kaskadaffik Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Aha, dobrze, czyli dalej karma dla obu panów :) dzisiaj jeszcze nie doszła, miejmy nadzieję, ze jutro :) Quote
kaskadaffik Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Dwa worki karmy doszły :) Maja chłopaki co jeść na dłuższa chwilę :) Quote
Dada M Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Super :) Lennon już niańczy szczenięta ? Quote
kaskadaffik Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 No jeszcze nie..... ale miałam mu dzisiaj wypuścic szczeniaki tylko lało znowu, jutro może damy radę, to aparat już zapakuje :) Obym tylko nie nagrała teksańskiej masakry :) Quote
EmpatiaWorld Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Dada M napisał(a):Objerzałam filmik - faktycznie Lennon trochę przytył, ale chyba dopiero teraz wygląda naprawdę ok. A co ważniejsze - jest megazadowolony :) Asia trochę zmartwiła mnie informacją, że Lennon sika w swoim pokoiku. Ale chyba przy takiej mnogości zapachów i ilości psiaków ciężko będzie go od tego odzwyczaić. Jeśli sika od jakiegoś czasu to trzeba mu będzie zrobić badanie moczu.Moje poprzednie psiaki zaczęły podsikiwać i się okazało że miały kryształy.Tyle lat w schronie, przykro mi strasznie że suka którą chronił się na niego rzuciła.Kurcze a Dada tyle serca włożyła w jej socjalizację.Trzeba ją było z boksu na siłę wyciągać,kładła się na spacerach ze strachu.Najwyraźniej podporządkowała się innemu, silniejszemu w stadku i stąd atak.:shake: Quote
Dada M Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 Jeśli po spłaceniu długu zostanie coś z bazarków, to można zrobić badanie moczu. Ale wydaje mi się, że Lennon po prostu jest przyzwyczajony do sikania w miejscu, w którym mieszka. Przez 10 lat załatwiał swoje potrzeby w boksie. Jak był w lutym w DT, to ładnie nauczył się czystości, ale wtedy wychodził na spacery ok. 8 razy dziennie. Poza tym, gdy obsikał coś w domu, był upominany, więc szybko załapał, że nie wolno. W hoteliku nie ma jak tego pilnować, nikt z nim nie siedzi non stop, by zareagować w momencie, gdy on coś obsikuje. W tym boksie od 1,5 roku jest nowy psiak. Na początku pół-dziki i przerażony, bardzo nerwowy. Jak już udało się go oswoić, to się rozkręcił. Potrafi skoczyć, uszczypnąć, ugryźć. W boksie szaleje. Atakuje drugiego samca. Na spacerze - jest kochany, bardzo grzeczny. Ale schronisko zdecydowanie bardzo źle na niego wpływa. Po ostatnim ataku na człowieka chcą go przenieść do domku. Tam już do reszty sfiksuje. A Una to już zupełnie inny pies :) Czeka na spacery, cieszy się, stała się bardziej kontaktowa. Quote
EmpatiaWorld Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Dada, sprawdzić trzeba.Koszt to jakieś 15-20zł lepiej wykluczyć problemy z pęcherzem.Jak będę odbierać od Ciebie błyszczyk to dorzucę 5zetów na to badanie.Jakoś po poniedziałku się zgadamy. Quote
Ellig Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 kaskadaffik napisał(a):No jeszcze nie..... ale miałam mu dzisiaj wypuścic szczeniaki tylko lało znowu, jutro może damy radę, to aparat już zapakuje :) Obym tylko nie nagrała teksańskiej masakry :) Lennon to kochany psiak teraz bedzie nianczyl szczeniaki:) Quote
zerduszko Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Czy doszły pieniądze, przez "drugą" osobę w moim imieniu? Quote
kaskadaffik Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Gosia moim zdaniem ma rację, nie jest to żadne schorzenie według mnie, Lennon sikał od początku, a jeszcze jak zaczął z nim mieszkać Fox, to dopiero nas zasiurywali. Po prostu mały lał, to duży też :) a teraz chwilę mieszkali w innym boksie i nie sikał po ścianach, tylko na budkę Kolusi .... a to dlatego że sikał na nią w poprzednim lokum i mimo płukania jej, czuć po prostu mocz na niej... Także jak chcecie to pewnie że badanie można zrobić, ale nie przypuszczam, że to jest przyczyna siurania Lennona ;) Quote
