Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie,ja myslałam o tym,ze Kiero miał wiezc Urbana i wtedy moze by wziął Sniezka przy okazji do Krakowa,bo nie wiem czy jedzie przez Katowice.I czy w ogóle jedzie?Bo sensownie by było połaczyc transport.A tej cholernej pogody nie przewidzi,jutro np. podobno śniezyca.

Posted

Zeby zawiezc Urbana to trzeba miec KASE na tak daleką wyprawe, ok. 650 km w obie strony. Pierwsze slysze, zeby Kierownik mial jechac i ze byl chetny do wyprawy na taka pogode, od 11.1. nic nie ruszylo w tym temacie, nie bylo okazji, zeby pies pojechal, bo mial byc kastrowany. 16.1. byla kastracja + sterylizacja, minelo 2 tygodnie, pies moze jechac. Napisalam do ElzyMilicz czy dom jest aktualny i czy pan chetny na Urbanka zwrocilby srodki za transport.

Posted

Bardzo się cieszę, że choć jeden krasnalek jedzie do ciepłego domku, tylko co z drugim, żeby nie zmarzł? Powiem Wam, że aż do tego roku kochałam zimę. Ale przez te cholerne niekończące się mrozy, przez to psie nieszczęście i marznięcie, przez wodę, która po kilkunastu minutach zamarza w misce - już nienawidzę zimy i chcę, żeby się wreszcie skończyła.
Śnieżku, wielkie całusy na drogę i sprawuj się jak prawdziwie szczęśliwy pies!

Posted

Ulka Kiero pisał o Urbainie, przeszło Ci koło nosa ;) że jak będzie pogoda to pod koniec tyg pojedzie, ale pogody napewno nie będzie, jednakże (uh ale mi mądre słowo podeszło :)) drogi za Tarnowem aż do Wrocka były rewelka w porównaniu z tym co u nas :( Halcia jak tylko by się okazało że mam jakiś Kraków albo w niedzielę Czechy znowu to krasnalka ze sobą mogę zabrać jadę Kraków, Katowice,Wrocław, i dopiero odbijam na Czechy, tylko ja się o tym dowiaduję w soboty przeważnie, że jest kurs...
Kto ma kontakt z kimś kto odebrać ma maluszka? jaki dzień i jakie godziny odpowiadają? w piątek tak kombinuję, jakby jakiś kierowca jechał na Kraków, wzięłabym psiaka, a na 15.05 następny jedzie na Balice z jakimś dyrektorem, jakby wracał to by mnie z Kraka zgarnął, a ja bym sobie studenckie czasy przypomniała ;) narazie to nic pewnego, ale tak głośno myślę.................... chyba że po pracy ktoś by mógł dopiero to jakaś ciotka z Kraka by musiałą chyba maliznę ode mnie odebrać i przetrzymać parę godzin, o właśnie mi się przypomniało, że jeszcze nie odebrałam dyplomu z AGH, to bym se skoczyła ;) ;) ;) tylko półtora roku tam leży ;)

Posted

Kontakt z domkiem ma majuska.Docelowo sa to Katowice,ale mieli załatwic auto,by troche podjechac,do Krakowa własnie.Trasy masz dalekie,ze tak powiem przydatne,ale paskudnie,ze wiesz o tym w ostatniej chwili.No nic,jeszczeze 2,5 dnia na myslenie.

Posted

[quote name='Ulka18']Zeby zawiezc Urbana to trzeba miec KASE na tak daleką wyprawe, ok. 650 km w obie strony. Pierwsze slysze, zeby Kierownik mial jechac i ze byl chetny do wyprawy na taka pogode, od 11.1. nic nie ruszylo w tym temacie, nie bylo okazji, zeby pies pojechal, bo mial byc kastrowany. 16.1. byla kastracja + sterylizacja, minelo 2 tygodnie, pies moze jechac. Napisalam do ElzyMilicz czy dom jest aktualny i czy pan chetny na Urbanka zwrocilby srodki za transport.[/QUOTE]

Aguś, Kiero pisał na mielckim forum chyba trzy dni temu, że jeśli warunki pozwolą to on pojedzie ;)

Posted

w razie czego jak nic sie nie wyjaśni to ja w sobote rano moge śnieżka do Krakowa zawieźć i już, tak więc na pewno za parę dni psiak będzie doopke grzał w domku!!
Teraz z pogodą to jedna wielka loteria, trudno cokolwiek planować, może u nas być ok, a we Wrocku armagedon, niestety....

Posted

Czyli jeden krasnalek ma dom!Majuska przy okazji czy nie znasz kogoś kto jezdzi na trasie W-wa-Kraków lub Łódz -Kraków!szukamy transportu dla charta .Z Łowicza mozemy dowieżć do Warszawy lub Łodzi.Oczywiscie koszty zwracamy.Domek mamy sprawdzony dzięki Florentynce!Będziemy wdzięczne za informacje!

Posted

[quote name='Romka']Czyli jeden krasnalek ma dom!Majuska przy okazji czy nie znasz kogoś kto jezdzi na trasie W-wa-Kraków lub Łódz -Kraków!szukamy transportu dla charta .Z Łowicza mozemy dowieżć do Warszawy lub Łodzi.Oczywiscie koszty zwracamy.Domek mamy sprawdzony dzięki Florentynce!Będziemy wdzięczne za informacje![/QUOTE]
Romka dla mnie te trasy są nieosiągalne, obiło mi sie o uszy, ze często PatiC ( nie jestem pewna czy poprawnie wpisałam nick ) z dogo pomaga w tamtych rewirach za zwrot kosztów.

Posted

Tez widziałam normalna pogode,ale czy im mozna wierzyć?Cholera,musi byc.Dwa psiaki to prawie hurt.Oby sie udało.Jak cos,to pytaj czy mogli by odebrac w dobrym,widocznym punkcie autostrady.Aga mówi cos o autostradzie w centrum Katowic.Ja Katowic nie znam wcale,ale moze Oni cos "wyraznego" coby nie bładzic zaproponuja?

Posted

Tam sa różne charakterystyczna punkty, ja sie umawiałam na dużym charakterystycznym parkingu pod Centrum Handlowym 3 Stawy, normalnie przy autotradzie, jakby to odpowidało to mogę tak umawiać, czyli co Halciu, na Wrocław to przez Katowice się jedzie?? ;)

Posted

Biedny Mrozik, zostaje sam...
Majuska - jakbyś miała kogoś wozić do Krakowa, to ja Cię tym razem [U]nie zapraszam [/U];) na kawę i parówki, żeby nie zapeszyć, bo ile razy to robię to jakoś nic z tego nie wychodzi:eviltong:

Posted

Ja sie Kiero nie pytałam,ale tak twierdzi Kasia i Ulka,to musze uwierzyc.:evil_lol:NIby Katowice nizej,ale jakos tak trasa jednym cięgiem.:eviltong:To juz pewnie Ty zadzwonisz do Kiero,zebym cos nie namieszała,im mniej posredników tym lepiej.{ 017 583 15 32}Chyba,ze skoczymy w piątek?Kiero jest do złapania w schronie o 10 i o 20.30