filodendron Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [B]Ala123[/B], tak jak sugerowała Equus, wrzuć może jeszcze sunię na kudłacze [url]http://www.dogomania.pl/threads/146370-Kud%C5%82acze-w-potrzebie-w%C4%85tek-dyskusyjny-PROSZ%C4%98-O-NIECYTOWANIE-ZDJ%C4%98%C4%86[/url]!! Quote
Equus Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='ala123']Dziękuję Equus za podpowiedź i zaproszenie na wątek:lol:. Przyszłam tutaj z suczką biegającą po Szczebrzeszynie (woj.lubelskie),głodną i wychudzoną,zaniedbaną: nieczesaną, niestrzyżoną, chociaż - jak się ostatnio okazało- mającą włascicieli. Ludzie ci chcą sunię oddać i dlatego tutaj jesteśmy. Na razie nie mamy lepszych zdjęć,może w sobotę uda się ją namierzyć i porobić lepsze.[/QUOTE] OK, wstawiłam ja na pierwszą i ma nr 21 - czekamy na uzupełnienie wiadomości. Jeśli chodzi o imię to może być jakieś robocze -z imieniem jest łatwiej z ogłoszeniami, jak ludzie dzwonią, jak chcesz o coś dopytac itd. Co do wielkości to wystarczy podać żę np. średnia, mała itp - nie trzeba dokładnej wagi ;) Quote
feliksik Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='ala123'][IMG]http://img192.imageshack.us/img192/2328/pudelka2.jpg[/IMG] [/QUOTE] cafe dla tej czarnuli, szkoda że tak mało info o niej: [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/czarna-pudelka,36083[/URL] Quote
ala123 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='Equus']OK, wstawiłam ja na pierwszą i ma nr 21 - czekamy na uzupełnienie wiadomości. Jeśli chodzi o imię to może być jakieś robocze -z imieniem jest łatwiej z ogłoszeniami, jak ludzie dzwonią, jak chcesz o coś dopytac itd. Co do wielkości to wystarczy podać żę np. średnia, mała itp - nie trzeba dokładnej wagi ;)[/QUOTE] dziękuję dziewczyny za pomoc! dzisiaj coś więcej się o niej dowiem i napiszę; wczoraj sunia wpadła pod samochód,bo biegała jak zwykle po ulicy, na szczęście nic poważnego jej się nie stało, w związku z tym musiałśmy podjąć ciężką decyzje o umieszczeniu jej w hoteliku w Chełmie ( ciężką,bo hotelik to 300zł + karma, a kasa oczywiście pusta,ale hotelik zaczeka z płatnością ). Jak sie zcegoś dowiem ,napiszę Quote
mshume Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 łowicki Ferdek będzie u mnie na bezpłatnym domu tymczasowym od niedzieli, z powodu mojej sytuacji, byłabym wdzięczna za niewielkie nawet wsparcie skarpety na zakup karmy dla niego. Quote
Equus Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='mshume']łowicki Ferdek będzie u mnie na bezpłatnym domu tymczasowym od niedzieli, z powodu mojej sytuacji, byłabym wdzięczna za niewielkie nawet wsparcie skarpety na zakup karmy dla niego.[/QUOTE] To super! A jaką chcesz dla niego karmę? Bo ja mam możliwość zamówienia z hurtowni. Quote
Equus Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='feliksik']cafe dla tej czarnuli, szkoda że tak mało info o niej[/QUOTE] Dzięki Feliksik!:loveu: Quote
mshume Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 będzie jadł to co moje, bo ja nie mam możliwości karmić ich oddzielnie Royal C mini sensible, to nie jest tania karma, więc jakiś wkład w jej zakup, bo jestem teraz bez pracy. Quote
