kaskadaffik Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Lennonek dostał kostkę, która przyszła z karmą wczoraj, był po prostu wniebowzięty :) :) :) :) Quote
Dada M Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Jak on sobie radzi z tymiu kośćmi, skoro prawie w ogóle nie ma zębów ? ;) Quote
Nutusia Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Dada M napisał(a):Jak on sobie radzi z tymiu kośćmi, skoro prawie w ogóle nie ma zębów ? ;) Najwyraźniej "Lennon potrafi"! :) Quote
Dada M Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Proszę o podbijanie bazarków m.in. dla Lennona, Tytusa, Grizabelli: http://www.dogomania.pl/threads/1915...-do-9.09-22.00 http://www.dogomania.pl/threads/1914...ruszki-do-6.09. I oczywiście zapraszam do wzięcia udziału w licytacji :cool3: Quote
kaskadaffik Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Gosia ten filmik jest z wczoraj, moim zdaniem Lennon nie jest jakiś bardzo gruby przy tej ilości jedzenia, ale w takim razie bedzie dostawał mniej, rano kubek i wieczorem kubek, teraz dostawał po półtora, może karma wystarczy wtedy na miesiąc i tydzień naprzykład... http://www.youtube.com/watch?v=t3w2CXVuvkU Zapraszam tymczasem http://www.dogomania.pl/threads/191547-Zabawki-ciuszki-psie-kocie-co-tu-nie-ma-!!na-Mielec-06.09-%29 Quote
Dada M Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Nie no, spokojnie, niech je tyle, ile potrzebuje :) Zdziwiłam się, bo moim 2 seniorom, z których każdy jest nieco większy od Lennona, 15-kilogramowy worek wystarcza na prawie miesiąc, a i tak Zuza ma wciąż lekką nadwagę ;) ale może po prostu mają mniejsze potrzeby. Gdyby jadły przez całe życie ten syf, który Lennon musiał jeść przez 10 lat, też pewnie nie chciałyby się oderwać od miskek ;) Quote
Dada M Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Objerzałam filmik - faktycznie Lennon trochę przytył, ale chyba dopiero teraz wygląda naprawdę ok. A co ważniejsze - jest megazadowolony :) Asia trochę zmartwiła mnie informacją, że Lennon sika w swoim pokoiku. Ale chyba przy takiej mnogości zapachów i ilości psiaków ciężko będzie go od tego odzwyczaić. Quote
Dada M Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Ogłoszenia Lennona: 1 alegratka 2 kupsprzedaj 3 cwirek 4 swistek 5 tusprzedaj 6 ojej 7 animalia 8 kupiepsa 9 ibazar 10 4rzeszów 11 adin 12 kokosy 13 rozglosnet 14 adopcjapsa 15 eoferty 16 neeon 17 petworld 18 gumtree 19 hodowcy 20 cafeanimal 21 4ogloszenia 22 owi 23 przygarnijzwiezraka 24 szerlok 25 pineska 26 petsy 27 pajęczyna 28 olx 29 topogloszenia 30 aleokazja Quote
Nutusia Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 polubek napisał(a):no lennon na spacerek Bezlitosna ta Ciotka - w taką pogodę psa na spacerek ciągnąć... :) Quote
Dada M Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Asia mówiła, że za chwilkę Lennonowi skończy się karma. Na razie na koncie Lennona jest minus 40 zł. Mam nadzieję, że bazarki troszkę się "ruszą", inaczej będzie ciężko w tym miesiącu. Czy ktoś mógłby podarować karmę dla Lennona ? Może ktoś posiada jakieś nadwyżki ? Co jakiś czas ktoś kursuje na trasie Warszawa-Mielec, można by poprosić o dostarczenie karmy do hoteliku. Quote
malibo57 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Zamówie mu. Czy to karma z wyboru, czy z konieczności? Quote
Dada M Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Dziękuję pięknie :Rose: Z konieczności, ale Lennon ją polubił i ma dobre wyniki badań krwi, więc nie rozpaczam ;) Początkowo trochę grymasił, bo przez prawie 3 miesiące jadł Hills'a (prezent od Ellig), ale po 2 dniach już nie miał nic przeciwko. Niespodzianką było dla mnie to, że po 10 latach pobytu w schronie, gdzie, wiadomo, nawet ten Brit jest marzeniem - Lennon miał naprawdę dobre wyniki badań. Quote
Dada M Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 Dotarła wpłata od pani Renaty - 100 zł za wrzesień - dziękuję :) Quote
kaskadaffik Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Lennonek jest ostatnimi czasu bardzo przytulaśny, uwielbia przychodzić, wsadza mi głowę między nogi i czeka na mizianko-drapanko :) jest milutki w dotyku, ma mięciutką sierść, jak go Gosia przywiozłaś, to był taki skurczony, teraz jest ogromny, taki wysoki się zrobił, chyba jest wyższy od owczarków naszych, nogi ma mocno wyprostowane :) Wydaje mi się, że teraz jest w pełni sił :) :) i jest bardzo pewny siebie :) Quote
Dada M Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 Kasia, ciesz się, że nie widziałaś go w styczniu w schronisku. Wychudzona, pogryziona, wymęczona i zrezygnowana bieda :shake: Nigdy nie zapomnę, jak Lennon bez odrobiny nadziei położył się na skutej lodem ziemi przed budą i zwinął się w kłębek ... jakby było mu już wszystko jedno. Zamarzłby tej nocy albo kilka nocy później z pewnością (pamiętam, że były wtedy ponad 20-stopniowe mrozy). Teraz to zupełnie inny pies :loveu: Należy mu się taka emerytura po 10 chudych latach . Quote
polubek Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 oj pamiętam i ja wtedy to jeden z pierwszych moich wątków na których pisałam i jeden z pierwszych do których wytłukłam banerki razem z cajusem, teraz to jest z niego kawaler jak się patrzy Quote
malibo57 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 We wtorek karma dla Lennona przyjedzie do hotelu - z Telekarmy. 2 worki Brit Senior. Nie wiem, czy będzie adnotacja, że to dla Lennona, choć wpisałam do uwag w zamówieniu. Trzeba dać znać pani Asi. Quote
kaskadaffik Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Ok i mam rozumieć, że nie na spółkę z Grubciem ?tylko dla Lennona . Quote
malibo57 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Jeśli Grubcio je to samo i mu służy, a Dada nie ma nic przeciwko, to jasne, że dla obydwóch:) Quote
Dada M Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Dla Lennona i Grubcia, bo Grubcio też zaczyna mieć problemy finansowe (nie wspomnę, kto jest jego najbardziej niesłowną deklarowiczką ;)), więc to będzie znaczna pomoc :) Malibo57 - pięknie dziękuję :) Quote
Dada M Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Dotarła wpłata od Agi-33-76 - 10 zł za wrzesień - dziękuję :) Quote
Recommended Posts