Jump to content
Dogomania

Malutki Szorstkuś vel Leon zamarzał na ulicy - od 16.02.2010 r. ma super DS :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='betka-sp']to ja sie chyba tez pogubiłam...najpierw miał jechać na Śląsk...potem Krakowa a teraz do Warszawy.........a ten hotelik to tak już na bank??? :cool1:[/QUOTE]
Na Śląsk wcale mu się nie spieszyło, a Kraków i owszem była taka alternatywa rozważana, ale wolał stolyce ;)
Legowisko i micha już na niego czekają. Jutro rano, skoro świt, koło południ, mały wyląduje w ramionach opiekunki :lol:

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pipi']Jestem i ja,będę kibicować szorściaczkowi.Śliczny jest[/QUOTE]
Tak Ciociu Pipi i bardzo, bardzo kocham dzieci i kotki i inne zwierzaczki też. A rozrabiam, bo nie chcę być sam, bo się boję, że jak mnie zamkną to już po mnie nie wrócą :(

Posted

Ale się cieszę, że Szorstek już jedzie, mam nadzieję, że szybko znajdziemy mu nowy domek :) Już z rodzicami przeprowadzamy akcję wśród znajomych, jak będzie już na miejscu to zajmę się ogłoszeniami na innych portalach. Ale najważniejszę, że będzie miał już dach nad głową. :)
Baaaardzo baaardzo dziękuję Elik za pomoc!

Posted

[quote name='kkanarekk']Ale się cieszę, że Szorstek już jedzie, mam nadzieję, że szybko znajdziemy mu nowy domek :) Już z rodzicami przeprowadzamy akcję wśród znajomych, jak będzie już na miejscu to zajmę się ogłoszeniami na innych portalach. Ale najważniejszę, że będzie miał już dach nad głową. :)...[/QUOTE]
Szorstkuś już w domeczku :multi::sweetCyb: Dziękujemy za trzymanie kciuków.
Pani Alinka jest pełna podziwu dla psiaka. Bardzo grzeczny, pięknie jechał w samochodzie, bez żadnych sensacji, super chodzi na smyczy. W domku cały czas wlepia w nią ślepka i merda ogonkiem. Będą z niego.... no nie, nie ludzie, suuuuuuuper pies :lol::cool2:
W hoteliku jest teraz 6 psiaków i Pani Alinka będzie dzisiaj robić roszadę. Prosiłam, żeby rozważyła możliwość zamieszkania w jednym pokoiku z naszą Foksią - to by była dopiero para :iloveyou:
[quote name='kkanarekk']...
Baaaardzo baaardzo dziękuję Elik za pomoc![/QUOTE]
Twoja prośba zmobilizowała mnie. Nie mogłam przecież zmarnować tak wielkiego potencjału miłości do zwierząt jaki nosisz w sobie Ty i Twoi Rodzice. Wraz z Babcią tworzycie wspaniałą Rodzinę, którą mam nadzieję pozyskać dla dobra tych nieszczęśników, o których istnieniu zapomnieli ci, którzy winni byli stworzyć im godne warunki do życia.

Posted

[quote name='elik']Szorstkuś już w domeczku :multi::sweetCyb: Dziękujemy za trzymanie kciuków.
Pani Alinka jest pełna podziwu dla psiaka. Bardzo grzeczny, pięknie jechał w samochodzie, bez żadnych sensacji, super chodzi na smyczy. W domku cały czas wlepia w nią ślepka i merda ogonkiem. Będą z niego.... no nie, nie ludzie, suuuuuuuper pies :lol::cool2:
W hoteliku jest teraz 6 psiaków i Pani Alinka będzie dzisiaj robić roszadę. Prosiłam, żeby rozważyła możliwość zamieszkania w jednym pokoiku z naszą Foksią - to by była dopiero para :iloveyou:

Twoja prośba zmobilizowała mnie. Nie mogłam przecież zmarnować tak wielkiego potencjału miłości do zwierząt jaki nosisz w sobie Ty i Twoi Rodzice. Wraz z Babcią tworzycie wspaniałą Rodzinę, którą mam nadzieję pozyskać dla dobra tych nieszczęśników, o których istnieniu zapomnieli ci, którzy winni byli stworzyć im godne warunki do życia.

