eloise Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 dziewczyny, a skąd wiecie, kiedy psiaki załapują się do metra? Ogłaszam sp0ro psiaków na cafeanimal i zastanawiałam się kilka razy na jakiej zasadzie trafiają do gazety. nawet wczoraj czytałam regulamin ale nie znalazłam tam odpowiedzi :) Quote
Becia66 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='eloise']dziewczyny, a skąd wiecie, kiedy psiaki załapują się do metra? :)[/QUOTE] kiedy ludzie zaczynają dzwonić..... Quote
fizia Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 i można zobaczyć w wersji internetowej gazety - jest codziennie odnawiana [URL]http://www.emetro.pl/emetro/0,0.html[/URL] i trzeba sobie kliknąć w gazetę - potem można czytać strona po stronie [URL]http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx[/URL] Nie wiem na jakiej zasadzie psy są wybierane..może losowane Quote
majuska Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Z tego co zdołałam ustalić, Chorzów, Pani ma już 2 małe spokojne psy, śnieżek miałby byc trzeci, mieszka w kamienicy, nie ma jak przyjechać, wizyta przedadopcyjna ok. Bytom, pani z rodziny mocno psiolubnej , wszyscy u nij maja psiaki , ona starciła psiak więc chce a Snieżek , ja ujął, wizyta ok. może przyjechać. te Katowice to nie wiem dopiero dostałam maila, pisze jakas dziewczyna w imieniu cioci i gwarantuje, że psiak miałby super, kochający dom, nie mają jak przyjechać. Ta Pani z Bytomia , ma się do mnie odezwac w sprawie szczegółów w środe bo podobno pracuje dzis i jutro do późna , jest fryzjerką, musi sobie w razie czego obmyśleć ten transport.... Nie wiem kurcze póki co na który domek sie zdecydowac, Pani z Chorzowa dzwoniła drugi raz wieczór pytać, czy już coś ustaliłam....Co radzicie?? [B]eloise[/B] to ,że psiak trafi do Metra to czysty przypadek i jego fart, oni to jakos sami losuja, ja ogłaszałam tam Śnieżka w niedzielę chyba rano i sie na poniedziałek załapał;) W mojej karierze udało sie to psiakowi samoczynnie dopiero po raz drugi, 2 razy nam sie udało załtwic wejście do Metra przez PapryczkeChili z dogo, i Livia z Orzechowców tez dzięki temu ma dom!! Ja pytałam pierwsza Pania skąd znalazła Śnieżka i powiedziała, że w Metrze był, więc spodziewałam się jeszcze innych telefonów i nie myliłam się, stamtąd jest duży odzew.. Quote
Romka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Dziewczyny a nie można krasnali razem ogłaszać?Czy psiaki są ze sobą związane?Szkoda tego drugiego jak zostanie! Quote
majuska Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Romka podwójny dom graniczy z cudem, przerabialiśmy to w Orzechowcach.... Quote
Becia66 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 ciężka sprawa, nie znam psiaka żeby powiedzieć czy lepiej będzie sie czuł w domu jako jedyny pies, czy tam gdzie są inne zwierzęta. Czy Pani z Chorzowa jest w domu cały dzień ? Wielki plus dla pani z Bytomia za to, że chce przyjechac po psa osobiście. I jeszcze Katowice. Majuska pamietaj o Mroziku - może wreszcie stanie sie ten cud na 2 pieski.... Quote
figa33 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 to chyba się wstrzymam z allegro dla nich jeszcze Quote
Florentynka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Majusko, trzeba próbować przemycić Mrozika któremuś z potencjalnych domków - przecież on podobny w typie, też malutki...Ach, gdyby tak obu się udało... Nagadaj tym potencjalnym domkom o Mroziku, że taki biedny, może zadziała casus Myszki? Quote
majuska Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Na razie odpisałam przesyłając foty Mrozika tym Paniom z Katowic, zobaczymy czy będzie odzew. Quote
