Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosia ten filmik jest z wczoraj, moim zdaniem Lennon nie jest jakiś bardzo gruby przy tej ilości jedzenia, ale w takim razie bedzie dostawał mniej, rano kubek i wieczorem kubek, teraz dostawał po półtora, może karma wystarczy wtedy na miesiąc i tydzień naprzykład...

http://www.youtube.com/watch?v=t3w2CXVuvkU

Zapraszam tymczasem
http://www.dogomania.pl/threads/191547-Zabawki-ciuszki-psie-kocie-co-tu-nie-ma-!!na-Mielec-06.09-%29

Posted

Nie no, spokojnie, niech je tyle, ile potrzebuje :) Zdziwiłam się, bo moim 2 seniorom, z których każdy jest nieco większy od Lennona, 15-kilogramowy worek wystarcza na prawie miesiąc, a i tak Zuza ma wciąż lekką nadwagę ;) ale może po prostu mają mniejsze potrzeby.
Gdyby jadły przez całe życie ten syf, który Lennon musiał jeść przez 10 lat, też pewnie nie chciałyby się oderwać od miskek ;)

Posted

Objerzałam filmik - faktycznie Lennon trochę przytył, ale chyba dopiero teraz wygląda naprawdę ok. A co ważniejsze - jest megazadowolony :)

Asia trochę zmartwiła mnie informacją, że Lennon sika w swoim pokoiku. Ale chyba przy takiej mnogości zapachów i ilości psiaków ciężko będzie go od tego odzwyczaić.

Posted

Asia mówiła, że za chwilkę Lennonowi skończy się karma.
Na razie na koncie Lennona jest minus 40 zł.

Mam nadzieję, że bazarki troszkę się "ruszą", inaczej będzie ciężko w tym miesiącu.

Czy ktoś mógłby podarować karmę dla Lennona ? Może ktoś posiada jakieś nadwyżki ?
Co jakiś czas ktoś kursuje na trasie Warszawa-Mielec, można by poprosić o dostarczenie karmy do hoteliku.

Posted

Dziękuję pięknie :Rose:

Z konieczności, ale Lennon ją polubił i ma dobre wyniki badań krwi, więc nie rozpaczam ;)
Początkowo trochę grymasił, bo przez prawie 3 miesiące jadł Hills'a (prezent od Ellig), ale po 2 dniach już nie miał nic przeciwko.
Niespodzianką było dla mnie to, że po 10 latach pobytu w schronie, gdzie, wiadomo, nawet ten Brit jest marzeniem - Lennon miał naprawdę dobre wyniki badań.

Posted

Lennonek jest ostatnimi czasu bardzo przytulaśny, uwielbia przychodzić, wsadza mi głowę między nogi i czeka na mizianko-drapanko :) jest milutki w dotyku, ma mięciutką sierść, jak go Gosia przywiozłaś, to był taki skurczony, teraz jest ogromny, taki wysoki się zrobił, chyba jest wyższy od owczarków naszych, nogi ma mocno wyprostowane :)
Wydaje mi się, że teraz jest w pełni sił :) :) i jest bardzo pewny siebie :)

Posted

Kasia, ciesz się, że nie widziałaś go w styczniu w schronisku. Wychudzona, pogryziona, wymęczona i zrezygnowana bieda :shake:
Nigdy nie zapomnę, jak Lennon bez odrobiny nadziei położył się na skutej lodem ziemi przed budą i zwinął się w kłębek ... jakby było mu już wszystko jedno. Zamarzłby tej nocy albo kilka nocy później z pewnością (pamiętam, że były wtedy ponad 20-stopniowe mrozy).

Teraz to zupełnie inny pies :loveu:
Należy mu się taka emerytura po 10 chudych latach .

Posted

oj pamiętam i ja wtedy to jeden z pierwszych moich wątków na których pisałam i jeden z pierwszych do których wytłukłam banerki razem z cajusem, teraz to jest z niego kawaler jak się patrzy

Posted

We wtorek karma dla Lennona przyjedzie do hotelu - z Telekarmy. 2 worki Brit Senior.
Nie wiem, czy będzie adnotacja, że to dla Lennona, choć wpisałam do uwag w zamówieniu. Trzeba dać znać pani Asi.

Posted

Dla Lennona i Grubcia, bo Grubcio też zaczyna mieć problemy finansowe (nie wspomnę, kto jest jego najbardziej niesłowną deklarowiczką ;)), więc to będzie znaczna pomoc :)

Malibo57 - pięknie dziękuję :)