Ulka18 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Onek Urban ma miejsce pod Wroclawiem, dom od ElzyMilicz, ale nie wiem czy jego pan by podjechal az do Krakowa, zeby odebrac psa. To jednak kawal drogi z Wrocka. Quote
halcia Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Nie,ja myslałam o tym,ze Kiero miał wiezc Urbana i wtedy moze by wziął Sniezka przy okazji do Krakowa,bo nie wiem czy jedzie przez Katowice.I czy w ogóle jedzie?Bo sensownie by było połaczyc transport.A tej cholernej pogody nie przewidzi,jutro np. podobno śniezyca. Quote
Ulka18 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Zeby zawiezc Urbana to trzeba miec KASE na tak daleką wyprawe, ok. 650 km w obie strony. Pierwsze slysze, zeby Kierownik mial jechac i ze byl chetny do wyprawy na taka pogode, od 11.1. nic nie ruszylo w tym temacie, nie bylo okazji, zeby pies pojechal, bo mial byc kastrowany. 16.1. byla kastracja + sterylizacja, minelo 2 tygodnie, pies moze jechac. Napisalam do ElzyMilicz czy dom jest aktualny i czy pan chetny na Urbanka zwrocilby srodki za transport. Quote
MagdaNS Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Bardzo się cieszę, że choć jeden krasnalek jedzie do ciepłego domku, tylko co z drugim, żeby nie zmarzł? Powiem Wam, że aż do tego roku kochałam zimę. Ale przez te cholerne niekończące się mrozy, przez to psie nieszczęście i marznięcie, przez wodę, która po kilkunastu minutach zamarza w misce - już nienawidzę zimy i chcę, żeby się wreszcie skończyła. Śnieżku, wielkie całusy na drogę i sprawuj się jak prawdziwie szczęśliwy pies! Quote
kaskadaffik Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ulka Kiero pisał o Urbainie, przeszło Ci koło nosa ;) że jak będzie pogoda to pod koniec tyg pojedzie, ale pogody napewno nie będzie, jednakże (uh ale mi mądre słowo podeszło :)) drogi za Tarnowem aż do Wrocka były rewelka w porównaniu z tym co u nas :( Halcia jak tylko by się okazało że mam jakiś Kraków albo w niedzielę Czechy znowu to krasnalka ze sobą mogę zabrać jadę Kraków, Katowice,Wrocław, i dopiero odbijam na Czechy, tylko ja się o tym dowiaduję w soboty przeważnie, że jest kurs... Kto ma kontakt z kimś kto odebrać ma maluszka? jaki dzień i jakie godziny odpowiadają? w piątek tak kombinuję, jakby jakiś kierowca jechał na Kraków, wzięłabym psiaka, a na 15.05 następny jedzie na Balice z jakimś dyrektorem, jakby wracał to by mnie z Kraka zgarnął, a ja bym sobie studenckie czasy przypomniała ;) narazie to nic pewnego, ale tak głośno myślę.................... chyba że po pracy ktoś by mógł dopiero to jakaś ciotka z Kraka by musiałą chyba maliznę ode mnie odebrać i przetrzymać parę godzin, o właśnie mi się przypomniało, że jeszcze nie odebrałam dyplomu z AGH, to bym se skoczyła ;) ;) ;) tylko półtora roku tam leży ;) Quote
halcia Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Kontakt z domkiem ma majuska.Docelowo sa to Katowice,ale mieli załatwic auto,by troche podjechac,do Krakowa własnie.Trasy masz dalekie,ze tak powiem przydatne,ale paskudnie,ze wiesz o tym w ostatniej chwili.No nic,jeszczeze 2,5 dnia na myslenie. Quote
Reno2001 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Ulka18']Zeby zawiezc Urbana to trzeba miec KASE na tak daleką wyprawe, ok. 650 km w obie strony. Pierwsze slysze, zeby Kierownik mial jechac i ze byl chetny do wyprawy na taka pogode, od 11.1. nic nie ruszylo w tym temacie, nie bylo okazji, zeby pies pojechal, bo mial byc kastrowany. 16.1. byla kastracja + sterylizacja, minelo 2 tygodnie, pies moze jechac. Napisalam do ElzyMilicz czy dom jest aktualny i czy pan chetny na Urbanka zwrocilby srodki za transport.[/QUOTE] Aguś, Kiero pisał na mielckim forum chyba trzy dni temu, że jeśli warunki pozwolą to on pojedzie ;) Quote
majuska Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 w razie czego jak nic sie nie wyjaśni to ja w sobote rano moge śnieżka do Krakowa zawieźć i już, tak więc na pewno za parę dni psiak będzie doopke grzał w domku!! Teraz z pogodą to jedna wielka loteria, trudno cokolwiek planować, może u nas być ok, a we Wrocku armagedon, niestety.... Quote
Romka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Czyli jeden krasnalek ma dom!Majuska przy okazji czy nie znasz kogoś kto jezdzi na trasie W-wa-Kraków lub Łódz -Kraków!szukamy transportu dla charta .Z Łowicza mozemy dowieżć do Warszawy lub Łodzi.Oczywiscie koszty zwracamy.Domek mamy sprawdzony dzięki Florentynce!Będziemy wdzięczne za informacje! Quote
Reno2001 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Romka, na charta trzeba miec pozwolenie. Wiecie o tym??? Quote
Romka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Wiecie bo schronisko chce mieć to w dokumentach! Quote
majuska Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 [quote name='Romka']Czyli jeden krasnalek ma dom!Majuska przy okazji czy nie znasz kogoś kto jezdzi na trasie W-wa-Kraków lub Łódz -Kraków!szukamy transportu dla charta .Z Łowicza mozemy dowieżć do Warszawy lub Łodzi.Oczywiscie koszty zwracamy.Domek mamy sprawdzony dzięki Florentynce!Będziemy wdzięczne za informacje![/QUOTE] Romka dla mnie te trasy są nieosiągalne, obiło mi sie o uszy, ze często PatiC ( nie jestem pewna czy poprawnie wpisałam nick ) z dogo pomaga w tamtych rewirach za zwrot kosztów. Quote
halcia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Jesli nie bedzie sypało Kiero w sobote zbierze Urbana do Wrocławia i moze wziaśc Śniezka,ale przekazanie musiało by być gdzies przy autostradzie. Quote
majuska Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Spoko załatwimy, żeby było przy autostradzie... tylko kurna żeby nie padało...póki co mają śnieżyce się uspokoić Quote
halcia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Tez widziałam normalna pogode,ale czy im mozna wierzyć?Cholera,musi byc.Dwa psiaki to prawie hurt.Oby sie udało.Jak cos,to pytaj czy mogli by odebrac w dobrym,widocznym punkcie autostrady.Aga mówi cos o autostradzie w centrum Katowic.Ja Katowic nie znam wcale,ale moze Oni cos "wyraznego" coby nie bładzic zaproponuja? Quote
majuska Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Tam sa różne charakterystyczna punkty, ja sie umawiałam na dużym charakterystycznym parkingu pod Centrum Handlowym 3 Stawy, normalnie przy autotradzie, jakby to odpowidało to mogę tak umawiać, czyli co Halciu, na Wrocław to przez Katowice się jedzie?? ;) Quote
majuska Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 A co będzie z Mrozikiem...??:-( [IMG]http://images38.fotosik.pl/252/4bbc7eedb7f6362emed.jpg[/IMG] Quote
karolciasz28 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Zostanie sam nawet nie będzie miał się do kogo przytulić:-(:-(:-(:placz::placz::placz: Quote
Florentynka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Biedny Mrozik, zostaje sam... Majuska - jakbyś miała kogoś wozić do Krakowa, to ja Cię tym razem [U]nie zapraszam [/U];) na kawę i parówki, żeby nie zapeszyć, bo ile razy to robię to jakoś nic z tego nie wychodzi:eviltong: Quote
halcia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ja sie Kiero nie pytałam,ale tak twierdzi Kasia i Ulka,to musze uwierzyc.:evil_lol:NIby Katowice nizej,ale jakos tak trasa jednym cięgiem.:eviltong:To juz pewnie Ty zadzwonisz do Kiero,zebym cos nie namieszała,im mniej posredników tym lepiej.{ 017 583 15 32}Chyba,ze skoczymy w piątek?Kiero jest do złapania w schronie o 10 i o 20.30 Quote
Romka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Strasznie mi szkoda Mrozika,dla mnie jest bardziej rozczulający i bezbronny. Quote
halcia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 No niestety...trafiło sie młodszemu,tak to w psim zyciu bywa. Quote
Recommended Posts