Jaka jestem szczęśliwa że Szorściaszek juz bezpieczny :multi::multi::multi:

kkanarekk , elik , AmKaśka cioteczki bardzo Wam dziękuję za bezcenną pomoc dla biednego Szorstkusia ,bez Was nic bym nie zrobiła :loveu::loveu:
Dziekuję też siostrze AmKaśki za dostarczenie psiaka w całości na miejsce w taką pogodę:loveu::loveu::loveu:

Mi pozostał tylko zapaszek Szorstka na pociechę hihihi :evil_lol:
Poniżej dorzucam filmik i link do zdjęć z ostatniej nocy którą spędził ze mną :loveu:

http://picasaweb.google.pl/margo0011/SzorstkusDoAdopcji#

http://www.youtube.com/watch?v=uPBnCbOSDuc

http://www.youtube.com/watch?v=L_yz1EYGajY

Posted

[quote name='matrioszka2']No to więcej szczęścia nie mogło spotkać Szorstkusia. Super akcja !
Dziękujemy :lol:
Aby sprawiedliwości stało się zadość, muszę powiedzieć, że gdyby nie wrażliwość margo001, która:
-- zauważyła biedaka bliskiego zamarznięcia, błąkającego się w pobliżu Jej domu,
-- dała ogłoszenie do gazety, które to ogłoszenie przeczytała kkanarekk i zmobilizowała mnie do działania,
edit: to ogłoszenie dała do prasy Dogo07, przepraszam Dogo07 :oops::oops:
-- złapała malucha w przeddzień wyjazdu,
-- nocowała z nim w zakładzie, aby biedak się nie bał i nie czuł się samotnie,
-- zawiozła go dzisiaj rano do Lublina skąd mały zapoczątkował podróż w poszukiwaniu swojego Człowieka

to mały, rudy psiak błąkałby się gdzieś po ulicach Bychawy w mroźne dni i noce, aż któregoś dnia nikt, nigdy więcej nie zauważyłby już małego, rudego psiaka.

Transport małego do WE-wy był możliwy dzięki wspaniałomyślności AmKaśki, która bez cienia wahania , wręcz z ochotą, zgodziła się dostarczyć małego do Warszawy.
Zapytana o koszty, odrzekła, nie ma o czym mówić.

AmKasiku wielkie, ogromne dzięki.
Był moment, że zwątpiłam już w to, że mały odjedzie na poszukiwanie lepszego losu. Nie jestem pewna co by było, gdyby mały dzisiaj nie mógł odjechać.

Posted

[quote name='margo001']Oj elik nie przesadzaj :evil_lol:[/QUOTE]
Proszę mi się tu nie sprzeciwiać :mad:
Ja wiem, co ja mówię :lol:

Posted

[quote name='elik']Dziękujemy :lol:
-- dała ogłoszenie do gazety, które to ogłoszenie przeczytała kkanarekk i zmobilizowała mnie do działania

I tu ukłony w stronę Dogo07 :calus: to Ona zamieściła to ogłoszenie i dzięki niej znalazła Szorstkusia kkanarekk za co bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu:
Dogo07 jeszcze raz wielkie dzięki w imieniu moim i Szorstka :Cool!:

Posted

[quote name='Jota']Dziewczyny, wielkie ukłony dla Wszystkich :lol::lol::lol:
Czy Szorstkuś jest w tym samym hoteliku co Foksia ?
Jak wyglądają jego finanse ?
Witaj Cioteczko, kochana Joteczko :lol:
Foksia i Szorstek są co najmniej sąsiadami, a może i współlokatorami. Prosiłam Anieli, żeby ich razem zakwaterowała, jeśli to oczywiście będzie możliwe. Dzwoniłam już żeby się dowiedzieć jak minęła pierwsza noc i czy są razem z Foksią, ale Alionka nie odebrała telefonu. Będę dzwonić później, może jest zajęta z psiakami.
A finanse Szorstkusia, no cóż, można byłoby rzec normalka, czyli.... nie ma nic. Jedno, wielkie NIC :shake:
Poza nicem w finansach też jest wielkie nic, czyli Szorstkuś na razie nie ma niczego :-(
Sory, ma nas, Ciocie z dogo, a to już jest wiele :lol:
Miałam otworzyć nowy wątek w podforum mazowieckim, ale chyba pozostaniemy przy tym wątku, tylko poprosimy moda o przeniesienie.

Bardzo wielka prośba do wszystkich Cioteczek - Szorstkuś potrzebuje naszej pomocy.

Na początek, na już, piękny banerek i deklaracje na hotelik
- plizzzzzzzz :modla::modla:

Szorstkuś będzie też potrzebował, jak wszystkie psiaki w takiej sytuacji, funduszy na odpchlenie, odrobaczenie, szczepienia i.... no właśnie. Margo007 w trakcie ostatniej wspólnie spędzonej nocy :evil_lol: zauważyła, że słodziak ma na brzuszku jakieś zgrubienie w okolicy pępka - czyżby przepuklina ?? Trzeba żeby to zobaczył wet.
No i oczywiście pomocy w ogłaszaniu.
Zrobiłyśmy już wiele, żeby go uchronić przed zamarznięciem, ale to dopiero zaczątek, to za mało, żeby zapewnić mu lepszą przyszłość. Szkoda byłoby jednak zmarnować to co już zostało zrobione.