Dada M Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Dotarły wpłaty: Emigrantka - 25 zł za wrzesień zerduszko - 15 zł Dziękuję :) Quote
Dada M Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Pięknie proszę o wpłaty deklarowiczów, którzy nie wpłacili swych deklaracji z poprzednich miesięcy. Lennon ma aktualnie na koncie 110 zł, jest już połowa września, trzeba zapłacić za hotelik za okres 05.09-04.10. Wpłyną jeszcze pieniądze z bazarku, ale trudno przewidzieć, kiedy. Quote
Aga-33-76 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 przepraszam Lennonku za off, ale kolega Lapiś potrzebuje pomocy; zajrzyjcie proszę :( ... zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/192856-LAPI-prosi-o-grosik-na-ratowanie-łapki?p=15382931#post15382931 Quote
Dada M Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 Dotarła wpłata od Groosi - 30 zł za wrzesień. Dotarło też 5 zł od EmpatiiWorld - na badanie moczu. Ta wpłata będzie czekać do momentu, aż bedzie można wykonać badanie. Tak, jak pisałam - na razie podstawą jest to, aby opłacić hotelik i aby Lennona miał co jeść w następnym miesiącu. Gdy tylko będzie odrobina nadwyżek (mam nadzieję, że po kolejnym bazarku), zapytam Asię o to badanie. Ale w dalszym ciagu dałabym sobie głowę uciąć, że jego podsikiwanie to po prostu zły nawyk. Quote
Dada M Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 Dotarła też wpłata od avii - 50 zł za wrzesień - dziękuję :) Przelałam Asi 300 zł za wrzesień. Stan konta Lennona - minus 110 zł. Quote
Dada M Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Groosia, widząc, że Lennon ma problemy finansowe, wspomogła go w tym miesiącu dodatkowo kwotą 40 zł :) Dziękuję pięknie :) Quote
lilk_a Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 to może jakiś bazarek deklaracyjny ? bo rozumiem że brakuje deklaracji stałych ? Quote
kaskadaffik Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 A chłopak ma się dobrze, mieszka z dwiema suczkami szczeniaczkami noi z Kolusią :) jak sie panny gryzą małe to Lennon wkracza do akcji staje nad nimi i się uspokajają , naprwdę tak robi, nie zmyślam, nornalnie je strofuje i rozdziela, tylko jak to nagrać tak na zawołanie... :) Quote
Dada M Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 lilk_a napisał(a):to może jakiś bazarek deklaracyjny ? bo rozumiem że brakuje deklaracji stałych ? Tak, brakuje 150 zł deklaracji stałych. Od października 140 zł deklaracji - skoro Olek znalazł DS, przenoszę swoją deklarację na Lennona. Bazarek deklaracyjny - przyda się, jak najbardziej. To wygląda tak, że wystawia się "pakiet" deklaracji np. po 5 zł, czy też jest to licytacja ? Quote
lilk_a Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Dada M napisał(a):Tak, brakuje 150 zł deklaracji stałych. Od października 140 zł deklaracji - skoro Olek znalazł DS, przenoszę swoją deklarację na Lennona. Bazarek deklaracyjny - przyda się, jak najbardziej. To wygląda tak, że wystawia się "pakiet" deklaracji np. po 5 zł, czy też jest to licytacja ? jakoś to wymyślimy , najłatwiej to takie właśnie deklaracje po 5 zł do wykupienia , i wtedy każdy może sobie ustalić ilość takich 5cio złotówek :) , Quote
Dada M Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Ok, jak będę mieć wolną chwilkę, przygotuję taki bazar :) Szkoda tylko, że mam teraz takie problemy z podłączeniem internetu w domu. Zdaniem wiodącej na rynku firmy - internetu podłączyć się nie da, bo oni mają taką informację w planach - co jest nieprawdą, wystarczyłoby wysłać techników, by to zweryfikowali. Druga firma - bardzo chętnie, podłączyliby, ale muszą użyć kabli pierwszej firmy, na co nie ma zgody. I tak się bujamy od kilku tygodni, kombinując, co jeszcze możemy zrobić. A bezprzewodowy internet niestety nie zdaje egzaminu w naszej leśnej głuszy. Przekazuję Lennonowi 90 zł z bazarku. Quote
Recommended Posts