Equus Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='mshume']będzie jadł to co moje, bo ja nie mam możliwości karmić ich oddzielnie Royal C mini sensible, to nie jest tania karma, więc jakiś wkład w jej zakup, bo jestem teraz bez pracy.[/QUOTE] A są wskazania, zeby go karmić Royal C mini sensible? :crazyeye: Bo mi wet mówił, ze jak się psa zacznie karmic karmami tego typu to potem są problemy z wprowadzaniem normalnych... Zastanów się czy nie lepiej jednak postawić na osobne karmienie, przecież i tak nie będą wszystkie jeść z jednej miski (ja przy małym mieszkaniu dawałam obcym psom jeść po prostu... w toalecie, zeby mu moje nie przeszkadzały), poza tym nie masz pewności jak Ferdek zachowuje się przy jedzeniu i czy nie trzeba go będzie jednak rozdzielać. Za około 70zł można kupić 2,5kg Royal C mini albo... 15kg Brita... Myślę ze sparawa godna rozważenia? Zastanów się, bo na ile mu starczy te 2,5kg... Quote
mshume Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Royal C sensible nie jest karmą weterynaryjną, ale dla wrażliwych psów (więcej o 20 zł od zwykłej mini) a moje takie są, wiesz,że mam staruszkę, a mój bolonczyk źle toleruje inne karmy. U mnie karma stoi cały czas, bo maltasia tak skubie bo 3 krokieciki, więcej naraz nie zje. Ja nie proszę o zakup worka karmy, tylko jednorazowy datek na karmę, który zagospodaruję wedle uznania. Quote
Equus Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='mshume']U mnie karma stoi cały czas, bo maltasia tak skubie bo 3 krokieciki, więcej naraz nie zje. Ja nie proszę o zakup worka karmy, tylko jednorazowy datek na karmę, który zagospodaruję wedle uznania.[/QUOTE] No to będziesz miała jazdę ;) Jak by Ferdek był jak moja Lara to by się nic w tej misce nie ostało :D Ja muszę pilnować, żeby pudel zjadł co trzeba bo u mnie pełna miska nie może stać - dla Lary nie isteniej pojęcie "najedzenia" :D Dobra - ja się nie wymądrzam już dalej bo to i tak Energy rządzi kasą ;) Quote
sacred PIRANHA Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 tutaj macie Royala mini sensible za 58zł juz z dostawą, worek 2,5kg, to dobra cena bo zwykle trzeba płacic dyche więcej... [URL]http://allegro.pl/royal-canin-mini-sensible-2-5kg-i1515010222.html[/URL] Quote
ala123 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='ala123']dziękuję dziewczyny za pomoc! dzisiaj coś więcej się o niej dowiem i napiszę; wczoraj sunia wpadła pod samochód,bo biegała jak zwykle po ulicy, na szczęście nic poważnego jej się nie stało, w związku z tym musiałśmy podjąć ciężką decyzje o umieszczeniu jej w hoteliku w Chełmie ( ciężką,bo hotelik to 300zł + karma, a kasa oczywiście pusta,ale hotelik zaczeka z płatnością ). Jak sie zcegoś dowiem ,napiszę[/QUOTE] dowiedziałam się na razie,że sunia miała na imię Narka,dotychczasowa właścicielka twierdzi,że została zaszczepiona przeciwko wirusówkom ale nadal nie wiem kiedy,bo nie może znaleźć książeczki,jest tylko zaświadczenie ze szczepienia przeciwko wściekliznie;jest sredniej wielkości - poniżej kolana,chuda,waży ok.8kg,na razie trochę wystraszona. dziękuję za ogłoszenia Quote
Energy Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 [quote name='mshume'] Ja nie proszę o zakup worka karmy, tylko jednorazowy datek na karmę, który zagospodaruję wedle uznania.[/QUOTE] Mshume mam problem z komputerem, miałam wczoraj dostęp tylko przez krótki czas, a w związku z tym co się zadziało w dt u Arktyki, tam go spędziłam. Dlatego piszę dopiero dziś, oczywiście otrzymasz pomoc, wyślę Ci 100 zł do zagospodarowania wg potrzeb Ferdka. [quote name='Equus'] Dobra - ja się nie wymądrzam już dalej bo to i tak Energy rządzi kasą ;)[/QUOTE] Bez jaj:cool3:ja ją tylko z musu trzymam u siebie;) Quote