Ulka18 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Najpierw trzeba koniecznie sprawdzic domy, bez tego nie ma co gdybac o adopcjach. Nie mamy w zwyczaju dowozic psow, po kilku przykrych i szybkich zwrotach dowiezionych pod same drzwi psow. Jesli ktos nie wykazuje inicjatywy i checi pomocy w zorganizowaniu odbioru pieska, to niech bierze psa z najblizszego schroniska. Trzeba doprecyzowac ponizsze i znalezc dogomaniakow do wizyty, cos mi sie Alicja z Chorzowem kojarzy, mysle ze z Cioteczkami ze Slaska nie bedzie problemow. [B]Pani z Bytomia[/B] - moze przyjechac, tylko musi sobie transport zorganizowac, pracuje caly dzien. Czy ktos bedzie w tym czasie ze Sniezkiem, chociaz spacer? Czy zgadza sie na wizyte przed-i poadopcyjna i kontakt z nami? [B]Pani z Chorzowa[/B] - nie moze przyjechac, ma 2 spokojne psy, 3-ci bylby Sniezek? Czy zgadza sie na wizyte przed-i poadopcyjna i kontakt z nami? [B]Pani z Katowic[/B] - pisze w imieniu Cioci, nie wiadomo co ona na to :???: Czy zgodzi sie na nasze warunki? Quote
majuska Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Chorzów i Bytom się jaknajbardziej na wizyty zgadza, odnośnie Katowic mam tylko maila, wiec czekam na odp. Myślę, że można juz szukać kogoś na wizyty i w Bytomiu i w Chorzowie, obie Panie były bardzo zdecydowane i wręcz czekają na wizyty, wiedzą o co chodzi , rozumieją i są za. Quote
Ulka18 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 No to trzeba szukac dogomaniakow z Bytomia i Chorzowa i umawiac sie na wizyty. Moze jesli sa dwa domy i okaza sie dobre, to sunia ze stacji benzynowej Regbenz sie zalapie? Ona jest podobna do Sniezka. Quote
Reno2001 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 [quote name='Ulka18']No to trzeba szukac dogomaniakow z Bytomia i Chorzowa i umawiac sie na wizyty. [B]Moze jesli sa dwa domy i okaza sie dobre, to sunia ze stacji benzynowej Regbenz sie zalapie? Ona jest podobna do Sniezka[/B].[/QUOTE] I jest już w kolejce do sterylki :cool3: Quote
kaskadaffik Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Juz szukam z Katowic dziewczyny bo na bazarku kupowały, zaraz podrzucę, Katowice i Chorzów to jak jedno miasto, więc bliziutko :) [B]Agucha [/B]ma w podpisie Śląsk ale nie wiem jakie miasto .... Quote
kaskadaffik Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Majuska byłam w schronisku,a le ja albo jestem ślepa albo te psinki sa tak wciśnięte do budki że ja nie widzę, miałam aparat chciałam zdjęcia zrobić, ale ja dalej nie wiem w jakim one sa boksie :( i nie zrobiłam........... a szukałam właśnie koło kontenera, to znaczy nie chciałam się bląkać, bo w schronisku nie ma wody, rura gdzieś zamarzła :( Była śmieciarka akurat, transit stał i auto z mięsem i jak nie znalazłam to poszłam.. Quote
Ulka18 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Kasia, te maluchy sa w boksie na wprost wejscia do swietlicy, tak jak pisalam na watku mieleckim. Kolo takiego czerwonego kontenera, zaraz obok jest boks szczeniakow. Quote
kaskadaffik Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 No to ja tam sie kręciłam właśnie i chyba jestem ślepa ;) ale takich krasnalków nie dojrzałam .... Quote
Romka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Dziewczyny u nas dzis na jednej z ulic miasta zamarzł psiak wielkości naszych krasnali.Rano żył jeszcze miał ranę na grzbiecie bo przykleił się(przymarzł )do samochodu.Nie był to prawdopodobnie psiak bezdomny,ktoś nie sprawdził czy maluch jest w domu.Straszna wiadomość,która poraziła nas wszystkie! Quote
Becia66 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 ile takich przymarznietych tej zimy bedzie , aż strach myśleć...... Quote
Florentynka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Jeśli szukacie kogoś do sprawdzenia domków w Katowicach i okolicach to może dziewczyny z wątku mojego Kubusia (Ihabe, Gonia66) - on jest Gliwiczaninem z pochodzenia przecież. _Lara też jest z Katowic. Quote
kaskadaffik Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Ja nawet wyłączam wyobraźnię, bo się zadręczę myśląc o tych wszystkich zwierzątkach, które na tak zimne noce pozostaja na mrozie, na krótkim łańcuchu, bez budy........... :( Quote
Ulka18 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Trzeba zapytac w schronisku czy sa te krasnalki, moze sa przeniesione na hale? Quote
Recommended Posts