Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny, a skąd wiecie, kiedy psiaki załapują się do metra? Ogłaszam sp0ro psiaków na cafeanimal i zastanawiałam się kilka razy na jakiej zasadzie trafiają do gazety. nawet wczoraj czytałam regulamin ale nie znalazłam tam odpowiedzi :)

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i można zobaczyć w wersji internetowej gazety - jest codziennie odnawiana

[URL]http://www.emetro.pl/emetro/0,0.html[/URL]

i trzeba sobie kliknąć w gazetę - potem można czytać strona po stronie

[URL]http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx[/URL]

Nie wiem na jakiej zasadzie psy są wybierane..może losowane

Posted

Z tego co zdołałam ustalić, Chorzów, Pani ma już 2 małe spokojne psy, śnieżek miałby byc trzeci, mieszka w kamienicy, nie ma jak przyjechać, wizyta przedadopcyjna ok.
Bytom, pani z rodziny mocno psiolubnej , wszyscy u nij maja psiaki , ona starciła psiak więc chce a Snieżek , ja ujął, wizyta ok. może przyjechać.
te Katowice to nie wiem dopiero dostałam maila, pisze jakas dziewczyna w imieniu cioci i gwarantuje, że psiak miałby super, kochający dom, nie mają jak przyjechać.

Ta Pani z Bytomia , ma się do mnie odezwac w sprawie szczegółów w środe bo podobno pracuje dzis i jutro do późna , jest fryzjerką, musi sobie w razie czego obmyśleć ten transport....
Nie wiem kurcze póki co na który domek sie zdecydowac, Pani z Chorzowa dzwoniła drugi raz wieczór pytać, czy już coś ustaliłam....Co radzicie??

[B]eloise[/B] to ,że psiak trafi do Metra to czysty przypadek i jego fart, oni to jakos sami losuja, ja ogłaszałam tam Śnieżka w niedzielę chyba rano i sie na poniedziałek załapał;) W mojej karierze udało sie to psiakowi samoczynnie dopiero po raz drugi, 2 razy nam sie udało załtwic wejście do Metra przez PapryczkeChili z dogo, i Livia z Orzechowców tez dzięki temu ma dom!!
Ja pytałam pierwsza Pania skąd znalazła Śnieżka i powiedziała, że w Metrze był, więc spodziewałam się jeszcze innych telefonów i nie myliłam się, stamtąd jest duży odzew..

Posted

ciężka sprawa, nie znam psiaka żeby powiedzieć czy lepiej będzie sie czuł w domu jako jedyny pies, czy tam gdzie są inne zwierzęta. Czy Pani z Chorzowa jest w domu cały dzień ? Wielki plus dla pani z Bytomia za to, że chce przyjechac po psa osobiście. I jeszcze Katowice.
Majuska pamietaj o Mroziku - może wreszcie stanie sie ten cud na 2 pieski....

Posted

Majusko, trzeba próbować przemycić Mrozika któremuś z potencjalnych domków - przecież on podobny w typie, też malutki...Ach, gdyby tak obu się udało... Nagadaj tym potencjalnym domkom o Mroziku, że taki biedny, może zadziała casus Myszki?

Posted

Najpierw trzeba koniecznie sprawdzic domy, bez tego nie ma co gdybac o adopcjach. Nie mamy w zwyczaju dowozic psow, po kilku przykrych i szybkich zwrotach dowiezionych pod same drzwi psow. Jesli ktos nie wykazuje inicjatywy i checi pomocy w zorganizowaniu odbioru pieska, to niech bierze psa z najblizszego schroniska.

Trzeba doprecyzowac ponizsze i znalezc dogomaniakow do wizyty, cos mi sie Alicja z Chorzowem kojarzy, mysle ze z Cioteczkami ze Slaska nie bedzie problemow.

[B]Pani z Bytomia[/B] - moze przyjechac, tylko musi sobie transport zorganizowac, pracuje caly dzien. Czy ktos bedzie w tym czasie ze Sniezkiem, chociaz spacer? Czy zgadza sie na wizyte przed-i poadopcyjna i kontakt z nami?

[B]Pani z Chorzowa[/B] - nie moze przyjechac, ma 2 spokojne psy, 3-ci bylby Sniezek? Czy zgadza sie na wizyte przed-i poadopcyjna i kontakt z nami?

[B]Pani z Katowic[/B] - pisze w imieniu Cioci, nie wiadomo co ona na to :???: Czy zgodzi sie na nasze warunki?

Posted

Chorzów i Bytom się jaknajbardziej na wizyty zgadza, odnośnie Katowic mam tylko maila, wiec czekam na odp. Myślę, że można juz szukać kogoś na wizyty i w Bytomiu i w Chorzowie, obie Panie były bardzo zdecydowane i wręcz czekają na wizyty, wiedzą o co chodzi , rozumieją i są za.

Posted

No to trzeba szukac dogomaniakow z Bytomia i Chorzowa i umawiac sie na wizyty. Moze jesli sa dwa domy i okaza sie dobre, to sunia ze stacji benzynowej Regbenz sie zalapie? Ona jest podobna do Sniezka.

Posted

[quote name='Ulka18']No to trzeba szukac dogomaniakow z Bytomia i Chorzowa i umawiac sie na wizyty. [B]Moze jesli sa dwa domy i okaza sie dobre, to sunia ze stacji benzynowej Regbenz sie zalapie? Ona jest podobna do Sniezka[/B].[/QUOTE]

I jest już w kolejce do sterylki :cool3:

Posted

Majuska byłam w schronisku,a le ja albo jestem ślepa albo te psinki sa tak wciśnięte do budki że ja nie widzę, miałam aparat chciałam zdjęcia zrobić, ale ja dalej nie wiem w jakim one sa boksie :( i nie zrobiłam........... a szukałam właśnie koło kontenera, to znaczy nie chciałam się bląkać, bo w schronisku nie ma wody, rura gdzieś zamarzła :( Była śmieciarka akurat, transit stał i auto z mięsem i jak nie znalazłam to poszłam..

Posted

Kasia, te maluchy sa w boksie na wprost wejscia do swietlicy, tak jak pisalam na watku mieleckim. Kolo takiego czerwonego kontenera, zaraz obok jest boks szczeniakow.

Posted

Dziewczyny u nas dzis na jednej z ulic miasta zamarzł psiak wielkości naszych krasnali.Rano żył jeszcze miał ranę na grzbiecie bo przykleił się(przymarzł )do samochodu.Nie był to prawdopodobnie psiak bezdomny,ktoś nie sprawdził czy maluch jest w domu.Straszna wiadomość,która poraziła nas wszystkie!

Posted

Jeśli szukacie kogoś do sprawdzenia domków w Katowicach i okolicach to może dziewczyny z wątku mojego Kubusia (Ihabe, Gonia66) - on jest Gliwiczaninem z pochodzenia przecież. _Lara też jest z Katowic.