mshume Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Hej, nie będzie potrzeby, bo już znalazłam Ferdziowi super domek w którym znajdzie się w niedzielę. Wielkie dzięki za gotowość pomocy :) A z tą sytuacją u Arktyki to nie mogę się otrząsnąć :( Czy są jakieś pudlowate do 5 lat i w wadze do 7 kilo?[quote name='Energy']Mshume mam problem z komputerem, miałam wczoraj dostęp tylko przez krótki czas, a w związku z tym co się zadziało w dt u Arktyki, tam go spędziłam. Dlatego piszę dopiero dziś, oczywiście otrzymasz pomoc, wyślę Ci 100 zł do zagospodarowania wg potrzeb Ferdka. Bez jaj:cool3:ja ją tylko z musu trzymam u siebie;)[/QUOTE] Quote
Equus Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='mshume']Hej, nie będzie potrzeby, bo już znalazłam Ferdziowi super domek w którym znajdzie się w niedzielę. Wielkie dzięki za gotowość pomocy :) A z tą sytuacją u Arktyki to nie mogę się otrząsnąć :( Czy są jakieś pudlowate do 5 lat i w wadze do 7 kilo?[/QUOTE] Super wieści, DZIĘKI:loveu: Jeśłi chodzi o sytuację z Arktyką to ja wciąż jestem w szoku:shake: A pudlowate do 5 lat to pieski nr 5,16,18,20 i 21, o wagę trzebaby jeszcze dopytać na maila albo telefonicznie. Quote
Malwi Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 a ja mam zajeeeeeeeeeeeeeefajną wiadomość :D Jazon dzisiaj znalazł nowy dom ;) ludzie fajni , od jakiegoś czasu przychodzili go wyprowadzać na spacer .. i chyba gdzieś w mojej okolicy mieszka, bo właśnie widziałam go na spacerze :D Quote
filodendron Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='Malwi']a ja mam zajeeeeeeeeeeeeeefajną wiadomość :D Jazon dzisiaj znalazł nowy dom ;) ludzie fajni , od jakiegoś czasu przychodzili go wyprowadzać na spacer .. i chyba gdzieś w mojej okolicy mieszka, bo właśnie widziałam go na spacerze :D[/QUOTE] O rany! Super! Tzn. tak po prostu ze schroniska go wzięli? Quote
coronaaj Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='filodendron']O rany! Super! Tzn. tak po prostu ze schroniska go wzięli?[/QUOTE] Same dobre wiadomosci dzisiaj[B]...Dudzia sie znalazla[/B], jest bezpieczna...wiem, ze nawet z nia nie musieli pedzic do weta...szukaja Bunia... [B]Jazon [/B]ma domek...nie moge.. Quote
filodendron Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Z tą Dudzią to wielkie szczęście w wielkim nieszczęściu :shake: Quote
Malwi Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='filodendron']O rany! Super! Tzn. tak po prostu ze schroniska go wzięli?[/QUOTE] dokładnie :D adopcja schroniskowa, ale widać że ludzie pokochali Jazona :D Quote
filodendron Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='Malwi']dokładnie :D adopcja schroniskowa, ale widać że ludzie pokochali Jazona :D[/QUOTE] To się chłopakowi udało. Jak spotkasz państwa, to pozdrów ich od dogomaniaków ;) Quote
mshume Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Super wiadomość :)[quote name='Malwi']dokładnie :D adopcja schroniskowa, ale widać że ludzie pokochali Jazona :D[/QUOTE] Quote
Energy Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 [quote name='mshume']Super wiadomość :)[/QUOTE] Super:multi::multi::multi: Jazon w domu:loveu:, Fredzik w domu:loveu: i... Dudzia się na szczęście odnalazła:multi:szkoda tylko, że drugi psiaczek nie:shake:ale oby się odnalazł. Malwi, Mshume dzięki:loveu: Quote
Equus Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='Malwi']dokładnie :D adopcja schroniskowa, ale widać że ludzie pokochali Jazona :D[/QUOTE] O rany jak super!!! Tyle się chłopak nasiedział i naczekał! Powodzenia psiaku!!! Dzięki Malwi za takie dobre info! I Dudzia się znalazła - ale jest zdaje się problem z transportem do dt... Quote
Recommended Posts