrze ogrodzony. Frania nigdzie się nie oddala. Może byc nawet zupełnie nie ogrodzony. Frania porusza się tylko kilka kroków od domu i najchętniej chodzi naokoło. Jeżeli jestem w ogrodzie Frania nie odstępuje mnie na krok. Tak jak pisałam, chętnie bawi się z Hektorem/pies bardzo wycofany, nieśmiały/ i z Kapslem /pies bardzo radosny, żywy/. Nie podchodzi do mojej Kory i stara się omijac Blankę.
Chcąc zachecic Hektora lub Kapsla do zabawy Frania szczeka.[/QUOTE]

Poprawilam. Dziekuje Anno za bieżace info :)

[quote name='Cleo2008']pogrzebie w tym wieczorem, moze cie zrobic wspolmoderatorem?, tylko dowiem sie jak...[/QUOTE]

zrob, bardzo prosze :) niestety nie wiem jak to sie robi ;/

[quote name='tripti']Marta, może nie zaczynać od niepełnosprawna???[/QUOTE]

Poprawilam. :)

[quote name='ocelot']Witaj maleńka.
Pomyślimy jak Ci pomóc.
Dzięki Nikus za wątek.[/QUOTE]

Dziekuje Aniu za obecnosc :)

--------------------------------------------------------------------------

Kochani, dzisiaj i byc może jutro bedzie mnie mniej na dogo - własnie wrocilam z wyrywania ósemki, jeszcze trzyma znieczulenie, więc pisze ;) ale nie wiem co będzie dalej.

• Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tripti']Marta, a co tu jest szukane oprócz ds? dt płatny czy bezpłatny? deklaracje?[/QUOTE]

Mnie sie marzy DS... ale musimy zapewnic Frani BDT badz PDT od poiczatku maja. A zatem deklaracji równiez musimy szukac :(

Posted

Ammounie odpisała mi na smsa, że komuś Frani zdjęcia i opis dała, w celu znalezienia domku za granicą.
Jutro ma do mnie dzwonić.

Bardzo się cieszę, że tyle Was tu jest, dziękuję, Obraczus dziękuję!!
Mnie też Frania bardzo leży na sercu, tam gdzie dałam jej ogłoszenia kiedyś, odnawiam nieustannie cały czas.
Tak bardzo bym chciała, żeby miała swój domek.

Posted

A Frania w najlepsze bawi się na trawniku z Kapslem. Miło popatrzec jak on delikatnie się z nią bawi tak, jakby wiedzial, że z nią trzeba subtelnie.

Posted

pewnie wyczuwa, a możecie mi jeszcze wytłumaczyć czym to wodogłowie u pieska się przejawia, tzn czy to są przy tym jakieś ataki, czy to może zagrażać życiu, co to wogóle jest?

Posted

[quote name='tripti']pewnie wyczuwa, a możecie mi jeszcze wytłumaczyć czym to wodogłowie u pieska się przejawia, tzn czy to są przy tym jakieś ataki, czy to może zagrażać życiu, co to wogóle jest?[/QUOTE]

Ja to wiem tylko tyle co było na watku opisane ....

Posted

Śliczna dziewczyna, trzymam kciuki za wspaniały domek dla niej.

Tak przy okazji :
Szukamy ochotników do łapania Kudłatego Smoka, jest zagrożony babeszają !!!! ( jego kolega zabrany w zeszłym tygodniu jest chory na babeszaje ). Psiak przebywa koło schroniska Paluch.[B] Łapanka w tą sobotę koło 13-14[/B]. Za każdą parę rąk będziemy wdzięczni.

[url]http://www.dogomania.pl/threads/204432-Kudłaty-Smok-z-Palucha-zagrożony-babeszją-kto-pomoże-łapać-go-w-sobotę?p=16556117&posted=1#post16556117[/url]

Posted

[quote name='tripti']pewnie wyczuwa, a możecie mi jeszcze wytłumaczyć czym to wodogłowie u pieska się przejawia, tzn czy to są przy tym jakieś ataki, czy to może zagrażać życiu, co to wogóle jest?[/QUOTE]
poczytaj tutaj:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/196448-1-5kg-z-%C5%82a%C5%84cucha-PO-OPERACJI-M%C3%93ZGU-ODESZ%C5%81A-*"]http://www.dogomania.pl/threads/196448-1-5kg-z-łańcucha-PO-OPERACJI-MÓZGU-ODESZŁA-*[/URL]

obraczus87, oczywiście że zrobię Frani allegro, tylko podrzućcie proszę na maila zdjęcia w lepszej jakości

Posted

Czy jest ktoś chetny do zbierania pieniazkow na Franie?? Jest osoba chetna z FB. Ja niestety nie dam rady zbierac kasy na kolejnego psiaka...

A musi to byc osoba, któa codziennie będzie mogla aktualizowac stan konta :)

Posted

Dotychczas wszelkie zbiórki dla Frani prowadziła Ammounie i mam wrażenie, że chętnie je dalej poprowadzi. Z tego co pamiętam to Ola podawała swój nr. konta na dogo w związku z suniami spod retauracji "Jedlanka". Bedę dzisiaj dzwonic do Oli i prosic a zajrzenie na dogo.
A Frania została zaszczepiona p.wściekliżnie przez moją p.Wetkę z Kozienic bezpłatnie. Proszę to wpisac na pierwszej stronie.
Frania nie umie chodzic na smyczy. Obróżkę pozwoliła sobie zapiąc bez protestu. Jazda samochodem też była bezproblemowa.

Posted

[quote name='AnnaA']Dotychczas wszelkie zbiórki dla Frani prowadziła Ammounie i mam wrażenie, że chętnie je dalej poprowadzi. Z tego co pamiętam to Ola podawała swój nr. konta na dogo w związku z suniami spod retauracji "Jedlanka". Bedę dzisiaj dzwonic do Oli i prosic a zajrzenie na dogo.
A Frania została zaszczepiona p.wściekliżnie przez moją p.Wetkę z Kozienic bezpłatnie. Proszę to wpisac na pierwszej stronie.
Frania nie umie chodzic na smyczy. Obróżkę pozwoliła sobie zapiąc bez protestu. Jazda samochodem też była bezproblemowa.[/QUOTE]

[quote name='AnnaA']W pierwszym poście jest nr konta Oli. Myślę, że Ola będzie dalej Franią się zajmowac w sensie rozliczania.[/QUOTE]
Ojejku bardzo przepraszam. W ogóle nie zauwazylam numeru konta :( ślepota ze mnie. Jutro wysle osobie z FB numer konta - jak uda mi sie zauwazyc Jej prosbe, bo chyba FB mi nawala niestety ;/ bo raz widze komentarze pod wydarzeniem a raz nie.

Posted

Witam, czy ktos moze mi powiedziec dlaczego Frania musiala opuscic Dt u Iwony, to dla mnie bardzo wazna informacja.
Swojego czasu organizowalam duza pomoc dla "przytuliska" P.Iwony i byla tam Frania.

Posted

Frania musiała opuścic przytulisko p.Iwony z powodu nadchodzącej zimy, Frania mieszkała w boksie zewnętrznym i nie było dla niej miejsca w cieple. Z tego co wiem w tej chwili p.Iwona ma tyle psów, że nie może już przyjąc Frani.

Posted

[quote name='obraczus87']Ammounie pokaż się na wątku jeśli możesz :)
Czy ten stan kasy z 1 strony to obecny stan kasy, jaki Frania posiada??

Ide dzisiaj szukac kogoś kto zgodzi się zrobić dla Frani allegro.[/QUOTE]

Obraczus, już jestem! Jak miło Was tu wszystkich widzieć! Robię aktualizację pierwszej strony i finansów Franeczki. Zaraz napiszę więcej.

Posted

[quote name='Ellig']Witam, czy ktos moze mi powiedziec dlaczego Frania musiala opuscic Dt u Iwony, to dla mnie bardzo wazna informacja.
Swojego czasu organizowalam duza pomoc dla "przytuliska" P.Iwony i byla tam Frania.[/QUOTE]

Ellig, pani Iwona bardzo nam pomogła: Franeczka była u niej kilka miesięcy. Jednak Frania nie mogła zostać u niej na zimę gdyż pani Iwona nie miała miejsca dla niej w środku. Wtedy po długich i bezskutecznych poszukiwaniach DT w końcu poprosiłam AnięA i ona zgodziła się przyjąć Franię, mimo że wtedy myślałyśmy że Frania nie kontroluje załatwiania swoich potrzeb.

Pani Iwona pomaga bardzo wielu psom, ma obecnie u siebie 50 psów.