Dlatego

Bardzo prosimy wszystkich - ktokolwiek, cokolwiek może niech słodziakowi pomoże

Posted

Do góry Szorstkusiu!:lol:
W ramach dostrzeżonego przeze mnie podobieństwa wrzuciłam apel m.in. na wątek miłośników Norwich i Cairn Terierów - nie wiem co sądzą na temat tego podobieństwa;) , ale Szorstkuś jest uroczy - ewidentnie terierkowy i jak dla mnie EXTRA.

Posted

[quote name='Jota']Do góry Szorstkusiu!:lol:
W ramach dostrzeżonego przeze mnie podobieństwa wrzuciłam apel m.in. na wątek miłośników Norwich i Cairn Terierów - nie wiem co sądzą na temat tego podobieństwa;) , ale Szorstkuś jest uroczy - ewidentnie terierkowy i jak dla mnie EXTRA.[/QUOTE]
Ciociu Jotko, bardzo dziękujemy za odwiedziny i wrzutkę na inne fora. Ja dzisiaj tak zagoniona, że nawet nie miałam czasu wcześniej do Szorstkusia zaglądnąć.
Alina bardzo chwali Szorstkusia, że grzeczny, pojętny, miły dla wszystkich domowników łącznie z kotem, pięknie chodzi na smyczy i w ogóle bardzo fajnisty. Jutro będzie u Szorstka wet. Może dowiemy się co to za guzek na brzucholku.

Posted

[quote name='Jota']Do góry Szorstkusiu!:lol:
W ramach dostrzeżonego przeze mnie podobieństwa wrzuciłam apel m.in. na wątek miłośników Norwich i Cairn Terierów - nie wiem co sądzą na temat tego podobieństwa;) , ale Szorstkuś jest uroczy - ewidentnie terierkowy i jak dla mnie EXTRA.[/QUOTE]
My też z mężem zauważylismy to podobieństwo ;)

[quote name='elik']Ciociu Jotko, bardzo dziękujemy za odwiedziny i wrzutkę na inne fora. Ja dzisiaj tak zagoniona, że nawet nie miałam czasu wcześniej do Szorstkusia zaglądnąć.
Alina bardzo chwali Szorstkusia, że grzeczny, pojętny, miły dla wszystkich domowników łącznie z kotem, pięknie chodzi na smyczy i w ogóle bardzo fajnisty. Jutro będzie u Szorstka wet. Może dowiemy się co to za guzek na brzucholku.[/QUOTE]
Wiedziałam od razu że Szorstkuś to kulturalny facet i nie narobi mi wstydu :multi:

Posted

Mówię Wam, skarb nam się dostał :) :multi:
Przez pierwsze pół godziny zachowywał się z rezerwą, patrzył z boku, ale tylko przez pół. Alinka powiedziała, że on jest w pełni adopcyjny - pięknie chodzi a smyczy, jest grzeczny i posłuszny, milutki dla ludzi i zwierzaków łącznie z kotem, pojętny bardzo.
Nie powiedziałam Alince jak go nazwałyśmy, a ponieważ trzeba było jakoś na niego wołać, wraz z mężem ustalili, że roboczo nazwą go Puszek. Wyobraźcie sobie, że po kilku razach zaczął reagować na to imie :-o
Mnie się podoba, a Wam ??
Szorstkuś, to adekwatne do wyglądu, ale trochu przydługawe. Psie imiona powinny być raczej krótkie.
Skarbek jest oczywiście odpchlony i odrobaczony (już ma dług ;( ), bo inaczej na salony wejść by nie mógł.
A psiak jest salonowy. Ledwie do domku go przygarnęli, zaraz do pana do łóżeczka się wtulił i tak już pozostał, za oczywistą aprobatą pańcia :lol:
Wg opinii Alinki, psiak po kastracji jest do natentychmiastowej adopcji :lol:
Tylko to imię. Puszek może być ? Jeśli o mnie chodzi to tak, tak, tak.

Acha i nasz psiaczek zamieszkuje w pokoju razem z Foksią i młodym bokserkiem, bardzo przyjaznym, ale demolującym wszystko podczas nieobecności w domu ludzi. Może jak będzie miał towarzystwo innych psiaków, będzie spokojny.

Posted

Szorstkuś to tak na szybkosci było wymyślone co by chłoptaś miał jakies imię :lol:
Puszek jak najbardziej może być ,mi bardzo się podoba i pasuje do niego...cieszę się że tak szybko się
zaklimatyzował :multi::multi::multi:a to że Panu wlazł do łożka i z nim śpi to mnie powaliło na kolana :evil_lol: